Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol – Juni 2016

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol - Juni 2016

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol.

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa.
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger

Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 med påmelding ( før lørdag kl 16.00)

Ung fredag – hver fredag.
Siste før sommeren var 6.mai.
Første etter sommeren: Åpen fredag 2.9 og 9.9. ( kl 16.00- 20.00)
Klubber fra 16.9
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl. 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362
Småbarnstreff (Siste før sommeren: 21.juni)
Tirsdager kl. 10 – 13.
Kvinneforening (september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11

Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10

Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.30

Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten

Hvordan finne oss.
Det er ikke alltid så lett å finne fram i Spania, selv om en har GPS kan en komme på villspor. Sjømannskirken ligger mellom Fuengirola og Marbella og her er et lite kart som kan hjelpe deg:

17 mai 1

Nytt fra Sjømannskirken lokalt:
17.mai. ( bilder)
Sjømannskirken hadde dette året to gudstjenester på 17.mai og begynte med skolegudstjeneste i Benalmádena kl.09:30 og fortsatte med gudstjeneste nr. 2 i Turistkirkens lokaler kl.11:00. Deretter gikk et langt 17-mai-tog til havnen der det var program. Etterpå hadde Sjømannskirken 17.mai-feiring på El Campanario. Der var det salg av mat og drikke, leker for barna, sang for alle samt at vi alle holdt dagens tale i fellesskap. Det var 470 mennesker innom og det gikk med mye god mat slik som sommertallerken, bløtkaker, 250 pølser i brød, is, brus og kaffe.

Pilegrimsvandring.
23 april-2 mai arrangerte sjømannskirken igjen en «pilgrimsuke» med 19 deltakere. Deltakerne fortsatte på de 4 neste dagsetappene ut fra Almaden på pilgrimsveien «via de la Plata» mot Santiago etter å ha gått de 4 første etappene i 2015. Etter 4 dager med vandring og gode opplevelser underveis kom de tilbake til El Campanario der uken ble avsluttet med pilegrimsgudstjeneste. Vi fikk igjen mange gode tilbakemeldinger på denne turen og vil prøve å legge opp til en eller annen «fortsettelse» neste år.
Velkommen til sjømannskirken i sommer.
Gudstjenester i sommer.
Selv om den faste staben skal ha ferie og aktiviteten endrer seg på kirka i sommermånedene er det gudstjeneste hver søndag kl 16.00. Den populære søndags lunchen kan du også få med deg fra kl 13.30. Til den ønsker vi påmelding inne lørdag kl 13.00
+34 952 939 800
elcampanario@sjomannskirken.no

Vikarer.
Også denne sommeren er vi avhengig av vikarer for å holde driften i gang når den faste stab skal ha ferie.
Prestevikar blir Janos Kona
Vikarer på gjestehuset blir Leif Jarle og Mette Isberg
Organistvikarer blir Bengt Nordbakken og Magnus Köhn

Mange bryllup i sommer. 
Det er som vanlig høysesong for bryllup på Costa del Sol om sommeren, men vi har fortsatt mange ledige dager utover ettersommer og høst, så kjenner du noen som du syns kunne få et tips om en flott bryllupskirke, ja så er det lov å anbefale oss. Eller kanskje du går med planer selv ?
Sommerutstilling.
I sommer er det Börje Ekström som stiller ut egen bilder. Den åpnet torsdag 2/6-16 kl.12:30 og den varer helt til 31/8-16.

Sosialsaker
Sjømannskirkens medarbeidere ga akutthjelp til ca 1.500 landsmenn i nød i 2015. Trenden viser at sosialsakene blir stadig tyngre og tøffere.

Bli medlem.
Ordningen med personlig medlemskap i sjømannskirken er nokså ny, men det blir en viktig sak fremover. Medlemsordningen skal sikre god informasjon til våre støttespillere og være med å sikre en forutsigbar økonomi. Medlemskapet koster kr 250.- pr år.
Det er enkelt å bli medlem av Sjømannskirken- finn hjemmesiden : www.sjomannskirken.no og klikk deg inn på bli medlem.

2 minutt med sjømannspresten
Et meningsfullt liv
Jeg skal ikke begi meg inn på å fortelle deg hva som er et meningsfullt liv for deg, det har du sikkert en idé om selv. Noe jeg derimot vet, er at det er noen som virkelig strever med å skape seg et liv som gir mening. Gnisten har liksom blitt borte, det er ikke noe som driver en framover og mål en tidligere hadde har blitt borte under veis.
Kanskje kan vi lære noe av de som har levd før oss og gjort seg sine erfaringer. Denne lengselen etter et meningsfullt liv kan vi lese om i Salmenes bok: «Som hjorten lengter etter bekker med vann, lengter min sjel etter deg, min Gud. Min sjel tørster etter Gud, etter den levende Gud.» (Salme 42) Det er et gammelt tema at vi mennesker dypest sett har en gudslengsel i oss. Salige Augustin sier at lengsel etter lykke er menneskets mest grunnleggende impuls. I mange år nå har vi druknet i budskapet om selvrealisering, i reklamen som sier at lykke er å ha det eller det produktet, blader og magasiner som viser bilder av vellykkede slanke rike mennesker
Bernt Støylen skrev i 1917 Salmen «Til Kjærleik Gud oss skapte»: «Til kjærleik Gud oss skapte, til kjærleik hjarta trår. Dei livsens lukke tapte, som ei Guds kjærleik når.»
Jeg personlig opplever livet meningsfullt de gangene noen behøver meg. Eller for å ikke glemme de øyeblikkene av lykke da vi skjønte at noen var glad i oss akkurat slik vi var, ja selv om vi ikke hadde lyktes med alt i livet. Et liv som er meningsfullt kan ha noe med å være behøvd å gjøre, det har noe med å trenge andre å gjøre også. Kanskje trenger vi både Gud og medmennesker og våre medmennesker behøver oss. Til kjærleik Gud oss skapte!
Reidulf Krossli Ljøkjell

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet