Månedsmagasinet på Costa del Sol
Slitne, men fornøyde – Internasjonale dager 2016 i Fuengirola

Slitne, men fornøyde - Internasjonale dager 2016 i Fuengirola

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Internasjonale dager 2016
 

Fem dager med norske fiskeburgere, lakse-tapas, godt drikke, variert musikk og godt besøk er nå historie. Tilbake står de tre arrangørene av årets norske caseta Lars, Tom og Janne. Humøret har de i behold, selv om de er godt slitne etter å ha jobbet både doble – og triple vakter under årets Feria Internacional de los pueblos – Internasjonale dager.

– Alt gikk bedre enn i fjor, mener de. Særlig oppløftende er det at den norske caseta´en ble godt besøkt av spanjolene under årets feria, sier Janne Hoel, Lars Torbjørnsen og Tom Geir Jensen som har utgjort den norske arrangementskomiteen under Solkystens kanskje aller største folkefest; Internasjonale dager i Fuengirola. Vanligvis ligger besøkstallene for den fem dager lange feria´en på over én millioner mennesker. Og årets fest var ikke noe unntak.

Pølsene er tilbake
Etter å ha vært ute av menyen i den norske caseta´en de siste årene, var pølse i lompe og brød i år tilbake, – med stor suksess. Sammen med fiskeburgeren, sørget det for høyt trykk og god omsetning på utendørsbaren.
– I og med at verken Danmark eller Sverige i år deltok under Internasjonale dager, valgte vi å ta inn igjen pølsene, forteller Tom som mener at nettopp svensker, dansker og nordmenn har en forkjærlighet for pølser.
– Men det har ikke gått på bekostning av fiskeburgerne, legger Janne til. For blant spanjolene var burgeren svært populær, sammen med lakse-tapas og lakse-wrap som ble servert inne i caseta´en.
Det har trolig også blitt lagt merke til at den lokale tv-kanalen Fuengirola TV ved flere anledninger har skrytt åpenlyst av fiskematen på den norske caseta´en.

Mot et forsiktig overskudd
Økonomisk ser årets feria ut til å ha gitt et forsiktig overskudd for den norske caseta´en, selv om ikke det har vært noe mål å tjene mye penger.
– Det viktige er at vi klarer å gjennomføre vårt arrangement på en god måte og vise fram norsk kultur, musikk, mat og drikke. Dette er jo ikke et pengeprosjekt, selv om det er viktig å tjene nok til å ha en liten buffer – altså å ha litt å gå på – ved kommende arrangementer, sier Janne Hoel.
Musikalsk sørget gruppene Smokey Sound og The Stolen Gnoms sammen med trubadur Gjermund Elgenes for god stemning innendørs i caseta´en.
– Noen spesielle erfaringer fra årets arrangement?
– Vi trenger flere folk i arrangementskomiteen. Det har blitt litt for mye jobb for oss. Vi må fordele oppgavene på flere mennesker. Forøvrig er det synd at ikke Den norske skolen Málaga og Sjømannskirken i Calahonda har vært aktivt med på årets arrangement, selv om skolen har lånt ut masse utstyr og også hjulpet til med dekorering av utebaren. Det setter vi stor pris på! Vi har hatt god støtte fra flere norske sponsorer og fra ansatte i Color Line.
– Blir det norsk deltakelse på Internasjonale dager neste år?
– Det blir nok det, avslutter Janne Hoel, Lars Torbjørnsen og Tom Geir Jensen.

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet