Nytt, uavgjort valg
Det var spenning til det siste, men resultatet av parlamentsvalget søndag 26. juni ble stort sett det samme som ved valget i desember. Sosialistpartiet tapte fem mandater og Ciudadanos gikk åtte mandater tilbake på bekostning av Partido Popular som med en framgang på tretten mandater er landets største parti. Valget endrer imidlertid ikke maktbalansen i spansk politikk, så det er tvilsomt om PP kan bruke sine 137 representanter i parlamentet til å danne regjering.
Tross tilbakegangen har verken PSOE eller Cuidadanos endret holdning og vil ikke støtte eller akseptere Mariano Rajoy som statsleder. Det samme gjelder Podemos som var spådd en stor framgang, men som måtte nøye seg med å tangere de 71 mandatene som partiet fikk i desember.
Partilederne må nå på det obligatoriske besøket hos kongen før regjeringsforhandlingene for alvor kan innledes. Les den fyldige artikkelen om dette i Det Norske Magasinets juli/august-utgave.
Uhyggelige detaljer om drapet på dansker i Madrid
27 år gamle Anna Strande Jensen hadde reist til Madrid full av forventninger til jobben som utsending for tobakkskonsernet Scandinavian Tobacco Group. Men etter bare elleve dager i hovedstaden ble hennes forkullede lik funnet i hennes leilighet 13. juni 2014. Rettssaken mot morderen, en 35 år gammel belgier, startet 27. juni, og drapsmannen forklarte i retten at han kvalte den unge dansken med en datamaskinkabel og at han etterpå satte fyr på liket. Dagen etter kunne han bare delvis huske hva som hadde skjedd fordi han var sterkt påvirket av kokain og hadde drukket tett. Den belgiske drapsmannen skal ha en vanskelig og ulykkelig oppvekst. I retten overrasket han anklagemyndigheten ved også å tilstå mordet på en spansk kvinne i Girona i Catalonia året før. Liket er aldri blitt funnet, og saken er derfor aldri blitt oppklart. For mordet på Anne Strande Jensen krever myndighetene 28 års fengsel.
Kastet politimann i elva
Det holdt nesten på å gå fullstendig galt for to politimenn i Málaga som på valgkvelden 26. juni møtte sin fysiske overmann. Et verbalt klammeri mellom en
40 år gammel mann og de to betjentene som stod vakt ved et valglokale, endte med at voldsmannen slo den ene betjenten i hodet med en halvfull ølflaske. Slaget gjorde ham ikke i stand til videre kamp, så den andre betjenten var alene om å forfølge gjerningsmannen i hans flukt. Ved broen Armiñán som går over Guadalmina-elven i det sentrale Málaga ble han innhentet, men fysisk kunne politimannen ikke stille opp mot gjerningsmannen som var millimeter fra å kaste betjenten i den tørre elva. Hadde det skjedd, kunne det ha fått fatale konsekvenser. Det ble heldigvis unngått takket være en gruppe forbipasserende borgere som grep inn.
Ektepar tilstår drap på treåring i Marbella
En lamslått rettssal i Marbella fikk i juni høre et ektepars fryktelige forklaring på hvordan de mishandlet et treårig barn til døde. Paret hadde fått til oppgave å ta seg av barnet fordi moren ikke var i stand til det. Kontakten med den biologiske moren forsvant imidlertid raskt, og deretter begynte pleieforeldrene å mishandle barnet. Paret har tilstått hele anklageskriftet og har sagt at de angrer sine handlinger. Den offentlige anklageren krever 15 års fengsel for hver av de to pleieforeldrene og 120.000 euro i erstatning til den biologiske moren som imidlertid ikke kan lokaliseres. Hun oppholdt seg illegalt i Spania og forlot landet for et par år siden.
Island bak EM-mirakel
Det var en kjempeoverraskelse da Island kvalifiserte seg til sommerens europamesterskap i fotball. Det er første gang i historien det skjer for den lille nasjonen på bare 330.000 innbyggere. At Island til og med gikk videre fra det innledende gruppespillet og deretter slo England i åttendedelsfinalen, er rett og slett et mirakel. I kvartfinalen 3. juli møtte Island vertsnasjonen Frankrike. 27.000 islendinger, tilsvarende åtte prosent av landets befolkning, foretrakk likevel å se kampen live og tok turen til Frankrike for å følge sine helter, som dessverre denne gangen led nederlag 5-2 mot Frankrig.
Månedens Tweet
El Viajero tipser under hashtaggen #aperitivo på Twitter om de 10 beste spanske vermutene. Aperitiffen som har fått et comeback siden storhetstiden på 1950- og 1960-tallet før den til slutt måtte se seg slått av øl og andre alkoholholdige drikker. Men vermut er nå på vei tilbake som en aperitiff. Dens grunnoppskrift kan dateres helt tilbake til den hellenistiske perioden i oldtiden og til det imperialistiske Roma. Vermut slik vi kjenner den i dag, fikk likevel først sin særegne karakter i 1786 i hendene på den italienske destillatøren Antonio Benedetto Carpano. I Spania begynte Perucchi & Yzaguirre å framstille vermut på slutten av 1900-tallet, og de står i dag bak vermut av høyeste kvalitet som er destillert på en bred variasjon av krydder og lagret på forskjellige måter.
Vermut er en allsidig drikk som kan nytes på mange forskjellige måter. El Viajero foreslår å nyte rød vermut med en isterning og en skive appelsinskall, mens hvit vermut går bra sammen med sitronskall.
Blant de beste spanske vermut finnes Miró Reserva med svart etikett som er en rød vermut som framstilles i Reus i Tarragona-provinsen i det nordøstlige Spania. Dens aroma er preget av Middelhavsurter og modne frukter med forfriskende innslag. Også den røde vermuten, Lacuesta Limited fra Haro i La Rioja, som er svært aromatisk med undertoner av tørkede frukter, kakao og søte krydderier og som er lagret i 14 måneder på eiketrefat, er blant de beste spanske vermutene. Fra Jerez de la Frontera i Cádiz finner man La Copa. Også en rød vermut som har en krydret, kompleks, lett søt og mild aroma.
Se de andre topp-ti spanske vermuter her: http://goo.gl/wvagfr
Solar Impulse landet i Sevilla
Det sveitsiske, soldrevne eksperimentflyet, Solar Impulse, lansert av pilotene Bertrand Piccard og André Borschberg, har nettopp landet på spansk jord i slutten av juni. Og til og med på andalusisk jord. Flyet landet i regionens hovedstad Sevilla om morgenen 23. juni. Og går man inn på Solar Impules Twitterprofil, @solarimpulse, kan man se videoen av landingen samt bl.a. en spektakulært selfie, tatt fra luften over Atlanterhavet. Reisen ble innledet i Abu Dhabi i fjor. Siden det har det soldrevne flyet flydd 35.000 kilometer før sluttdestinasjonen i Abu Dhabi. Formålet er å bevise, eller i hvert fall skape oppmerksomhet rundt, muligheten for energibesparelser ved flygninger avledet av solenergi. Flyet har et vingespenn på 72 meter som er dekket av 17.248 solcellepaneler, en cockpit på 3,8 m2 og en stol som fungerer både som seng og toalett. De sveitsiske pilotene bytter på å fly Solar Impulse. Turen fra New York til Sevilla fløy Bertrand Piccard. Flyet lettet fra New York 20. juni kl. 06.30 og landet i Sevillas lufthavn torsdag 23. juni kl. 05.38 med en varighet på to dager, 23 timer og åtte minutter på distansen 6.765 km og 1.388 kWh solenergi. Du kan se de fantastiske bildene av flyet – både innen- og utenfra – her:
https://500px.com/solarimpulse.
Málaga taper 70.000 hotellovernattinger
Turismen i Málaga by går nå så bra at det faktisk er mangel på hotellrom. Den nåværende kapasiteten på ca. 12.500 sengeplasser er ikke tilstrekkelig til å kunne møte den store etterspørselen. Byrådsmedlemmet med ansvaret for turismen, Julio Andrade, mener at byen i år må si nei til 70.000 hotellovernattinger. Han forsikrer at kommunen gjør alt for å få i gang i flere hotellprosjekter, men understreker at antallet ledige tomter og eiendommer i byen er begrenset. Dessuten tar mange av prosjektene tid fordi kommunen og investorer ofte må igjennom en komplisert rettssak for å få en tidligere konkursinvestor ut av prosjektet. Ifølge Julio Andrade kan Málaga likevel regne med å få seks til åtte nye luksushoteller i løpet av de neste tre til fire årene. Hotel Miramar med 200 rom åpner ved utgangen av året, og neste år åpner et nytt firestjerners hotell i Calle Granada og, hvis alt går som planlagt, et nytt Vincci Hotel ved elven skrått bak El Corte Inglés. Dessuten forventes det at NH vil utvide sitt nåværende hotell, og at det gamle sentrale posthuset som fortsatt bærer sitt emblem, endelig vil få tillatelse til å bli solgt med byggingen av et nytt hotell for øye.
Kapitalutvidelse i Banco Popular
Spanias femte største bank, Banco Popular, har nettopp gjennomført en kapitalutvidelse på 2.500 millioner euro. En større intern og ekstern kampanje fikk mange av bankens nåværende kunder til å kjøpe aksjer, i tillegg til at helt nye investorer har kommet til. Banco Populars president, Ángel Ron, er selvsagt glad for investorenes tillit og understreker at banken på intet tidspunkt søkte statlig hjelp under krisen fra 2008. Banco Popular gjennomgikk, som nesten hele den spanske finansielle sektor, en markant omlegging i 2012. Derfor bekymrer det noen økonomiske kommentatorer at banken nå igjen trengte en kapitalutvidelse.
Andalucía senker arveskatten
Et valgløfte blir ført ut i livet – og til og med før tiden. Sosialistpartiet i Sevilla har sammen med støttepartiet Ciudadanos blitt enige om å senke arveskatten for alle andalusiere og utenlandske residenter i Andalucía. I grove trekk betyr omleggingen av arveskatten at de første 250.000 euro i arv er skattefrie. I dag er beløpet 175.000 euro. Skattelettelsen vil koste Junta de Andalucía ca. 125 millioner euro i året, men den forbedrede økonomien gjør lettelsen mulig allerede fra årsskiftet når den nye arveskatteloven trer i kraft. Den nye loven inneholder også en lettelse i arveskatten på landbruk og landbrukseiendommer.
Britenes ’Brexit’ skaper lokal forvirring
Valgkampen har vært lang og spekulasjonene om konsekvensene av det såkalte ’Brexit’ mange. Disse spekulasjonene når også Costa del Sol, der britene i særklasse utgjør den største gruppen av både residenter og turister. Både eiendomsmeglere, advokater og økonomer er generelt enige om at en eventuell britisk EU-exit på lang sikt ikke får den store betydningen for turismen og boligmarkedet fordi den nye situasjonen og markedet vil utligne seg. På kort og mellomlang sikt, vil en ’Brexit’ likevel få alvorlige konsekvenser – for alle! Det er bred enighet om at britene vil devaluere pundet, og det vil fordyre alt for britene på Costa del Sol. Noen vil derfor forsvinne, komme sjeldnere på besøk og forbruke mindre. Bare tiden vil vise hvor hardt og lenge det engelske ’Brexit’ vil prege næringslivet på Costa del Sol.
Første økologiske supermarked i Málaga
Butikken ’BioShop El Cambio’, er, i tillegg til å være økologisk, en vegetarisk butikk som verken selger kjøtt eller produkter som inneholder kjøtt. Alt sammen for å fornye menneskenes bevissthet og sørge for at de får et sunnere liv med respekt for dyr og natur. Og forhåpentligvis vil man i Málaga begynne å leve slik i framtiden. Produktene er miljøvennlige, ferske og laget på økologiske råvarer fra naturen, ikke fra fabrikken. Det finnes alt fra brød, frukt og meieriprodukter til hårsjampo og gulvmopper, og dermed er det heller ikke behov for å skulle gjøre innkjøp i andre butikker. Dessuten finner man en ’sin gluten’-seksjon med mer enn 850 matvarer fra brød til glutenfritt mel, pasta, korn, grønnsaker, drikkevarer som øl, terter og småkaker. Også kosmetiske bio-sertifiserte glutenfrie produkter finnes i avdelingen for kropp- og ansiktspleie. Butikken har til og med en online-butikk der økologiske produkter kan kjøpes og bestilles fra.
Kunstnere på gaten for å feire musikkdager
De viktigste spanske byene som Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla feiret den siste uken i juni sine musikkdager som er et fenomen som finner sted i hele Europa og som har gjort det siden 1982. Det ble startet av våre galliske naboer med tanken om å støtte og forsvare den spanske musikkbransjen. En industri som de siste årene har lidd under den økonomisk krisen og moms på kultur (nå på 21 prosent) i et land som har brutt med piratkopiering, der forbrukerne velger å betale for å lytte til musikk online, og der plateselskapenes forsøk på å nå ut på markedet gjennom unge via det sosiale nettverket er økende.
Mijas’ kyststrekning får kvalitetsstempel
Åtte strender på Mijas’ 14 km lange kyststrekning har fått tildelt det såkalte kvalitetsflagget ’Q’-flagg av Institutt for spansk kvalitetsturisme (ICTE). Det dreier seg om strendene El Faro, El Charcón, El Chaparral, Las Doradas, La Cala-Butibamba, El Bombo, Riviera og La Luna-Royal Beach og plasserer altså Mijas som den tredje kommune i Spania med flest kvalitetsflagg etter Cartagena (Murcia) og S´llot (Balearene). Flagget tildeles strender som imøtekommer de offisielle kravene om kvalitet og som samtidig arbeider kontinuerlig med å forbedre de fasiliteter og service – alt fra sikkerhet til toalettforhold – som tilbys på strendene. Ifølge Mijas’ ordfører Juan Carlos Maldonado er det noe han er oppmerksom på. ”Vi er forpliktet til å tilby kvalitetsstrender for å tiltrekke oss turister, og vi vil derfor fortsette med å forbedre rengjøringen og sikkerhetsforanstaltningene på strendene.” Derfor vil det i denne sommersesongen (1. juni til 30. september i år) være 41 livreddere til stede på strendene på Mijas’ kyststrekning i tidsrommet 11.00-20.00. En forbedring i både bemanning og tidsrom i forhold til sist år.
Coíns politisjef arrestert i narkosak
Etter et par måneders etterforskning og en større ransaking ble den øverste ansvarlige for Guardia Civil i byen Coín arrestert sammen med 20 andre som nå anklages i en omfattende sak om narkotikahandel. Blant de 20 arresterte figurerer tre andre betjenter fra Guardia Civil i Coín. Saken går på organisert videresalg av hasj, marihuana og kokain som politiet har beslaglagt ved andre politiaksjoner. Med i anklageskriftet hører derfor også innbrudd og tyveri i de containerne der den konfiskerte narkotikaen ble oppbevart. Bak aksjonen står Málaga-politiets spesialenhet mot narkotikahandel.
Kjendiser til Marbella
Sommeren med kjendiser på Costa del Sol har begynt. Ingen tvil om at Spania som reisemål i år er mer populært enn noensinne, og det inkluderer selvfølgelig også de rike og berømte. Den britiske skuespilleren Hugh Grant nyter sin ferie med familien i Marbella. Sammen med kjæresten, svenske Anna Eberstein, og deres to barn holdt kjendisen ferie på Costa del Sol. Den 54 år gamle skuespilleren har blitt sett sammen med kjæreste og to barn rundt Marbellas luksuriøse ’Golden Mile’. Paret er kjent for å verne om sitt privatliv, men ble også sett på Roland Garros-tennisturneringen i Paris i år.
Cristiano Ronaldo ferierte på Ibiza
En av verdens dyktigste frisparksskyttere, Cristiano Ronaldo, har funnet seg en ny kjæreste, og denne gangen er det den colombianske modellen Paula Suárez. Sammen nøt de Ibiza før EM i Frankrike på en leid luksusyacht til 90.000 euro per uke. Den 35,5 meter lange yachten av aluminium er dessuten i stand til å nå 30 knop som maksimal hastighet. Dekket omfatter tre områder til soling, har designinteriør og fire kahytter med plass til mellom åtte og 10 gjester. Ascari, navnet på yachten, er utstyrt med en rekke vannaktiviteter som bl.a. jetski, dykkerutstyr, utstyr til undervannsfiske, etc. Inne er det bar med neonlys og sofaarrangement. De fem besetningsmedlemmene er rustet for å imøtekomme ethvert behov om bord med en erfaren kaptein, spesialist på å lage cocktails samt en yogaunderviser.
Rekordvarm dag i Spania
Mandag 13. juni ble en av de varmeste dagene i Málaga i år. Ikke mindre enn 40 graders varme og en hetebølge, ’El terral’, som vanligvis bare dukker opp i juli og august. Hetebølgen markerte seg med årets høyeste temperatur i Málaga målt til 39,7 grader. Likevel var det Rincon de la Victoria som hadde det varmeste med 40,7 grader, etterfulgt av Vélez-Málaga med 40,2. Den varme vinden var dessuten kraftig med vindkast på opptil 50 km/t. Andre byer som også var oppe i over 39 grader, var bl.a. Estepona, Coín og Torremolinos.
Rincon de la Victoria opplevde sin varmeste dag i juli 2012 da termometeret nådde 41,7 grader. Men i år har temperaturen altså allerede nådd opp i 40 grader midt i juni. Med hetebølgen og en særlig lav fuktighet på rundt 23 prosent, er det sjanse for farlige skogbranner (to branner oppstod). Temperaturen har ikke vært rekordhøy i juni måned siden 1983 med 41 grader.
Det bygges på nytt, men…
En ny boligrapport fra IESE Business School forteller at det fra i år og fram til år 2020 blir behov for 100.000 nye boliger i Spania. I perioden 2021-2025 vil tallet stige til 140.000. Andalucía blir ifølge rapporten regionen med den neststørste etterspørselen. 14.400 nye boliger blir det behov for de kommende årene, og etter 2020 vil etterspørselen stige ytterligere og gi grunnlag for 39.000 nye boliger årlig. Prognosen er basert på fødselstall, økonomisk vekst og den utenlandske etterspørselen. Tallene gir naturligvis grunn til optimisme, men forteller også at Spania er langt fra tidligere tiders vekst i byggebransjen. I perioden 1991-97 ble det oppført 250.000 nye boliger, og da byggeboomen for alvor skjøt fart i perioden 1998-2007, ble det oppført 580.000 nye boliger i året. Rapporten fra IESE forteller også at boligprisene vil stige jevnt i hele landet, men først i år 2025 vil prisene nå nivået fra 2007 da prisene lå på topp. IESE Business School har sine røtter i Navarra, men har i dag universiteter i Madrid, Barcelona, München, New York og Sao Paolo og hører til blant verdens mest anerkjente universiteter.
Flere rammes av hudkreft
Antallet ofre for hudkreft stiger markant, og ofrene blir yngre og yngre. Bare på Hospital Costa del Sol får ca. 1.000 pasienter årlig stilt diagnosen. Det er flere enn noensinne, men sykehusets spesialist på hudkreft, Antonio Rueda, ser ingen grunn til panikk. ”Omkring 800 diagnoser er milde og kureres bl.a. fordi kreften oppdages i tide,” forklarer han og fortsetter: ”De siste 200 sakene er derimot vanskelige, og det er alarmerende at antallet av pasienter som rammes av særlig aggressiv hudkreft i år, er fordoblet.” Sykehuset råder alle til å unngå soling mellom klokken 12 og 16 da solen står høyest på himmelen og dessuten at man ikke tilbringer hele dagen i solen. Voksne bør bruke en solkrem med en faktor på minst 20. For barn bør faktoren være 30 eller høyere.
Spanias tykkeste mann mister 200 kg
Han er bare 29 år og veier 300 kg. Juan Manuel Heredia kommer fra Algeciras, men en avansert operasjon i Granada vil sannsynligvis sikre den sterkt overvektige mannen et normalt liv. En ny teknologi muliggjør en såkalt gastronomisk bypass-operasjon som vil redusere den store mannens appetitt. Kombinert med fysisk aktivitet mener legene at landets største mann vil gå ned rundt 200 kg i løpet av de neste 18 til 24 måneder. Sykehuset i Granada behandler og opererer årlig 3.000 overvektige pasienter fra hele landet og gir Juan Manuel Heredia gode sjanser for å få et alminnelig liv.
Operasjonen gikk bra, men det holdt hardt. Det var i seg selv en oppgave å få den store pasienten til Granada fordi han ikke kan komme seg inn i en alminnelig bil. Dessuten måtte operasjonsbordet ha ekstra støtte for å kunne klare de 300 kg.
Ifølge undersøkelser foretatt a Helseministeriet er 21,6 prosent av spanjolene overvektige.
Nye gode tall for sysselsettingen
For første gang siden sommeren 2010 har den spanske ledigheten kommet under sperregrensen på fire millioner. I Iøpet av mai er det skapt mange nye arbeidsplasser innenfor servicenæringen, byggebransjen, landbruket og industrien, og det har fått den samlede ledigheten redusert med nesten 120.000 personer.
Den spanske storbanken BBVA ser så lyst på utviklingen på det spanske arbeidsmarkedet at banken i sin kvartalsrapport antar at ledigheten i løpet av de kommende tolv månedene vil falle med ytterligere 450.000 personer.
Næringslivssturismen stormer fram i Málaga
Det er rift om plassen i Málagas kongressenter, for holder kongressentrets nye handlingsplan mål, vil man i løpet av 2020 runde 145 årlige utstillinger og kongresser og dermed oppnå en økning i omsetningen på 40 prosent. Med unntak av juli og august er det nesten hver eneste helg aktiviteter i det populære kongressenteret. Messer rundt gastronomi, teknologi, kultur, transport og franchise-konsepter er de fem store trekkplastrene. I løpet av 2015 tiltrakk senteret seg messer med i alt 315.000 besøkende fra hele landet. De mange besøkende smitter positivt av på byens hoteller, og kongressenteret antar derfor at 15 prosent av belegget på Málagas hoteller i dag skyldes er senterets aktiviteter.
Spansk tv-mafia oppløst
I alt 38 virksomheter og privatboliger i sju spanske byer ble 18. mai ransaket i bestrebelsene på å rulle opp et illegalt nettverk bak distribusjonen av tv over hele Spania. Bak aksjonen sto spansk politi og skattevesen, tysk politi og Europol. Aksjonen førte til i alt 30 arrestasjoner, konfiskeringen av en database med 48.800 kunder, 183.200 euro i kontanter, 10 luksusbiler og et privatfly. Den illegale organisasjonen importerte dekodere fra Kina, brøt betalingskanalenes koder og solgte ulovlig betalings-tv til lavpris til spanjoler og utlendinger over hele landet. I alt tilbød man 1.600 forskjellige tv-kanaler på alle verdens språk. Det er uvisst om aksjonen har tilknytning til en tilsvarende aksjon i Centro Idea på Mijas-veien tidligere i år.
En av de dyreste handlegatene i Spania
Muelle de Ribera ved havnefronten i Puerto Banús er den sjette dyreste handlegaten i Spania. 2.280 euro per kvadratmeter koster det å leie et lokale i den luksuriøse gaten i ett år. Ifølge motebransjens årlige rapport har prisene for leie i Muelle de Ribera steget med 120 euro per kvadratmeter siden 2014. Calle Preciados i Madrid og Portal del Ángel i Barcelona har de dyreste handlegatene i Spania med en gjennomsnittlig pris på 3.180 euro årlig per kvadratmeter. Deretter kommer Madrids Calle Serrano og Gran Vía som de senere årene har blitt kjent for sine motebutikker. Nummer fem på listen over de dyreste handelsgatene i Spania er Barcelonas Paseo de Gracia – etterfulgt av Puerto Banús. Likevel er ikke disse gatene på nivå med Via Montenapoleone i Milano (11.500 euro per kvadratmeter) og Champs Elysees og Montaigne i Paris (i gjennomsnitt henholdsvis 11.000 og 10.400 euro per kvadratmeter).
Verdens største cruiseskip i Málaga
Verdens største cruiseskip, The Harmony of the Seas, la til i Málaga i juni til stor beundring for de mange turistene og malagueños. Cruiseskipet kom til Málaga fra Vigo. Det veier 227.000 tonn og måler 360 meter (hvilket gjør det høyere enn Eiffeltårnet). Omkring 6.000 passasjerer og et personale på 2.100 besøkte Málaga by. Ombord på det royale caribisk-eide fartøyet kunne passasjerene nyte de 18 dekkene som skipet har, utstyrt med den mest moderne luksus og mest avanserte teknologien som bl.a. omfatter en tunnelrutsjebane som strekker seg over 10 dekk. Fra Barcelona vil det i løpet av sommeren seile cruise til Frankrike, Italia og Mallorca og i løpet av vinteren krysse Atlanteren over til Karibia.
Wada suspenderer laboratorium i Madrid
Wada (World Anti-Doping Agency) har besluttet at ’Laboratorio de Control de Dopaje’ (Laboratoriet for dopingkontroll) i Madrid ikke lenger arbeider for dem. Det skjer etter at Wada i mars i år måtte konstatere at Spania ikke lever opp til de internasjonale avtalene rundt doping. Siden parlamentsvalget i desember har det spanske parlamentet nemlig vært handlingslammet og svært få beslutninger har blitt tatt. Det er ikke tilfredsstillende for Wada. Likevel vil den verdensomspennende antidopingorganisasjonen inngå avtaler for at spanske sportsutøvere fortsatt skal kunne delta ved de Olympiske leker i Rio til august.
President Obama kommer til Spania
Det hvite hus har annonsert at president Barack Obama vil avlegge sitt første besøk i Spania (Madrid og Sevilla) siden han kom til makten i 2009. Presidenten reiser til Polen til et NATO-toppmøte og derfra flyr han direkte til Spania for å delta i møter 9., 10. og 11. juli omkring sikkerhetsarbeid, sterke politiske- og økonomiske forhold og folkelige relasjoner. Barack Obamas dagsorden består i møter med den spanske kongen Felipe VI og politiker Mariano Rajoy.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
PUBLISERT AV:
D.L. MA-126-2001