Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 st-alamo
Alamo utvider
Det skjer mye hos den skandinaviske megleren Alamo Costa del Sol Real Estate i Fuengirola i disse dager.
Virksomheten utvider staben med Daniel Holmquist. Han har en fortid hos Daytona Computer og er ansatt som Marketing & IT Manager. ”Alamo vil fram. Og det vil jeg også,” forteller Daniel og fortsetter: ”Alamo er ikke redd for å gå nye veier for å finne nye kunder, og det er derfor jeg har kommet hit.”
Daniel får som sin primære oppgave å fokusere på internett, hjemmesider og linker, sosiale medier, boligportaler og all markedsføring av Alamo. Det er firmaets grunnlegger og daglige leder Sven F. Kallstrom som har lagt til rette for den nye stillingen. ”Vi vil være med helt i første rekke og dra nytte av de mange nye mulighetene som nettet gir. Derfor er ansettelsen av Daniel Holmquist nok en investering i vår framtid,” forteller Sven F. Kallstrom som ser svært positivt på utviklingen i markedet. ”Det går absolutt rett vei for boligmarkedet, men det går ikke like bra for alle meglere. Det er mitt klare inntrykk at de meglerne som investerer i sine forretninger også klarer seg best. Det nytter ikke å spare på noe,” avslutter han.
På kontoret sentralt i Fuengirola får Susanne Sebestyén nytt arbeidsområde og overtar det daglige ansvaret som ny kontorsjef. Susanne har nesten 25 års erfaring fra bransjen.
 
Alamo Costa del Sol
C/ Córdoba, Fuengirola
Tlf.: 952 46 95 19
www.alamocostadelsol.com
 
Høstens brillemote
Høsten nærmer seg, og det samme gjør en ny brillesesong. Flere og flere ser i dag på briller som et smykke. Og akkurat som smykketendensene skifter hver sesong, så skifter også brillemoten.
Den nyeste brillemoten henter sin inspirasjon fra 1960-tallet. Tidens briller skal være store og runde og ha kant.
”Skal du ha nye briller eller solbriller, skal du gå etter en brille som det legges merke til. I alle fall om du vil være med på notene nå og de kommende sesongene. Brillemote handler ikke lengere bare om å kunne se, det handler i høy grad om å bli sett. Det er en tendens som har kommet for å bli”, mener Peter Hejnfelt fra Heiko by Heiko i Torre del Mar.
Titter man etter fargetrender for høsten og de kommende sesonger, er karamell, flaskegrønt, mørkegrønt, rødt og dypblått de nye klassikerne. Det samme er briller med svart eller mørk, farget overkant samt asymmetriske briller.
Er du i tvil om hvilken brillestil som passer deg, ansiktet ditt, frisyren din, tøyet ditt og humøret ditt? Kunne du tenke deg en brille som er moderne nå, men som også er smart de kommende sesonger? Stikk innom optiker Heiko by Heiko som har spesialisert seg på å guide og finne den perfekte brillen til deg.
Heiko by Heiko, Torre del Mar, tlf.: 952 967 923
 
st-estuco
 
Innredning er vår pasjon
Estuco Interiors er spesialister på innredningsdesign og kan ta seg av prosjekter, fra byggestadiet fram til ferdigstillelse, men også hjelpe til med mindre detaljer samt gi råd om oppdateringer eller fornyelser av boliger.
Drevet av en sterk pasjon, har svenske Christel Jürgensen og hennes engelske partner Chris Poveromo gjennom det meste av sine voksenliv arbeidet med design med fokus på interiør. Gjennom 15 år har de drevet firmaet sammen. Det holder i dag til i Centro Plaza i hjertet av Nueva Andalucía, Marbella.
«Vi elsker jobben vår og bruker både timer og dager med kundene for å få avdekket ønskene de har til sine nye boliger. Det spiller ingen rolle om kunden bare ønsker nye gardiner eller om vi skal lage en komplett innredning for en stor villa. Vi er med fra start til slutt og legger våre hjerter i prosjektet,» forteller Christel Jürgensen og blir etterfulgt av partneren.
«Jeg tror våre kunder setter pris på at de har kontakten direkte med oss som eier firmaet og ikke bare en ekspeditør som i større butikker. Er det tvil eller noe som må endres, er kontakten rask og direkte, og det kan handles raskt.»
Hos Estuco Interiors arbeider også de to skandinaviske og kvalifiserte innredningsdesignerne Annette Bisgaard og Jenny Pettersson.
25 års virke på Costa del Sol har gitt erfaring og et bredt nettverk.
«Noen av våre kunder blir venner, for kontakten er intens mens arbeidet står på. Det var ikke noe vi tenkte på da vi startet, men hos oss henger arbeid og privatliv sammen. Men det gjør ikke noe,» avslutter jentene bak Estuco Interios som primært beskjeftiger seg med skandinaviske og engelske kunder.
Tlf.: 952 810 633 / 952 819 321
www.estucointeriors.com
 
st-oystein

Konsert på Bistro O Sole Mio med Dag Spantell:
Vokalist i særklasse
NRK har bevart et TV-opptak der vi ser den 18-årige Dag Spantell og Happie framføre debutsingelen Flowergirl. Dette var starten på en storartet karriere i Norge og Sverige.
Fra 1970 sang Dag i legendariske Kjell Karlsens Orkester. Orkesteret var nærmest husorkester for kongefamilien, og Dag var det naturlige midtpunkt.
1973 fikk han låta ”Kjendis-party” av Fredrik Friis som hadde skrevet norsk tekst til Rick Nelsons 1972-hit ”Garden Party”. Musikkinteresserte kjenner låten igjen som hip hop suksessen med samme navn av Jaa9 og OnklP fra to år tilbake! Denne låta greide 4. plass på Norsktoppen der Dag forøvrig gikk til topps i 1975 med ”En helt alminnelig sang om sommer”. I 1974 var han vokalist i dansebandet Torry Enghs, og i 1975-76 ga han ut sine to solo-LPer ”Nye spor” og ”I dag – i går” på plateselskapet Talent.
I perioden 1975-78 medvirket Dag på hele 9 LP´er i Talents populære Treff-serie, først som gjesteartist, siden som fullt Treff-medlem. Sammen med Stein Ingebrigtsen, Inger Lise Rypdal og Gro Anita Schønn deltok han også på den siste Treff-turneen, Star Explosion, i 1978. For øvrig har han deltatt fire ganger i den norske Grand Prix-finalen og representert Norge på sangfestivaler i Polen og Øst-Tyskland.
I 1980 ga Dag ut en LP med Popgruppa Strikk, som ellers besto av Asa Krogtoft (eks 1-2-6) og Ottar ”Big Hand” Johansen. 1989 sang han med Bjørn Jørgensens orkester igjen på Slottet da prinsesse Märtha Louise fylte 18 år. I tre år var han daglig leder for restaurantene Tre Små Griser i Tønsberg og Risør. De fire eierne – Dag Spantell, Jahn Teigen, Helge Hammelow Berg og Lage Fosheim – ga i 1991 ut singlen ”Pappa jag vill ha en italienare” under navnet Tre Små Griser. De siste årene har han tatt på seg event-jobber og drevet med event-produksjon. Under Øya-festivalen 2004 sang han for 3.000 sammen med hiphopduoen Jaa9 og OnklP. De hadde, som sagt, fått en kjempehit med sin versjon av ”Kjendis-party” som er ganske lik Dags innspilling fra 1973
Dag Spantell er en fremragende vokalist, med ”Ave Maria” og ”Du er som sendt fra himmelen” som paradenumre. I tillegg fremføres klassiske poplåter og mer soulpregede låter med naturlig bravour!
Dag Spantell er i disse dager aktuell med turneen «Landevei» der han sammen med Jenny Jenssen og Stein Ingebrigtsen tar folk med på en musikalsk reise i minnenes tegn.
Opplev Dan Spantell på Bistro O Sole Mio, Elvira, fredag 6. november kl. 19.30. Bordbestilling til bistroen på telefon; 951 310 502.
Eller på epost til oystein@rambol.es.
 
st-physioSpain
 
Clinica Physiospain 30 år
Fredag 23. oktober inviterer Rolf Martinsen til åpent hus kl.17 med tapas og drikke for å feire 30 års jubileum for sin klinikk.
Rolf har vært virksom som fysioterapeut i 45 år, hvorav 30 år i Fuengirola.
Utdanningen tok han på tre år i Tyskland fordi konkurransen om studentplassene i Oslo var så hard. Der tok man bare inn 60 elever per år og da flest kvinner. Menn ble tvunget til å ta ett år på Idrettshøyskolen fordi det ikke fantes omkledningsrom for menn.
Under utdannelsen hadde Rolf praksis på Östersunds lasarett, der hadde han kort vei til Åre og skibakkene som han fortsatt har stor interesse for den dag i dag.
Så to år i Evenskjær i Nord-Norge, etter det åtte år i Malmö med egen suksessrik praksis. Men da det såkalte ”Dagmar-forslaget” ble presentert med både yrkesmessige og økonomiske begrensninger, begynte familien på alvor å tenke på gjøre alvor av saken og flytte til varmere breddegrader.
Rolf kom ned først i 1984. Da han fant det perfekte lokalet i den gamle, kjente restauranten ”La Dorada”, kom familien etter.
Å renovere og bygge om lokalene var et eventyr i seg selv, fordi byggearbeiderne var analfabeter, byggetegninger var bare å glemme. Rolf måtte selv være høyst delaktig i alt, tegne på gulvet hvor veggene skulle stå. Og hele tiden overvåke byggearbeidene. Da han i en periode dro til Sverige for å arbeide, stod byggearbeidene stille – fordi arbeiderne vegret seg for å ta imot ordre fra en kvinne- altså Rolfs hustru som skulle ta hånd om det hele mens han var borte.
Nesta utfordring var å få orden på tittelen. Fysioterapeut-utdanning fantes ikke da, så ikke før de første spanjolene ble utdannet i 1989, fikk Rolf godkjent sin utdanning.
Gjennom årene har  Rolf alltid sørget for å videreutdanne seg. Han har bl.a. kurs i medisinsk akupunktur, golf-fitness instructor, Super Sole-innlegg, ekkografi, osteopati, Shock Wave-behandling.
Siden 2010 har klinikken utvidet med Pedro Lönnblad, fysioterapeut og Sara Marcus, massør og resepsjonist. Og på mandager har dr. Christoph Kuhn mottakelse på klinikken.
Å ta pensjon får vente, Rolf kjenner seg ikke ferdig med å hjelpa mennesker og praktisere all den kunnskapen han samlet.
 
st-helle
 
Føl deg sikker med DanScan ForSikring
Tross stor konkurranse i forsikringsbransjen, er det på markedet både plass til de store og mindre forsikringsselskapene. Et eksempel er den skandinaviske forsikringsagenten DanScan ForSikring i Los Boliches, Fuengirola, som er eid av danske Helle H. Eriksen. Hun har, både gjennom gode og dårlige tider, gjort en kjempeinnsats og lagt ned mange arbeidstimer i å holde fast på en sterk posisjon på markedet. Helle H. Eriksen ble utdannet forsikringsmegler i 1998 og har vært selvstendig med eget kontor i over femten år.
”Jeg har alltid ment at en solid virksomhet er en som er i stand til å skape en tett relasjonen til kunden samt å kunne tilby forsikringsløsninger som dekker alle behov, mens prisen ligger på et fornuftig nivå. Samtidig veier også personlig kontakt med kunden på kundens eget språk også tungt, særlig når uhellet er ute og man trenger hjelp. Vi har 24-timers telefonservice og kan derfor alltid assistere kunder i nød,” forklarer Helle H. Eriksen.
DanScan ForSikring er agent for forsikringsselskapet Liberty Seguros, og det gir kundene mange fordeler. De viktigste forsikringene DanScan ForSikring tilbyr, er bil- og boligforsikringer, sykeforsikringer og forretningsforsikringer. ”Når du tegner Liberty Seguros-forsikringene gjennom DanScan ForSikring, får du de samme fordelene som hvis du tegnet forsikringene direkte gjennom Liberty Seguros. I tillegg får du personlig service samt de språkmessige fordelene som ytes på kontoret.
Ønsker du mer informasjon, kontakt DanScan ForSikring på +34 952 660 387. I nødsituasjon, ring +34 607 59 59 60. Kontorets åpningstider er mandag til fredag kl. 9.30 – 16.00.
 
 
 
Masser av inspirasjon, tips og trender i designkatalogen fra BoConcept
BoConcept er stolte over å kunne presentere sin nye designkatalog for 2016 som er mye mer enn bare en katalog. Katalogen er en kilde til inspirasjon og motivasjon, slik at du kan fordype deg i BoConcepts univers. Katalogen avspeiler BoConcepts internasjonale perspektiv med fokus på kvalitet. Fargene er myke og sofistikerte og bildene av design og produkter prioriteres framfor teksten. Bla deg gjennom sidene og la deg inspireres av fine bilder og ”må-ha-design”. Nyt. Ta en pause og fordyp deg i 164 sider med boliginspirasjon med tips om stiler og trender. På katalogens forside sees den internasjonale skuespilleren, danske Mads Mikkelsen.
For 2016 spår BoConcept om fokus på organiske former. La hjemmet ditt omfavne deg med runde og behagelige former, buede detaljer og glatte flater. La hjørner og  vinkler i hjemmet ditt få glatte, runde detaljer og feminine farger. Også den lysegrå fargen smelter sammen med varme pasteller. Resultatet er et rom som skaper ro og gir plass til avslapping. Naturlige mineraler er i fokus. Berør overflater som marmor, filt, skinn, sement og pels som alle berører sjelen. Bruk dem sammen med organiske former som den runde sementskålen eller marmorbenken. Balansen mellom feminine og maskuline former understreker den elegante stemningen i et rom og skaper og skaper visuell spenning.
Bestselgeren, den ergonomisk perfekte Osaka-sofaen er oppdatert med bøyde armlener som innbyr deg til å sette deg til rette som om sofaen vill gi deg en klem. Osaka, designet av Anders Nørgaard, er essensen av den letthet og komfort som det kommende året vil preges av. Denne elegante tosetersofaen er perfekt for små rom, men ettersom Osaka er en moduloppbygd sofa, kan den tilpasses dine behov og din smak. Stor som liten.
 
www.boconcept.es / tlf.: +34 951 242 092
 
st-petro
 
Sunt hår og en perfekt look hos frisørsalongen Petro Peluqueros
Det profesjonelle og dyktige teamet av internasjonale stylister i frisørsalongen Petro Peluqueros kan mye annet enn å gi deg en flott look. De gir også gode råd basert på sine mangeårige erfaring fra bransjen.
Det er bl.a. teamets oppgave å gi en nøyaktig vurdering av kundens hår, samt å veilede slik at kunden oppnår den perfekte look og et sunt hår.
I frisørsalongen er teamet svært stolte over å kunne tilby de beste hårpleieproduktene fra Sebastian Professional og Redken. Dessuten er det kommet en nyhet, produktet Olaplex, som salongen kan tilby sine kunder. Det nye produktet gjør det mulig å oppnå den perfekte hårfargen uten å gå på kompromiss med sunt hår. Faktisk forsikrer Petro Peluqueros at håret vil være sunnere etter bruken av Olaplex enn det var før behandlingen.
Samtidig kan man også nyte en skjønnhetsbehandling med kvalitetsproduktet Essie som både omfatter manikyr, pedikyr og makeup til spesielle anledninger.  
Gå ikke glipp av salongens nyeste tiltak på Facebook: Petropeluqueros eller på Instagram: @petroslab.
Og husk at Halloween er like om hjørnet, så stikk innom salongen og få en hårreisende opplevelse.
Teamet hos Petro Peluqueros ligger alltid i forkant av utviklingen og sørger derfor alltid for å informere om nye tilbud og kommende arrangementer på sosiale medier.
Trenger håret, neglene eller makeupen god behandling til fest og farger, så bestill tid på +34 952 46 71 30.
Husk at salongen har åpent mandag til lørdag.
 
st-golfyvinos
 
Velkommen på vernissage hos Golf y Vinos

Nå når høsten har festet sitt grep om Costa del Sol og alle spania-skandinaver er tilbake på kysten, vil Golf y Vinos sørge for at det skjer noen morsomme saker og ting. Derfor arrangerer de en spennende vernissage der alle er velkommen, søndagen 15. november i Golf y Vinos lokaler, i Mijas Costa på Camino de Coín, 1,8 km. GPS koordinater: Lat/Long: 36.542761, -4.651932.
Så ta med venner til en dag i kunstens tegn og pass på å hilse på kunstnerne selv; Michael Schmidt, Bodil Schön, Reginald Hager, Lili Öst og Ariana Ramhage. Disse dyktige og interessante personene byr på et bredt spekter av malerier, fra abstrakte motiv i duse toner til kunstverk i klare farger der inspirasjonen hentes i både hverdagen, naturen og menneskekroppen, samt idylliske og nordiske skjærgårdsmotiv, mm. i både olja, akvarell og våks. Og skulle du falla for et motiv er alle kunstverk selvsagt også til salgs.
Dørene åpner kl. 12.00 og lukkes ikke før kl. 18:00, og selvsagt bys det også på forfriskninger.
Har du ikke mulighet til å komme 15. november, er kunstutstillingen fortsatt på plass de følgende to ukene og går an å besøke i butikkens åpningstider, mandag – fredag kl. 10:00 – 14:00.
Og når du først er på disse kanter, hvorfor ikke oppdage butikken og dets brede utvalg der du har mulighet til å  lete blant internasjonale viner og prøvesmake nyheter. Eller hvorfor ikke også planlegge et eget arrangement for deg og dine venner og bestille en privat vinprøving for å lyse opp i høstmørket.
Tlf.: +34 952 664 177, web: www.golfyvinos.com
 
st-acmbergman
 
Consulting ACM Bergman blir Consulting Johansson & Gómez
Etter mer enn 20 år i bransjen og med stor framgang med foretaket Consulting ACM Bergman, har Ann-Charlotte Bergman bestemt seg for å sadle om og søke nye utfordringer. Virksomheten overlater hun i Helena Johansson og Juan Gómez ´trygge hender . De har begge arbeidet sammen med Ann-Charlotte i flere år.
”Alt fortsetter som før. Den eneste forandringen er at vi bytter navn til Consulting Johansson & Gómez S.L.” forsikrer Helena og Juan som for å gjøre det enkelt for kunden, beholder alle kontaktinformasjon og lokalene i Calle Feria de Jerez 15 i Fuengirola. Dessuten vil alle oppgaver, dokumenter og kundekonti fortsette som før.
 
Helena Johansson har arbeidet hos ACM Bergman i fem år og før det har hun arbeidet innenfor samme bransje, men i Marbella, og har totalt ca. 17 års erfaring. Juan Gómez på sin side, har arbeidet i ACM Bergman i to år og før det seks år for Ayuntamienton (kommunen) i Benalmádena, samt drøyt 15 år med administrasjon i andre foretak. Ut fra sin erfaring er de derfor minst sagt eksperter.
 
Consulting Johansson & Gómez arbeider i hovedsak med å hjelpe både residenter og ikke-residenter gjennom det kronglete spanske byråkratiet og behandler blant annet eiendomsspørsmål, kjøp og salg, registreringer, samt arv, testamente, skatter og deklarasjoner.
 
”Det er med full tillit at jeg overlater virksomheten, og jeg vet at den gode servicen kommer til å leve videre med Helene og Juan”, hilser Ann-Charlotte Bergman som takker for tilliten hun selv har fått fra alle kundene opp gjennom årene.
 
Consulting Johansson & Gomez
www.acmbergman.com
 
Tlf.: +34 952 58 57 81
 
st-clinicMedic
 
Clinica Dental Medic blir Puerto Banus Dental Group & Implant Center

Forandringer er en del av utviklingen, og nå har turen kommet til ••••••la. Bo Wallenborg som åpnet klinikken i 2000, overlater nå ansvaret til de nye eierne: sønnen Niclas Wallenborg og Dejan Tomic.
Bo Wallenborg kommer fortsatt til å være tilknyttet klinikken som koordinator samt utføre vanlige tannlegetjenester. Ved tilfeller som krever spesialistbehandling, overlater han jobben til Niclas og Dejan. Bo som jo egentlig er pensjonist, føler at dette er en løsning som passer ham svært bra fordi han gjerne fortsatt vil arbeide, men uten å ha det øverste ansvaret slik han har hatt i alle år.
Niclas Wallenborg kom til Spania da familien flyttet hit da han var 16 år. Han gikk på Aloha College og tok sin IB/International Baccalaureate for senere å avslutte sin tannlegeutdanning i Sverige i 2003. De siste ti årene og fram til i dag har han drevet to suksessfulle tannlegeklinikker i Stockholm, men han har tidligere også arbeidet med faren i to år. Niclas har spesialisert seg på estetisk tannbehandling og større bittrehabiliteringer, men også på generell tannbehandling.
Hans motto har alltid vært å sette pasienten i sentrum og samtidig tilby svært høy service og kvalitet.
Dejan Tomic avsluttet sin tannlegeutdanning for snart 20 år siden, og i 2006 utdannet han seg til spesialist innenfor parodontologi (tannløsning, implantat og mykvevshåndtering). Han eier og driver også to klinikker i Stockholm. Dessuten foreleser han på internasjonalt nivå og har blant annet utviklet et kirurgisk konsept med mikrokirurgi som minimerer etterfølgende plager for pasienten. Hans ekspertise benyttes også av andre foretak til framstilling av undervisningsmateriell eller i markedsføringssammenheng. Hans motto er å utføre så bra behandling som mulig med så lite inngrep som mulig.
Puerto Banús Dental Group/Implant Center har vært planlagt lenge av de to gode vennene og kollegaene: ”Vi vil ha en ny utfordring der vi kan kombinere et fantastisk morsomt yrke med å drive virksomhet på Costa del Sol”, sier Niclas.
Klinikken tar imot barn- og voksenpasienter og også pasienter med henvisning fra andre tannleger.
Tlf.: + 34 95 281 45 72, akuttlf.: +34 693 246 068
www.puertobanusdentalgroup.se
 
 st-salonRed
Hipp Hurra for Salon Red
“Vi kunne ikke ønske oss en bedre start. Nye som gamle kunder har strømmet til, blant dem mange nordmenn.” De glade ordene kommer fra det engelske ekteparet Shaun og Lisa som for nøyaktig ett år siden åpnet Salon Red i Calahonda. Med en klar filosofi om at man ikke bare skal se bra ut, men også føle seg vel, overtok og gjenåpnet de to frisørene salongen de hadde arbeidet i de siste seks årene.
”Vi er særlig glad for de mange norske kundene som kommer hit fast. Vi har blant annet et godt samarbeid med kirken og gjør mange nordmenn klare for bryllup,” forteller Shaun og Lisa som står i spissen for et team på sju personer. Salon Red tilbyr nemlig også negle-, fot- og skjønnhetspleie. ”Vi har et visjonært team som setter sin ære i å få den beste look´en på kundene,” forteller Lisa mens Shaun følger opp: ”Vi gjør alt for å skape et miljø der våre ansatte elsker å arbeide og våre kunder elsker å komme.”
I 19 år hadde han stor suksess med sin egen salong i England. Nå er han i full gang med å gjøre kunststykket på nytt, men denne gang under Sydens sol.
 
Salon Red
www.salonred.es
Tlf.: 952 931 510
 
 
Den nye Diva
Nå kan kvinner i alle størrelser – og menn som har lyst til å overraske sine kvinner –igjen finne kjente merker og størrelser innenfor lingeri.
”Det siste året har jeg lekt med tanken, for jeg har lyst til å utvikle meg og prøve krefter i et nytt fag. Og så har jeg ikke kunnet unngå å legge merke til at mange av mine kunder har savnet en lekker lingeributikk,” forteller Nana Norrbom som står bak den nye Boutique Diva i Fuengirola.
I 18 år har hun arbeidet som kosmetolog og vil framover, parallelt med den nye butikken, fortsette med å legge permanent makeup i nye lokaler hos frisør Gottlieb.
”Boutique Diva er blitt virkelig flott, og jeg har gjort mye for å skape et behagelig interiør med gode prøverom og riktig belysning,” forteller Nana som satser alt for å gi kundene den rette servicen. ”Vi måler våre kunder og tilbyr personlig fitting ved prøving av undertøy fordi det er utrolig viktig at man får den riktige modellen og størrelse på en bh,” sier Nana Norrbom som ikke er redd for å gå nye veier. For eksempel vil hun allerede i høst invitere til event-kvelder der mindre grupper får råd og veiledning om undertøy og modeller som passer til ens egen kropp.
”Og så vil vi selvfølgelig gjøre alt for å hjelpe menn som ikke aner hva de skal glede  damene med. Vi har masser av gode gaveideer, og alle våre kunder blir lagt til i et kartotek med opplysninger om størrelse og favorittmodeller slik at vi lett kan hjelpe mannen med å finne noe flott til fruen”, forklarer Nana Norrbom. I den nye butikken får hun assistanse av Pia Dahl.
Boutique Diva tilbyr alt det beste fra de kjente merkene Marie Jo, Primadonna, Andres Sarda, Rosemunde, Hanro og Neo Noir. De kjente designerskoene Sargossa får også plass i butikken som ligger rett overfor Restaurant Lucía i Fuengirola.
Alle er velkomne til mottakelse lørdag 24. oktober fra kl. 11 til 15.
 
Boutique Diva
C/ Maestra Angeles Aspiazu, 14
Edif. Navas ll, Puebla Lucia
Fuengirola
Tlf.: 674 402 135
 
Større erstatning for personskader dekket av bilforsikringen
Kaas & Kirkemann Forsikringsmeglere informerer om at 29. juli i år stemte Det spanske senatet for en ny lov vedr. bilforsikring. Per 1. januar 2016 vil erstatninger for personskader som er omfattet av dekningen på bilforsikringer, bli forhøyet. Erstatningens størrelse avhenger av størrelsen på de personlige skadene man har lidt. I tilfelle av alvorlig invaliditet, er økningen på erstatningen 72%, sammenlignet med den erstatningen som i dag utbetales for samme lidelse. I tilfelle dødsfall, forhøyes erstatningen med 114% til nærmeste pårørende. Den spanske forsikringsbransjen regner med at skadeutbetalingene vil øke med ca. 16% som følge av de nye bestemmelsene. Spanske forsikringsselskaper har allerede uttalt at premiene vil stige i 2016. Likevel har ingen forsikringsselskaper foreløpig offentliggjort hvor mye man forventer at premiene vil øke.
Bilforsikringer har de siste 10-15 årene opplevd svært sterk priskrig i Spania. Flere eksperter sier nå at bunnen er nådd og at vi framover vil oppleve en prisstigning på forsikringspremien.
 
libertyseguros
 
Spennende høstnyheter fra Liberty Seguros
Liberty Seguros, utenlandske residenters foretrukne forsikringsselskap i Spania, introduserer i høst flere gode tilbud med refusjon av en del av forsikringspremien ved tegning av nye bil- og boligforsikringer. Ved tegning av en ny, full kaskoforsikring refunderes 50 euro av premien ved betaling via betalingsservice (i SEPA-området). Hvis ikke premien betales via betalingsservice, får kunden i stedet en rabattkupong på 20 euro til drivstoff.
Og hvis man tegner en ny boligforsikring, får man også 50 euro refundert ved bruk av betalingsservice. Hvis betalingsservice ikke benyttes, mottar kunden en rabattkupong på 20 euro til El Corte Inglés.
Begge forsikringer må tegnes fra 24. september til 31. desember 2015 for å få fordel av de nye, gode tilbudene.
”Det er vår erfaring at utenlandske residenter i Spania foretrekker personlig betjening når de tegner forsikring. Derfor er det en fordel at de kan avlegge et besøk hos sin lokale forsikringsmegler som kan finne den beste løsningen med muligheter for Liberty Seguros tilbud om refusjon av 50 euro ved nytegning av en forsikring. Derfor er det mange fordeler ved å skifte til Liberty Seguros,” forklarer Iván Ortego, forretningssjef for utenlandske residenter.
For mer informasjon eller tegning av ny forsikring, kontakt Liberty Seguros på tlf.: 902 255 258 og få et pristilbud og navnet på den nærmeste forsikringsmegleren. Besøk også www.libertyexpatriates.es.
Som alternativ kan du også bare besøke din forsikringsmegler og høre om de mange mulighetene som Liberty Seguros tilbyr.
 
Det er ikke noe minimumsbeløp på bilforsikringen for å utløse refusjonen på 50 euro. Men ved tegning av en ny boligforsikring må forsikringspremien overstige 225 euro. Tilbudet gjelder ikke fornyelser eller erstatningsforsikringer. Kfr. gjeldende betingelser og vilkår.
 
 
Tjen penger på boligen din

Hvis du har den rette boligen og arbeider med de rette menneskene, kan du tjene godt på å leie den ut. Uansett om det dreier seg om en kortere eller lengre periode av året.
”Og det er ikke vanskelig, for vi ordner alt det praktiske både før, under og etter leieperioden,” garanterer Michael Kolodnicki og Joan Hansen fra Rincon Rent.
Det danske ekteparet startet sitt utleiebyrå i 2006 som siden den gang er blitt deres hjertebarn.
”Vi har i dag 120 gode boliger som stort sett er fullt utleid i de periodene eierne ønsker. Derfor er vi nå klare til å utvide vår portefølje,” forteller Joan mens Michael forklarer at 90 prosent av kundene er skandinaver. ”Våre leietakere ønsker lekre, skandinaviskinspirerte boliger mellom Málaga og Marbella. Har du det, kan vi markedsføre og optimere din inntjening på utleie.” Rincon Rent bruker store ressurser på markedsføringen av boliger, legger vekt på de små detaljene og dedikerer seg 100 prosent til arbeidet. ”Det skal være lett for boligutleieren å samarbeide med oss. Vi klarerer og rengjør boligen før og etter leieperioden, og er det en vannkran som drypper eller en tv som ikke virker, ordner vi det,” lover det danske ekteparet som i dag har åtte ansatte som løper raskt for å gjøre livet lett for både leietaker og utleier. ”Ofte er ikke utleier her i landet når boligen utleies. Derfor ordner vi alt i forbindelse utleie,” avslutter Michael og Joan som gjerne tar et møte for en uforpliktende prat om utleiepotensialet for din bolig.
 
Kontakt: +34 607 377 499 / info@rinconrent.com / www.rinconrent.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet