Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Clasico: Hvilket angrep er best?

El Clasico: Hvilket angrep er best?

Del

Bet 365 foto
James Rodriguez skal spille for Real Madrid. Bilde: Flickr

Real Madrid og Barcelona har begge gjort store kjøp i sommervinduet, men med de nye tilvekstene i stallene deres, hvem har det beste angrepet av de to?
James Rodriguez forlot Monaco til fordel for Real Madrid, mens langtidssuspenderte Luis Suarez signerte for Barcelona. Begge spillerne kostet etter rapportene over svimlende 650 millioner kroner, og de blir med i to angrepsrekker som allerede har ekstremt mye kvalitet.
Real Madrid kan nå skilte med en angrepskvartett bestående av Rodriguez, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, mens Barcelona har en trio i front med Suarez, Lionel Messi og Neymar.
De helhvites kvartett kostet dem i overkant av 2,5 milliarder kroner, mens Barcelonas to kjøp, Neymar og Suarez, ifølge rapportene kostet dem rundt 1,4 millarder kroner. En trio mot en kvartett blir kanskje litt «feigt» i en diskusjon om den beste angrepsrekken, men diskusjonen går heftig på sosiale medier.
 
Real Madrid
Benzema skal være måltjuven helt fremst i kvartetten, mens Ronaldo spiller på venstre, Bale på høyre og Rodriguez trolig i hullet bak Benzema. De fire kommer til å stå for de fleste av Real Madrids mål denne sesongen, og Bale og Ronaldo har begge kvalitetene til å score 40-50 mål hver i alle turneringer den kommende sesongen.
Legg til 25 mål for Benzema og kanskje 10-12 for Rodriguez, og du har mer mål til sammen enn de fleste andre lag i Europa klarer til sammen, og da har vi ikke engang vært ambisiøse i beregningen.
Ronaldo har en fri rolle og kommer til å være like mye i midten som han vil spille på venstre, mens Bale ofte kommer til å bytte side underveis i kampen, noe han gjorde med hell forrige sesong. Rodriguez vil stå fritt til å bevege seg dit det er rom, og Benzema liker også å bevege på seg.
Det er med andre ord en veldig flytende angrepsrekke Real Madrid har, noe som er farlig for motstanderne og vanskelig å forholde seg til.
 
Barcelona
I utgangspunktet er Suarez midtspiss, med Neymar på venstre kant. Men Messi er sjefen i laget og vil kontrollere Suarez og trolig flytte ham ut på kanten der Alexis Sanchez spilte forrige sesong.
Også i Barcelona vil det bli litt flytende i posisjoneringen, med Messi som går der han vil og Neymar og Suarez som dekker områdene Messi ikke er i.
Neymar scoret kun 15 mål i alle turneringer i fjor, men vil hele tiden ta nye steg jo mer han spiller for Barcelona. Messi har kvalitetene til å score over 50 mål, selv om han «kun» klarte 41 i alle turneringer forrige sesong, og Suarez kan også score 50 mål om han får sjansen.
Det eneste som holder Suarez tilbake er selvsagt at han ikke kommer til å spille før i slutten av oktober, ettersom han er suspendert.
 
Konklusjon
I utgangspunktet ser Real Madrids angrep mer eksplosivt ut enn Barcelonas. Bale og Ronaldo er gode i alt, mens Rodriguez kan score langskudd og Benzema får boksscoringene.
Suarez gir Barcelona noe ekstra, og Messi og Neymar er kvalitetsspillere. Alt i alt er imidlertid Real Madrids angrep noe hvassere enn Barcelonas – i tillegg til at de er fire fantastiske fotballspillere sammenliknet med Barcas tre.
Husk at du kan spille på spansk fotball ved å klikke på den foregående linken.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.