Månedsmagasinet på Costa del Sol
Er det nok offentlige toaletter på strendene?

Er det nok offentlige toaletter på strendene?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
toilet
Redaksjonen ble stilt dette spørsmålet av en leser: ”Hvorfor er det ikke flere offentlige toaletter på Fuengirolas ellers så flotte strender? Oppfordres det til at man tisser i havet?” Dette spørsmålet sendte Det Norske Magasinet videre til sjefen for avdelingen for Fuengirolas strender, Yolanda Lirio.
 
Bor du i en av Costa del Sols andre strandkommuner, så lad deg inspirere av svaret her, og sjekk din egen kommune.
 
Fuengirolas strender består av drøyt åtte kilometer med en gjennomsnittlig bredde på 40 meter. Strendene er inndelt i fire områder; Playa Carvajal, Playa Fuengirola, Playa del Castillo, og Playa Los Boliches-Graviotas. Alle strendene, unntatt Playa Fuengirola, har blått flagg, noe som er et internasjonalt kvalitetsstempel som sikrer de besøkende rent badevann, sikkerhet og gode fasiliteter. Spørsmålet er om kvaliteten også gjelder offentlige toaletter?
Ifølge opplysninger fra Fuengirola kommune er det seks offentlige toaletter fordelt på de fire strandområdene (ett på Playa Castillo, ett på Playa Fuengirola og fire på Playa de Boliches-Gaviotas). Årsaken til at det ikke er flere offentlige toaletter stilt opp, er at alle de små strandbarene, chiringuitos´ene, ifølge loven også er offentlig tilgjengelige. Og ifølge ordensreglementet for strendene burde hver strandbar også ha et informasjonsskilt som påpeker dette. Du kan dermed fritt benytte deg av deres toaletter, uten at du behøver å kjøpe noe.
Kommunen vil dessuten investere i fire selvrengjørende toaletter som en del av planen ”Qualifica”, noe som skal sikre kvaliteten på de offentlige områdene. De nye toalettene vil være de eneste av sitt slag på hele Costa del Sol. I den sammenheng påpeker kommunen:
”Det er viktig for oss at våre offentlige områder framstår i perfekt stand, ikke minst våre strender fordi de er vår største turistattraksjon.”
 
Der burde derfor være rikelig med toaletter på Fuengirolas strender så lenge man regner med de mange chiringuitos, og ellers kan man se fram til å prøve de nye selvrengjørende toalettene.    
 
Er du interessert i at se, hvordan de selvrengjørende toaletter fungerer, kan du se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=nDaHt9iRkmg
Av Christine Petersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet