Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kom i form med Smart Wear og smarte sports-apps

Kom i form med Smart Wear og smarte sports-apps

Del

online
 
Nyttår er for mange ensbetydende med et par ekstra kilo på baken etter en julemåned som har stått i spisingens tegn. Et av de mest klassiske nyttårsforsettene er å mosjonere mer og gå ned i vekt, men de gode intensjonene blir det ofte ikke noe av fordi motivasjonen mangler. Det kan det være mange årsaker til, for eksempel at det ikke er særlig morsomt å mosjonere eller at man er alene om det. Dermed er det ingen som kan motivere til å fortsette treningen. Under finner du en samling av Smart Wear og mosjon-apper som kan være med på å gjøre treningen morsommere og mer effektiv.

 
Smart Wear – ”smarte klær” – er en fellesbetegnelse for teknologi som man kan bære rett på kroppen. Det kan for eksempel være en klokke, belte eller armbånd som bl.a. kan måle puls, antall skritt, søvnsyklus og kaloriforbruk. Smart Wear gjemmer informasjoner som deretter trådløst eller gjennom en USB-kontakt kan forbindes med smarttelefonen din eller en datamaskin. Data kan så analyseres via forskjellige mosjons- og sports-apper som for eksempel RunKeeper og Endomondo.
 
En mosjons- eller sports-app er et program som tar vare på data fra din hverdag og holder bl.a. styr på trening, ulike løperuter, kalori- og søvnforbruk som så kan bli analysert. En sports-app kan deretter gi deg gode råd om den beste treningen for deg, uansett om du trener til en maraton eller bare gjerne vil gå ned et par ekstra kilogram.
 
Smart Wear:
Jawbone UP24
Jawbone er et elektronisk armbånd som fås i god kvalitet og som finnes i mange forskjellige farger. Jawbone UP24 har mange funksjoner. Særlig til mosjon. Blant annet har det en aktivitets-tracker som holder styr på hvor mye du beveger deg og hvor mange kalorier du forbrenner. Jawbone inneholder også en ”Smart trener” som analyserer dine bevegelsesmønstre og gir gode råd om hvordan du best kan oppnå dine sports-, søvn- og helsemål.
I tillegg til de mange smarte funksjonene til helse- og mosjonsbruk, har Jawbone-armbåndet også mange andre innebygde funksjoner med smarte alarmer som holder styr på siesta´en og sørger for at du blir vekket på det tidspunktet om morgenen som er best for din søvnrytme og drømmesyklus.
Jawbone er regntett og batteriet holder i opptil to uker ved normal bruk.
Jawbone støtter nyere smarttelefoner som iPhone og Android.
Pris: €129,99 i Spania
Hjemmeside: http://jawbone.com/
Pebble
Pebble er en ”Smart klokke” som – i tillegg til å være en vanlig klokke – også kan bli brukt til fitness-tracking som løp, gange, sykling, svømming og til å holde styr på ditt søvnmønster. Alt dette kan Pebble-klokken samtidig som den kan holde øye med værvarsel og vise innkommende tekstbeskjeder på SMS og sosiale medier.
Pebble er vanntett ned til 50 meter og batteriet holder til en ukes bruk.
Pebble støtter nyere smarttelefoner som iPhone og Android og fungerer fint med et hav av apper som kan holde styr på treningen din med for eksempel RunKeeper og Endomondo som vi kort forklarer litt senere.
Pris: €129,99 i Europa.
Hjemmeside: https://getpebble.com/
Wahoo pulsbelte
Wahoo er et belte som du fester rundt brystet, starter din favoritt-app og begynner på treningen. Deretter holder Wahoo pulsbelte øye med pulsen under treningen og gir detaljerte informasjoner om puls, hjerterytme og hvordan du best styrer treningen. Wahoo kobles sammen med din iPhone eller Android-telefon via Bluetooth og kan deretter brukes sammen med sports-apper som RunKeeper, Endomondo og MapMyFitness.
Wahoo støttes af de nyeste smarttelefonene fra iPhone og Android samt iPad.
Pris: fra €59,99 og oppover.
Hjemmeside: http:// wahoofitness.com/
Garmin Vivofit
Garmin Vivofit er et treningsarmbånd som holder styr på skrittene dine, kalorier, distanser og søvnmønstre. Og så kan Vivofit fortelle deg når det er på tide at du får rørt på deg. Armbåndet kan bæres døgnet rundt fordi batteriet holder et helt år, og armbåndet er vanntett ned til 50 meters dybde. Data fra Vivofit blir synkronisert ved hjelp av Bluetooth til din smarttelefon eller via en USB-kontakt til en datamaskin. Opplysningene fra armbåndet blir deretter sendt til din personlige side på Garmin Connect (i browseren eller via en gratis-app til iOS og Android).
Vivofit støtter nyere smarttelefoner som iPhone og Android.
Pris: €119,99 i Spania.
Hjemmeside: https://www.garmin.com/
 
Mosjon- og sports-tracker
En sports-tracker er en app som holder styr mosjon (eller mangel på samme) ved å analysere alle data fra din mobiltelefon eller Smart Wear. Deretter lager appen oversikter, statistikker og diagrammer over dine utførte løperuter, kommer med forslag til nye ruter og holder øye med framgangen du har med treningen.
Med en sports-tracker kan du blant annet holde øye med dine treningsdistanser, se oversikter over vekttap og kaloriforbrenning. For å komme i gang med å få din personlige, digitale treningsassistent, trenger du ikke mer enn en smarttelefon for å komme i gang.
RunKeeper
Bli én av mer enn 30 millioner personer rundt om i verden som allerede bruker RunKeeper for å holde styr på mosjon, kalorier og treningsøvelser. Få orden på din daglige trening og få all den motivasjonen du trenger for å nå dine sportslige målsettinger.
RunKeeper kan bli brukt til alle slags typer distansesport, men egner seg best til løping. Appen kan registrere ruten du tilbakelegger og hastigheten slik at du kan sammenligne din nåværende trening med den tidligere. Med RunKeeper kan du blant annet beregne ditt løpe- eller gangtempo, sykkelturer, workouts og andre mosjonsaktiviteter som bruker GPS’en på din smarttelefon. Appen kan finne nye og bedre løperuter til deg.
Når du er i gang, kan Runkeeper til og med giv deg auditive oppdateringer og fortelle deg hvor langt du har løpt, tempoet, hvor mange kalorier du har forbrent og mange andre nyttige informasjoner som kan oppmuntre deg til å fortsette med treningen.
RunKeeper kan også hjelpe deg med å lage et treningsprogram hvis du for eksempel drømmer om å gjennomføre en halv- eller helmaraton.
RunKeeper synkroniserer seg selvfølgelig også med ditt musikkbibliotek, slik at du samtidig kan høre musikk og få oppdateringer på treningen.
RunKeeper legger stor vekt på den sosiale delen, og du kan dele informasjonene om løpeturen med dine venner på RunKeepers hjemmeside og på Facebook og Twitter.
Tilgjengelig til iPhone, Android og Windows Phone.
Pris: Gratis, men kan utvides til et abonnement med flere funksjoner for ca. 4€ måneden.
Hjemmeside: http://runkeeper.com/
Endomondo
Endomondo betyr ”en verden av endorfiner”, og det er nettopp det Endomondo Sports Tracker inviterer oss inn i, mens du blir oppmuntret til fysiske aktiviteter. Endomondo gjør mosjon morsommere og hjelper deg med å finne og bevare motivasjonen – uansett om du løper, sykler, går, ror i kajakk, bruker skateboard eller dyrker en helt annen form for mosjon.
Du kan spore dine ruter med GPS, holde styr på din treningshistorikk og dele dine treningspass med andre – alt sammen med én motiverende app.
Endomondo kan holde styr på stort sett alle former for distansebasert trening og gi deg oversikt over tider, hastigheter, distanser og antall forbrente kalorier mm.
Delta i fellesskapet med 25 millioner andre der du bl.a. kan sende talebeskjeder til andre når du trener. Følg med og kommenter venners trening. Dine resultater kan selvfølgelig også deles på Facebook og Google+.
Endomondo finnes til Android, iPhone og Windows Phone.
Appen er gratis å bruke, men kan oppgraderes til en premium-versjon for et mindre månedlig beløp, og denne versjonen gir mulighet for å lage personlige treningsplaner, detaljerte statistikker over kaloriforbrenning og hvor mange kilometer man løper i året. Dessuten inneholder betalingsversjonen også værdata, og du slipper reklame.
Hjemmeside: www.endomondo.com

Motions- og sports-apper kan enkelt integreres med andre populære fitness-apper og Smart Wear, som: MyFitnessPal som holder styr på kaloriforbruk, og søvnsyklus-apper som holder styr på dine søvnmønstre og Smart Wear som: Jawbone Up, Gympace, Gym Hero, Pebble Smart Ur, Wahoo pulsbelte, Garmin Vivopit og mange andre.
 
God fornøyelse med en morsommere og mer detaljert trening!
Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.