Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kometen – i ny ungdomshær som setter andre ut av spill og styrer Málaga mot Europa

Kometen - i ny ungdomshær som setter andre ut av spill og styrer Málaga mot Europa

malagaFC-samuCastillejo
 
Han er 19 år. Faren er politimann, og sammen med sine to søsken(en lillesøster og lillebror) bor han hjemme hos foreldrene i en leilighet i Huelin i den vestlige delen av Málaga.
Stort sett ingen kjente denne knekten for et halvt år siden.
Nå vet alle fotballinteresserte i Spania – og dem er det svært mange av – hvem Samuel Castillejo er. 179 centimeter, ranglete med høy frisyre iler han uimponert og fandenivoldsk  rundt på La Liga-stadioner i Spania. Med ett for øye: Å medvirke til suksessen for sin barndomsklubb, Málaga CF. Og nå er det kommet bud etter ham til Spanias U 19-landslag.
Málaga CF har nettopp klokelig sikret hans signatur på en kontrakt som går til juni 2018 og med en salgsklausul på 20 mill. euro.
Men penger skjenker ikke denne kometen mange tanker. Han sier: ”Jeg håper bare å kunne være en del av denne fantastiske klubben i mange år”.
Og så takker han forøvrig sin familie, sine venner og alle i klubbledelsen for deres tro på ham.
 
Tre fra egen oppdrett
Vi andre har måpende sett dette produktet fra Málaga CFs dyktig arbeidende ungdomsakademi i spissen for klubbens nye ungdomshær i et La Liga-angrep godt støttet av den 29 år gamle leiesvennen fra tyrkiske Galatasaray, Nordin Amrabat – marokkansk landslagsspiller. Med fem seire på rad i La Liga, satte de i november sammen med sine energiske og velspillende lagkamerater kursen mot den europeiske turnering Europa League, og satte tidligere nyinnkjøpte lagkamerater helt sjakkmatt. Disse er rett og slett  blitt overflødige.
De to øvrige unge angrepsessene hos Málaga CF er den 24 år gamle Samuel Garcia og den 21-åringen Juanmi – begge svært målsøkende og også fra egen Málaga-oppdrett.
 
Skal kvitte seg med spillere
Med dem i La Liga-troppen har staben vokst til 30 spillere. Alt for stor for så vel Javi Gracia og hans trener stab, som for økonomien i klubben. Sportsdirektør Mario Husillos usedvanlige hovedoppgave i neste transfermåned – januar – blir ikke nye innkjøp eller leieavtaler. Han må avsette folk. Noen av dem har han selv ”lokket” til klubben.
Det dreier seg om forwarden Rescaldani, 22 år, midtbanespilleren Pablo Perez, 29 år, begge fra Argentina, og kanskje den mexicanske landslagskeeper Ochoa. Videre er én av klubbens egen ”oppdrettsspillere” Portillo, 24 år, overflødig.
Hvilke luksusproblemer i en klubb hvis skjebne mange fryktet foran denne sesongen.
 
Langtidsskadede
I Málagas La Liga-tropp finnes det tre spillere som hele sesongen har vært satt ut av spill med langtidsskader:
Robert Chen, 20 år, forsvarer fra Panama (også til salgs eller leie).
Flavio, 23 år, senterforsvarer fra Portugal.
Tissone, 28 år, fra Argentina.
 
Málaga bak sparken for to trenere
Et helt usedvanlig sammentreff: To La Liga-klubber sparket sine trener etter nederlag mot Málaga CF.
Først skilte Córdoba seg av med Albert Ferrer fordi Málaga CF hadde beseiret det andalusiske opprykkerlaget 2-1 i Córdoba 18. oktober, og så røyk Jagoba Arrasate i Real Sociedad etter baskerklubbens 1-0 nederlag hjemme mot Málaga 1. november.
Ferrer triumferte siste sesong ved å stå bak Córdobas sensasjonelle opprykk til La Liga, mens Arrasate var ny i sjeftrenersetet etter franskmannen, Philippe Montainer, som siste sesong kvalifiserte Real Sociedad til Europa League.
Med Arrasate som trener ble det en rask exit her.
På tidspunktene da trenerne ble sparket lå så vel Córdoba som Real Sociedad i bunnen av La Liga.
I Córdoba tok Miroslav Djukiv fra eks-Jugoslavia over og i Sociedad ble det engelskmannen David Moyer, sprket i Manchester United etter suksessår i Everton.
Djukiv har en fortid bl.a. i Partizan, Valladolid, Valencia og som trener for det serbiske landslaget.
Forøvrig har Real Sociedad en historie for å ansette engelske sjeftrenere. John Toshack fikk tre perioder i klubben, og den nåværende walisiske landslagstreneren Chris Colemann, et halvt år.

Willy kontaktet av matchfikser
Undersøkelser rundt matchfiksing i siste sesongs La Liga-oppgjør mellom Málaga CF – Elche på Estadio La Rosaleda fortsetter.
Málaga-målmann Willy Caballero, som uten suksess har skiftet til Manchester City, har nå offentliggjort at han til La Liga-ansatte har fortalt at han ble kontaktet av et machfiksing-syndikat før kampen. Elches 1-0 seier over Málaga CF er et av ni resultater de siste sesonger som nå etterforskes.
Formannen for det spanske profesjonelle forbundet, Javier Tebas, sier:
”Vi har kjennskap til de nye tilfellene, men la meg fastslå at forsøk på matchfiksing ikke er ensbetydende med at det lykkes”.
Billedtekst:
Willy Caballero ble kontaktet av et syndikat.
Schuster har sagt nei til nye jobb
54 år gamle og tyske Bernd Schuster som i sesongen 2013-2014 sto i spissen for Málaga CFs La Liga-mannskap, står uten jobb. Ikke fordi det ikke er tilbud for ham, men han har sagt nei til tilbudene.
Blant annet som landslagstrener for Ungarn og redningsmann for et av bunnlagene i den tyske 2. Bundesliga, 1860 München. Sistnevnte tilbød 300.000 for en sesong.
Schuster ligger i en annen lønnsklasse.
 

Dansker på La Rosaleda

Landslagsspilleren Krohn-Delhi har suksess i galiciske Celta Vigo.
La Liga teller for tiden bare én danske, den 31 år gamle landslagsspilleren Michael Krohn-Dehli.
Han representerer den galiciske klubben Celta Vigo som lørdag 13. desember gjester Málaga.
Da Málaga CF og Celta tørnet ut mot hverandre siste sesong i Málaga, seiret Krohn-Dehli og Co. 2-0. Siden tok Málaga-spillerne revansj med en lignende gevinst i Vigo.
Krohn-Dehli som har notert seg for 38 landskamper for Danmark, kom til Celta Vigo i 2012 fra Brøndby IF. Tidligere representerted dansken de nederlandske klubbene RKC Waalwijk, Ajax, Amsterdam, og Sparta i Rotterdam.
Han er kjent for sitt store innsats på midtbanen.

Resultater

La Liga:
Málaga CF – Athletic Bilbao 1-0 (1-0) Luis Alberto
Valencia – Málaga CF 3-0 (2-0).
Málaga CF – Levante 0-0.
Espanyol – Málaga CF 2-2 (1-0) Camacho og Duda
Málaga CF – FC Barcelona 0-0
Getafe – Málaga CF 1-0 (1-0)
Málaga CF – Granada 2-1 (0-1) Santa Cruz og  Antunes (straffespark)
Córdoba – Málaga CF 1-2 (0-2) Samuel og Amrabat (straffespark)
Málaga CF – Rayo Vallecano 4-0 Samuel, Darder, Juanmi og Amrabat (straffespark)
Real Sociedad – Málaga CF 0-1 (0-0) Juanmi
Málaga CF – Eibar 2-1 (0-1) Juanmi og Amrabat (straffespark)
Atlético Madrid – Málaga CF ???? (spilles den 22)
Málaga CF – Real Madrid
 
Sistnevnte kamp spilles etter redaksjonens deadline.
Se www.Málaga-support.dk
Utvisninger:
Duda, Antunes, Darder, Weligton og Angeleri.
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca / La Peña
Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben disponerer over fine tribuneplasser på den ene langsiden, godt beskyttet for eventuell regn.
Før lett måltid i restaurant Casa Danesa og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Kasserer Uffe Madsen 649 814 842
kasserer@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den en eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er tatt opp i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mere enn 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og barnesykehuset i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i desember:
Den 13. Kl. 22.00: Málaga CF – Celta Vigo
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.