Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
sevilla
Grønne områder, bilfri gater, hestevogner og familievennlige spisesteder gjør Sevilla til et godt valg for en storbyferie med barn.
 
På plassen foran Sevillas imponerende katedral står hestevognene på rad og rekke og klare til å frakte turistene rundt på en sightseeingtur i den historiske storbyen. Hvis man liker sol og sjarme i form av tapasbarer, appelsintrær og små, hyggelige plasser, er den andalusiske hovedstaden med sine 700.000 innbyggere et opplagt valg for en storbyferie for barnefamilien.
Foruten en tur med hestevogn som kan være en stor opplevelse for familiens minste, byr Sevilla nemlig også på mange andre opplevelser der små ben saktens kan være med.
Det er opplagt å starte ferien i Sevilla med å gå på oppdagelsesjakt i det gamle jødiske kvarteret Santa Cruz, i hjertet av byen. I kvarteret er ikke bilene velkommen, og de ville da også få det ualminnelig vanskelig med å komme seg gjennom de svært trange gatene og smugene. Fraværet av trafikk gjør det sjarmerende området til et behagelig sted å slentre rundt med barn. Midt i labyrinten av smug ligger små, idylliske plasser med appelsintrær, benker og springvann. Her er det naturligvis også fortausrestauranter, suvenirbutikker og steder der man bare kan kjøpe seg en is.


 
Små retter til små gjester
En av fordelene med å ta familieferie i Sevilla – og i Sør-Spania generelt – er de mange uformelle spisestedene. Fraværet av stive, hvite duker og de relativt lave prisene på tradisjonelle restauranter og tapasbarer, gjør det til en hyggelig opplevelse å spise ute med barn. Når betjeningen samtidig er barnevennlig og man kan sitte ute hele året, gjør det heller ikke så mye at familiens yngste bræker litt i overkant ved bordet. Samtidig er de mange små tapasrettene en god ide om man vil introdusere barna for nye matopplevelser under ferien. Det er lett å bestille en håndfull forskjellige tapasretter som alle ved bordet kan dele, og så er det nok én ting eller to som de minste også liker.
Som nabo til Santa Cruz-kvarteret ligger to av Sevillas mest imponerende bygningsverk: Katedralen og slottet Alcázar. Verken barn eller voksne kan unngå å miste pusten ved synet av kirkens imponerende dimensjoner og rikt utsmykkede indre. Katedralen er den tredje største i verden og rommer blant annet verdens største altertavle som er 20 meter høy og utsmykket med flere enn tusen figurer. Et annet fascinerende syn i kirken er det enorme gravmonumentet som rommer de jordiske restene av selveste Christoffer Columbus. Det er dessuten en solid utfordring for barn – og voksne – å bestige det 93 meter høye klokketårnet som byr på en imponerende utsikt over byens tak. 


 
Bruk parkene
Før eller etter kirkebesøk og andre kulturelle opplevelser, kan familiens minste ha trenge å svi av litt energi. Da er det bra at det ikke skorter på lekeplasser i det sentrale Sevilla. I parken Jardines de Murillo som løper langs bymuren ved Santa Cruz-kvarteret, er det for eksempel flere lekeplasser, og det samme gjelder for Parque de María Luisa som er Andalucías største park. Hele familien kan saktens få timene til å fly i den grønne storbyoasen som også rommer fine springvann, påfugler, subtropiske planter og masser av benke der far og mor kan sitte ned en stund.
Ved parken ligger en annen av Sevillas store severdigheter: Plaza de España. Det enorme halvsirkelformede bygget er rikt utsmykket med dekorerte fliser, og langs bygningen løper en liten kanal. Her kan man leie en robåt og plaske rundt i de romantiske rammene, og hvis familiens minste ben er blitt trette, kan man også kjøpe seg en tur med en hestevogn fra Plaza de España.
Hvis man vil se nærmere på moderne arkitektur, må man søke seg mot Plaza de la Encarnación i byens livlige handelssentrum. Her reiser det seg en enorm paddehatt-lignende konstruksjon over plassen. Vakker er kanskje ikke det rette ordet å bruke om den tyske arkitekten Jürgen Mayer-Hermanns bygg som stod ferdig i 2011. Det er mer spesielt – men også fascinerende. Man kan komme opp og gå på broer som snor seg rundt på toppen av paddehatt-formasjonen, og på plassen under er det både lekeplass og et stort flisebelagt areal som barna på stedet ivrig bruker som underlag for skateboards, rulleskøyter og sykler.
Generelt ser man mange lokale barn i bybildet som ivrig benytter alle utfoldelsesmulighetene i parker og på plasser. Så det gjelder bare å slippe sine egne barn eller barnebarn fri de samme stedene – så blir ferien morsommere for hele familien.  
 
sevilla-2
 
En magisk øy til barna
Hvis ferieprogrammet trenger en hel dag viet barna, kan man med fordel besøke forlystelsesparken Isla Mágica som ligger på den andre siden av elven, bare få kilometer fra Sevillas historiske sentrum. Temaet i parken er fortidens store oppdagelsesreiser, så man møter både ville innfødte, pirater og tett jungelskog på turen rundt i forlystelsesparken. Her er naturligvis også ville rutsjebaner, karuseller og et vannland – Agua Mágica.
Finn aktuell informasjon om billettpriser og åpningstider mm. på www.islamagica.es
 
Reisetidspunkt

Sevilla er for de fleste uutholdelig varm i sommermånedene, og det er ikke uvanlig at termometeret kommer opp i 40 grader. Til gjengjeld byr vår og høst på behagelig varmt vær, og selv vintermånedene kan være lune og solrike i byen.


Av Laura Kjestrup Nielsen. Foto: Morten Herlev, Laura Kjestrup Nielsen og Isla Mágica

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet