Månedsmagasinet på Costa del Sol
Denne ukens kortnyheter, uke 4, 2017

Denne ukens kortnyheter, uke 4, 2017

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Oksen er ikke et nasjonalsymbol

Spansk høyesterett har denne uken slått fast at oksen ikke er et offisielt nasjonalsymbol. Dermed setter retten en stopper for de utallige sakene som det har vært mellom virksomheter som bruker oksen i sin logo og i sin markedsføring. Det best kjente eksempelet er saken med brandyen Osborne og gaveartikkelprodusenten Badtoro. Høyesterettens beslutning betyr at alle virksomheter nå fritt kan bruke oksen i sin markedsføring.

Dansk dødsfall ved klippene i Nerja

En 81 år gammel dansk turist mistet i begynnelsen av uken livet da han mistet balansen og falt ned fra en av Nerja-provinsens steile klipper. Mannen var på ferie med sin kone i deres campingbil som de hadde parkert ved stranden ”Las Alberquillas” i Maro for å gå en tur i den vakre naturen som er et populært utfluktsmål. De nærmere omstendighetene rundt ulykken er fortsatt ikke kjent, men det antas at den eldre dansken var litt for dristig og har beveget seg bort fra gangstiene og for langt ut på klippene der han har mistet fotfestet. Etter ulykken løp konen tilbake til parkeringsplassen der andre campere hjalp henne med å få slått alarm.

5.000 briter har pakket sammen

I løpet av 2015 – altså før det så omtalte ”Brexit” – mistet Málaga-provinsen 5.240 residenter. Fallende kjøpekraft, skattepress og alderdom er de tre hyppigste årsakene til at britene gir opp statusen som residenter i Spania. Tallet på reduserte residenter må likevel tas med en klype salt, for flere briter ønsker ikke lenger å være residenter for dermed å unngå å måtte oppgi samtlige av sine aktiva til spanske myndigheter. Denne gruppen bor vanligvis delvis i Storbritannia og delvis i Spania.
 

Pedofil skolelærer meldte seg selv

Først ble han frikjent, men bare få timer senere tilstod han sin forbrytelse. En 40 år gammel lærer i Torre del Mar ble i desember mistenkt og anklaget for å ha befølt tre mindreårige jenter. På grunn av tvilsomme vitneutsagn og manglende bevis ble han ikke dømt, men skyldfølelsen kunne han ikke leve med. Derfor meldte læreren seg selv på politistasjonen få timer etter å ha blitt frikjent i saken der han tilstod for å ha befølt de tre jentene, pluss en rekke andre elever i alderen ti til elleve år. Læreren erklærte seg psykisk syk overfor politiet og ba om å bli fengslet for å komme under behandling. Den nå arresterte læreren er en gift familiefar.

Nerjas ordfører henger i en tynn tråd

Det er ikke lenger noen hemmelighet at PP og Ciudadanos i Nerja drøfter mulighetene for å velte PSOEs ordfører i Nerja, Rosa Arrabal. Etter 20 år med absolutt flertall til PP, kunne de fire opposisjonspartiene etter siste kommunalvalg samle nok mandater til en alternativ lokalregjering. Derfor ledes Nerja i dag av en firepartsregjering med PSOE, IU, Podemos og Ciudadanos. Samarbeidet og resultatene har imidlertid ikke vist seg tilfredsstillende for Ciudadanos som alvorlig overveier å trekke seg ut for i stedet å danne en ny regjering med Partido Popular. De neste par ukene vil avklare den politiske uroen i Nerja.
 

Den andalusiske sjel selger

Interessen for det nye turistprosjekt mellom Málaga, Sevilla, Granada og Córdoba er så stor at de fire byene, sammen med Junta de Andalucía, nå har bestemt seg for å investere ytterligere 200.000 euro i sitt felles prosjekt ”Andalusian Soul” for 2017. På den nylig overståtte turistmessen Fitur i Madrid, la de fire byene fram sine samlede plan. Med det nye budsjettet vil prosjektet være presentert på de store turistmessene i Shanghai, Tokyo og Buenos Aires, samt en lang rekke arrangementer for bransjefolk i USA, Canada, Kina, Korea, Japan, India og Latin-Amerika. Konseptet bak Andalusian Soul går på samlet markedsføring på fjerne markeder der hver enkelt by hittil har stått svakt.
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet