Månedsmagasinet på Costa del Sol
shop-glow
 
 
Kom i form i Marbellas best utstyrte fitness-senter Glow
Med over 2.500 kvadratmeter kan Glow i prestisjefylte Playas del Duque i Puerto Banús enkelt kvalifiseres som det best utstyrte fitness-senteret og spa i Marbella-området.
Glow som åpnet for drøyt to år siden, ble nylig totalrenovert og byr på det mest innovative mosjonsutstyret som kan oppdrives, og Glow betraktes i dag som et av kystens beste fitness-sentre.
Glow tilbyr blant annet Indoor Bike med de mest moderne mosjonssykler fra TOMAHAWK, bodybuilding med det nyeste utstyret fra LIFE FITNESS og alltid med en trener tilstede, samt aktiviteter for både barn og voksne, bl.a. ballet, dans, zumba, toning, body power, kickboksing, tornado, flamenco, yoga, pilates og stretching. Av utendørsaktiviteter kan man melde seg på kajakk- eller padlesurf.
Til de som ønsker å skjemme bort kropp og sjel, har Glow også flere wellness-aktiviteter som fokuseres på avslapping og velvære. Man kan blant annet nyte den oppvarmede saltvannspoolen, jacuzzien, saunaen eller det tyrkiske badet.
Etter treningen eller et opphold i spa´en er det mulig for å få litt at drikke og spise i Glow Café der kokken Javier Santana som er spesialist på middelhavskjøkkenet, også tilbyr konditorkaker som allerede er svært populære.
Som prikken over i’en tilbyr Glow Beauty på 750 kvadratmeter et stort tilbud på skjønnhetsbehandlinger. Med sitt elegante interiør og behagelige atmosfære kan rammene for en lekker skjønnhetsbehandling ikke være bedre.
Har du også lyst til å komme i form og pleie deg selv, så ring til Glow på 952 90 85 07 eller se www.glowplayasdelduque.com.      
 
shop-nordica
Nordica Sales and Rentals lanserer en ny boligstylingservice
Eiendomsmegleren Nordica Sales and Rentals tilbyr fra begynnelsen av desember i år en ny service som omfatter boligstyling og interiørdesign. Den nye avdelingen kommer til å ligge i Aloha Gardens i Nueva Andalucía. Det nye initiativet presenteres ved et arrangement søndag 30. november.
Den nye serviceytelsen fra Nordica Interior Design Group omfatter innredning og dekorasjon av boliger som er til salgs slik at selgerne kan få den ønskede pris for boligen og samtidig skape en bolig som de nye eierne vil elske å bo i.      
Nordica Sales and Rentals gjorde før lanseringen et pilotprosjekt der de innredet en bolig som hadde vært til salgs i mer enn ett år. Og bare et par uker etter ble boligen solgt til prisforlangende. Etter suksessen med denne bolig bestemte Nordica Sales and Rentals derfor aå etablere Nordica Interior Design Group.
I det nye kontoret i Aloha Gardens (ikke langt fra El Jardín) vil man kunne se de mange mulighetene som finnes innenfor interiørdesign, stilarter og møbelpakker. Kontoret åpner 1. desember. I forbindelse med lanseringen tilbyr Nordica Sales and Rentals en times gratis veiledning med gode råd, inspirasjon og tips til hvordan det er mulig å endre en bolig slik at den selges raskere. Tilbudet heter Home Styling Masterclass. Fordi det er begrenset med plasser, bes interesserede sende en epost til sales@nordicamarbella.com for ytterligere informasjon og plassbestilling.
På arrangementet bys det på mat og drikke i vaskeekte adventsstil i tidsrommet fra kl. 14. 00 til 18.00.
For ytterligere informasjon, se www.nordicapropertymarbella.com.

shop-middelhavs

 
Finere middelhavskjøkken med en ungdommelig touch
I Los Boliches på Avenida Las Salinas ligger den familieeide Restaurante Girol der finere matlaging i hyggelige, moderne omgivelser utfolder seg på beste vis. Restauranten har gjennom årene bygd opp et konsept som i høy grad appellerer til det skandinaviske publikummet. Restauranten har flere ganger dannet rammene om bryllup og andre festligheter for sine skandinaviske kunder, forteller restaurantens eier Antonio L. Carmona Arena, som sammen med konen Josefina sørger for servering og betjening av restaurantens gjester.
Menyen tar utgangspunkt i finere middelhavskjøkken med en ungdommelig spansk touch. Teamet bak de mange lekre rettene er brødrene Juan José og Antonio, som til tross for sin unge alder har mange års erfaring innenfor kokkefaget. Sammen med den stilrene og moderne innredningen, skiller restauranten seg ut fra mengden og er uten tvil blant de fineste restaurantene i området. Restauranten anbefales i flere anerkjente guider, som Michelin og Repsols restaurantguider.
På menyen finner man mange lekre retter som grønnsakssuppe med kastanjer og marinert laks, snegler med foie gras og gresskarkjerner, dampede reker i tørr sherry, ris med hummer, pattegris med grønnsaker og sopp, samt iberisk svinefilet med marinerte pepperfrukter, koriander, kommen og små saltkokte poteter. Restauranten byr også på flere prøvemenyer (menú degustación) der gjestene kan nyte et utvalg av forretter, hovedretter (fisk og kjøtt) og desserter eller en forrett, to hovedretter (fisk og kjøtt), samt en dessert.
Hvis man tar med annonsen fra dette magasinet, får man i perioden fra 15. november til 14. desember 10 prosent rabatt.
For bordbestilling ring +34 952 66 02 68.
Åpningstider: Man-lør: 13.30 – 17.30 og 19.30 – 23.30. Søndager stengt.  
 
shop-meditation
Her & Nå
– meditasjonsteknikk for nybegynnere og viderekomne
Izabela L-Sletner begynte med meditasjon for mange år siden, og hennes interesse ble for alvor vakt da hun fikk hjelp av den amerikanske instruktøren G.P. Walsh.
Det er mange former for meditasjon, og det kan ofte virke mystisk og utilgjengelig, men det er det ikke.
Det å meditere er en ferdighet, noe man må lære, øve seg på og praktisere. Dessverre er det mange som mystifiserer meditasjon, men det er faktisk ganske enkelt – og praktisk!
Med meditasjon konsentrerer vi oppmerksomheten mot kroppen, dens følelser, impulser og opplevelser – i nåtiden, sier Izabela!
Det legges stor vekt på å lytte til f.eks. ens egen pust, flammen fra et tent lys, og å konsentrere seg om å høre på en lyd.
Ingen hokus-pokus – bare en teknikk – som må læres og trenes.
Det å lære seg meditasjon på ordentlig, fra a til å, gir følelse av å beherske ens eget sinn,  og det bringer indre ro og mye glede.
Izabela L-Sletner underviser i meditasjonsteknikk for nybegynnere og viderekommende.
Du finner henne på Cabopino Holistic Centre hver lørdag kl. 10.30 eller etter nærmere avtale. Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte Izabela på 610 697
379, eller epost: isletner@yahoo.com
Du finner Cabopino Holistic Centre i Vicmar Business Centre i Cabopino, sving av ved Cabopino, sving til høyre ved bensinstasjonen, og du kommer til Business Centre Vicmar.
 
___
Bettina Rosasco tegner drømmehuset
Flere steder på Costa del Sol kan man finne eiendommer tegnet av den danske arkitekten Bettina Rosasco. Boliger som er tilpasset spansk stil og natur, men som innvendig bærer preg av den danske hånden som har tegnet boligen. Bettina Rosasco legger vekt på å skape balanse mellom det skandinaviske og det sørspanske på tegnebrettet.
«Det er ikke fordi vi er mye bedre enn andre land til å skape ny design eller
nye konstruksjoner, men i Skandinavia er vi svært punktlige, har høye ambisjoner
og er vant til å arbeide for saken, nor mange av mine kunder setter pris på,»
forklarer Bettina Rosasco. Nordisk design og arkitektur er i dag blitt et varemerke i seg selv. I flere land forbindes det med ord som kvalitet, bærekraft, holdbarhet og kreativitet. Fire ord som Bettina Rosasco også kjenner godt.
Med en spansk utdannelse og en dansk mentalitet skaper Bettina Rosasco i dag hus
med fokus på funksjonalitet, natur, grønne arealer, klima og rene linjer.
Dessuten har hun spesialisert seg på den tyske bygningsstandarden Passivhaus.
Det er lavenergihus bygd med de mest komplette løsninger innenfor isolering og ventilasjon.

«Med Passivhaus kan man oppnå energisertifiseringen A+. De fleste hus langs kysten ligger i dag mellom E og G, så det gir store besparelser på oppvarming og nedkjøling,» poengterer hun og fortsetter:
«Man skal kunne se hva huset kan brukes til – noe som er svært skandinavisk.
I Norge er man jo innendørs det meste av året, og det er derfor naturlig at det er stort fokus på det innvendige. Så det er nok noe jeg har tatt til meg.»
 
Kontakt Bettina Rosasco på:
Epost: arquitectos@rosasco-quintana.com
Telefon: 650 428 956
 
 
Martin har foto
Dansk næringslivsmann hedret i Spania
23. oktober var den private sikkerhetsbransjen i Málaga innbudt av Innenriksministeriet samt de nasjonale, regionale og lokale bransjeforeninger, FES, Aproser og AMES til møter om utviklingen i bransjen og samarbeidet mellom de private sikkerhetsselskapene og de to spanske politistyrkene Guardia Civil og Policia Nacional.
En særlig heder ble gitt til Peter Nissen fra Alarma Universal i Fuengirola, fordi han som den første etablerte et alarmselskap her i landet, bygd opp rundt hans unike konsept: Sikkerhetstrekanten.
 
«Et alarmsystem er bare sikkert for kunden hvis alle tre komponenter i sikkerhetstrekanten fungerer optimalt. Det er selve alarmsystemet som våre dyktige folk hele tiden utvikler slik at kun det aller beste installeres hos våre kunder.
Så er det vaktsentralen som reagerer omgående på signal fra kundenes alarmsystemer – og her er jeg stolt av å kunne si at Alarma Universals vaktsentral, beliggende i Teknologiparken i Málaga, er én av Spanias mest avanserte og bemannet med ytterst kompetent personale som snakker mange forskjellige språk.
Og sist, men ikke minst er det vaktutrykningen. Mange sikkerhetsfirmaer lover at de ringer til politiet hvis alarmen går. For det første er det ulovlig å ringe til politiet hvis ikke et virkelig innbrudd er bekreftet av autorisert vaktpersonale, og for det andre kan politiet jo være opptatt med andre oppgaver. Derfor rykker Alarma Universals egne vakter selvfølgelig omgående ut når vaktsentralen har mottatt et signal fra et alarmsystem – og når vi bekrefter innbruddet, ja så kontakter vi selvfølgelig omgående politiet – og dem har vi et særdeles utmerket og tett samarbeide med.
Svikter bare én av de tre komponenter i sikkerhetstrekanten, ja så er alarmsystemet ikke mye verdt», sier Peter Nissen som utviklet sikkerhetstrekanten i Danmark tilbake på 1970-tallet da han sammen med sin bror, John Nissen, drev sikkerhetsfirmaet Nicofon.
 
At Alarma Universal nyter stor respekt hos politiet og øvrige myndigheter, er den heder som Peter Nissen mottok et flott bevis på. I nomineringen stod det bl.a.: Vi gir prisen til et menneske som er kommet utenfra, men som nå er en av oss. Han har skapt en virksomhet som klart bygger på hans diskresjon, seriøsitet og ærlighet. Verdier som vi føler skal æres offentlig – og det ønsker vi å gjøre her.
 
Under nærvær av ca. 400 gjester, honoratiores, representanter fra regjeringen, Diputación de Málaga og ikke minst generaler, kapteiner og kommisærer fra politiet, overrakte formannen for den spanske sikkerhetsbransjens forening (FES) José Manuel López Fernández den, flotte prisen til Peter Nissen.
 
Alarma Universal ble etablert i 1983, har over 4.000 kunder og 45 medarbeidere. Vaktservicen dekker området fra Málaga til Estepona.
Kontakt Alarma Universal på tlf.: 0034 952 46 10 37
___
Foton från Sara. Gärna båda. Om bara ett – välj DSC_0276.
 
Fantastisk salg hos Marbella Classic Golf
Akkurat nå pågår det et fantastisk salg hos Marbella Classic Golf med svimlende gode tilbud.
”Vi har akkurat startet sesongens beste utsalg; kjøp tre varer i butikken og betale bare for to! Vi tilbyr den billigste varen i julegave – og det gjelder ALT i hele butikken! Klær, sko, vesker. Ja ALT!”, forteller Lotta Lindberg, butikkansvarlig hos Marbella Classic Golf.
 
Og det er ingen tom butikk som møter kundene. Marbella Classic Golf er fylt opp til bristepunktet med masser av nyheter fra de mest populære, svenske merkene Röhnisch og Masters, og på skosiden naturligvis de pene og fotriktige Ecco-skoene til både golfbanen og til byen.
 
Som trenden antyder sees mye grått og sølv på hengerne og i hyllene i butikken. Grått er virkelig sesongens farge og finnes i svært flotte nyanser og kompletteres vakkert med aksentfarger som gult, rosa og grønt – helt ideelt for denne vinteren.
 
Besøk Marbella Classic Golf i Nueva Andalucía og kjøp inn julegavene.
Åpent mand. – fred. kl. 10.00 – 14.00 og 16.30 – 19.00 samt lørd. kl. 10.00 – 14.00.
Avda. Manolete i Nueva Andalucía, på venstre side rett etter Centro Plaza når du kommer fra Puerto Banús.
www.marbellaclassicgolf.com
 
____
Foto fra Mugge
Ferieboliger søkes til utleie
Sara Lopez fra Málaga Ferieboligutleie søker allerede nå boliger til neste års turister.
Sara og hennes mann Alex hadde regnet med å få en god og forholdsvis rolig sesong i 2014, men det ble så mye fart at det var rett før etterspørselen oversteg tilbudet i deres ellers store katalog av ferieboliger på Costa del Sol. Sara og Alex øker nå innsatsen for å kunne tilby ekstra mange boliger i neste sesong slik at alle kan få et sted å bo under sitt ferieopphold på Costa del Sol sommeren 2015.
Når du leier ut gjennom Málaga Ferieboligutleie hjelper personalet også til med å forberede boligen din til feriegjestene. Vil du leie ut, må det ikke være for mange små ting og nips. Ingen bilder av barn eller barnebarn, tegninger eller 300 muslingskall fra de siste årenes vandreturer på stranden. De beste utleieboligene er de som er mere eller mindre ”avpersonifiserte”, der alle glass og tallerkener er like, kluter og grytelapper ikke er slitte m.m. Men alt dette trenger ikke du ta deg av, for det klarer Sara og Alex og deres dyktige stab, og det samme gjelder hvis det må males, gjøres vedlikehold, m.m.
Hvis utleiekonseptet skal fungere, må tingene være i orden; det er til glede for både utleier og leietaker – og et must for hele forløpet. Så har du en attraktiv bolig som du vil leie ut neste år, så ta allerede nå kontakt med Sara Lopez Petersen +34 952 850 530 /+34 673 800 259  sara@malagaholidayhomes.com www.malagaholidayhomes.com
Det er alltid lurt å være ute i god tid.
Foto: Sara Lopez Petersen
___
Foto af Lasse fra Mugge eller Michael
IT-spesialisten Idea Data feirer tiårsjubileum
For drøyt ti år siden kom Lasse Bøgh til Costa del Sol. Han skulle egentlig ha dratt til Australia, men bestemte seg for å bli et par måneder i Spania. Det har nå blitt til mer enn ti år. Lasse fant nemlig raskt en levevei på kysten ved å tilby datakurs til pensjonister. Arbeidet tok om seg, og snart var de fleste medlemmene av Den danske klubben i Torremolinos påmeldt kursene.
”Mine kurselever var flinke til å anbefale meg til venner og bekjent. Derfor hadde jeg plutselig en fulltidsjobb,” forteller Lasse. Senere begynte Lasse med installasjon av IP-telefoni, og da Datec i Fuengirola stengte, overtok Lasse kundene derfra.
”Jeg tok meg av alt fra kurs, reparasjon av datamaskiner og fjerning av virus. I dag tilbyr jeg enda flere serviceytelser som bl.a. service på dansk tv, oppsett av iPhone og iPad, salg av det populære Sonos-musikkutstyret samt bestilling og opprettelse av internettlinjer,” fortsetter Lasse. Men det har da heller ikke bare vært en dans på roser, husker Lasse som i begynnelsen ble møtt med mistro fra skandinaver som tidligere var blitt snytt av lignende leverandører.
”Jeg husker en gang da jeg ble bedt om å vente ute på terrassen, mens kunden hentet kredittkortet. I dag har kundene tiltro til meg, og det er aldri problemer når man skal utveksle betalingsbetingelser,” smiler Lasse.
Torsdag 27. november inviterer Lasse Bøgh og Idea Data kunder, venner og bekjente til mottakelse fra kl. 18.00-21.00 der det bys på mat og drikke. Samtidig loddes det ut en laptop og andre premier til gjestene.  

Idea Data ligger i Cerros del Aguila med kontor i urbanisasjonens første rundkjøring. Husk påmelding på www.ideadata.dk eller +34 951 230 250.
___
Foto av Magnus Ehlin
DNB Luxembourg fortsetter veksten
Magnus Ehlin har over 20 års erfaring som forvalter og ble i høst en del av DNB, som styrker mannskapet i Luxembourg.
«Vi er glade for å ha Magnus Ehlin med på laget som investeringsdirektør. Han bringer med seg solid erfaring fra kapitalmarkedet,» sier Håkon Hansen, leder for DNB Luxembourg.
DNBs kunder stiller høye krav til forvaltningen av deres oppsparte midler. De ønsker å vite at banken deres klarer å styre trygt gjennom de stadige turbulensene i finansmarkedene, slik at de unngår for store svingninger i verdien på investeringene.
For selv om verdiene på ulike finansaktiva til tider kan bevege seg ganske dramatisk, er det noen aktiva som beveger seg mindre enn andre. Man kan også redusere risikoen ved å investere i aktiva som beveger seg i motsatt retning, Eksempelvis kan aksjer stige i verdi en periode, mens det motsatte gjelder for obligasjoner. Magnus Ehlin, sammen med de andre i teamet til DNB i Luxembourg, vet å sette sammen robuste investeringsporteføljer for kundene.  
På bakgrunn av den enkelte kundens risikoappetitt finner DNBs team frem til de beste forvalterne innenfor hver enkelt sektor og aktivaklasse, basert på langsiktig historisk avkastning og risikostyring. Kunder som selv er aktive og erfarne investorer får tett oppfølgning av bankens rådgivere som har direkte tilgang til alle de viktigste finansmarkedene.
I tillegg til investeringstjenestene og lån til eiendom i Spania, Frankrike og Storbritannia bistår DNB Luxembourg også ved spørsmål rundt eierskap, arv og generasjonsskifte. Banken har etablert et bredt nettverk av spesialister bestående av advokater, skatterådgivere og revisorer som er eksperter på grenseoverskridende rådgivning over landegrensene. Det er som kjent fortsatt store forskjeller innenfor EU i regelverket og satsene for beskatning.
___
Skandinavisk tannpleie til spanske priser
Tannlegeklinikken Dentis tilbyr skandinavisk service, selv om eieren er spansk.
»Når det kommer til tannpleie, tenker og arbeider jeg som en skandinav,» sier Esther Gibert Astelarra som for ni år siden åpnet tannlegeklinikken Dentis i Torre del Mar.
Fra første dag har hun utelukkende benyttet skandinavisk og tysk utstyr, produkter og personale.
«Vi er en spansk-/skandinavisk klinikk som leverer tannpleie av skandinavisk kvalitet, men til spanske priser,» forsikrer Nina Merete Skog som er Dentis´ norske assistent.
Takket være det lave spanske prisnivået og det faktum at tannleger i Spania er fritatt fra moms, koster det bare rundt halvparten å gå til tannlegen i Spania i forhold til i Danmark, Sverige og Norge. Derfor koster tannrens og et ettersyn bare 30 euro, fyllinger fra 40 euro og kroner fra 260 euro, men det kommer ikke til å bety noe for kvaliteten, lover de hos Dentis.
«Kvaliteten og garantien på vårt arbeid er fullt på høyde med en klinikk i Skandinavia. Teknisk er vi i fremste rekke,» garanterer Nina Merete Skog med henvisning til at Dentis som en av de eneste tannleger i Málaga-provinsen, tilbyr den nyeste teknikken mht. implantater.
Dentis følger utviklingen og klinikken har tatt den nye teknikken All-On-4 til seg. Det er en ny, revolusjonerende teknikk som muliggjør plassering av fire permanente implantater på en enkelt dag.

«Det er teknologisk sett et stort framskritt, og for pasienten sikrer det minst mulig ubehag og forbedret livskvalitet. For oss er det en stor ære å kunne tilby den nyeste teknologien,» sier Esther Gibert Astelarra.

”Flere og flere skandinaver kommer hit og vi byr alle nye kunder i november velkommen med en gratis tannrens,” avslutter Nina Merete Skog.
 
Tannlegeklinikken Dentis ligger på:
Avda. de Andalucía nr. 86 (hovedgaten i Torre del Mar)
Telefon 952 54 72 51
___
Optica Laza i Calahonda feiret i strålende sol
Mange kunder og forretningsforbindelser hadde sammen med Rocio og Esperanzas familie lagt veien innom Optica Laza for å ønske til lykke med forretningens første fødselsdag. Her benyttet man også muligheten for å få bestilt et par briller og nyte champagne og tapas. Esperanza fikk også tid til et par høreprøver, for Otica Laza er også spesialister innenfor høreapparater og har det spesielle utstyret og utdannelsen som skal til for å foreta audiologiske prøver.
Du finner Optica Laza på Av. de España,151, Local 4-2-1 – (ved siden av apoteket) C.C los Cipreses
Sitio De Calahonda 29649 Málaga (España) Tlf.: +34 952 935 172 Epost: opticalaza@gmail.com
Åpent hele dagen fra 10-19.00
 
Fototekst: Rocio & Esperanza
___
Byens beste glassgardiner
Med NeoGlass glassgardiner får du glede av terrassen din året rundt,
ved å stenge ute dårlig vær, samtidig som huset får en flott fasade.
Systemet som NeoGlass har utviklet er bunnvektet, noe som betyr at det ikke må
nødvendige bevegelige deler til for å gi støtte.
”Som resultat får man et produkt med utrolig holdbarhet, uanstrengt, enkel drift
og forbedret stabilitet. Glasspanelenes vekt er likt fordelt og støttes langs sporet i bunnen.
Dermed unngår man slitasje på komponentene, noe som garanterer utmerket
funksjonalitet og holdbarhet”, forteller Marie Dolezel som betjener alle utlendinger i firmaet.
NeoGlass ligger rent fysisk i Mijas, men betjener kunder langs hele Costa del Sol. 
”Våre systemers komponenter er laget av de beste materialer som sikrer utrolig
lang varighet og hindrer korrosjon,” forsikrer Marie Dolezel.
Gitt det faktum at NeoGlass produkter er utviklet og produsert her i Spania, har virksomheten mulighet til å gi deg trygghet gjennom vår 5-års garanti for glassgardiner, og 2-års garanti på resten av firmaets produkter.
”Siden vi etablerte oss, har våre produkter vokst seg populære, og de selges nå på verdensbasis. Våre produkter er alle vedlikeholdsfrie, lydløse, sikre og
til og med en god investering for boligen. Vi ønsker konstant å fornye og videreutvikle i forhold til design, innovasjon og kvalitet,” avslutter Marie som ønsker alle skandinaver velkommen.
Les mere om NeoGlass på www.neoglass.es
eller kontakt:
epost: info@neoglass.es
Telefon: 951 775 214
___
Martin og Michael har foto – mailet d. 30/9
Nyhet fra Jensen
«Jensens nye Seamless Base er en fantastisk og etterlengtet nyhet for våre kunder», sier Stefan Lovén fra Jensen Store i Nueva Andalucía.
For å skape et renere utseende, introduserer nemlig Jensen Seamless, en tekstilløsning som dekker hele underrammen på en kontinental seng. Med fire ben i stedet for åtte som ofte er standard, hjelper Seamless til med å gi din seng en ny, elegant og unik look.
Jensens produkter er konstruert for å gi kroppen optimal støtte og liggekomfort. Å finne den optimale liggekomforten er selve drivkraften bak Jensens innovasjoner. Nå lanseres også Exact Comfort Adjustment, som bidrar til økt komfort og velvære.
Kjernen i Jensen liggekomfort er sonesystemet. Korsryggstøtte i kombinasjon med en myk skuldersone, gir en helt ny søvnopplevelse. Det grunnleggende prinsippet for sonesystemet er like selvsagt som det er naturlig. De fleste av oss er bredere over hofter og skuldre, samtidig som midjen er tyngst og vanligvis smalere. Madrassens oppgave er å bære kroppen og her gir den soneinndelte madrassen en jevnere og mer behagelig støtte, hvor skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen. Samtidig møter midjen en fastere støtte.
Valg av fasthetsgrad er en av beslutningene man må ta ved kjøp av ny seng. De fleste av våre fjærsystemer leveres i ulike fasthetsgrader. Fasthetsgrad velges utfra høyde, vekt og ønsket komfort.
Når vi nå lanserer Exact Comfort Adjustment kan man med et enkelt tastetrykk justere fastheten i den kontinentale sengen. Komforten kan enten gjøres mykere eller fastere – alt etter den enkeltes behov. La dagsformen din avgjøre om du ønsker bedre støtte eller mer avspenning.
Se det hos Jensen Store i Nueva Andalucía, tlf.: 952 90 88 55
Besøk: www.jensen.no
___
Logo med TVkanaler mm från Mugge
Se dine favorittkanaler uten avbrudd
Om du vil se norsk tv i Spania er løsningen internett-tv eller IPTV. Men avhengig av hvor man bor, kan mottaksforholdene for internett være ustabil og derfor kan mottak uten forstyrrelser på tv-kanalene være en utfordring. Det avhenger ikke av leverandørene av produktene, men av at internett i Spania ikke alltid kan bære den nye og store belastningen fra de mange nye IPTV-kundene. Foretaket All Digital tilbyr nå en alternativ løsning som også kan anvendes som komplement til den IPTV´en som man allerede har. All Digital tilbyr de skandinaviske tv-kanalene via en liten parabol på bare 35 cm. Via et signal fra sendere på kysten og ett High Definition-transmisjonssystem kan man ta imot mange, både skandinaviske og engelske tv-kanaler. All Digital kan i dag tilby 86 ulike kanaler, hvorav seks er HD-kanaler. Men det er mange flere kanaler på vei. Installasjonen koster 169 euro, deretter betaler man 25 euro per måned i abonnementskostnader i henhold til selskapets gjeldene vilkår.
All Digital tilbyr også IPTV med skandinaviske kanaler og alle SKY-kanaler. Prisen for installasjonen og et 12-månedersabonnement koster 390 euro.
All Digital som har 25 års erfaring med tv-løsninger, har i mange år levert tv på Costa Brava, Costa Blanca og i Alicante-området og har mer enn 7.000 kunder. Og nå har de altså valgt å ekspandere til også Costa del Sol der de ser et stort og potensielt marked for deres produkter. All Digital har sitt showroom i Centro Nórdico på Mijas-veien. Her kan man få en demonstrasjon av de ulike tv-løsningene samt en forklaring om hvordan det nye HD-transmisjonssystemet fungerer.
Kontakt All Digital på: 952 461 779 eller besøk: www.alldigital.es
___
Ti år med el, aircondition og den beste servicen
Pohl Service feirer ti år på Costa del Sol. Virksomheten har spesialisert seg på installering og teknisk service av aircondition og el-arbeid. Pohl Service har i dag en bred kundegruppe mellom Mijas Costa og Sotogrande takket være sitt fokus på kvalitet, komfort, energibesparende produkter og nordeuropeisk innstilling til arbeidet. De siste årene har virksomheten utvidet med en avdeling for nybygg og renovering. Pohl Service Construction har sett dagens lys på grunn av den store etterspørselen etter produkter som bekjemper fuktproblemer, ny vinduer, dører og annet renoveringsarbeid. Firmaet beskjeftiger i dag 12 medarbeidere av flere forskjellige nasjonaliteter som alle er fagfolk med hvert sitt spesiale.
”Vi får flere og flere oppgaver innenfor bygg og renovering. Alle våre folk er utdannede, godt utrustede og vant til lokale klima- og arbeidsforhold. Det tror jeg kunden verdsetter,” avslutter firmaets stifter Stephan Pohl.
Få mere informasjon på www.pohl-service-group.com og telefon 951 21 69 69.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.