Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Rettelse

I siste nummer av Det Norske Magasinet kom vi i skade for å skrive at Den Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola er en pinsemenighet. Dette er ikke riktig. Selv om pastor John Agersten som ble intervjuet representerert pinsemenigheten Salemkirken i Oslo, er turistkirken en skandinavisk, økumenisk evangelisk kirke. Kirkens medlemmer kommer fra ulike nordiske land og fra forskjellige kirker og samfunn.
Vi beklager feilen.
Norrbom
Det er vi som lager det magasin du titter i
Å produsere tre månedsmagasiner og et vell av trykksaker krever ikke bare kreativitet, talent og hardt arbeid. Vilje til endringer og tilpasninger til utviklingen i samfunnet og til lesernes og kundenes krav om kvalitet og service er en nødvendighet – og en spennende utfordring.
Slik ser vi på det i Norrbom Marketing.
De siste 25 årene har vi produsert magasiner og grafiske løsninger til en internasjonal kundegruppe i og utenfor Spania, og hver måned året rundt legger vi alle krefter i magasinene Det Norske Magasinet, La Danesa og En Sueco, samt den årlige norske boligguiden «Guide til boligkjøp i Spania», alt sendes også ut i digitale versjoner.
Å produsere magasiner er en svært dynamisk prosess som dels påvirkes av som rører seg i samfunnet og dels av nye, teknologiske muligheter. De ukentlige nyhetsbrevene på norsk og som sendes ut til en stadig større digital kundegruppe, er et godt eksempel på denne dynamikken som gjør firmaet og dets annonsører i stand til å «møte» leserne innimellom de trykte magasinenes utgivelsesdatoer. I tillegg kan leserne i Skandinavia selvfølgelig følge med på hva som skjer her på kysten via magasinenes hjemmesider www.norskemagasinet.com, www.ladanesa.com og www.ensueco.com som oppdateres med nye artikler hver måned.
Norrbom Marketing dekker hele det skandinaviske markedet i Spania både på trykk og digitalt, og sammen med våre annonsører når vi i dag ut til 100.000 skandinaviske lesere hver måned.
En investering i fremtiden
Den teknologiske utviklingen krever investeringer i fremtiden. Derfor har Norrbom Marketing kjøpt inn en ny og avansert digital trykkemaskin til stort sett alle slags trykksaker. Trykkemaskinen er, som sin forgjenger var det for bare få år siden, den nyeste og mest innovative på markedet. Norrbom Marketing kan nå derfor tilby trykksaker av enda bedre kvalitet. Digitalprint egner seg til mindre opplag av magasiner, brosjyrer, visittkort, innbydelser, flyers, osv. Nøkkeleordene er flott design, god kvalitet, rask levering og fornuftige priser. På den måten hjelper vi våre kunder med å nå ut til sine kunder slik at de kan vokse og vokse.
 
Grafisk designer søkes
Spennende fornyelser på såvel magasin- som trykksakfronten er på vei i Norrbom Marketing, og derfor søker vi nå en ny kollega: En grafisk designer. Det er snakk om en spennende stilling i en dynamisk virksomhet der hver dag byr på nye, utfordrende arbeidsoppgaver.
Krav til søkeren er erfaring og god stil, øye for designmessige finesser, bred kunnskap til QuarkXPress, InDesign, Photoshop, etc., og evnen til å arbeide i et miljø med mange deadlines. Hvis du er interessert i å bli en del av vårt team, så send din søknad til Martin Norrbom: martin@norrbom.com.
Vi benytter anledningen til å takke våre mange lesere, kunder og leverandører for deres bidrag til våre medier og for gi oss muligheten til å være her, for å utvikle oss og for å kunne nyte travle arbeidsdager med like deler høy produktivitet som godt humør.
Stikk gjerne innom Norrbom Marketing i Centro Idea. Året rundt er vi i gang med å produsere flotte magasiner, formidle nyheter og produsere effektivt markedsføringsmateriale til våre kunder og lesere.
 
Vi ønsker alle en strålende sommer!
Martin Norrbom, Helle Espensen, Lina Blanco, Henrik Andersen, Louise Kathrine Pedersen, Sara Laine, Mugge Fischer, Arne Bjørndal, Christine Petersen, Runa Ammitzbøll Flügge og Lasse Bo Jensen.
 
Norrbom Marketing donerte nylig 1.000 euro til krefthospicet Cudeca i Benalmádena. Martin Norrbom overrakte beløpet til representanten for Cudeca, Rocio Torres Mancera, mandag 14. april. Pengene vil bidra til at Cudeca kan fortsette med at yte gratis hjelp og profesjonell, palliativ behandling til kreftpasienter av alle nasjonaliteter.
 
 
 
web82
Skandinavisk byggefirma vil gi kundene ro i sinnet
Scandispan er et nytt firma, men med bred erfaring. Bak står Mikael Johansson og Robin Christiani som har henholdsvis 15 og 10 år bak seg i bygge bransjen.
«Mikael er utlært i Sverige og vant til skandinavisk bygge standard. Jeg selv har arbeidet i knapt 10 år med kjøp og salg av byggematerialer, så sammen står vi sterkt,» forteller nederlandske Robin med klar henvisning til at gode materialer og godt håndverk gir glade kunder.
Hans nye firma legger stor vekt på kvalitet og punktlighet, og her har Mikael Johanssons svenske bakgrunn en viktig rolle: «Vårt arbeid er 100% skandinavisk kvalitet, og vi blir ferdige til avtalt tid,» garanterer den svenske håndverkeren.
Scandispan har hittil primært operert i Marbella, men vil nå spre seg til hele kysten og tilby en bredt utvalg av serviceytelser.
«Vi monterer kjøkken og bad, bygger patio’er og andre utearealer, legger fliser og gulv, vi maler, murer, pusser og klarer også alt tømrer- og snekkerarbeid, samt VVS-arbeid. Og vi går først når alt virker, slik at kunden får ro i sinnet,» avslutter Robin Christiani og Mikael Johansson som ser fram til at ta imot nye skandinaviske kunder.
Les mer på: scandispan.com
Eller kontakt:
info@scandispan.com
Mikael 628 752 312 / Robin 629 954 769.
Et stykke Frankrike i Elviria
Området Perigord i regionen Dordogne i det sørvestlige Frankrike er kjent for valnøtter, utendørsmarkeder, foie gras, ender, kniver, steintøy og mye, mye mer. Et lite område som har mye å by på. Etter å ha bodd der i 25 år og arbeidet med naturprodukter, bestemte Virginie Demonchaux og hennes mann seg for å flytte til Spania, til Elviria som de var blitt svært betatt av under en ferie et par år tidligere. Dette er begynnelsen på en ny tilværelse for det franske ekteparet, men tilknytningen til hjembyen Brive la Gaillarde og Périgord-området holder de fast på. French Gourmet & Table Deco er nemlig navnet på deres nye butikk i Elviria, på torget ved Supersol, og som åpnet 2. april. Her kan du finne franske spesialiteter som Virginie har agentur på i Andalucía.
Når du kommer inn i butikken, hører du musikk av Edith Piaf, Charles Aznavour, Georges Brassens m.fl, så det er altså franske toner som fyller rommet som er innredet med møbler fra Virginies hus i Frankrike og andre ting laget i hennes hjemby. Det er som at trå inn i et annet land, uten at du trenger å vise fram passet. Og Virginie gleder seg til å kunne presentere et stykke av Frankrike og fransk kultur for deg.
French Gourmet & Table Deco er, som navnet antyder, både gourmetprodukter og tilbehør. Du kan finne foie gras som blir produsert av svogeren som holder denne gamle familietradisjonen i hevd. Eller hva med å prøve en av de mange sennepene fra Virginies hjemby, med sopp eller rødt pepper eller druemost til. Det er mer enn 10 forskjellige typer. Confiteret and, lekre valnøtter badet i sjokolade, en økologisk valnøtt-terte, sjokoladetrøffel eller oljer med for eksempel trøffel og bringebær. Utvalget er svært eksklusivt, også når det gjelder vin. Du kan finne få, men lekre, utvalgte viner; rød, hvit og rosé, og selvfølgelig en fransk sjampanje. Spesielle aperitiffer, søte med valnøtt, melon eller fiken, samt de krydrede og en fransk pastis. I området rundt Biarritz produseres mange lekre duker, forklær m.m. og hos French Gourmet & Table Deco forhandles produkterne fra Jean-Vier. Du kan også finne steintøy, vinglass samt de eksklusive knivene fra La Corrèze der logoen er et valnøttblad. Knivene er også fra Virginies hjemby. Og hva er et bord uten stearinlys fra Bougies la Francaise og dufter fra Berdoues? Har du lyst til at forkjæle drg selv eller er du ute etter en spesiell gave, så finner du French Gourmet & Table Deco på det store torget i Elviria. Tlf.: 952 83 43 98.

 
Dyrlegeklinikken PetVetKamu deltar i europeisk seilmesterskap
Den skandinaviske dyrlegeklinikken PetvetKamu fra Fuengirola deltok fra 19. til 29. mars i det europeiske seilmesterskapet i Drake med båten PetVet ved den italienske Rivieraen.
Laget fikk en 17. plass i det italienske mesterskapet og en 34. plass i det europeiske mesterskapet.
«Målsettingen var å bli blant de 20 beste i det italienske mesterskapet og i den øverste halvdelen i det europeiske mesterskapet. Derfor er vi svært tilfredse med våre resultatet. Bare et besetningsmedlem i vårt team hadde tidligere seilt Drake, vår skipper Mihkel Kosk. Han er en av Europas yngste profesjonelle seilere og har en lang familietradisjon innen seilaser», forteller dyrlege Susanne Kamu.
Også Susannes sønn Kaspar Kamu deltok i konkurransene. Han var den yngste deltakeren i begge mesterskap. Også Niklas Jansson er en erfaren seiler og har tidligere deltatt i mesterskap i de baltiske landene. Og han har også vært på jordomseiling.
«Værforholdene var utrolig harde. Vi ble møtt av alt fra snø, kraftig vind, storm, vindstille dager og solskinn. Men vi klarte oss bra gjennom strabasene», fortsetter Susanne Kamu som vanligvis er langdistanseseiler. På hennes merittliste finner man blant annet to verdensmesterskap i Swan Rolex World Cup ved Sardinia og en seiling over Atlanten i ARC-regattaen. Susanne hadde ikke tidlige deltatt i sa hard konkurranse før, og hun var overrasket over hvor fysisk hardt det var. Neste alle de deltakende båter hadde én til tre profesjonelle seilere ombord – alt fra verdensmestre til olympiske vinnere. «Det er vårt mål å delta i det neste europeiske mesterskapet, så nå må vi legge oss i trening», avslutter Susanne Kamu.
 
web

MÁSMÓVIL vokser
«Vi er veldig glade» sier medgründeren Christian Nyborg. Den spanske mobiloperatøren MÁSMÓVIL har det vært snakket mye om de siste ukene. Nordmannen Christian Nyborg forteller; «Det er svært positive saker som har hendt i det siste og jeg er veldig optimistisk foran de endringene som skjer. Den største nyheten er at MÁSMÓVIL har slått seg sammen med det spanske, børsnoterte telefonselskapet Ibercom. Sammanslåingen er tatt godt imot av markedet, og de siste ukene har det vært skrevet mye om MÁSMÓVIL i de spanske finansavisene. «Dette er godt nytt for selskapet, og våre kunder kan forvente seg nye og innovative produkter», sier Meinrad Spenger, administrerende direktør og medgründer i MÁSMÓVIL. I forbindelse med sammenslåingen publiserer også mobiloperatøren fjorårsresultatet som viser at foretaket har hatt en rekordtilvekst og hele 17 millioner Euros i inntekter.
«Vi er selvsagt veldig glade over dette og satser nå hardt på 2014», forteller Christian Nyborg. Hillil i år har foretaket allerede rukket å lansere ADSL i samarbeid med Jazztel og arbeider med i sommer å tilby utleie av internettlinjer for turister som besøker Spania i kortere perioder.
MÁSMÓVIL er den spanske mobiloperatøren som de siste fem årene har blitt svært populær blant skandinaver og nordeuropeere i Spania. Mye takket være de lave nasjonale samtaleprisene, gunstige samtalepriser til utlandet og den skandinaviske kundetjenesten som hjelper alle kunder som ikke snakker spansk.
Les mer på http://masmovil.es/no/.

Spanskundervisning på spansk fra første undervisningstime
På den lille språkskolen MBA Centro de Formación i Torrox Costa tilbys spanskundervisning til nordmenn i alle aldersgrupper. Skolen fokuserer på at alle kursdeltakerne får så mye som mulig ut av undervisningen fra aller første dag. Derfor er alle grupper små, og undervisningen foregår bare på spansk.
«Våre lærere er spanjoler, så kursdeltakerne kommer til å snakke spansk fra aller første time. De må lære å lytte til og lese spansk fra begynnelsen, og det – tror jeg – er en god måte å lære språk på,» forklarer Ángela Prados fra MBA Centro de Formación i Torrox Costa.
Skolen tilbyr undervisning på forskjellige nivåer slik at alle har mulighet for å lære språket og forbedre seg utfra den enkelte persons kvalifikasjoner. En undervisningstime er på 90 minutter, og den omfatter grammatikk, samtale og spørsmål.
Man kan også velge privattimer på en time.
Før man begynner på språkskolen tar alle deltakerne en test for å finne ut av hvilket nivå de er på, og deretter kan de velge å ta det antall timer som passer deres hverdag best. Skolen tilbyr alt fra kurs der kursdeltakeren har 12 timer i måneden til kurs med seks timers spanskundervisning om dagen. Er det ikke et kurs som passer, tilbys også privatundervisning så vel som undervisning av barn.
«Vi gjør vårt beste for at undervisningen er interaktiv gjennom bruk av videoer, musikk og samtaleemner om historie og aktuelle ting,» sier Ángela Prados.
Når spansktimene slutter, kan kursdeltakerne utnytte alle de aktiviteter som Torrox byr på, for eksempel vannsport, dans og trekking. Språkskolen arrangerer også ekskursjoner til steder der deltakerne kan lære om spansk kultur.
Se mer på MBA Centro de Formacións hjemmeside, www.spanishcoursesmba.com eller ring tlf.: 952 531 523.
 
Ny medarbeider hos Kaas & Kirkemann
Fra 1. februar i år ble Kristian Kirkemann Thygesen en del av Kaas & Kirkemanns forsikringsmegler-team.
«Jeg har kjent Kristian siden 1993 og alltid visst at han er dyktig», sier Pernille Kaas. De siste sju årene har Kristian arbeidet i en spansk bank i Fuengirola, men som i 2013 vedtok å stenge filialen. Samtidig hadde Kaas & Kirkemann behov for å utvide personalet, og valget av Kristian var helt opplagt. Forsikringsverdenen er ikke helt ny for Kristian fordi banken han arbeidet i også tilbød forsikringer. Hos Kaas & Kirkemann hjelper Kristian til både i skadeavdelingen og i salgsavdelingen.
Kaas & Kirkemann er sikre på at alle kunder og forretningsforbindelser vil bli glade for den nye medarbeideren.

web97

IOOF Søsterloge Andalucía nr. 1 – Påskebasar 2014
En flott og svært utbytterik påskebasar ble avholdt på restaurant La Chispa som helt uten økonomisk kompensasjon lot søstrene fra Andalucía nr. 1 bruke restaurantens lokaler. Søstrene hadde laget mange fine påsketing og bakt kaker og brød som alle var en stor suksess og som raskt ble omsatt. Mange frivillige donasjoner og bidrag hadde kommet inn fra lokale virksomheter og handlende, så der var svært mange flotte gevinster.
Basaren innbragte 2.136 euro som er brukt på følgende måte:
– 15 nødstilte familier i Fuengirola har hver mottatt matvarer til en samlet verdi av 1.500 euro. Alle matvarer er kjøpt inn og levert personlig av søstrene til hver enkelt familie.
– Videre er der donert 1.200 euro til en utflukt med spesialbusser for eldre beboere på det lokale pleiehjemmet i Fuengirola. Mange av beboerne ser fram til denne utflukten som er den eneste turen noen av beboerne kommer seg ut på i løpet av året.
– En «pizzadag» for unge fra Fuensocial på Restaurant Lucia som velvillig stiller med personale og lokaler til denne event. Donasjonen er på 120 euro.
Søsterloge Andaluciá nr. 1 ønsker å takke alle som har bidratt med gevinster eller donasjoner, samt vært med på å hjelpe og arrangere turer, etc.
Takk til alle som har sponset og bidratt med donasjoner, gavekort og annet. Uten hjelp fra lokale virksomheter og butikker kunne søstrene ikke ha oppnådd dette flotte resultatet.

Liten møbel- og dekorasjonsbutikk med en skandinavisk touch

White Design Company er en engelskeid møbel- og dekorasjonsbutikk i La Cala de Mijas. Butikken åpnet for knapt seks år siden og har i dag et stort klientell, hvorav skandinaver fra La Cala de Mijas og omegn utgjør den største kundegruppen. Med sin gode beliggenhet på kysten, har White Design Company det alltid travelt. Og slik har det vært fra første dag butikken åpnet.
«Vi føler at vår store suksess gjennom de siste seks årene skyldes vår skandinaviske stil og kvalitet, personlig service, samt priser som alle har råd til. Vi legger mange krefter i å finne de beste løsningene for våre kunder, det gjelder både store og små oppgaver», forteller Dilys som er innehaver av butikken.
«Vi har mange kunder som kommer igjen og igjen, og vi har også flere som besøker butikken vår fordi andre har anbefalt oss. Det er et bevis på at vi er på rett spor, og det er svært tilfredsstillende», fortsetter Dilys.
Pris er et viktig aspekt i butikkens strategi. Eksempelvis tas det ikke ekstra betaling for hjelp til design av kjøkken eller funksjonelle ideer til innredning av permanente hjem- eller ferieboliger. Dilys og hennes profesjonelle team kan ta seg av alt fra levering av en seng, sying og tilpassing av gardiner eller en komplet møbelpakke til for eksempel ferieboliger. Kundene kan også velge å la White Design Company innrede boligen når de ikke er her.
«Vi har etterhvert så mange års erfaring at vi vet hva våre kunder ønsker, og det gjelder både møbler og dekorasjonsartikler til deres eget hjem eller til utleieboliger. Derfor har vi et bredt utvalg av møbler i forskjellige stilarter som ligger på et fornuftig prisnivå og som er av god kvalitet og er svært holdbare. At våre kunder stoler så mye på oss at de lar oss innrede boligene når de ikke selv er her, er et stort privilegium som vi verdsetter høyt, fordi det viser at vårt store fokus på kundebetjening og service gir uttelling», avslutter Dilys. Hos White Design Company finner man alt fra møbler og dekorasjonsartikler til soverommet, stuen, spisestuen, kjøkkenet eller hagen. For øyeblikket har butikken mange lekre hagemøbler, solsenger, lounge-sett og lamper til hagen. White Design Company ligger i La Cala de Mijas, i området Butibampa, mellom BPs bensinstasjon og apoteket. Det er parkering rett ved døren. Se også www.whitedesignco.com for inspirasjon og ideer eller ring på tlf.: 952 494 155.

web21
Sommerklar med vakker hud og flotte negler
I frisør- og skjønnhetssalongen Images i Calahonda tilbyr skotske Kirsten Craig alt fra massasje, ansikts- og kroppsbehandlinger, pedikyr og manikyr, samt retting og farging av bryn og vipper til en stadig større norsk kundegruppe.
«Tross min skotske bakgrunn har jeg lett for å omgås mine norske kunder som alltid virker glade for mine behandlinger. Jeg ønsker derfor å takke de kunder som har støttet meg opp i alle de årene jeg har vært her i Sør-Spania», sier Kirsten med et smil.
«Jeg forsøker å gi tilbake og vise min takknemmelighet ved for eksempel å sponse norske golfturneringer som arrangeres på kysten», fortsetter hun.
Kirsten Craig er eneforhandler av de populære Decleor-produktene som er framstilt av naturlige ingredienser.
«Kundene er gale etter Decleor, blant annet Prolagene Lift som løfter huden. Utvalget er stort, men jeg kan alltid hjelpe til med å finne de riktige skjønnhetsproduktene til hver enkelt person», forklarer Kirsten.
Kirsten er nå også er blitt eneforhandler på kysten av Models Own som har utallige neglelakker. Til det helt unge publikum har Models Own en serie med navnet Sticky Fingers Collection som består av neglepynt med morsomme motiver. Til det mer modne publikum tilbys serien Hyper Gel Polish med ti helt nye farger, Fruit Pastel Collection i pastellfarger med en mild fruktduft samt Polish for Tans som passer godt til en sommerbrun kropp.
For timebestilling, ring til Images på +34 952 90 49 39 og spør etter Kirsten Craig.

TropiRed Wifi optimerer sin service med adgang til fibernett
Det danskeide internettfirmaet TropiRed Wifi med beliggenhet i Almuñécar er nå i gang med å etablerer fibernettilgang til sine kunder i områdene Salobreña, Almuñécar og La Herradura som TropiRed Wifis service dekker. Det betyr umiddelbart større stabilitet for de nåværende kunder, samt mulighet for å utvide antallet nye kunder med inntil 1.000. Med den hastigheten som fibernettet gir, blir det enda lettere å motta tv-kanaler fra de skandinaviske landene samt fra England og Tyskland. I tillegg til den nye servicen til eksisterende og nye kunder, fastholder TropiRed Wifi samme service som alltid hva angår kvalitet og tilbud. Det er heller ingen kompliserte betingelser eller priser som man ofte finner hos andre internettilbydere. Før kunden skriver under på avtalen, lages en detaljert gjennomgang av priser, betingelser og tekniske detaljer slik at kunden fra start vet hva man skriver under på. Og hvis det skulle oppstå problemer etter at avtalen er inngått, så tilbyr TropiRed Wifi både tekniske support og etterfølgende service.
For mer informasjon, kontakt TropiRed Wifi på bnk@tropired.com eller tlf.: +34 686 133 291. Se også www.tropired.com.

 
web55
 
Bygg din egen Jensen seng på nettet
Jensen Beds tilbyr nå en ny og annerledes service overfor sine kunder.
På den svenske sengeprodusentens hjemmeside jensenstore.com kan man nå lett og raskt bygge sin egen seng. Man kan fritt velge mellom Jensens store utvalg av senger, sengebein, madrasser og sengegjerder, slik at man får akkurat den type seng som man ønsker. Den nye servicen heter «Bygg din seng 2.0»
«Denne servicen gir våre kunder en ny mulighet for å bygge drømmesengen, for på nettet får man et godt og raskt overblikk over alt som Jensen tilbyr,» forklarer Stefan Lovén fra Jensen Beds i Marbella og fortsetter:
«Meningen er ikke at man må kjøpe seng på nettet. Den nye hjemmesiden gir overblikk og inspirasjon slik man kan printe det ut og ta med til butikken. Man kan også velge nattbord og lamper slik at man får et flott design i hele soverommet.»
Jensens produkter er skapt for å gi kroppen optimal støtte og liggekomfort. I stedet for å holde fast i gamle tradisjoner og materialer, har Jensen alltid bestrebet seg på å finne den beste løsningen, noe som betyr at man bruker de mest komfortable og moderne materialer.
Besøk Jensen Store i Nueva Andalucía.
Tlf.: 952 90 88 55 / www.jensenstore.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet