Månedsmagasinet på Costa del Sol
Iskrigere på Sydentur

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
VIF Hockey 1

Årets norske seriemestere, Vålerenga Hockey, lot skøyter, køller og puck bli igjen på Jordal amfi i Oslo da de nylig besøkte Puerto Banús. Isteden ble det fire dager med sol, badebukse, strandvolleyball og mye moro.
 
– Ta´n. Ballen er ute! Neeei. Skjerp deg!
Vinterslitne hockeyspillere får ny energi av å spille volleyball på stranda i Puerto Banús. Ingenting å si på engasjementet, selv om altså det meste bare er kos og moro.
 
Topper sesongen
– Denne turen er en markering av at hockeysesongen nå endelig er over, sier direktør i Vålerenga Ishockey (VIF), Jan Tore Kjær til Det Norske Magasinet. Han skryter av spillerne sine som med Sydenturen topper det han beskriver som en «bra sesong».
VIF ble ny seriemester og var bare hårfint unna en ny Norgesmester-tittel og dermed «bøtte» nummer 27. Den stakk imidlertid Stavanger Oilers av med.
– Men vi er fornøyde, bedyrer Jan Tore Kjær som denne dagen har invitert de 30 ishockeyspillerne og klubbens støtteapparat til en dag på stranda. Eneste punkter på dagsorden; strandvolleyball, en god lunsj og masse sol.
 
Til Marbella hvert år
VIF-direktøren røper at klubben går med planer om å innføre en slik hyggetur med hele hockeylaget når sesongen er over. I alle fall når prestasjonene er god, slik som i år. Og at det nettopp ble hit laget dro, forklarer Kjær slik:
– Marbella og Puerto Banús er jo på en måte veldig norsk. Det er mange nordmenn her på Solkysten, og det er lett å komme hit. Dessuten klinger jo Marbella-navnet godt i norske ører. Det har litt glamour, forklarer Kjær.
Han synes bare det er hyggelig om andre norske ishockeyspiller skulle bli litt misunnelige på VIF-spillerne som får dra på Sydentur med klubben sin.
– Treneren vår Espen «Shampo» Knutsen mener at det er viktig at laget må røre litt på seg. Av og til må vi bort fra Jordal Amfi og Oslo 6.
 
Seriegull-
 
Snart på´n igjen
Det gjelder å nyte tiden, for å være profesjonell hockeyspiller i Vålerenga er tøft nok når det står på. Hele laget med nærmere 27 spillere fortsetter med to treninger på is hver dag fram til slutten av juni. Da blir det tre uker fri fra treningen på Amfi´n, men alle spillerne må gjennom fastsatte, individuelle treningsopplegg, – selv om de altså kaller det ferie.
– Siste uka i juli begynner hele laget på nytt med istrening og etter hvert noen treningskamper sier Jan Tore Kjær.
For norsk hockey kan kommende sesong bli spesielt spennende fordi det for første gang skal arrangeres Champions Hockey League (CHL) i Europa ¬– en variant av fotballens Champions League. Som henholdsvis seriemester og cupmester/Norgesmester er både VIF Hockey og Stavanger Oilers med. VIF Hockeys første kamp er allerede 21. august, borte mot ZSC Zürich Lions.
– Vi har havnet i en svært tøff pulje der vi i tillegg til Zürich Lions også møter et annet sterkt sveitsisk lag, Vienna Capitals, og svenske Färjestad.
 
– Alt er mulig
– Vi i VIF er selvsagt svært glade for å få være med i CHL. Vi ser virkelig fram til å få spille mot de beste lagene i Europa. Dette vil være en bra test for klubben og for kvaliteten på vår hjemlige serie, klubbdirektør Mørk.
For fortsatt er VIF Hockey for «underdogs» å regne sammen med de store og svært ressurssterke ishockeylagene nedover på kontinentet. De fleste av lagene her omsetter økonomisk for fem til seks ganger mer enn VIF Hockey gjør.
 
VIF Hockey 3
 
Underdogs
– Ja,vi er underdogs i dette selskapet. Men alt er mulig, og går vi videre fra gruppespillet, er det en klar bonus for klubben, mener Kjær.
Han viser til at norsk hockey virkelig seiler i medvind for tiden. Det norske ishockeylaget har gjort det bra i de siste VM-sluttspillene og henger med på et høyt internasjonalt nivå.
– Om vi sammenligner med fotball, står norsk ishockey langt sterkere internasjonalt og med gode prestasjoner på flere ulike aldersnivåer.
– Hva er målet for neste sesong?
– Å bli mist like bra som i fjor og sikre oss nok en kongepokal – eller «bøtte» som pokalen heter på Jordal amfi på Oslos østkant.
 

TV2 med på lasset

Hele det siste året har norsk TV2 fulgt VIF Hockey tett, både på kamper, trening, reiser og ikke minst privat. Tv-serien «Iskrigerne» som skal vises til høsten, består av 18 episoder og er en av de største dokumentarsatsingene som tv-stasjonen noensinne har gjort. Også på ferieturen til Puerto Banús ble ulike situasjoner fra strandbesøket og volleyballturneringen foreviget av TV2s tre utsendte medarbeidere fra Oslo.
 
VIF-LOGO
 

Vålerenga Ishockey

  • Stiftet 29. juli 1913
  • Kallenavn: Vålerenga, Enga, Oslos stolthet
  • Hjemmebane: Jordal amfi – maks. tilskuere: 4.450
  • Supporterklubb: Klanen
  • Hovedtrener: Espen «Shampo» Knutsen
  • Ass. trenger: Sven-Arild Olsen
  • 26 «bøtter»; dvs. Norgesmester 26 ganger siden 1960
  • 29 seriemesterskap siden 1960, senest sesongen 2013/2014
Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet