Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfsidene november 2013
Lauro---skandinavisk-match
 
Kjempesuksess på Lauro Golf
Mange golfdirektører kan lære mye av Lauro Golfs enorme suksess.
I april 2012 fikk Norrbom Marketing som utgir tre de skandinaviske magasinene La Danesa, En Sueco og Det Norske Magasinet, en henvendelse fra Lauro Golf om markedsføring av golfbanen, særlig midt i uken da det var plass til mange flere greenfee-gjester. Direktør Carlos, marketingsjef Melissa, president Tove og golfskribent Stig ble i fellesskap enige om følgende:
Tirsdag skulle være en skandinavisk dag til svært attraktive priser, for tiden 28 euro for 18 hulls golf. Resultatene kom lynraskt, for her fikk golferne value for money. Skandinavene kommer nå til Lauro Golf der president Tove Petersen styrer matchene med stor sjarm og dyktighet – hver uke er det ca. 60-70 golfere.
Ved mange golfmatcher er det et problem å skaffe sponsorer, men ikke på Lauro Golf. Jyske Bank har i hele oktober vært sponsor med flott premier utover det vanlige. Videre trekkes det hver uke lodd om to greenfees til San Roque Old Course. Flere golfdirektører følger nå etter og setter ned prisene på greenfee som i mange år har vært altfor høye.
Stig Wiberg

Golf i solen
Se program på www.golfisolen.eu.
 
Vinnere Mijas oktober 2013 001 
 
Los Vikingos på Mijas (Los Olivos)

 
Av Arne Lie
 
Søndag 13. oktober spilte 44 Los Vikingos-medlemmer en individuell Stableford konkurranse. Været var som det skal være; sol, varmt og uten vind. Mijas golf består av to baner, Los Lagos og Los Olivos. Det er få baner på kysten som har flere spillere gjennom ett år enn Mijas-banene. Vi spilte Los Lagos i februar i år rett etter at banen var nyåpnet etter en fullstendig ombygging. Vi var litt for tidlig ute fordi gresset ikke hadde satt seg og banen var svært umoden. Nå spilte vi Los Olivos. Generelt kan man si at Mijas-banene har holdt en høy standard gjennom alle år, og Los Olivos kunne tilby flotte fairways, mens enkelte greener var noe ruglete denne gangen. Når det gjelder bunkere var disse under enhver kritikk. Harde som betong og fylt av grus, for ikke å si småstein. Konkurransen ble imidlertid gjennomført på en fin måte og vi konkurrerte i tre grupper og nærmest flagget på alle par 3 hull.
 
Resultatene ble følgende:
Gruppe 1 (Hcp. 0 – 21.9) Gruppe 2 (Hcp. 22 – 28.9) Gruppe 3 (Hcp. 29 – 36)
Nr. Navn Poeng Nr. Navn Poeng Nr. Navn Poeng
1 Per Glasø 35 1 Ruth Rist 35 1 Sina Underhaug 34
2 Jan Teksum 34 2 Jan Bardoff 34 2 Torgunn Olsen 33
3 Tove Glasø 33 3 Per Kierulf 34 3 Mette Kierulf 33
Nærmest flagget på par 3 hull:
Hull Damer Herrer
3 Jorun Lie Arne Lie
6 Mette Kierulf Jan Teksum
14 Tove Glasø Ingen
16 Ingen Jan Teksum
 
Los Vikingos på Marbella Golf Country Club
 
Av Arne Lie
 
Søndag 27. oktober, i strålende sommervær, spilte 47 Los Vikingos-medlemmer en Texas Scramble-konkurranse på Mabella Golf Country Club med shot-gun start kl. 09.30 Banen er tegnet av den legendariske golfarkitekten Robert Trent Jones. Mange føler at de første 9 hull er vanskelige, mens de siste 9 er mer «normale». Det er derfor mer attraktivt for enkelte at man på slike baner har en lagkonkurranse der presset på den enkelte ikke blir så stort. Når det er sagt, så er dette en spennende bane med flere spektakulære hull. Den er ikke så vanskelig som det kan se ut til ved første øyekast, men det er uten tvil en bane der buggy er påkrevet. Vi har sjelden sett banen i en så perfekt stand som på søndag. Klubbhuset med sine fasiliteter må være blant de absolutt flotteste på Solkysten. Når man sitter på restauranten, ute eller inne, så ser man først mot en dobbel green (hull 9 og 18) og deretter utover banen og Middelhavet. Et meget vakkert skue.
Texas Scramble turneringen bestod av lag på 4 personer og lagresultatene ble som følger:
Plass: Navn: Bruttoslag 1 Rigmor Bardoff
Bjørn H. Iversen 76
Turid Ljungmann
Per Kierulf
2 Reidar Olsen
Arne Lie 78
Per Istad
Helene Hatlevik
3 Knut Johansen
Thor Ljungmann 78
Signe Elisabeth Eriksen
Inge Rosa Strand
Nærmest flagget på par 3 hull:
Hull nr. Damer Herrer
3 Solveig Iversen Per Istad
9 Ruth Rist Jan Nybø
11 Sina Underhaug Willy Hoff
 
Nordea sponset det flotte premiebordet med viner fra Golf y Vinos. Premieutdelingen ble foretatt om kvelden i forbindelse med 25 års jubileet til Los Vikingos, som også ble holdt i den elegante restauranten på Marbella Golf Country Club.
 
Los Vikingos 25 års jubileum 032
 
Los Vikingos – 25 år på Costa del Sol

 
Av Arne Lie
 
Los Vikingos, den norske golfklubben på Costa del Sol, feiret sitt 25 års jubileum på Marbella Golf Country Club 27. oktober 2013. 64 personer deltok på jubileumsfesten. Lokalene er meget elegante, og mat, vin og service var av ypperste klasse.
En dyktig vokalist, Amanda Rosa, krydret middagen med nydelig bakgrunnssang og framførte de mest kjente sangene fra Cats, Phantom of the Opera, Miserables osv. Etter middagen ble det spilt opp til dans, til glede for mange danseglade pensjonister.
Dagens formann, Arne Lie, ønsket velkommen og tidligere formann, John Nordahl, med 20 års medlemskap redegjorde for klubbens etablering og utvikling gjennom 25 år. Los Vikingos ble startet i 1988 av 11 entusiastiske norske golfspillere. De oppholdt seg i Marbella-området det meste av vinterhalvåret, og hadde felles interesse for golf og sosialt samvær. Dette er en fin kombinasjon og har vært klubbens bærekraft gjennom en hel generasjon. Ingen av initiativtakerne er i dag med i Los Vikingos, men klubben lever i beste velgående og har nå 65 medlemmer.
Det var rundt 1988 at golfsporten ble svært populær i Norge og antall aktive spillere økte kraftig. Tilgangen på baner var begrenset, så vel i Norge som på Costa del Sol. Til tross for dyre greenfee-priser var det vanskelig å få tee-time.
Ved å bestille for flere spillere samtidig, oppnådde man reduserte priser, og det hele ble systematisert og organisert gjennom Los Vikingos. Dette har gått igjen som en rød tråd i klubbens 25 årlige historie og praktiseres på samme måte i dag.
Fra starten hadde klubben fast base i Mijas, der man vekslet mellom Los Lagos og Los Olivos. Etter hvert ønsket medlemmene å spille på flere baner, og med 14 spillerunder i løpet av vintersesongen, spiller vi på 14 forskjellige baner. I tillegg til de baner vi spiller på Costa del Sol har klubben hatt en årlig utflukt til Novo Sancti Petri, hvor vi spiller to golfrunder på to forskjellige baner. Denne utflukten har 20 års jubileum i 2014. I de senere år har klubbmesterskapet blitt arrangert der med spill over to dager og vinner av dame- og herreklasse blir kåret basert på brutto slag.
Våre medlemmer synes det alltid er spennende og utfordrende med nye baner. Spillformen er i hovedsak individuell Stableford, men vi legger inn to lagkonkurranser på høsten og to på våren. Selv om golf er det primære målet med klubben, spiller den sosiale delen en vesentlig rolle. Det er knyttet mange varige vennskap mellom flere av våre medlemmer, noe mange er svært takknemlige for. Vi arrangerer enkelte tilleggsaktiviteter og avslutter golfåret med et norsk julebord på Elviria del Sol. Årsmøtet holdes i mars måned der styret summerer opp året som har gått og informerer om de planer som foreligger.
Interessen for Los Vikingos er god, noe økende søknader om medlemskap viser. Klubben har derfor store muligheter til å være en klubb med golf og sosialt samvær, også de neste 25 år. På klubbens egen hjemmeside www.losvikingos.net kan man lese mer om klubben.
 
Foto Morten Møller DNM november 2013
 
Norske Malaga-supportere

Malaga Club de Futbols La Liga-mannskap har også god norsk oppbakking.
En del blir med La Peña de Dinamarca, og andre drar på egen hånd til Estadio La Rosaleda.
Øverst legger Merete Wiik og Sean Wiik Hansen ikke skjul på hvor de fotballmessige hører til,
og nederst sees den tidligere norske landslagsspilleren Einar Jan Aas og hans barn Karoline og Kristoffer i La Peña de Dinamarca-regi.
Moss-spilleren ble i 1979 den første norske profesjonelle spilleren i Tyskland (Bayern München), og to år senere den første i engelsk fotball (Nottingham Forest). Einar Jan Aas representerte også Norge i den sensasjonelle 2-1 seieren over stormakten England i en VM-kvalifiseringskamp i 1981 på Ullevaals gressmatte.

‘Manilva Open’
En av årets store begivenheter i det skandinaviske golfmiljøet på den vestlige delen av Costa del Sol ble avviklet fra 6. til 10. oktober 2013 i Manilva, som er den siste og minste kommunen i Málaga-provinsen.
 
Av K.A. Bjarne Aabø
 
Det finnes et helt spesielt skandinavisk golfmiljø i La Duquesa Golf & Country Club i Manilva. Det hele begynte tidlig på 80-tallet da svenskene invaderte det nyetablerte «Playa Paraiso» – et prosjekt på en av strendene i Manilva. Senere kom nordmenn og dansker etterhvert som utbyggingen fortsatte i kommunen.
De fleste av golfspillerne er medlemmer av La Duquesa Golf, og skandinavene utgjør mer enn 20 prosent av medlemmene i klubben der man spiller turneringer to ganger i uken om våren og høsten. Dette er noe som har skapt et helt unikt sosialt miljø.
I 1987 ble den første «Manilva Open»-turneringen arrangert, og siden har populariteten og størrelsen bare blitt større år for år.
Årets turnering ble tradisjonen tro spilt på tre forskjellige baner. De utvalgte banene i år var La Duquesa, La Cañada og Valle Romano der de rundt 60 deltakerne ble møtt med flott høstvær.
Det ble konkurrert individuelt med fine premier i dame- og herreklassen, og i lagkonkurransen på hver av banene. Avslutningsfesten ble avholdt i La Duquesa med gallamiddag og premieutdeling til vinnerne.
I år var det nordmennene som trakk det lengste strået og vant premiene. I dameklassen vant Ingebjørg Kolstad som ble etterfulgt av Solveig Rasmussen og Harriet Adeby, mens herreklassen ble vunnet av Svein Jacobsen med Kjell Steffner og Øivind Langaard på de to andre pallplassene.
Takket være velvillige lokale sponsorer, bugnet premiebordet av flotte trofeer og gavekort, så det var premier til en stor del av deltakerfeltet. Premie-vinen hadde til og med fått sin egen «label». Vinnere får også sine navn skrevet i gull på æres-plaketten i golfklubben.
Lederne av arrangementet, svensk-danske Kia og Anders Løfqvist, styrte turneringen med sikker hånd, og alle resultatene forelå umiddelbart etter hver turnering. Alt foregikk til punkt og prikke, og arrangementet forblir en opplevelse rik på minner for alle deltakere.
Skandinaver på hele kysten er velkommen til å delta ved neste års arrangement.
 
Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.