Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hjelpepakken – Menn avløser tenåringer

Hjelpepakken - Menn avløser tenåringer

Morten Møller LD Marts 2014
 
Tre stortalenter ble i transfervinduet i januars ofre for trener Bernd Schusters ungdomsutrensning.
De ble alle satt inn på Málaga CFs La Liga-lag i første halvår av sesongen, men ble deretter ofre for Schusters virvar av utskiftninger.
Bobley Anderson, 21 år, Marokko.
Roberto Chen, 19 år, Panama
Olinga Fabrice, 17 år, fra Málagas 2. lag.
Disse tenåringene ble av sportsdirektør Husillos og Schuster erstattet med voksne menn, noe som Málaga CFs alvorlige situasjon i bunnen av La Liga også krevde. Rutine, hurtig- og robusthet ble tilført gjennom den 27 år gamle marokkaneren Nordin Amrabat fra Galatasaray i Tyrkia og den 27 år gamle ukraineren Olaksandr Iakovenko fra Fiorentina i Italia – begge kantspillere – og den argentinske forward Ezequil Rescaldani fra Velez Sarsfield i Argentina, 22 år til sommeren, men like fullt med masse rutine.
De første på en fem måneders leiekontrakt og sistnevnte på kontrakt fram til til sommeren.
Tidligere samme måned hadde Málaga CF også sikret seg argentineren Pablo Perez på en treårs avtale.
«Vi kommer for å hjelpe Málaga i en prekær situasjon. Vi har hørt så mye bra om klubben», lød det samstemmende fra alle tre da de rett før midnatt 31. januar ankom lufthavnen i Málaga.
Det Norske Magasinet møter senere Iakovenko etter en treningsøkt på Ciudad de Málaga, en scoring i hans debutkamp mot Rayo Vallecano og etter et overstått pressemøte. En humørfylt gutt med en bemerkning om at fotoet av oss to bare måtte vise oss fra brystet og opp: «Da virker du jo slankere!»
 
Vant til å være redningsmann
Han hilste fra Joaquín, tidligere Málaga CF og nå Fiorentina, og da praten falt på særlig hans og Amrabats ansvarsfulle arbeid som den viktigste delen av hjelpepakken, sa han: «Da jeg spilte i klubber i Belgia, kom jeg for å redde dem fra nedrykk. Og det gjorde jeg.
Når man ligger i den nedre delen av tabellen, bør det være motivasjon nok for spillerne. Málaga har et lag av gode spillere, og jeg tror på det».
Han opplyste at han lå inne med flere gode tilbud på en lånekontrakt for resten av sesongen.
«Men Málaga CFs var det beste,» sa han som har fått draktnummer 10 etter at Anderson forsvant.
I Iakovenkos kamp nummer to for Málaga CF mot Real Sociedad mandag 17. februar på Estadio La Rosaleda måtte han gå av banen i andre omgang med en dyp flenge i hodebunnen.
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.