Månedsmagasinet på Costa del Sol
Foto Shoptalk BoConcept DNM Marts 2014
 
Nyheter og inspirasjon hos BoConcept
Hvorfor ikke ta en bok fra reolen og sette deg ned i din nye lenestol og nyte det?
Den nye Fusion-serie fra Nendo er nyskapende i all sin enkelhet. NENDO-grunnleggeren Oki Satos idé om å bruke origami, den tradisjonelle, japanske kunstarten der et todimensjonalt stykke papir folles til tredimensjonale objekter, sees tydelig i designet av den nye fusion- lenestolen for BoConcept.
Den ikoniske design-stolen avspeiler origamiens foldemønstre på vakreste vis. Den skulpturelle, omsluttende formen innbyr enhver til å sette seg, og fusion-fotskammelen er en elegant ledsager med sin bløte topp som matcher stolens kurvede, avrundede linjer. Fusion-stolen og fotskammelen fås i alle BoConcepts stoff- og lærtyper. Velg mellom ben i enten eik- eller valnøttfinér. Og hva med «Tilfeldige mønstre på veggen», i form av den nye Fusion-reolen, også den fra Nendo. Med det nye reolsystemet kan organiseringen gjøres til kunst på veggene. Designet demonstrerer ambisjonen om å utforske hvor enkelt ting kan fusjoneres og er den perfekte løsningen på å oppbevare og stille ut dine favoritteiendeler. Den smale forskyvningen mellom hyller og kledning bak gir mulighet for å skape mønstre som gir en interessant og uventet look, ved enten å plassere reolene tett sammen eller med mellomrom. Fusion- reolsystemet fås i lakkert matt askegrått. Du kan se den nye Fusion- serien som også omfatter sofa og sofabord, hos BoConcept Mijas, Málaga · Ctra. de Mijas, km. 3,5 · 29650 Mijas · Tlf.: 951 242 092 malaga@boconcept.es · www.boconcept.es
 
Et Mekka for teppe-elskere
Med mer enn 600 tepper åpnet Galeria Pazyryk Fuengirolas til tider største salgsutstilling av orientalske tepper. Utstillingen på Hotel Beatriz Palace & Spa kunne få selv Aladdins flygende teppe til å si: Wauuuw. Teppeverdenen er fascinerende og mangesidig, hver region i de teppeproduserende landene har sine mønstre, sine kulturer og sine knuter. Mr. Gorgi har mer enn 35 års erfaring innenfor bransjen og har sine favoritter. Han legger stor vekt på at de originale teppene stammer fra Iran, og mønstrene kjennetegner deres opprinnelsesregioner, selv om de blir kopiert i nabolandene. Personlig liker han godt Nain-teppene med sin lyse design og diskrete mønstre og forklarer at de mest holdbare teppene er fra Bidjar, 100% ull, og med dobbeltknuter. De best selgende teppene er dem i størrelse 2,5 x 1,7 meter og 2 x 3 meter. Men på denne utstillingen kan du finne tepper i alle størrelser, mønstre, farger og fra alle regioner. Hvis du er i tvil om hvilket av dine favoritt-tepper som passer best hjemme hos deg, så er det mulighet for å få brakt teppene hjem til deg slik at du kan velge – innenfor en radius av 100 km. Det er selvfølgelig ingen kjøpetvang, men tilbakekjøpsgaranti. Galeria Pazyryk har, i tillegg til butikken i Denia, også butikk på Mallorca samt flere steder i Tyskland. trenger du å få sendt tepper til Norge, kan du også benytte deg av deres shipping-service (vanligvis fem dagers leveringstid). Utstillingen holde åpent til 27. mars, hver dag fra kl. 10-19.00. Du er alltid velkommen til å ringe Jankouk (snakker engelsk) på telefon: 660 39 49 17 eller 952 92 20 00.
 
 
 
 
Foto Randi Dal DNM Marts 2014
 
Rosenmetoden med Randi Dahl
Har du smerter i muskler og ledd og/eller vil oppnå kroppsbevissthet og fri pust– nøkkelen til mindre nød og mer energi? Da kan Rosenmetoden være svaret.
Med dennw behandlingsformen oppnås dyp avslapping, bedre kontakt med dine følelser og behov, større åpenhet og tydelighet i kontakten med deg selv og andre, mykere kropp med økt rørlighet og vitalitet, opplevelsen av å være mer levende i din egen kropp og i sinn. Resultatene er ikke bare fysiske, metoden hjelper også til med å legga gamle mønster og vaner til side slik at nye muligheter i livet kan skapes og også bane vei for personlig utvikling.
Rosenmetoden baseres på forholdet mellom bl.a. muskelspenninger, stress og undertrykte følelser som har satt seg i en øm og spent kropp.
Rosenterapeut Randi Dahl forklarer: «Følelser som satt seg i kroppen som spenninger kan ofte bli kroniske. Gjennom lette, søkende, lyttende og respektfulle hender finner vi fram til spente muskler og bakenforliggende årsaker. Spenninger begrenser oss og gjennom å fokusere på pusten som står sentralt innenfor metoden, kan vi frigjøre energi og få mer overskudd i hverdagen. Behandlingen er et samspill mellom klienten og terapeutens hender og nærvær. Når den naturlige og avslappende pusten finner sin plass hos klienten, øker sirkulasjonen og en dyp avslapping kan oppnås. Hele tiden får klienten respons om hva som skjer i kroppen og med pusten og vi prøver å bli helt avslappet og finne den rette pusten. Når vi er avslappet skapas det mer plass i kroppen og sinnet og vi går fra å være den vi tror at vi er til den personen som vi virkelig er».
Randi Dahl er reg. Rosenterapeut via MNRF samt også bevegelsesterapeut og Aromamassør.
For mer informasjon eller timebestilling, kontakt: Randi Dahl, mobil: +47 934 996 10, epost: randahl@hotmail.no, adresse: Penablanca (Aloha, Nueva Andalucía).
Hjemmeside: www.bevegelsesterapi.no
 
 
 
 
 
Foto Sia Runway DNM Marts 2014
 
Runway – jobbmuligheter i en virksomhet i eksplosiv vekst
Hvis du har lyst til å arbeide i en multinasjonal virksomhet i Sør-Spania og være en del av et team som leverer løsninger til outsourcede oppgaver innenfor reisebransjen, teknologi samt IT og finans, så er Runway svaret. På internasjonalt plan har Runway rundt 600 ansatte på kontorer i Spania, Norge, Baltikum og Ukraina.
Runway i Sør-Spania har over 70 ansatte fra 11 forskjellige land, og medarbeiderstaben vokser raskt. Runway som primært assosieres med å være kundesenter for Norwegian, har i dag mange andre kunder der kundeservice og lignende ivaretas av Runway. Det er ikke lenger bare snakk om et call center. Runway tilbyr mange forskjellige jobber, alt fra crew planning, call center, marketing, salg, IT, kundeservice og CR (customer relations).
I oktober i fjor flyttet Runway til et stort, flott kontorlokale i Arroyo de la Miel, ikke langt fra motorveien. En av grunnene var det stigende antallet medarbeidere. På det nye kontorbygget som er i to etasjer, er det 75-80 workstations, men om ikke lenge vil hele andreetasje også bli omdannet til workstations og møtelokaler. Samtidig tilbyr Runway også intern rekruttering. Hvis man ønsker å vokse og søke nye utfordringer, kan man sende CV til HR-avdelingen.
Alle er velkomne til å sende CV til Runway, alder og kvalifikasjoner er ingen hindring. Fordi kontoret holder åpent alle dager fra 7.00 til 23.00, er det mulighet for å arbeide forskjellige skift. Deltidsstillinger tilbys også.
Alle nyansatte, også de som først må gjennomgå opplæring, får fast kontrakt og innmeldes i den offentlige sykeforsikringen fra første dag.
Hvis du er interessert i å arbeide hos Runway eller ønsker mer informasjon, så send CV´en din til: cvmalaga@runway.lv.
 
 
 
 
 
Hans Schimmelmann foto Sydkorset
 
Informasjonsmøte i Frimurerlosjen
Frimurerlosjen Sydkorset i Fuengirola avholder et orienteringsmøte lørdag 29. mars kl. 11.00 for alle interesserte nordiske menn som gjerne vil høre hva frimureriet går ut på.
Møtet er naturligvis også myntet på her boende frimurere som vil vite noe om Sydkorset.
Sydkorset betrakter seg som en nordisk losje og har i dag medlemmer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spania. Det er dansk språk som primært benyttes i losjen.
En gang var frimureriet bare for de få innvidde. Det var det høyere borgerskap og de kongelige, men i dag er losjene for alle samfunnslag, og i høyere og høyere grad også for de unge.
I Norden er der økt tilgang på menn mellom 25 og 35 år – unge i losjesammenheng, der aldersgjennomsnittet ligger på 60 år og oppover, men det viser seg at mange unge menn søker stabilitet, fellesskap og et frirom i en kaotisk hverdag.
Det er en interessant utvikling, for nettopp frimureriet kan innfri dette ønsket. Dessuten oppstår det et generasjonsfellesskap i losjene på grunn av den store aldersspredningen, og det ser man ikke særlig mange andre steder, der hver generasjon har sine egne gjøremål og interesser. Frimureriet er derfor noe som går på tvers av dette, og det er en verdi i seg selv. Frimureriet gir integrasjon mellom aldersgrupper og samfunnslag som ellers har en tendens til å isolere seg i forhold til hverandre.
Dessuten hører det med at frimureriet ikke indoktrinerer medlemmene til en bestemt lære, tvert imot. Hver enkelt person står fritt i sin tolkning av symboler og ritualer. Derfor tar opplevelser, inspirasjon og utvikling i frimureriet sitt utgangspunkt i det enkelte menneskets egen forutsetninger.
Noen ting er likevel faste regler, nemlig hemmeligholdelsen av ritualene og kjønnsdelingen som har vært uendret i over 100 år. Ritualene kunne gått hen og dødd ut med den eldre generasjon. Derfor er det positivt at unge menn nå søker mot losjene, og at de emner man diskuterer etter losjemøtene forandrer seg med input fra de yngre og «det holder gløden ved like».
Losjen Sydkorset ble stiftet i 1985 og er underlagt konstitusjonen for Gran Logia de España. En tillatelse herfra har imidlertid gjort det mulig at det arbeides etter de samme regler, som i Den Danske Frimurerorden, og fordi alle de nordiske land arbeider etter de samme ritualer, kan Sydkorset innfri alle nordiske frimureres forventninger.
Skulle et medlem ønske å flytte tilbake til Norden, står Sydkorset klar til å hjelpe med tilknytning til en nordisk losje slik at man kan fortsette med frimureriet.
I enhver frimurerlosjes miljø er orden og struktur i fastlagte rammer preget av stil og høytidelighet, og det medvirker derfor til å løfte en ganske vanlig hverdag ut av den daglige rutinen. Derfor er påkledningen i frimureriet kjolesett, slik at alle ser like ut i det ytre, og dessuten er denne påkledning med på å skape en høytidelig ramme.
Orienteringsmøtet avholdes i losjens lokaler i The Mason Centre som ligger i Los Boliches, Fuengirola ved elven mellom Avenida de Los Boliches og Paseo Marítimo. Etter møtet vil Sydkorset være vert ved et beskjedent traktement.
Påmelding til informasjonsmøtet lørdag 29, mars kl. 11.00 kan skje på telefon (se under) eller på epost; tilmelding@sydkorset.com
Er du i tvil om beliggenheten til lokalene, så si fra hvordan vi kan kontakte deg.
Frimurerlosjen Sydkorset
Kontakt: +34 952 866 607 – Norsk
 
Ewalds dagligvarebutikk – alltid en deilig innkjøpsopplevelse
Selv om vi skandinaver ofte elsker spanske delikatesser, lengter vi ofte også etter mer tradisjonelle matvarer som ost, frikadeller, pølser, rullepølse, kjernemelk og akevitt fra de skandinaviske landene.
Hos Ewalds dagligvarebutikk har man spesialisert seg på skandinaviske matvarer. I tillegg til Janssons fristelse, kålruller, skinke samt gravet og røkt laks, har butikken også et stort utvalg i godterier, særlig skandinavisk sjokolade og salmiakklakris som ikke kan kjøpes i spanske supermarkeder.
Ferskt, nybakt brød er viktig for godt måltid og høyt verdsatt blant skandinaver både for å få i seg den siste resten av sausen fra tallerkenen, eller sammen med en god og sterk ost eller ferske grønnsaker. I Ewalds dagligvarebutikk fylles hyllene hver morgen med ferskt, nybakt brød fra brødfabrikken i Antequera, et bakeri som har spesialisert seg på skandinavisk rugbrød. La Panere leverer også ekte spandauer og annet lekkert, skandinavisk bakverk.
Dessuten har butikken også mange laktose- og glutenfrie produkter, blant annet glutenfritt brød, melk, grøt, pasta samt laktosefri melk og ulike typer kjøttprodukter.
Ewalds dagligvarebutikk kan også stå for catering hvis man ikke selv har lyst til å lage mat hjemme. Men også kaker og festmenyer kan forhåndsbestilles.
Påsken nærmer seg, og derfor vil Ewalds dagligvarebutikk ha et ekstra stort utvalg av sild, akevitt, lammelår og selvfølgelig også påskesjokolade.
Hos Ewalds dagligvarebutikk er kundebetjening svært viktig, og hvis du har spørsmål om matvarer eller noe annet, så spør endelig i butikken.
Velkommen til Ewalds dagligvarebutikk i Los Boliches.
 
Smart spisebordstol til fornuftig pris
Mangler du et par moderne spisebordstoler til spisestuen, har møbelbutikken LOFT & Roomers et særlig godt tilbud på deres Shell spisebordstol. Stolen har en elegant look, laget av sterk plast og med ben i eiketre. Designet er flott og innovativt og svært holdbart. Stolens rygg og det behagelige setet gjør stolen både ergonomisk, men også svært behagelig, samtidig som den har et flott design.
Stolen er nedsatt fra 219 euro per stykk til nå kun 139 euro per stykk.
Les mer her: http://www.loftroomers.com/shell-dining-chair_10_3.aspx.
Spisebordstolen kan fås i LOFT & Roomers i Marbella, samt i Mijas.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.