Månedsmagasinet på Costa del Sol
st-dnb
Konserndirektør for Wealth Management, Tom Rathke, klipper båndet ved den offisielle åpning av DNBs representasjonskontor i Marbella.
Kristina Schreuder og DNB Luxembourg-teamet tar imot gjester ved inngangen til det nye representasjonskontoret.
Jonas Fjeld underholder gjestene.
Kristina Schreuder er nå klar til å ta imot nye og eksisterende kunder på kontoret i Marbella. Det anbefales likevel å bestille tid fordi Kristina av og til vil være ute på kundebesøk.
 
DNB Luxembourgs representasjonskontor i Marbella offisielt innviet
Onsdag 11. november ble DNB Luxembourgs nye representasjonskontor i Marbella innviet. Kristina Schreuder som er DNB Luxembourgs ansikt utad her på kysten, tok sammen med resten av DNB-teamet imot de rundt 200 gjestene som la veien forbi representasjonskontoret for å hilse dem velkommen.
 
De flotte lokalene i varm, skandinavisk stil i det eksklusive Edificio Centro Expo vis a vis Marbella Club Hotel ble stolt vist fram mens en lettere anretning fra Party People ble servert til musikalsk underholdning fra Jonas Fjeld.
Finn julegaven hos Boutique Diva
Det er kystens nye, lekre lingeributikk. Og stedet der mannen lett kan finne årets julegave til konen.
”Vi har masser av gode gaveideer og er klar til å hjelpe herrer som gjerne vil glede og forkjæle sine kvinner til jul. Sammen finner vi de rette modeller, størrelser og farger,” forteller Nana Norrbom fra Boutique Diva som hun åpnet i oktober i hjertet av Fuengirola.
Fra sin kosmetologklinikk kunne hun ikke unngå å legge merke til at mange kunder savnet en lekker lingeributikk. Nå har de den. Boutique Diva har alt fra de kjente merkene Marie Jo, Primadonna, Andre Sarda, Rosemunde, Hanro og Neo Noir. De kjente designerskoene Sargossa har også sin plass i butikken. Og tro om ikke de også får en plass under mange av årets juletrær? Interessen er enorm, og åpningsmottakelsen 24. oktober var svært godt besøkt.
”Vi gjør mye for hver enkelt kunde. Derfor måler vi alle kunder og tilbyr personlig fitting ved prøving av undertøyet, for alt må sitte perfekt,” avslutter Nana Norrbom som hilser alle velkommen. Også menn uten gode ideer som må finne noe å putte under treet til sin bedre halvdel.
Boutique Diva                                                                                                     
C/ Maestra Angeles Aspiazu 14, Puebla Lucia (overfor Restaurant Lucia), Fuengirola – Tlf.: 674 402 135
 
Dan og Lisbeth fra Golf y Vinos skålte fer en framgangsrik vernissasje, den første som Golf y Vinos arrangerer, men forhåpentligvis ikke den siste!
 
Kunstsuksess hos Golf y Vinos
Det var mange som tross det vakre høstværet kom til Golf y Vinos lokaler i Mijas 14. november. Denne dagen vanket det nemlig vernissasje og selvsagt ble det budt på noe å tygge på og gode viner. Vernissasjen var en fellessutstillingen med de fem kunstnerne Lili Öst, Mikael Schmidt, Ariana Ramhage, Reginald Hager och Bodil Schön, alla med svensk tilknytning og med vidt forskjellige stiler.
Maleriene har siden da fortsatt hengt i lokalene i resten av november, og det var mange som tok veien forbi for å beundre kunstverkene, i tillegg til vinen. Og en del kjøpte også med et eller annet kunstverk for å pryde veggene med hjemme.
”Golf y Vinos vil takke alle kunstnere og besøkende som gjorde vernissasjehelgen minneverdig med sitt nærvær. Det var ca. 350 personer som så bildene i løpet av den første helgen. Task til alle som gjorde utstillingen til en fest!”, hilser Lisbeth Jönis og Dan Olsson fra Golf y Vinos.
 
st-gloggGå julen i møte i Ewalds Dagligvarebutikk
Julen står for døren med sine dufter, vidunderlige smaker og julestemning. En skikkelig høytid fylt med lekker mat, godt humør og et vell av juletradisjoner.
Ewalds Dagligvarebutikken på toggaten i Los Boliches bugner nå i desember med juledelikatesser. Her finner man alt det man trenger til en tradisjonell skandinavisk jul: sju forskjellige slags gløgg (dansk, svensk og finsk), julekaffe og pepperkaker som med sin spesielle aroma skaper julestemning selv her i Spania. Julegodterier, sjokoladeprailiner og risgrøt med kanel er andre viktige juletradisjoner for både barn og voksne.
Hyllene hos Ewalds er også fylt med alle slags sild fra de skandinaviske landene, samt gravet og kaldrøkt laks fra Danmark, samt lutefisk fra Norge. I år kan man hos Ewalds også finne frisk varmrøkt laks.   
Snapsen er også et must på julebordet. Hos Ewalds finner man alle de populære merkene som O. P. Andersson og Skåne akevitt fra Sverige, Linie og Gammel Opland fra Norge, Taffel samt Jubileum fra Danmark. Og skulle man have lyst til å prøve noe mer eksotisk, så kan man hos Ewalds også få reinsdyrkjøtt fra Lappland.
Til julematen finner man dessuten et stort utvalg av italienske, australske og sørafrikanske bag-in-box-vin som er praktiske hvis man ikke vil bære på tunge vinflasker i jula. Og til kaffen kan man kjøpe den fineste Renault VSOP cognac eller en multebærlikør.
Teamet i Ewalds Dagligvarebutik ønsker alle kunder en riktig god og fredfylt jul. Butikken i toggaten i Los Boliches holder åpent alle hverdager fra kl. 10.00 til 19.00, samt lørdager kl. 10.00 til 15.00. Julaften holder butikken åpent fra kl. 9.00 til 13.00.  
Alle er hjertelig velkommen til julegløgg 17. desember kl. 13.00 til 16.00.
Bestillingslister kan også hentes i butikken.
 
st-georgJensen
Georg Jensen Living på Costa del Sol
Julegavene er reddet; nå finnes Georg Jensen Living i Nueva Andalucía, den eneste autoriserte selgeren av varemerket på kysten. Georg Jensen, etablert i 1904, er et anerkjent kvalitetsmerke. Siden starten har merket utviklet seg i ulike retninger, bl.a. inkludert Living-retningen.
Georg Jensen Living består av tidløs, stilren dekorasjon og innredning – skåler, karafler, salatbestikk, etc. som ikke bare er vakkert, men også funksjonelt. Designet er lettplassert og passer like bra i tradisjonelle som i moderne hjem. Elementene er framstilt i rustfritt stål med tillegg av glass, tre og porselen slik at det er mulig å blande materialene i samme serie. Dessuten går det an å bestille visse produkter i sølv. Georg Jensen Living er unektelig en skandinavisk stil, utformet for å gi skjønnhet til hver dag for å elskes og settes pris på hele livet.
I samme butikklokale finnes kunst fra Dan Lindberg Art Photography. Dan Lindberg har arbeidet med fotografering hele livet og tilbyr skreddersydd fotokunst. Konseptet bygger på fleksibilitet der mye kan tilpasses etter den øvrige innredningen og spesifikke ønsker. Mange motiver kan produseres på kunstpapir, tradisjonell canvas eller på store aluminiumsplater på opptil 3×1 meter. Fundamentet og pasjonen for fotografiet er tidløse landskaper i både farger og svart & hvitt. Likevel har Dan også arbeidet lenge med konseptuell fotografering der hverdagslige ting blir fotografert på en annerledes måte med ulike teknikker for å skape en underfundig, og av og til abstrakt følelse.
Georg Jensen Living & Dan Lindberg Art Photography ligger på Avda. Manolete, i Edf. Casaño lokal 5-6. Parker ved Centro Plaza og gå de få meterne ned på baksiden og der ligger butikken på venstre side.
Tlf.: +34 952 818 875
 
st-sydkorset
Ordførende Mester (t.h.) og tidligere Assisterende Stormester tok imot gjestene. Gjester fra nær og fjern ankommer festen. (Fotos: Fotomadsen.dk)
 
Sydkorsets 30 års jubileum
Frimurerlosjen Sydkorset i Fuengirola feiret sitt 30 års jubileum lørdag 14. november. Uten overdrivelse var det rift om plassene. I tillegg til ledende frimurere med ledsagere både fra Spania og Danmark, kom det gjester fra åtte forskjellige losjer.
Til selve 30 års jubileet som ble gjennomført som en ”Festlosje med damer”, var det 93 deltakere. De kom i en jevn strøm mellom klokken 17 og 18 til The Masonic Center i Los Boliches. Ved ankomsten ble gjestene hilst velkommen av Logens ordførende mester, Hans Schimmelmann. Deltakerne kom fra Spania, Danmark, Sverige, Norge og Finland, fikk mulighet for å møte gamle venner – og skape nye kontakter.
Deretter tok deltakerne plass i Logesalen. Det er i sannhet en kunst å få så mange mennesker på plass i en så forholdsvis liten sal. Men god planlegging gjorde det mulig. Salen var festlig utsmykket og alle fikk en vakker opplevelse. En enkelt av de frammøtte fikk et illebefinnende og så ble den utarbeidede sikkerhetsplanen testet, og den virket helt etter planen. Logens seremonimester styrte kvelden etter oppsatt program og med en stor porsjon humor.
Etter den rituelle Logefesten ble samtlige festdeltakere kjørt til restaurant Avanto i La Cala/Torrenueva der det ble budt på cava og kanapeer. Det ble servert en utsøkt gallamiddag med tilhørende viner. Det ble holdt taler og det ble lest opp hilsener fra den spanske Stormester. Under middagen var det lav musikk og etterpå ble det spilt opp til dans. Her fikk kveldens deltakere, unge som gamle, mulighet for å få rørt på beina.
Losjebrødrene var kledd i kjole og svart vest, og damene i dertil passende festtøy. Det var en flott og minnerik opplevelse.
 
Festen sluttet kort tid etter klokken 01, og deretter var det busstransport tilbake til Logen via de hoteller der gjestene bodde og ved ca. 02-tiden var alle hjemme igjen.
Fototekst:
 
st-sygehusPuertoBanus
Nytt privat sykehus i Puerto Banús
Nytt prosjekt for Helicopteros Sanitarios; et eget privat sykehus oppføres i samme bygning som der Helicopteros Sanitarios allerede har vært til stede siden 1991.
Bygningen holder nå på å omgjøres til et treetasjes sykehus.
Naturligvis finnes fortsatt Helicópteros Sanitarios legevakt og hjemmebesøk døgnet rundt med akkurat samme service som tidligere til våre medlemmer.
Helicópteros Sanitarios ble grunnlagt i 1988 av Ma Jose Cañete, president i HSSA, som begynte å transportere alvorlig skadde personer raskt til sykehus med helikopter, derav navnet Helicopteros Sanitarios og som siden har utviklet seg til Costa del Sols største foretak med legevakt og hjemmebesøk døgnet rundt, ambulansetransport til sykehus og legemottak. Vi transporterer våre pasienter i intensivambulanser og helikopter. Utrykningsområdet er fra Sotogrande til Torremolinos. Ingen aldersbegrensning eller medisinske restriksjoner for å bli medlem.
Neste steg er å kunne gi våre medlemmer en svært god service, følge opp pasienten fra første besøk og hele veien gjennom diagnoser og behandlinger.
Et prosjekt av høy, profesjonell standard med flere virksomhetsområder som for eksempel akuttbehandling, intensivpleie, røntgen, kirurgi, kardiologi, endoskopi etc. med ny innovativ teknisk utrustning når det gjelder skanner og røntgen.
Det viktigste for Helicopteros Sanitarios er at våre pasienter kan kjenne seg trygge og sikre og få best mulig stell og behandling under sitt sykehusopphold.
Sykehuset beregnes å være klart i begynnelsen av neste år.
www.helicopterossanitarios.com
 
st-decottalaw
Profesjonell dansk advokatbistand ved eiendomskjøp
De Cotta McKenna & Santafé er et av Costa del Sols mest veletablerte advokatfirmaer med over 25 års erfaring og kontorer i Mijas, Nerja, Coín og på Tenerife. Firmaet har et internasjonalt team av advokater, og blant dem finner man den dansktalende, spanskutdannede advokaten Thomas Gant López som kan bistå nordmenn ved kjøp og salg av fast eiendom, gjennomføring av forretninger i Spania, rådgivning om arv og testamenter, samt alminnelig juridisk assistanse underlagt spansk lovgivning.
Vurderer man å kjøpe spansk eiendom, kan Thomas Gant López gjennomføre hele prosessen uten at klienten behøver å være til stede, men kjøperen kan likevel føle seg trygg gjennom hele kjøpsprosessen. Det kan gjøres ved å utstede en fullmakt. Kjøpsprosessen omfatter alt fra anskaffelse av NIE-nummer (skattekontrollnummer) til en grundig undersøkelse av eiendommens forhold, samt utarbeidelse av kjøpekontrakt, underskriving av skjøte, tinglysning, oppsett av forsyningskontrakter og betaling av diverse avgifter.
Trenger kjøperen å oppta lån i Spania, kan De Cotta Law også være behjelpelig med å finne passende lånemuligheter. Vennligst bemerk at hvis kunden som gift person kjøper eiendom kun i dennes navn, vil ektefellen bli anmodet om å underskrive lånedokumentene sammen med ektefellen.
Bemerk også at et NIE-nummer er et obligatorisk skattenummer for utlendinger i Spania. Det er faktisk nødvendig ved enhver transaksjon. Ifølge ny spansk lovgivning må man søke om NIE-nummeret personlig, men De Cotta Law sørger selvfølgelig for å fylle ut de nødvendige søknadspapirene og følge klienten til den lokale politistasjonen. På den måten må klienten på politistasjonen bare vise fram passet.
Trenger du å snakke med en skandinavisktalende spansk advokat, kan Thomas Gant kontaktes på epost-adressen thomasgant@decottalaw.net eller på +34 952 52 70 14.
 
st-ejendomsseminarAgnete Dale, Heidi Ch. Bråteng, Yolanda Pérez, Siw Mosegaard Madsen & Eva Jacobsen.Seminar Eiendom – Marbella
Seminaret om finansiering og juridiske råd for arve-planlegging, og innblikk i det juridiske ved kjøp og salg av eiendom i Spania var siste seminar i november 2015 på Estrellas Del Mar Beach Club i Elviria med Coctail og Tapas ved havet hvor man kunne nyte solnedgangen etter seminaret.
I samarbeide med Nykredit og Dale Abogados har Segarra & Bråteng hatt to seminar i høst. Interessen for eiendoms-markedet er stort, hvordan er utviklingen forventet fremover, og hvilke taller det som gjelder når vi leser statistikkene.  Marbella kommune har oppnådd rekorder når det gjelder omsatte boliger, vi er på linje med de tall som gjaldt i 2007 før finans-krisen traff markedet. Nordmenn og skandinaver er en stor del i markedet, selv om det er Britene som er den største nasjonen av kjøperne. Utviklingen i de siste år på kysten ble presentert fra Real Estate Segarra & Bråteng.   
Råd om hvor viktig det er å presentere sin bolig på best mulig måte når den skal ut i markedet var også et tema som ble tatt opp.   
Nykredit presentere tilbud for inntil 70 % av takst for finansiering i Euro til svært fordelaktige betingelser. Nykredit var representert med hele staben fra deres kontor i Nueva Andalucía, samt Direktøren fra København var også til stede.
Agnete Dale (Dale Abogados Marbella) presenterte juridiske innblikk i kjøpsprosessen, samt informerte om hvilke regler som gjelder for arv når det gjelder nordmenn som eier ferie-bolig eller har bosted i Spania.
Det var mulig for deltagerne å stille spørsmål og det var interessant for alle å høre nærmere om dagens situasjon, samt gå nærmere inn på reelle eksempler.
Segarra & Bråteng takker alle deltagere for hyggelig samvær, og ser frem til å treffe nye deltagere til neste seminar på ny-året.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.