Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fikk suksess med seniorhotell i Málaga

Fikk suksess med seniorhotell i Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Klein 1

Hun fikk idéen fra en kvinne i Sevilla og prosjektet tok form fordi en pensjonert diplomat ville flytte inn. For han ville ikke på pleiehjem eller sykehus. Det var i 2001, og siden da er Casa Klein blitt til 18 lekre enkelt- og dobbeltværelser. ”Det hele er basert på min grunnleggende idé om at man som seniorborger skal behandles verdig. Både de fysiske og psykiske rammene er viktige,” forteller seniorhotellets eier, Joan Klein Didold. Derfor er alle hennes værelser toppmoderne med bl.a. aircondition, tv og en sikkerhetsordning slik at beboerne 24 timer i døgnet kan ringe etter personalet som i dag består av sykepleiere, fysioterapeut, rengjøringspersonale, gartner og egen kokk. Casa Klein har også tilknyttet seg en privat lege og fører døgnjournaler over beboernes velbefinnende. ”Faktisk har vi også en frisør som kommer hver 14. dag for å fikse hår og utføre manikyr på beboerne slik at de kan se godt ut,” tilføyer Joan Klein Didold med et lunt smil på leppen.

Klein 2 Klein 4

 

Lune rammer
Casa Klein ligger idyllisk til på en lille fjelltopp bare få kilometer fra Middelhavet ved Vélez-Málaga og Torre del Mar. Seniorhotellet er omkranset av en stor parklignende hage der blomster, busker og roser blomstrer hele året rundt. Men beboerne blomstrer også. ”Det skal ikke så mye til for å skape litt glede. For alle som har lyst, arrangerer vi jevnlig turer til byen og strandpromenaden og et par ganger om året besøker vi Andalucias større byer. Litt aktivitet skaper liv,” sier Joan Klein Didold som også legger mye arbeid i beboernes kost. ”Vi har eget kjøkken og kokk som serverer sunne og varierende retter. Det er bestemt ikke triviell institusjonsmat vi byr beboerne på.”

Casa Klein 3 Klein 5

Den skandinaviske arven
Måltidene er skandinaviskpregede. Akkurat som litteratursamlingen i seniorhotellets lille bibliotek. ”Alle nasjonaliteter er velkommen, men det er fortrinnsvis skandinaver som bor her. Det gir god kommunikasjon og er med på å skape et godt vennskap mellom beboerne,” mener den skandinaviske seniorhotelleieren som har implementert det skandinaviske prinsippet om frihet for den enkelte. ”Vi har kun faste spisetider og tider for legebesøk. Dessuten bestemmer den enkelte selv om han vil lese, male, spille musikk, bade, gå en tur i Hagen eller ta en middagslur.” Tilsvarende kan den enkelte fritt bestemme hvor lenge han vil bo på Casa Klein. ”Det er ikke alle som trenger hjelp og pass. Noen av våre gjester trenger bare et par måneders rekonvalesens eller finner bare det sørspanske klimaet behagelig å oppholde seg i for en kortere periode,” forteller Joan Klein Didold. Aldersmessig er hun selv senior, man har absolutt ingen planer om å stoppe. ”For meg er Casa Klein blitt en liten familie. Jeg fortsetter så lenge jeg er frisk, og når jeg ikke kan mere, er Casa Klein så etablert at det uten tvil vil kjøre videre,” avslutter hun.

Les mer på casaklein.com eller kontakt +34 679 167 168

Av Henrik Andersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet