Månedsmagasinet på Costa del Sol
Muelle Uno samler kunsten under ett tak

Muelle Uno samler kunsten under ett tak

muelleUno
Málagas havnefront har fått et nytt kunstområde kalt El Artsenal som ligger ved siden av det berømte franske museet Pompidou. Det består av to barer og ett stort rom dedikert til all verdens kunstverker. Det er små sjakkbord, et lesehjørne og en jente som lager rastafarihår, om det skulle friste. Dessuten avholdes det jazzkonserter her hver søndag, og på scenen opptrer også reggaegrupper, rockemusikere og popkunstnere.
 
Ved inngangen holder gin&tonic-baren til, omringet av små sofaoaser og gigant-lamper. Det er tidlig på formiddagen, og det mørke lokalet ser umiddelbart tomt ut, men la deg ikke lure, for det er fylt med liv. Kunstverk av landskap, forstørrede fotografier av ansikter med hvert sitt unike uttrykk, skulpturer oppstilt på søyler og en scene med roterende linedansere og Charlie Chaplin malt i bakgrunnen inviterer innenfor. På den ene endeveggen holder graffitimalernes kunstverk til, og de 1.700 m2 som er dedikert til prosjektet, er et sant mekka for kreative mennesker som liker nytenkning, fotografi, musikk, dans eller mote. Baren er laget av en lokal kunstner og utfordrer oppfatningen en hvordan en bar må se ut fordi store treskulpturer opptar plassen ved siden av de drikkende gjestene. Den er prydet med fargerike stykker mosaikk og er i seg selv et kunstverk fylt med detaljer som bør studeres på nært med en kald drink i hånden. Det hviler en eksklusiv stemning over stedet, selv om rommet er åpent for alle og det er gratis å oppleve de mange kunstverkene som skaper forskjellige uttrykk, uansett hvor blikket lander. Idéen bak prosjektet er å samle Málagas lokale og internasjonale kunstnere samt deres verker på ett og samme sted, for på den måten å skape et kreativt rom med plass til forskjelligheter. Stedet er uten tvil unikt og åpent for alle kunstnere som ønsker å stille ut sine verker, likevel må de betale for plassen de opptar. Musikkgrupper kan til gjengjeld opptre gratis for å prøve ut nytt materiale og for å nå ut til flere mennesker. Det er et kreativt rom som innbyr de besøkende til å bruke en ettermiddag i kunstens tegn, henslengt på en av sofaene med en god bok eller en runde med sjakk. God fornøyelse.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.