Månedsmagasinet på Costa del Sol
TORRE-LINE-bilde-av-flyttegods
 
Tollbehandling av varer fra Norge til Spania
På flyttegods må det betales for utførselsdeklarasjon og tolldokumenter, og det betales innførsel-/fortollingsgebyr i Spania. Alle papirer og attester må foreligge før innførsel og fortolling kan skje.
Husk derfor:
Attest fra Skatteetaten (melding om flytting til utlandet)
Attest fra Ajuntament (Empadronamiento)
NIE-nummer, registrert hos «Agencia Tributarira»
Passkopi (passnummer og personnummer)
Innholdsliste med oppgitt verdi
Fraktbrev (CMR)
Mangler noen papirer, må det betales ca. 30% IVA (MVA) av totalverdien (Det er forskjellige prosentsatser på ulike varegrupper).
Når det gjelder privatimport av flyttegods (ikke utflytting/feriebolig) trenges utførseldeklarasjon, passkopi, innholdsliste med verdi, samt tolldokumenter, fraktbrev og NIE-nummer. Det betales ca. 30% IVA av oppgitt verdi på varene og fraktbeløpet (CIF-verdien)
Ved import av nye varer gjelder andre regler. Kontakt Toreline for mer informasjon.
Containerfrakt følger samme regler.
De fleste shipping firmaer aksepterer bare ett flyttefirma for avsender/mottaker.
Er det et firma som står som importør i Spania, så må dette være godkjent IVA-registret. (MVA-registrert)
For mer informasjon:
Epost: toreline@operamail.com og info@toreline.com
www.toreline.com
 
 
acapulco-shoptalk
 
Inmobiliara Acapulco – eiendomsmegler gjennom tre generasjoner
Eiendomsmeglerforetaket Inmobiliaria Acapulco kan skryte av drøyt 50 års virksomhet i Los Boliches, Fuengirola. Meglerforetaket er en del av familiens ulike foretak innenfor bygg, drift og investeringer. Familieforetaket ble startet av Emilio Garcia i 1963, og ledes nå av sønnen Humberto Garcia. Mens meglerdelen i dag drives av Emilio Garcia, et barnebarn av grunnleggeren med samme navn. En stor del av Los Boliches er bygd av Emilio Garcia den eldre. Hittil har de bygd imponerende 2.500 boliger på Costa del Sol og i Granada. Familien eier også 40.000 kvadratmeter jord og tomter i Malaga, Fuengirola og Mijas Costa som er planlagt for boligbygging. I dag er ett stort byggeprosjekt med 100 leiligheter i Fuengirola på tegnebrettet.
Siden starten har de hatt samme kontor på Avenida Acapulco. Kontoret ligger strategisk til, bare et steinkast fra Den svenske skolen som ligger der Den norske skolen lå for noen år siden. Med tanke på kontorets beliggenhet er det ganske naturlig at kundene er internasjonale og med en stor andel skandinaver. Personalet er mangespråklig, og det snakkes spansk, engelsk og finsk om hverandre. I løpet av høsten kommer personalet til å øke med ytterligere en flerspråklig representant.
Med andre ord, det finnes ingen språkproblemer her, og alle møtes med foretakets parole, som fritt oversatt lyder slik: Vår virksomhet preges av den integritet, personlig og profesjonell holdning vi møter alle våre kunder med!
Meglerforetaket er en del av familiens flere selskaper innenfor bygging, drift og investeringer.
Tel. +34 952 475 488
www.inmobiliariaacapulco.com
 
 
Foto-Moneycorp-DNM-Juli-2015
 
Sikker pengeoverføring med Moneycorp
Moneycorp er et av verdens største utenlandske valutavekslingsforetak og tilbyr fordelaktige kurser i forhold til det banker vanligvis tar for lignende transaksjoner.
Flesteparten av Moneycorps kunder i Spania er briter og skandinaver som veksler nasjonal valuta til euro i forbindelse med et boligkjøp og motsatt ved boligsalg. Gjennom Moneycorp er kunden garantert en sikker transaksjon med en stabil kurs og uten skyhøye gebyrer.
Når en person selger sin bolig i Spania, overføres betalingen som regel ved en banksjekk. Dessuten tar spanske banker vanligvis opptil 0,9 prosent for å godkjenne og foreta overførselen. Gebyret kan i visse tilfeller komme helt opp i 2.250 euro for en transaksjon på 250.000 euro. Hos Moneycorp tilbys samme transaksjon til et fast gebyr på 275 euro på beløp opptil 500.000 euro.
Moneycorp henvender seg til både private og virksomheter som opererer med flere forskjellige valutaer. Moneycorp kan her bistå med å motta og sende kapital i den valutaen som virksomheten opererer med og til og med sikre mot en eventuell usikkerhet knyttet til den aktuelle valutaen. Tjenesten tilbys til alt fra små butikker, en finansiell rådgiver, revisorer eller store foretagende som Air Europa.
Med kontor i La Cala de Mijas, dekker Moneycorp hele Costa del Sol. Man kan enten besøke kontoret eller kontakte Moneycorp via deres hjemmeside. Uansett omstendighetene garanteres kunden alltid en sikker, rask prosess uten kommisjon. Alle kunder tilknyttes dessuten en personlig rådgiver som besvarer alle spørsmål og forklarer alle prosedyrer og priser/kurser, før avtalen inngås.
Moneycorp med hovedkontor i Storbritannia er regulert av FCA (Financial Conduct Authority) og er derfor forpliktet til å beskytte og sikre kundenes kapital. Dessuten har Moneycorp høy kredittvurdering hos D&B (global kredittvurderingsforetak).
Les mer på www.moneycorp.com eller kontakt Account Manager Rikke Kruse på tlf.: +34 952 587 657.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.