Månedsmagasinet på Costa del Sol
La liga-sesongen starter 22. august

La liga-sesongen starter 22. august

Del

malagaCF
 
Endelig en BOMBER!
 
Voksne menn erstatter store, gråtende gutter som måtte tvangsselges fordi sjeiken sviktet på ny og sørget for nok en økonomisk krise.
 
De vakte mer enn vanlig oppsikt på stranden ved Real Club Mediterraneo i Málaga.
Charles, Fabio Espinho og Juan Carlos. Brasilianer, portugiser og spanjol – tre interessante spillernavn i en ny økonomisk vanskelig tid i Málaga CF.
Hva ingen utover den indre kretsen hadde det minste anelse om, måtte 18 mill. av gjelden på 30 mill. plutselig innfris.
Klubbeier sjeik Al-Thani ville ikke trå til, men sendte beskjed fra hjembyen Doha i Qatar om at han først ville vise seg i klubben og i Málaga i slutten av juli, etter den muslimske fastemåneden ramadan.
Heldigvis sto det kjøpere klare til tre av klubbens unge stortalenter, spissene Juanmi, 22 år, og de 2 x Samu, 24 år gamle Samuel Garcia, og 19 år gamle Samuel Castillejo – alle tre med en svært god fotballopplæring innenfor klubbens ungdomssatsing. Den engelske Premier League-klubben Southampton betalte seks mill. euro for Juanmi med én spansk landskamp på nakken, og Málaga CFs La Liga-rival Villarreal som i den kommende sesongen skal delta i Europa League, kjøpte de to Samu’ene for til sammen 17 mill. euro.
De to sistnevnte tok på et pressemøte gråtende avskjed med Málaga CF. Castillejo har til nå hele tiden bodd hjemme hos sin foreldre.
 
Lån fra et fond
Dermed kom det inn 23. mill. euro i kassen, men det viste seg på det åpenhjertige pressemøte som generaldirektør Vicente Casado plutselig arrangerte for å skaffe ro i mediene, at fem av millionene måtte tilbakebetales den venezuelansk-libanesiske forretningsmannen Edmundo Kabchi, visepresident for Bank Corani og eier av den venezuelanske fotballklubben Deportivo Tachira.
Pengene var lånt fra ett av hans fond som har til formål – som tredjepart – å involvere seg i fotballhandler. Men restbeløpet på 18. mill. går med til rask nedbetaling av Málaga-gjeld.
Det sees oftere og oftere at fotballklubber ”selger” en prosentdel av spillerrettighetene til et fond for å få tilført kapital. Disse fondene oppstod i kjølvannet av bankenes manglende lyst til å yte lån til økonomisk ustabile klubber.
Senere uttalte Casado at klubb-gjelden nå bare var 15. mill. euro.
En sak som raskt kunne bli løst ved enda noen spillersalg i august.
Dette pressemøte og et annet raskt innkalt møte med representanter for de mange supporterklubbene ble avholdt for å skape ro, og dermed få satt fart i billettsalget som hadde stagnert ved bare 4.000 sesongkort. Det økte deretter raskt til knapt 15.000!
 
Gledelig gjensyn
Som den første klubben i La Liga startet Málaga CF treningen etter sommerferien allerede 1. juli i fine, nye og gule treningsdresser.
Det ble et gledelig gjensyn mellom trener Javi Gracia og den ny måljeger, 31 år gamle Charles, skaffet fra Celta Vigo for 500.000 euro på en toårs kontrakt. Han er med sine mange mål en type Málaga CF har lengtet etter i mange år.
Charles har hatt Gracia som trener i to av sine tidligere klubber, Pontevedra i Galicia og Almería her i Andalucía. I Almería var han med sine mål på samlebånd sterkt medvirkende til denne klubbens opprykk til La Liga.
Det ble også to fine sesonger i Celta – om enn den siste preget av en skadeperiode der Nolito, nå spansk landslagsspiller, tok over oppgaven med å score mål.
”Når jeg har arbeidet med Gracia, har det gått bra. Han har fått det beste ut av meg. Det håper jeg også at han får denne sesongen”, sier Charles. ”Jeg er ivrig etter å komme i gang og bli en viktig spiller for Málaga”.
 
Spennende bekjentskap
På den alltid arbeidskrevende midtbanen hos Málaga CF blir den 30 år gamle Espinho et spennende bekjentskap.
Han kommer fra den beste klubben i Bulgaria, PFK Ludogorets Razgrad, som siste sesong spilte Champions League i gruppe med Real Madrid, FC Liverpool og FC Basel med fine resultater. En smidig og ball-søkende spiller som straks er klar, hvis Málaga får solgt Camacho og Darder. Under alle omstendigheter vil han ta opp kampen med dem.
”Jeg var lykkelig da muligheten for å komme til Málaga oppstod”, sier Espinho. ”Alt fra barnsben av har jeg drømt om å få spille i den spanske ligaen. Den tidligere Málaga-spiller Antunes anbefalte meg klubben og byen.
Jeg kan spille alle posisjoner på midtbanen og vil kjempe hardt for å sikre meg en plass.”
 
Den evige trekkfuglen
Med den 25 år gamle Juan Carlos prøver Málaga en spiller som har fått sin fotballoppdragelse i Real Madrid, men som nå på sjette sesong på rad leies ut til en annen klubb i Spania. En helt usedvanlig karriere.
Denne evige trekkfuglen er spiller med venstrebenet og er allrounder på venstre side av banen. Så vel som back, på midtbanen på venstre fløy. Uten likevel å være en målfarlig type.
”Jeg ser fram til å være en del av Málaga-troppen”, forteller han. ”Jeg vet det er et fantastisk lag med en fantastisk fanskare. Jeg tror at jeg kan forsterke troppen”.
Fra første dag nøt alle tre livet og det flotte været på Costa del Sol. Og arbeidet hardt under Gracias trening.
 
7 navn på 110 år
3. april 1904 ble den første fotballklubben stiftet i Málaga under navnet Málaga Football Club.
Konkurser og eierskiftet har gitt sju navneendringer siden den gang:
FC Malagueño
Málaga FC
Málaga Sport Club
Club Deportivo Malacitano
Club Deportivo Málaga
Club Atlético Malagueño
Og nu Málaga Club de Fútbol som ble stiftet 29. juni i 1994.
Historien forteller om 31 sesonger i øverste liga i spansk fotball, 34 i den nest beste og fire i 3. divisjon.
Internasjonalt er det blitt kvartfinaler så vel i Toto som i Champions League.
 
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol som i andre land er velkomne til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet mot eventuelt regn.
Først et lett måltid og deretter informasjon i restaurant Casa Danesa og så buss tur/retur stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Nestformand Herdis Nysted 699 261 631
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den en eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og et barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Kommende La Liga-kamp i august på Estadio La Rosaleda :
?????????.
 
Billedtekst:
Så er vi i gang igjen. Med La Peña de Dinamarca til La Liga-fotball på La Rosaleda.
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.