Månedsmagasinet på Costa del Sol
st-secretza
Ian Taylor med noen av de internasjonale kunstnerne som stiller ut.
 
Sekretza – Art & Décor Collection
Torsdag 5. november feiret Ian Taylor og resten av teamet hos Cocinas Plus den offisielle åpningen av galleriet Sekretza på Den Gylne Mil i Marbella.
Venner, kunder, kunstnere og utvalgte personligheter fra Marbella deltok i det festlige arrangementet der det ble servert sjampanje og kanapéer, mens gjestene kunne nyte livemusikken og kunsten.
Sekretza er et showroom-galleri med moderne kunst av internasjonalt kjente kunstnere samt anerkjente kunstverk og -retninger. Sekretza ble etablert i 2013 av en gruppe engasjerte kunstelskere med stor forkjærlighet for eksklusive og interessante, dekorative gjenstander. Den nåværende kolleksjonen i det nye galleriet er sammensatt av kunstverk fra Anna Razumovskaya, Antonio Russo, Art in the City, Amparo López Cruz, Borowski, Carl Scenes, Danielle O’Connor Akiyama, Fernando Agostinho, Francois Fernández, Hayley Goodhead, Jurgen Chaumarat, María Gutiérrez, Mr. Kuu, Nomi Wilkens, Ose del Sol, Piotr Lisowski, Romero Britto og Toms Drag.
Allerede i 2011 lanserte Cocinas Plus sin første online-butikk, EC Plus, som tilbød et bredt utvalg av kjøkkenutstyr og boligtilbehør, bl.a. Borowski samt kunst og dekorasjon fra Toms Drag. Etter knapt tre år med stor suksess var det innlysende at både produktene og kundene hadde behov for et omfattende online-forum der produktene kunne vises fram ordentlig. Resultatet ble Sekretza med fokus på Art & Décor-kolleksjoner.   
Cocinas Plus Design er en suksessrik kjøkkendesignvirksomhet på Costa del Sol med 10 års erfaring og to butikker. Sekretzas produkter er utstilt og kan kjøpes både i butikkene og online. Du finner Sekretza på Den Gylne Mil i Marbella.
Butikk Marbella: +34 952 76 45 95 – Online-butikk: +34 952 49 41 63, www.sekretza.com
Edificio Casablanca, Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe s/n, 29602 Marbella, Málaga

 
st-boconcept
La det bli lyst
Vi går den mørke årstiden i møte og da er det tid for å spørre deg selv om du liker de lyskildene som du har i hjemmet ditt og om du er klar til å gjøre de mørke kveldene litt koseligere. Solens stråler gir et slags lys og månen et annet. Slik er det også med lamper. En del lamper er skapt for å gi et rolig og koselig lys, mens andre skal gi et kraftig lys med bra spredning for eksempel over skrivebordet, og så finnes det mange lamper som er produsert for å passe perfekt både når det gjelder funksjon og design. Ja, man kan nesten si at kunst og lys mange ganger smelter sammen. En del lamper ser også nesten ut som små kunstverk, mens andre bidrar til å skape karakteren på et rom.
Messing, kopper, sølv og gull er de metallene som er riktige akkurat nå. Disse i kombinasjon med en moderne og kul eller klassisk lampedesign kan nesten skape et majestetisk bilde som uten tvil gir hjemmet ditt personlighet. Men husk å ta hensyn til funksjonalitet og for å få det rette lyset.
Når du leter etter en ny lampe er det viktig å tenke på hvilke funksjoner som er viktige for deg. Om du nøye tenker over hvilket lys du trenger, kommer du også til å få en mye bedre opplevelse når lampen er på plass.
Møt den mørke årstiden med inspirasjon fra BoConcept som nå presenterer en ny serie med både fine og funksjonelle lamper.
Kontakt:
Tlf.: +34 951 242 092
www.boconcept.es
 
st-longhorn
Hos Longhorn del Sol lykkes man virkelig med å by på en restaurantopplevelse med både god mat og atmosfære. Her sees eieren Claus som nummer to fra høyre.
 
Novembernytt samt jul og nyttår på Longhorn del Sol
Midt i stemningsfulle Benalmádena Pueblo ligger Steak & Burger-restauranten Longhorn del Sol. Her serveres kjøttelskere nøye utvalgt kjøtt fra Galicia, Argentina og USA. Som bekreftelse på sin ekspertise er restauranten tildelt TripAdvisors pris ”2015 Certificate of Excellence” og på reiseforumets hjemmeside kan du også lese kommentarer som: ”Fantastisk sted med utmerket biff! Deres bifftartar er den beste vi spist! Du vil bli overrasket.”(Des. 2014).
Slike hyllester vil normalt øke prisene i restauranter som ønsker å plassere seg som stjernor på eksklusivitetens himmelen, men ikke på Longhorn del Sol. I stedet har eieren Claus nå åpnet dørene for enda flere ved, i tillegg til den vanlige menyen, også tilbyr trerettersmenyen ”Menú economico” som bare koster 19,50 euro per person!
Og snart begynner julebordsesongen. Vil du spare på julesmakene til julaften tilbyr Longhorn del Sol i desember et utmerket julebordalternativ. Da går det nemlig an på dagtid bestille restauranten for 20-60 personer for en alternativ julelunsj med jobben eller familien, og maten – kontakt restauranten for i samråd med dem komponere menyen.
Både juledagen og nyttårsaften tilbyr Longhorn del Sol matopplevelser i festlig miljø med livemusikk. Disse dagene har fått hver sin trerettersgourmetmeny, med kjøtt som paradenummer, selvsagt med et vegetarisk alternativ slik som alle andre kvelder på Longhorn del Sol. Nyttårsaften serveres også cava, vindruer og en festpose.
Juledagen byr på to serveringer og nyttårsaften én.
Longhorn del Sol har feriestengt 6.-16. desember men ellers står dørene åpne og menyen er godt balansert med alt fra salater til prisbelønnet kjøtt. Og kjøttet, det grilles naturligvis i Beefer 800° for utsøkt og forhøyet smak.
For informasjon om arrangementene og bestillinger, ring: 952 569 995, eller besøk: www.longhorn-del-sol.com: Bestillinger kan også gjøres på hjemmesiden som også har en veibeskrivelse.
st-kamu
Nytt, moderne røntgenutstyr til hunder med tannproblemer
I Norden har man lenge hatt fokus på hundens velvære og dermed også de helsemessige konsekvensene som tannproblemer kan medføre. Samme tendens ser man nå her på kysten, og derfor har dyrlege Susanne Kamu med dyrlegeklinikk i Fuengirola investert i et helt nytt røntgensystem med digitalskanner, slik at røntgenbildene kan sees på en datamaskin med det samme. Det er finske Aino Palola som er utdannet dyrlege i Sverige som foretar røntgen og fjerner tenner via kirurgiske inngrep. ”Hunden bedøves under inngrepet som er halt ufarlig. Samtidig gis et intravenøst, smertestillende middel,” forklarer Aino. ”Hunder viser ikke smerte som mennesker. Derfor er det viktig at dyrlegen når hunden vaksineres også sjekker hundens tenner slik at alvorlige tannproblemer unngås.
Symptomer på tannproblemer er vanligvis dårlig ånde, mye munnvann, problemer med å spise på tyggeben eller at tyggebenet spises på ”feil” side av munnen, ingen lyst til å leke eller at hunden er litt fjern. Oppstår disse symptomene, bør man straks dra til dyrlegen. Her tas åtte røntgenbilder, og deretter stilles det en diagnose. Hvis det er nødvendig, fjernes tannen med røtter ved et kirurgisk inngrep og der hullet sys sammen etterpå. Til slutt tas nok et røntgen for å sikre at det ikke sitter igjen noe av tannroten.
Tannproblemer kan oppstå pga. frakturer i tannen, hvis hunden spiser/tygger på stein. Slike tenner bør fjernes med det samme. Men også tannstein er farlig for tennene. Tannstein er nemlig bakterier som gjør at tennene med tiden løsner. Tannstein kan også sprede seg til andre tenner. Hunder kan også få blottede tannhalser som med tiden bryter ned tannen og som derfor må fjernes, samt en nedbrytning av tannbeinet.
For mer informasjon, kontakt Susanne Kamu på tlf.: 952 66 73 33 eller se www.petvetkamu.com.   
st-SolEyes
Sol Eyes – profesjonelle innen øyekirurgi i Fuengirola
Om du ønsker økt frihet i livet ditt og bli kvitt avhengigheten av briller og kontaktlinser, bør du velge refraktiv kirurgi. Hos Sol Eyes har man erfaring fra titusenvis av operasjoner og korreksjoner av synsproblemer med den pålitelige LASIK-kirurgien.
Sol Eyes er grunnlagt av erfarne finske oftalmologiske kirurger og er en klinikk som har spesialisert seg innen oftalmologi og øyekirurgi. Lokalene er førsteklasses, og behandlingen foregår med det mest avanserte kirurgiske utstyr og med erfaring fra titusenvis av operasjoner. Deres erfarne spesialister tar godt vare på deg og øynene dine!
Siden 1989 har millioner av mennesker blitt behandlet med Excimer-laserkirurgi for å korrigere brytningsfeil. Kirurgiske prosedyrer for brytningsfeil har blitt vanlige og dagligdagse operasjoner på grunn av de gode resultatene, det avanserte utstyret og minimal risiko. I dag er LASIK-teknikken ledende på området. Den foregår ved at en tynn klaff settes inn under hornhinnen, og etter dette blir en laser brukt for å korrigere brytningsfeil. Klaffen kan opprettes mekanisk eller ved hjelp av en laser, de viktige faktorene er riktig og nøye bruk av utstyret.
Eyes Sun utfører også behandlinger for å bli kvitt lesebriller og multifokale linser. Dette gjelder for personer over 50 år. Bytte til multifokale linser øker nå kraftig i popularitet fordi det gjør livet så mye enklere.
Spesialistene hos Sun Eyes har utført titusenvis av operasjoner med gode resultater. De bruker den nyeste teknologien og internasjonalt godkjente standarder for behandling. De utfører omfattende undersøkelser for å velge det beste alternativet for deg. Kontakt Sun Eyes kontakt hvis du ønsker å øke din optiske frihet.
 
Tlf: 952 47 00 73, www.soleyes.es
 
st-loftRoomers
Eierskifte feiret med morsom mottakelse hos Loft & Roomers
I forbindelse med eierskiftet inviterte de nye eierne av møbelbutikken Loft & Roomers i både Mijas og Marbella til et morsomt arrangement på takterrassen til Mijas-butikken fredag 23. oktober. De mange gjestene ble blant annet budt på cava, mojitos og lekre kanapeer. Samtidig underholdte Paul ”The Pianoman” Maxwell og Roberto Cantero med bløte toner til langt utpå kvelden.
Takterrassen var pyntet til fest og møblert med butikkens egne flotte møbler. Samtidig var det i butikken mange gode tilbud på møbler og tilbehør.
 
st-Aloevera
Opnå en sund krop med Aloevera som næringstilskudd
Inger Margrethe Faye og Torbjørn Daleng har i mer enn 10 år markedsført Aloevera produkter og driver sin virksomhet både fra Spania og Norge. Produktene de markedsfører er tysk og har de beste kvalitetsstempler som finnes pr i dag.
Aloevera har blitt brukt i tusener av år og er først og fremst kjent for sin gode effekt på hud. Aloevera Gel som finnes inne i planten inneholder over 200 kjente næringsstoffer og har meget god effekt som et daglig næringstilskudd. Ved å drikke Aloevera kontinuerlig får man bl.a. tilsatt mange stoffer som kroppen slutter og produsere. Dette fører til at kroppen kommer i balanse og får et sterkt immunforsvar, noe som igjen fører til at man holder seg frisk.
Det er viktig at kroppen holder seg i balanse fordi ubalanse over tid fører til sykdom.
Aloevera drikkegel vil rense kroppen, både blod, kapillærer, tarm og bindevev. Dette blir særs viktig i dag hvor vi er utsatt for mange miljøgifter både gjennom mat, klær, møbler, luft m.m.
Jo eldre man blir jo mer næringstilskudd trenger man fordi kroppen ikke tar opp så mye næring som tidligere. Aloevera er en naturlig plante som vil få et naturlig opptak i kroppen, den vil også få en naturlig utskillelse. Den må brukes regelmessig og regnes som mat. Det er som å spise en ekstremt næringsrik grønnsak.
Mange har fått en bedre livskvalitet ved å bruke Aloevera som næringstilskudd. Dette kan man lese litt om på faye.aloeveraweb.no. Eneste Aloevera med kvalitetstempel fra Fresenius Institutt.

st-physioSpain

30 år på Costa del Sol
21. oktober kunne fysioterapeut Rolf Martinsen feire 30-års jubileum for sin klinikk i Fuengirola som har ligget på samme adresse i alle de siste tre årtiene. Venner, klienter og forretningsforbindelser hadde møtt tallsterkt opp for å feire jubilanten som i fin form og sammen med sine kolleger sørget for at alle hadde det hyggelig og ikke manglet verken mat eller drikke. Også underholdningen var noe helt spesielt. Det var koret «Costacord», et spennende kor som fylte klinikken med deilige toner. Vi sier til lykke til Rolf & teamet hos PhysioSpain med de 30 første årene.
Foto: Fra venstre dermatolog dr. Christoph Kuhn, Rolf Martinsen, Sara Marcus og Pedro Lönnblad.
Foto er hos Martin.
 
st-opticalaza
Stort frammøte og gode tilbud
22. oktober kunne Óptica Laza i Calahonda feire tre års fødselsdag. Hele dagen var det stor tilstrømming av kunder og venner, og det ble budt på tapas, vin og sjampanje, i tillegg til at kundene kunne nyte godt av 25 prosent rabatt på mange produkter. Dessuten presenterte Óptica Laza den nye kolleksjonen fra Etnia Barcelona, samt de nye Lindberg-, Maui Jim-, Dolce & Gabbana-, Bvlgari-, Vogue- og RayBan-modellene.
Óptica Laza er en familievirksomhet på Costa del Sol som siden 2003 har tilbudt sine kunder personlig betjening og profesjonell veiledning i sine tre forretninger i Fuengirola, La Cala de Mijas og Calahonda. Alle forretningene anvender den nyeste teknologien og har det mest avanserte utstyret som retinograf, tonometer og auto-refraktometer. Dessuten er Óptica Laza autorisert forhandler og spesialist av Widex-høreapparater som regnes for å være blant de ledende i verden. Eieren av Óptica Laza i Calahonda, Roció Laza, uttalte etter fødselsdagsfesten: ”Vi vil gjerne takke alle vårr kunder og venner for tilliten. Vi forventer og håper å kunne leve opp til den i fortsatt mange år.”
Tlf.: 952 935 172 info@opticalaza.es
Fototekst: Esperanza Claros & Rocío Laza.
 
st-annisVitalshop
Jubileum i Annis Vitalshop
Det var mange mennesker og mye glade smil hos Annis Vitalshop i Los Boliches 14. oktober.
De mange frammøtte ble tilbudt nakke- og skuldermassasje, informasjon om kost, vitaminer, mineraler og – naturligvis – litt godt for ganen.
Anni Dahms åpnet sin første helsekostforretning på Costa del Sol for nøyaktig 25 år siden.
Siden den gang er den ene forretningen blitt til fem.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet