Månedsmagasinet på Costa del Sol
Boligkjøp i Spania – hvordan fungerer det?

Boligkjøp i Spania – hvordan fungerer det?

koebsproces
Kjøpsprosessen i Spania er annerledes enn vi er vant til fra Norge. I Spania legger man ikke inn bud der det høyeste budet får boligen. Derimot forhandler man en pris med meglerens hjelp og som kjøper og selger kan akseptere.
I Spania er en bolig ofte til salgs hos flere meglere som konkurrerer om å selge den. Når du har avtalt en pris med selger, bør du raskt reservere boligen slik at den tas ut av markedet.
 
Juridisk hjelp
Kjøpsprosessen er ikke komplisert – bare det gjøres riktig. Jeg anbefaler alltid kjøperen om å bruke en uavhengig advokat i hele prosessen. Det hender det finnes feil i eiendomsregisteret som bør korrigeres. En advokat ordner også andre praktiske ting som opprettelsen av spansk personnummer (NIE) og konto i spansk bank, noe som er obligatorisk ved bolighandel.
 
Reservasjonskontrakt (Contrato de reserva)
Dette dokumentet bekrefter pris, betalingsvilkår og et mindre depositum, vanligvis på 3-6.000 euro. Boligen fjernes fra markedet i en reservasjonsperiode på 8-14 dager. I denne perioden sjekker advokaten din eierforhold, registrering, gjeld på boligen, etc. Er alt i orden, fortsetter kjøpsprosessen. Hvis ikke tilbakebetales depositum.  
 
Privat kjøpekontrakt (Contrato privado de compraventa)
Dette er den bindende kontrakten. Ved underskrift betales vanligvis 10% av kjøpesummen. Kontrakten inneholder en detaljert beskrivelse av boligen og betalingsvilkår.
 
Skjøte (Escritura de compraventa)
Kjøpet avsluttes hos en notar der begge parter, eller deres representanter, underskriver skjøtet og den resterende kjøpesummen betales. Samtidig overdras nøklene.
 
Registrering av kjøpet (Inscripción en el registro de propiedad)
Rett etter at skjøtet er underskrevet betales alle omkostninger, avgifter og skatter, og skjøtet registreres.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.