Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spansk fotball tar over Europa

Spansk fotball tar over Europa

Del

NYESTE foto Bet365

Etter at Sevilla vant Europa League 2014 er Spania garantert å ha vinnerne av de to største europeiske fotballcupene. Real Madrid og Atletico Madrid spiller finale i Champions League senere denne måneden, noe som kun understreker dominansen fra de spanske lagene.
 
Seks spanske lag kunne i de to overnevnte turneringene vunnet cupene. Barcelona ble eliminert av Atletico Madrid i Champions League-kvartfinalen, mens Real Betis og Valencia ble slått ut av Sevilla i Europa League.
Om trekningen hadde vært litt annerledes kunne det blitt to helspanske finaler i de to største europeiske turneringene, noe som underbygger argumentet for at spansk fotball er den beste ligaen i verden.
 
Ikke bare Real Madrid og Barcelona
Lenge har spansk fotball blitt dominert av to lag – Real Madrid og Barcelona – men i år er ting annerledes i Spania. Atletico Madrid har blandet seg inn i toppen og utfordrer de to gigantene, til tross for markant mindre pengebruk enn de to største klubbene.
Talentutviklingen i landet er utrolig. Atletico Madrid, som et eksempel, har i mange år vært en selgende klubb, men i år, helt ut av intet, er de plutselig med i toppen av La Liga og kan vinne den dersom de får poeng mot Barcelona i den siste serierunden.
Uavhengig om de gjør det eller ikke, viser det bare at de har tatt store steg denne sesongen, og dersom de klarer å holde på mesteparten av spillerne i sommer vil de også være med i toppen igjen neste sesong.
En posisjon Atletico Madrid «alltid» har vært gode til å utvikle spillere for er i angrep. De har hatt spillere som Diego Forlan, Sergio Agüero, Fernando Torres, Radamel Falcao og nå Diego Costa. Én etter én har de forlatte klubben, men hver gang har de fått frem en ny spiss som bøtter inn mål for dem.
 
Real Betis
La Ligas bunnlag, Real Betis, kvalifiserte seg i fjor til Europa League, og har hatt en flott sesong på Europas scene. Selv om det har gått trått i den hjemlige ligaen, kom de helt til åttedelsfinalen og ble slått ut av Sevilla, også et spansk lag, som til slutt også vant turneringen.
Sevilla er det femte beste laget i La Liga denne sesongen, men på veien mot Europa League-suksess slo de ut to spanske lag, Betis og Valencia.
Med sisteplassen og nedrykk fra La Liga er Betis den store overraskelsen for nøytrale supportere av fotball, men for La Liga-dyrkere som Petter Veland – C Mores La Liga-ekspert, kom det ikke overraskende.
I tillegg til Betis er Valencia også en liten overraskelse i årets Europa League. Valencia er nummer 10 i La Liga og ble slått ut i semifinalen av Europa League. Ikke i noen andre ligaer kunne sisteplassen og tiendeplassen kommet til henholdsvis åttedelsfinalen og semifinalen i en europeisk turnering.
Spansk fotball har vært i skyggen av engelsk og tysk fotball en stund, men nå ser det ut til at de har gjeninntatt topp-plasseringen som den beste ligaen i Europa og verden. På bakgrunn av de overnevnte argumentene så er de i det minste det, men når det er sagt, hvilken annen målestokk har vi?
Du kan spille på den helspanske Champions League-finalen og følge den live ved å klikke på den foregående linken.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.