Månedsmagasinet på Costa del Sol
HydroFlow beskytter mot kalk – 15 år på Costa del Sol

HydroFlow beskytter mot kalk – 15 år på Costa del Sol

I 2002 kjøpte Eirik Petterson sin første leilighet i Fuengirola og oppdaget at ryktet om kystens kalkrike vann ikke bare var en skrøne, men faktisk virkelighet. Dette merket han ved at varmtvannet kom og gikk i dusjen. Han snakket med andra og kom fram til konklusjonen om at kalken tettet til innløpet til varmeveksleren. Løsningen – kjøpe ny varmeveksler eller syrevaske den hvert tredje år for å bli kvitt kalken. I en annonse oppdaget han et ny produkt – HydroFlow – som var patentert i England og som hadde eksistert på markedet i ti år og som dessuten fantes i Torrevieja.
Eirik fikk en HydroFlow, men som VVS-ingeniør var han svært skeptisk til underverket. Snart oppdaget han likevel at det nå tok mye lengre før varmtvannet forsvant, og i dag 15 år senere har han samme gassvarmer uten noensinne å foretatt service på den.
Problemet med kalk er at det kapsler inn varmtvannsberederens element som ødelegges fordi termometeret ikke måler riktig, noe som fører til for høy temperatur. Disse kalkavleiringene motvirker HydroFlow i hele rørsystemet samt i husholdningsmaskiner og løser dessuten opp eksisterende kalkavsetninger.
I dag finnes HydroFlow i 68 land med produkter for alt fra boliger og industri til basseng i alle størrelser, og HydroFlow minsker også klorbehovet med 40-50 prosent, tar bort kloramin som irriterer hud og slimhinner, samt behovet for rensing av sandfilter med 50-60 prosent.
Gjennom årene som gått har Eirik etablert foretaket Pure Water Tech S.L. som foruten HydroFlow også har Doulton drikkevannsfilter – et kompakt filter som monteres på kjøkkenbenken. Doulton gir trygt drikkevann som også passer til matlaging. Filteret tar bort bakterier, parasitter, tungmetaller og klor. Doulton finnes også i en modell som settes på kjøkkenbenken – perfekt om man leier bolig. Med Doulton-filteret slipper man unna dyrt kjøpevann i tunge vannflasker som dessuten ofte inneholder tilsatt salt.
For mer informasjon, kontakt Eirik Petterson i Pure Water Tech – se annonse i magasinet.
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.