Månedsmagasinet på Costa del Sol
WEB Arbejdsløshed
Det store spørsmålet er nå hvordan arbeidsløshetskøen ser ut neste måned når turistsesongen er helt slutt.

 
Sommeren er over, og vanen tro kan det avleses på sysselsettingstallene. I september steg ledigheten på landsbasis med 26.087 personer, noe som tilsvarer noenlunde økningen de to siste årene. I arbeidsdepartementet vekker likevel ikke de nye tallene den store bekymringen fordi det er ganske naturlig med en økning i ledigheten når turistsesongen går på hell. Til gjengjeld bekymrer det departementet at man bare ti uker før parlamentsvalget ikke har klart å komme under den symbolske grensen på 4 millioner arbeidsløse. Ledigheten ligger i dag på 4.094.042 personer. Bekymringsfullt er det også at 4.447 av de nye ledige kommer fra Málaga-provinsen. Etter en av tidenes beste turistsesonger som etter sigende først slutter i begynnelsen av oktober, overrasker det med så stor økning i ledigheten. Den samlede arbeidsledigheten i Málaga-provinsen er nå oppe i 178.917 personer.

 

Ønsker du å lese flere nyheter, så abonner på vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut til våre lesere hver torsdag ettermiddag. Meld deg på ved å klikke på banneret under.
 
DNM Tilmed-nyhedsbrev 1140x180
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.