Månedsmagasinet på Costa del Sol
Friske påskeideer 2016

paaske landingpage DNM

Hyggelig påskepynt, bløte kyllinger og lekre egg. Gave til vertinnen, friske blomster til påskebuketten og dekorasjonen til påskebordet.
Du finner alt sammen hos Flor Valentin!


Friske påskeideer

I Spania er påsken mye mere enn bare helligdager, påskelunsjer og snaps. Her er påsken nemlig en religiøs tradisjon som mange spanjoler går opp i med liv og sjel, og det finnes en lang rekke arrangementer i løpet av påskedagene. Det flotteste påskeopptoget kan oppleves i Málaga, men vil du helst unngå menneskemylderet, kan det være en god idé å holde seg borte fra Málaga by. Det Norske Magasinet gir derfor en oversikt over aktiviteter og utflukter som man kan gjøre i påsken utenfor Málaga.

 

Delfin helle

Delfintur utenfor kysten av Benalmádena

I Benalmádena ved Puerto Marina finner du Borrasca Experience som arrangerer luksus katamaranturer. Målet er å gi en førsteklasses opplevelse der det er mulig å se både delfiner og andre havdyr, som hval og til og med havskillpadder.

Borrasca Experience har akkurat åpnet for sesongen som begynner i midten av mars og varer fram til november. Det arrangeres katamaranturer daglig med plass til 12 personer. Dette for å sikre at alle ombord får den beste opplevelsen – både avslapping og en svømme- eller snorkletur underveis. Den beste muligheten for å se delfiner er når katamaranen er ca. 12-16 km utenfor kysten.

Hver dag er det mulig å bestille plass på en katamarantur av to timers varighet for 30 euro per person. Den første avgangen er klokken 10.00. Vil du heller oppleve solnedgangen sett fra havet, kan det bestilles plass på en katamarantur om kvelden. Den varer en time og koster 15 euro per person.

Skal der være litt mer luksus over det hele, kan en privat katamarantur arrangeres for 180 euro per time. Her tilbys en forfriskning for hver time katamaranen leies og ellers kan det suppleres med drikkevarer fra den fullt utstyrte baren. I tillegg kan det ved bestilling minst 48 timer på forhånd serveres mat  på turen, og for å gjøre opplevelsen enda mer personlig er det mulig å ta med egen musikk ved leie av katamaranen i mer enn to timer.

Er du blitt fristet til å bytte ut påskesnaps og –opptog med sjampanje og delfintur? Se mer om de forskjellige turene og reserver din påsketur her.

 

Hammam Granada

Hammam i Granada

Granada er kjent for sitt imponerende mauriske bygningsverk, Alhambra. Alhambra er likevel ikke det eneste i Granada som minner oss om byens mauriske historie fram til 1492 da den siste mauriske herskeren forlot Granada. Ved foten av Alhambra ligger Hammam al Andalus Granada. Et arabisk bad som var det første i Europa som gjenåpnet etter å ha vært stengt i det 16. århundret og som er bygget oppå ruinene av en gammel hammam. I 1567 begynte undertrykkelsen av den mauriske kulturen, noe som innebar stengning av arabiske bad. Heretter ble badene brukt som bakerovner for å utnytte kjelene som tidligere hadde varmet opp vannet til de arabiske badene. Da man begynte på utgravningene av Hammam Al Andalus Granada, støtte man på gamle vannbeholdere, noe som tyder på at den nye hammam ligger på samme sted som en original hammam fra det 13-14. århundret.

Hammam Al Andalus Granada som ble grunnlagt i 1998, er ledende i bransjen innenfor velvære. Med slagordet ”Bad i historien” byr det arabiske bad på en rekke forskjellige behandlinger som kan nytes i vakkert dekorerte og ikke minst avslappende omgivelser. Her oser det av ro og velvære, og innhyllet i damp til lyden av stille musikk og vakkert lysinnfall fra overlysvinduene i hvelvingene, er det et skjønt sted å la roen falle på og nyte en dag i forkjælelsens tegn. Hammamen byr på tre forskjellige bad: Et varmt på 40 grader, et kaldt på 18 grader og et lunkent med en gjennomsnittstemperatur på 36 grader. Dessuten kan man også nyte et tyrkisk bad og et avslapningsområde der det serveres te.

Se de forskjellige behandlingene her. Spesialpris gis til studerende, fastboende i Granadaprovinsen og til pensjonister mot framvisning av dokumentasjon. Ytterligere gis det 20 % rabatt fram til april ved forhåndsbestilling. Bestill din tur i hammam´en her

 

Shanti Som 2

Spa-dag i fjellene

I fjellene bak Marbella, mellom Ojén og Monda, finner man Shanti-Som. I vakre naturomgivelser ligger dette spa-, yoga- og retreatsenteret som en perle av velvære, omgitt av naturparken Sierra de las Nieves med utsikt til vakker natur.

Shanti-Som er et wellness-senter som drives etter gamle tradisjoner og spa-ritualer fra Østen. Med inspirasjon fra Østens visdom drives Shanti-Som med en ambisjon om å hjelpe sine gjester med å finne balansen i et stresset og moderne liv. Et besøk i disse avslappende omgivelsene er derfor en alle tiders mulighet for å gjenvinne energi og balanse gjennom yoga og meditasjon. Her er det tid og ro til å reflektere slik at du kan vende tilbake til hverdagen med fornyet energi.

Shanti-Som tilbyr en rekke forskjellige muligheter for å slappe av og gjenfinne den indre roen. Det kan både velges en enkelt spa-dag med tid til velvære eller forskjellige retreat-opphold av seks dagers varighet.

Se hva en spa-dag inkluderer her, og hvilke forskjellige muligheter for retreats som Shanti-Som tilbyr her. Felles for alle behandlinger er at de finner sted i vakre, avslappende omgivelser. 

 

Tarifa 2

Ridetur langs stranden i Tarifa

Tarifa forbindes av mange med Spanias svar på et surfer-paradis. Og dette er ikke uten grunn. Med sin beliggenhet på Spanias sørspiss som den sørligste byen på Den iberiske halvøya, ligger Tarifa ut mot Gibraltarstredet. Her er kilometerlange og hvite sandstrender og ofte høye bølger som hvert år tiltrekker mange surfere til denne delen av landet. Surfing er likevel ikke det eneste Tarifa har å by på. Mange arrangører av rideturer har begynt å dukke opp. Og er det noe mer avslappende enn å ri en tur langs stranden med vakker natur så langt øyet kan se?

Hurricane Hipica tilbyr rideturer langs de spektakulære strendene i Tarifa. Det er ruter på 1-2 timer som er beregnet på nybegynnere og lett øvede ryttere, samt ruter for mer erfarne ryttere på 3-5 timers varighet. For erfarne ryttere er det også mulig å bestille et opphold med seks netters overnatting på Hotel Hurricane med fem dager med rideturer inkludert.

Hos Hurricane Hipica er man i trygge hender. Med på rideturene er det alltid en guide, for både rytternes og hestenes skyld, og før turen starter, blir hver rytter opplært i hvordan hestene skal behandles. Arrangørene stilles også både hjelmer, støvler og gamasjer til rytterne.

Med en filosofi om at hestene må leve i så naturlige omgivelser og under så naturlige vilkår som mulig, er det satt sterkt fokus hos Hurricane Hipica ikke bare på rytternes sikkerhet, men også hestenes velbefinnende og trivsel. Dette for å sikre glade og tilfredse hester. Ting som også bidrar til dette er også at hestene får mosjon, sosial kontakt, masser av frisk luft og at de spiser med jevne mellomrom. Hver natt går hestene fritt slik at de har de beste muligheter for å bevege seg og slappe av sammen med de andre hestene.

Har du fått lyst til å bestille en ridetur langs Tarifas vakre kyststrekning, kan du finne priser og bestille tid her.

Les mer om Tarifa her

 

Lobo Park

Besøk ulveparken i Antequera

Lobo Park er navnet på en 400.000 m2 stor ulvepark i Antequera. Ulveparken startet som et privat initiativ i 2002 med det formål å lære om et av de mest sosiale dyr på jorda, ulven, gjennom observasjoner. I 2004 ble parken åpnet for offentligheten slik at andre også kan nyte en dag i selskap med de betagende ulvene.

De tre forskjellige ulveartene i Lobo Park lever med masser av plass rundt seg slik at de har mulighet for å løpe, leke og gjemme seg, men observasjonspunktene sikrer at besøkende kan få tatt en titt på dem. Ulvene er nemlig, i motsetning til i andre dyreparker, ikke tamme, og mange av ulvene i Lobo Park har aldri blitt berørt av et menneske. Det tilbys også en guidet tur på engelsk og spansk der man kan få besvart sine spørsmål om ulver og på den måten bli klokere på dette fascinerende dyret. Utover å være en ulvepark, har Lobo Park også tatt andre dyr til seg, hvorav de fleste har blitt reddet, bl.a. gjelder det en revefamilie.

Hver måned avholder ulveparken forskjellige arrangementer som foregår på engelsk og spansk. Skjærtorsdag i påsken avholdes fullmånearrangementet Noche de Aullidos (hyleaften). Mange tror at ulvene kommuniserer svært enkelt ved å hyle. Men i virkeligheten kommuniserer de ved hjelp av flere forskjellige metoder, blant annet lyd og tone, lukt og kroppsspråk. Se flere arrangementer og bestill billetter her.

 

El Torcal

Vandretur i naturreservat i Antequera

I tillegg til ulveparken finner du i Antequera også et spektakulært naturreservat, nemlig Paraje Natural de El Torcal. Her kan man oppleve et imponerende og helt annerledes fjellandskap. Et landskap der kalksteinsunderlaget kommer fram til overflaten og blir formet av vind og vær, blant annet av rennende vann.

De unike formasjonene som kan oppleves i El Torcal, har undergått en prosess på flere hundre millioner år. For 200 millioner år siden lå området under vann, dekket av Tetis-havet. Bunnfall av skjeletter og skall fra havdyr skapte opphopninger av disse restene på bunnen av havet. Som konsekvens av et enormt trykk mellom de iberiske- og afrikanske kontinentalplatene, ble det opphopede bunnfallet komprimert, og i en langsom og kontinuerlig prosess ble disse formasjonene skapt i varierende høyder. Forskyvninger i jordens overflate skubbet deretter opp havbunnen og dermed kom disse formasjonene fram til overflaten, og det er disse som man i dag kan oppleve gjennom en vandretur rundt i reservatet.

El Torcal byr på tre vandreruter i varierende lengde. Den grønne ruta er 1,5 km lang, den gule er 3 km, og den røde ruta som bare er tilgjengelig i følge med en guide, er 4,5 km. Rutene fører besøkende gjennom naturreservatet som både byr på de spektakulære karstformationene, men også en imponerende flora og fauna. Ved å ta med et kart på dine vandreturer kan du underveis få vite navnene på de mest spektakulære formasjonene. Her kan blant annet nevnes Ridderen, Tommeltotten, Slottet og Skruen som til og med er utnevnt til et beskyttet naturmonument. Den høyeste formasjonen, Camorro de las Siete Mesas, er 1.336 meter.

I naturreservatet finner man også et utkikkspunkt, Mirador Las Ventanillas (ventanilla betyder lite vindu), og fra dette stedet har du en fantastisk utsikt over dalen. I klart vær kan man til og med se en stor del av Costa del Sol og over Middelhavet til Marokko. 

Se mer om Naturreservat El Torcal her

 

Bodega Ronda

Besøk Bodega Doña Felisa i Ronda

Midt i landskapet kalt Chinchilla i Ronda ligger Bodega Doña Felisa. En familieeid vinprodusent, grunnlagt av Gema Alonso Araico og hennes mann, José María Losantos Hernando.

Hos Doña Felisa framstilles eksklusiv vin av beste kvalitet, noe som Chinchilla-merket er med på å understreke fordi det har vært et uttrykk for eksklusivitet gjennom flere århundrer. For å sikre vin av høy kvalitet er hele framstillingsprosessen svært viktig. Vinene framstilles med stor omhu gjennom en kontrollert prosess som begynner med pleie av vinmarkene. Når druene er modne og skal høstes, plukkes de med hånden og klassifiseres utfra type og alder på vinstokken. Deretter kontrolleres alle klaser med vindruer for å sikre at bare de beste brukes til vin.

Med sitt fokus på framstilling av vin med høy kvalitet, er Bodega Doña Felisa et opplagt sted å besøke for vinelskere.

Gruppebesøk kan arrangeres for 18 euro per person. Besøket inkluderer en omvisning hos vinfabrikanten der det samtidig fortelles om vinframstillingen fra start til slutt. Dessuten vil det være mulighet for å smake på tre av de vinene som framstilles på vingården, og til dette serveres det tapas.

Se mer her, og bestill tid for ditt besøk. 

Av Flor Valentin

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.