Månedsmagasinet på Costa del Sol
1

 
Etterspørselen på Costa del Sols boligmarked øker
Costa del Sols popularitet bare øker. For eksempel viser nye tall at Costa del Sol er det stedet utenfor Sverige der andelen svenske kjøpere er størst og der bare britiske kjøper utgjorde en større kundegruppe i 2013. Det bekrefter Fastighetsbyrån som har vært på Costa del Sol siden 2010 og som nå har tre kontorer langs kysten; i Marbella, Fuengirola og Nerja.
Emelie Österlöf, sjef på kontoret i Nerja forteller at en ny rapport, utgitt av de spanske autorisasjonsmyndighetene «Registradores», viser at utenlandske kjøp utgjorde hele 11,2 %, av totalt 329.146 transaksjoner i 2013. Og det er ikke helt uventet at andelen utenlandske kjøp framfor alt øker i kystområdene der de i 2013 utgjorde 31,8 % av totalmarkedet på Costa del Sol.
«Grunnen til at antallet utenlandske kjøpere i Spania nå er betydelig, er at den nordeuropeiske etterspørselen stimuleres av lave priser og gode kommunikasjoner, samtidig som den innenlandske etterspørselen ligger mer eller mindre stille. På markedet langs kystområdene kan vi forvente oss at prisleiet kommer til å påvirkes positivt av den utenlandske etterspørselen», sier Kent Schanke, franchisetakere i Fastighetsbyrån i Marbella.
 
2
 
På Fastighetsbyrån ser man at mye tyder på at det spanske eiendomsmarkedet begynner å nærme seg bunnen og at i et flertall av regionene i Spania har prisene allerede snudd opp, slår de fast.
«Både svensker og nordmenn med sterke kroner, blir flere og flere. Siden 2009 har den svenske etterspørselen økt med hele 300 prosent, og vi ser ingenting som tyder på at trenden kommer til å snu», bekrefter Emelie Österlöf.
At Costa del Sol er populært skyldes det store tilbudet av aktiviteter og severdigheter, samt at flertallet av stedene har utmerkede tog- og bussforbindelser, for ikke å snakke om de gode flyforbindelsene til og fra Skandinavia. Det finnes boliger til salgs i alle prisklasser og i alle typer områder, med kort vei til byliv, naturskjønne områder samt fantastiske strender.
 
3
 
Vi henger oss på trenden
I og med den markante økningen i tallet på svensker som interesserer seg for boligmarkedet på Costa del Sol og for alt det fører med seg, kommer Det Norske Magasinets søstermagasin En Sueco i oktober ut med en separat guide til det spanske boligmarkedet, nemlig guiden: Bo i Spanien.
Her vil leserne bl.a. ledes gjennom spørsmål rundt hva man bør tenke på ved kjøp av fast eiendom, skatt i Spania, pensjons– og trygdespørsmål, testamente, arv og skifte i Spania, ulike typer boliglån i Spania, hva er notarens rolle, offentlig og privat sykeforsikring, lovverket rundt boligbygging, sikkerhet/alarmsystemer, leie og utleie av bolig, skole, foreninger og klubber, den svenske kirken, spansk kultur og kulinariske opplevelser, formuesforvaltning og private banking, vanlige bankforbindelser, kommunikasjon og infrastruktur i Spania, førerkort, etablering av virksomheter, det moderne, spanske velferdssamfunnet, fakta om Spania som land, svenske tv-kanaler i Spania, golf og mye, mye mer… Alt det nye som kommende spania-svensker har behov for å vite.
Utgivelsesdatoen vil bli 15. oktober, og deretter distribueres guiden det kommende året over hele Costa del Sol og også i Sverige i samarbeide med Spanska Turistbyrån.
Vil du som leser sikre deg et eksemplar av guiden Bo i Spanien, eller sende den til en venn som lurer på å kjøpe eiendom her? Da kan du allerede nå melde fra til: norrbom@norrbom.com
Ønsker du guiden i vanlig papirversjon, vennligst oppgi postadresse. Ønsker du digitalversjonen, så opplys om hvilken epostadresse du vil ha den sendt til.
 
Bedrifter, se her!
Er du næringsdrivende og vil nå ut med ditt budskap til alle kjøpesugne svensker? Kontakt vår redaksjon for mer informasjon om annonsering i den svenske utgaven av guiden Bo i Spanien: norrbom@norrbom.com eller tlf.: +34 952 58 15 53.
 
 
Fashionvilla
 
Sommeren har kommet til Fashionvilla
Når man trer inn dørene hos Fashionvilla i Elviria, blir man alltid møtt av luksus og de siste tendenser og trender innenfor moten. Særlig nå når sommeren har kommet, har butikken et stort utvalg av smart badetøy, enten det skal brukes til en romantisk weekend, en morsom dag på stranden, en avslappende ferie eller en spennende seiltur.
Kolleksjonene hos Fashionvilla er alltid kjennetegnet ved moderne stoffer som er frukten av fabrikantenes erfaringer innenfor design og deres forståelse av den kvinnelige kropp. Derfor har Fashionvillas motetøy alltid perfekt passform.
Hos Fashionvilla finner man også tunikaer, pareos, behagelige bukser og trendy hårbånd som kan kombineres med lekre sandaler eller flotte matchende strandvesker.
Teamet hos Fashionvilla står alltid klart til å hjelpe, gi råd og forkjæle kundene. Og uansett om man er smal, medium eller large, finner man alltid det perfekte bade- og strandtøyet fra blant annet Maryan Mehlhorn, Watercult og Kuny som egner seg for enhver situasjon.
Velkommen til Fashionvilla i Elviria. Åpningstider mandag – fredag kl. 11-14 og kl. 17-20. Lørdag kl. 11-14. 
Tlf.: + 34 952 850 50.
Se også www.fashionvillamarbella.com
 
 
Masmovil
 

Nyhet fra Másmóvil til feriegjester på Costa del Sol

Igjen kommer det en nyhet fra Másmóvil, det eneste mobiltelefonselskapet i Spania med skandinavisk kundeservice. Hittil har Másmóvils produkter rettet seg mot skandinaver som bor fast eller delvis i Spania, men nå retter mobiloperatøren seg også mot de mange turistene som hvert år besøker Spania om sommeren.
«Vi er mange som etter en vidunderlig sommerferie i Spania sammen familien og våre mobiltelefoner, pc’er eller ipads får et sjokk når vi kommer hjem og får telefonregningen, for det er ikke mange som er klar over hvor dyrt det faktisk kan være å bruke «roaming» når man er i utlandet. Samtidig er daglig bruk av Facebook, barnas underholdning på YouTube, nyhetslesning av norske medier i dag hverdagskost, også når man er på sommerferie», forteller norske Christian Nyborg, medgründer og styremedlem i Másmóvil.
Med det nye «Rent an internet access» kan du på sommerferien leie en «pocket wifi» på 1 eller 2 GB til lokal takst med mulighet for ekstra påfylling etter behov. Faktisk er «pocket wifi» 95 prosent billigere enn om du benytter «roaming», så det er snakk om store besparelser. Du betaler et depositum for å låne den lille wifi-routeren og fyller på etter behov. På hoteller vil det kunne gjøres i resepsjonen og hvis man leier en feriebolig, kan det også gjøres hos en av Másmóvils mange forhandlere på kysten. Du finner blant annet også «Pocket wifi» på hoteller, campingplasser, turistkontorer og hos bilutleiningsfirmaer på Costa del Sol. «Pocket wifi» kan brukes på stranden, på restauranter, på utflukter, i badeland, ja, stort sett alle steder. Og når du drar hjem igjen, leverer du inn routeren og får depositumet tilbake.
For mer informasjon, kontakt en av de mange Másmóvil-forhandlere på kysten (se annonsen) eller send en epost til Rodrigo (engelsk) +34 693 770 752 eller info@rentaninternetaccess.com.
Másmóvil søker hele tiden etter nye forhandlere på Costa del Sol. Så hvis det har din interesse, kontakt Másmóvil for ytterligere informasjon.
 
 
Sergio Mercado shoptalk DNM
 

Profesjonelt spansk byggefirma med 20 års erfaring

Sergio Mercado er spansk håndverker med nese for skandinavisk forretningssans og -service. Han har i mer enn 20 år arbeidet som håndverker på kysten der flesteparten av hans kunder har vært skandinaver eller andre utlendinger bosatt på kysten – fortrinnsvis engelskmenn. Han har opplevd både gode tider og krisetider og har lært å tilpasse seg markedet ved å omstille seg til skandinavenes høye krav til kvalitet og punktlighet. Ifølge Sergio Mercado er pris ikke alfa omega. Kunden forventer nemlig først og fremst god kvalitet, profesjonelt arbeid og god service. Prisen avhenger så av hvorvidt de andre kriteriene blir oppfylt, understreker Sergio.
Sergio Mercado Construcciones y Reformas tilbyr alt innenfor byggetjenester og kan derfor tilby oppfør av ny villa, ombygginger/utbygginger og renoveringer. Dessuten tilbys uten- og innendørs maling, el- og VVS-arbeid, jern, tak samt salg av byggematerialer og transport.
Uansett hvor stor oppgaven er, gjøres det alltid grundig rent etter hver avsluttet arbeidsoppgave. Det er nemlig ett av kriteriene som Sergio Mercado har lært at utenlandske kunder også verdsetter.
Sergio Mercado Contrucciones y Reformas hører hjemme i Vélez-Málaga, øst for Málaga, men dekker hele kyststrekningen fra Almuñécar til Sotogrande.
For mer informasjon eller et uforpliktende tilbud, kontakt Sergio Mercado på +34 628 94 25 17. Epost: sergio-m-m@hotmail.com.
 
 
minions
 

FM Invest leverer deg drømmehuset

FM Invest har eksistert siden 1999, og til tross for krisens innflytelse på bygge bransjen, går firmaet bra. André Medianfar, entreprenør og medeier av det familieeide firmaet, tilbyr alt fra større nybygg til mindre påbygg og renovering, samt eiendomssalg. Flere ansatte snakker både norsk, dansk, spansk og engelsk og kjenner den skandinaviske kulturen og smaken innenfor nybygging.
«Vi kjenner skandinavenes smak, bygge standarder og kravet om at ting blir gjort til avtalt tid. I vårt firma er det ikke noe «mañana, mañana», forteller André Medianfar.
Sønnen Kian Medianfar som studerer arkitektur og design på universitet er med på å diskutere løsninger. Dessuten har FM Invest egen tilknyttet arkitekt, autorisert VVS-mann og elektrikere som hjelper til med byggetillatelser og annet papirarbeid, samt med å finne byggetomten til nettopp din bolig.
«2012 og 2013 har vært gode år for oss, til tross for krisen, vi er for øyeblikket i gang med flere totalrenovasjoner og nybygg. Vi fokuserer først og fremst på å arbeide med skandinaver og ser fram til nok et godt år,» heter det fra André Medianfar.
Se tidligere utførte oppgaver på www.fminvest.net
Eller kontakt firmaet på andremeh@gmail.com / telefon: 637 39 29 30
 
 
P1100560 Custom
 
17 mai er tradisjon og fest i Elviria hos Segarra & Bråteng
Dagen ble feiret med over 80 gjester i meglerfirmaets lokaler i Elviria. Det var fantastisk mat og drikke, servert av Chilli Gourmet. Underholdningen sto den spanske gitaristen Fransisco Douglas
og fiolinisten Quike Navarro for. Det var god stemning og fullt hus fra kl 19 til godt over midnatt.
 
1a
Heidi Ch. Bråteng Maria Moya Pia Barkling Yolanda Perez.

 
 
3a
Ragnar og Siri Kønigsen, Turid Møller Mac Manus Ekteparet Hansen og Heidi Ch. Bråteng i bakgrunnen.
 
 
4
Flor , Rosa (Cachemir Decoracion), Carla, Maria, Yolanda, Carlota, Kristina, Rosalia (Marbella Interior Design).
Av Det Norske magasinet

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.