Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Foto Shoptalk Homenet Spain DNm oktober 2013
 
Ny portal viser vei i eiendomsjungelen

Når man vil kjøpe bolig i et fremmed land, kan det være vanskelig å finne rundt i jungelen av eiendomsmeglere og deres hjemmesider som kan finnes på nettet. Nå har det kommet et alternativ som skaper direkte kontakt mellom boligselger og –kjøper utenom meglerne. Det finnes allerede hjemmesider som hjelper leietakere og utleiere med å finne hverandre, og nå har det samme konseptet kommet til Costa del Sol for boliger til salgs. Firmaet bak er HomenetSpain som via sin hjemmeside, www.homenetspain.com, gjør det enklere for selger og kjøper å finne sammen. Alle tilgjengelig boliger, fra Sotogrande til Mijas, blir samlet på én oversiktlig side. «På siden kan du også velge kriterier – som størrelse i kvadratmeter eller antall bad – det gjør det enklere å finne fram til den perfekte boligen,» forteller Diana Taylor fra HomenetSpain. Brukerne kan også lagre sine søkekriterier og dermed bli gjort oppmerksomme på nye boliger som matcher deres behov. HomenetSpain har ansatt profesjonelle eiendomsmeglere slik at firmaet kan hjelpe til med alle sider av kjøps- og salgsprosessen.
«Og fordi vi er helt upartiske og objektive, er vi i stand til å finne den beste boligen for deg, ikke for oss,» forklarer Diana Taylor. «Da vi skulle flytte til Costa del Sol, ble vi forvirret over å se de samme boligene til forskjellige priser, så nå har vi gjort boligmarkedet gjennomskuelig. Vi har selv vært kjøpere, så derfor tenker vi som kjøpere og vet hva vi må kunne tilby.»
Begynn ditt boligsøk på www.homenetspain.com
 
 
 
CASA KLEIN SHOPTALK IMG 0347
 
Stedet for seniorer i Sør-Spania
På en bakketopp utenfor byen Vélez Málaga ligger seniorhotellet Casa Klein med utsyn over fjell og hav. «Siden 2001 har vi sørget for at eldre som vil nyte sitt seniorliv i Sør-Spania har en tilværelse som er full av aktiviteter, pleie og sosialt samvær,» forteller Joan Klein Didold, daglig leder og innehaver. Det blir sørget for frokost som serveres individuelt for beboerne for å tilgodese deres livslange vaner, lunsj, ettermiddagskaffe og kveldsmat. All mat tilberedes med sunnhet og høy næringsverdi for øye, og kjøkkenpersonalet gjør sitt ypperste for å lage mat som alle har lyst til å spise. Er det individuelle ønsker, tas det høyde for det.
«Ettermiddagskaffe er et av dagens høydepunkt, for det er da vi alle samles. Er det noe som skal feires, blir kaffen og de hjemmelagde kakene servert innendørs, eller så nyter vi den på utendørsterrassen,» sier Joan Klein Didold. Til kvelds serveres det et lettere måltid, og hvis det ønskes kan kveldsmaten og nattmat serveres på værelset. Alle værelser – det tilbys både enkelt- og dobbeltværelser – har eget tv med skandinaviske kanaler slik at beboerne kan følge med på verdens gang. Casa Kelins utendørsareal – og Sør-Spanias behagelige klima – lokker beboerne til å bruke mye av året utendørs. Det kan for eksempel være med petanque-spill i den store hagen eller en dukkert i poolen. Men blir sommervarmen for sterk, kan man trekke innendørs der det er aircondition. Høsten betyr ikke kalde vinder og regn, men begynnelsen på mange utflukter som kan gå til museer, dyreparker eller til de små pueblos´ene i området.
«På Casa Klein behandles alle med respekt ut fra ordtaket om at man skal behandle andre slik man selv ønsker å bli behandlet,» forklarer Joan Klein Didold. Derfor er personalet profesjonelt og omsorgsgivende, og det blir løpende holdt øye med beboernes helsetilstand, i tillegg til at det hver dag kommer en fysioterapeut innom. Det hjelpes også til med bad, frisør og tannlegebesøk og fotpleie.
For mer informasjon rundt Casa Klein, kan hotellet kontaktes på tlf.: 679 167 168 og på epost: joan@casaklein.com.
 
 
 
Foto Optica Laza Shoptalk DNM Okt 2013
 
Optica Laza – et familieforetak med visjoner, nærhet og ekspertise.
Det er nå tre Optica Laza-butikker her på Costa del Sol. Det er ikke bare en optiker-, men en familieeid minikjede, og butikkene finnes i La Cala de Mijas, Fuengirola og – det nyeste skuddet på familietreet – i Calahonda.
«Hos Optica Laza har vi en visjon om å være der hvor kundene er. Og mange av våre nåværende og potensielle kunder bor i Calahonda-området, så for å kunne gi dem den beste servicen må vi selvfølgelig også være til stede her,» sier Gabriella Malmberg fra Optica Laza. Hun er et kjent ansikt for Costa del Sols brille- og linsebrukere og gleder seg til å by alle velkomne i den nye butikken i Calahonda der det snakkes skandinavisk, engelsk, spansk og tysk. I butikken arbeider en gren av optiker-familien Laza, nemlig datteren Rocio Laza. Familiens sønner arbeider i butikkene i La Cala de Mijas og Fuengirola, mens moren Esperanza tilbyr kundene sin ekspertise i alle tre butikker. Alle i familien Laza – og Gabriella Malmberg – ønsker å gi kundene nærhet, service, kvalitet og gode priser i de tre Optica Laza-butikkene. Det er ikke bare briller og linser Optica Laza er eksperter på, men også audiofoni. I butikken i Calahonda forhandles høreapparater fra Beltone og Widex, og det finnes et spesielt rom til høreprøver. Utvalget av briller inkluderer innfatninger fra Lindberg, Hugo Boss, Cartier, Bulgari, Chopard og mange andre eksklusive merker.
I Calahonda ligger Optica Laza i Los Cipreses der det er gode parkeringsforhold. Det er 500 meter fra den Norske sjømannskirken, rett ved Lidl og ved siden av apoteket (farmacía). For mer info, se www.opticalaza.com eller ring på tlf.: 952 93 51 72
 
 
 
Hilma af Klint int 03
 
Hilma af Klint – skandinavisk kunstutstilling på Museo Picasso
Fra 21. oktober 2013 til 9. februar 2014 presenterer Museo Picasso i Málaga for første gang den svenske kunstneren Hilma af Klints verker i en utstilling av rundt 200 forskjellige malerier og verker, mange av dem har aldri tidligere vært utstilt.
Utstillingen gir derfor en glimrende mulighet for å få et detaljert bilde av Hilma af Klint og hennes arbeider.
Museo Picasso har aldri tidligere dannet rammene om en hel utstilling av en skandinavisk kunstners verker, og Hilma af Klint er den første skandinaviske kunstneren som får sine kunstverk utstilt på det berømte Picasso-museet.
Hilma af Klint som levde fra 1862 til 1944, var en av pionerene innenfor abstrakt kunst. Hun var spesielt interessert i sin tids spirituelle bevegelser som spiritisme, teosofi og antroposofi. Hun var forutfor sin tid som abstrakt pioner og skapte en verden av kunst som har til formål å skildre en annen virkelighet enn den som sees med det blotte øye.
Hilma af Klints verker kombinerer multi-mettende bildespråk av geometriske former, farger, symboler og ornamenter der hun forsøker å skape en forståelse av eksistensen av forskjellige dimensjoner, hvor dualitet driver verden og hvor mikro-og makrokosmos møtes og speiler hverandre, samt kontakten mellom det åndelige og det materielle, lys og mørke, og det kvinnelige og mannlige.
Museo Picasso åpnet i 2003 og holder hus på San Agustín 8 i Palacio de Buenavista, en bygning fra 1500-tallet, i Málaga by. Museets samling av 155 malerier, tegninger, grafikk, skulpturer og kunsthåndverk, er alle donert av Christine og Bernard Ruiz-Picasso, kunstnerens svigerdatter og barnebarn med støtte fra den andalusiske regjering.
For ytterligere informasjon, se http://www.museopicassomalaga.org/index.cfm.
 
 
 
LINDWALL DSC 0322 
Lindwall Properties åpner nytt kontor
Lindwall Properties S.L. har akkurat åpnet et nytt meglerkontor på Los Naranjos Golf Club. Det var 15. september som Stefan Lindwall åpnet dørene til det nye eiendomsmeglerkontoret:
«Etter ca. 15 år som partner i M&L Properties har jeg nå åpnet eget kontor i de trivelige omgivelsene på Los Naranjos Golf Club der jeg faktisk har bedrevet min virksomhet tidligere.
Og nå å stå på egne ben er en del av min egen utvikling, samt at jeg kjenner at det er rett tid for det. Skulle det noen gang skje, så er de nå» ler Stefan bredt, samtidig som han forklarer at det ikke ligger noen vonde følelser bak oppbruddet fra M&L Properties.
Stefan Lindwall har arbeidet som megler i drøyt 18 år og er en av få på Costa del Sol som har en svensk eiendomsmeglerutdannelse i ryggen. Foruten meglerutdanningen er han også bygningsingeniør, en profesjon som han kjenner passer veldig bra med arbeidet som eiendomsmegler fordi han gjennom denne kunnskapen lett kan oppdage eventuelle mangler og feil på en bolig og også foreslå løsninger.
Det nye kontoret ligger rett til venstre for hovedinngangen til Los Narajos Golf Club, og her hjelper de til på skandinavisk vis, fra A til Å, gjennom hele salgs- eller kjøpsprosessen av eiendommen. Lindwall Properties har sitt fokus innrettet på og arbeider mest i Golfdalen, Nueva Andalucía. Men det er ikke til hinder for å finne objekter på andre steder fordi Lindwall Properties har en stor ring av samarbeidene meglere på samtlige områder på Costa del Sol.
Dessuten er Lindwall Properties agenter for Liberty Seguros og kan ta hånd om alle fosikringsbehov.
Lindwall Properties S.L.
Tlf.: +34 952 929 945/+34 610 77 10 77, www.linwallproperties.com
 
 
 
VIME
 
Forbedre din livskvalitet til seminar på Vime Resort Living Marbella
Vime Resort i Marbella inviterer til seminar og åpent hus fredag 25. oktober kl. 17.00. José Antonio Amérigo, grunnlegger og president av Turistforeningens avdeling for sunnhet på Costa del Sol, samarbeider nå med Vime Resort Marbella og vil holde et opplegg om et bedre liv for personer over 50 år.
«Vi legger stor vegt på velvære for våre beboere. Derfor er det en glede å få en kjent spesialist til vårt resort der alle er velkommen,» sier Poline Dyrup som nettopp har startet på Vime Resort Marbella som kontaktperson for skandinavene.
Hennes oppgave er å bygge videre på det skandinaviske boligkonseptet Vime Resort Living Marbella, der varemerket er: «Din investering i livsstil, sikkerhet og sunnhet.»
«Å være boligeier på Vime Resort Living Marbella gir mange fordeler. Det er mange fasiliteter, som innendørs, oppvarmet pool, restauranter, fitness-senter mm., i tillegg til at vi arrangerer utflukter og reiser, og så er det mulighet for massasje og golf. Vårt mål er at eierne får en bedre livskvalitet ved at de kan bruke resortets fasiliteter. Resortet har alt, og derfor kan man nyte livet uten å forlate resortet,» forteller Poline Dyrup og fortsetter:
«Vime Resort Living Marbella er nyrenovert så det passer til skandinavenes ønsker. Her tilbyr vi luksuriøse dupleks-leiligheter og et godt sosialt liv.»
Poline Dyrup har 20 års erfaring som eiendomsmegler og PR-medarbeider i Marbella-området. Boligene på resortet ligger i prisleiet 129.000 til 169.000 euro.
Til seminaret 25. oktober kan man glede seg til foredraget med José Antonio Amérigo. Han vil gi gode råd om hvordan livskvaliteten kan forbedres.
«Særlig når man runder 50, er det viktig å være fysisk aktiv og forhindre utviklingen av stive muskler og smerter i kroppen. Samtidig bør man spise sundt og leve et liv som bare Costa del Sol kan tilby,» forteller den engelsktalende spesialisten José Antonio Amérigo.
Alle er velkommen til seminaret «Forbedre din livskvalitet» og åpent hus der Vime Resort Living Marbella vises frem. Det bys på vin og tapas, og blant de frammøtte trekkes det lodd om to tredagers opphold på Vimes luksushotell i Sevilla.
For mer informasjon: www.vimemarbellaresort.com. Påmelding og mer informasjon fås hos Poline Dyrup, tlf.: +34 663 85 71 76 / epost: info@vimemarbellaresort.com
 
 
 
Stor rabatt
 
Stor rabatt på skandinavisk tv-løsning
Det snakkes nå mye om skandinavisk tv rundt om i hjemmene og blant venner og kjente. Nyheten om at DR Sør-Europa stanser ved utgangen av året, er noe som SkandinavienTV.com merker svært tydelig. Det samme fenomenet merkes hos nordmenn fordi deres norske kanaler plutselig forsvant i sommer. I mange år har dansker og nordmenn vært vant til bare å ha et par kanaler å se på, men den nye streaming-teknikken der man kobler en IPTV-boks til internett, og kobler den til fjernsynet, gjør det nå mulig å se 23 danske tv-kanaler med høy kvalitet, noe som krever en internettforbindelse på mellom 1 og 2 MB i hastighet.
Hos SkandinavienTV.com er det svært travelt for tiden. Firmaet tilbyr en skandinavisk tv-pakke som inneholder 92 tv-kanaler og 14 radiokanaler til 35 euro i måneden for hele pakken. DR Sør-Europas-kundene tilbys 150 euro i rabatt på IPTV-boksen, så den fås for 149 euro dersom man leverer inn den gamle satellittboksen i bytte. Samtidig får man en måneds gratis streaming.
Den store suksessen skyldes tre ting. Dels får kunden alle 92 kanaler for en fast pris av 35 euro i måneden, og dels kan man nøye seg med å betale for én måned om gangen, og endelig er den største fordelen at i de månedene kunden ikke bruker tv-boksen, kan abonnementet settes gratis på pause. Mange oppholder seg for eksempel bare fire måneder i året i Spania, og i stedet for å betale 420 euro årlig, betaler kunden bare 140 euro (4×35). Les mer på www.SkandinavienTV.com eller kontakt på epost: info@skandinavientv.com eller tlf.: 693 81 01 40.
 
 
 
Shoptalk Miraflores DNM oktober 2013
 
Restaurante Miraflores – god mat og underholdning
Noen ganger har man lyst til å spise et sted der det skjer noe. Der det er noe å se på og kanskje noen sanger å synge med på også. Hos Restaurante Miraflores, i urbanisasjonen med samme navn i Mijas Costa, serverer de underholdning i toppklasse sammen med sine Middelhavsinspirerte retter. Restauranten byr på lounge-område med bar der kvelden kan starte med drinker fra den velassorterte cocktailmenyen og et stort utendørsareal der de siste lune kveldene kan nytes under palmene. Er temperaturen ikke klar for åpen himmel, kan middagen spises i en av de innbydende innendørssalongene. Mens de veltillagde rettene kommer på bordet og servitørene sørger for at alt er som det skal være, er det underholdning. Restaurant Miraflores har særlig fokus på «de gode gamle» og arrangerer show som gir gjestene de beeste sangperlene fra blant annet Elvis, The Beach Boys, ABBA og The Rolling Stones. Dessuten er det også moteshow, karaoke og mange andre events, og Restaurante Miraflores er alltid klar til å hjelpe hvis det er spørsmål rundt hva som skjer. Selv om underholdningen noen ganget snakker til et eldre publikum, er restauranten også svært barnevennlig. En allsidig barnemeny tilbys, og det er masser av plass til å løpe på, samt et barneområde.
Bestillinger: 952 93 01 02 / 662 94 67 34
www.mirafloresrestaurante.com

 
 
Shoptalk Estuco interiors DNM oktober 2013
 
Innredning er vår pasjon
Estuco Interiors er spesialister i innredningsdesign og kan ta seg av et prosjekt fra bygge stadiet fram til ferdigstillelse, men også hjelpe til med mindre detaljer samt gi råd om oppdateringer eller fornyelser av boliger.
Drevet av en stor pasjon har svenske Christel Jürgensen og hennes engelske partner Chris Poveromo gjennom det meste av sine voksenliv arbeidet med design med fokus på interiør. Gjennom 15 år har de drevet firmaet sammen. Det holder i dag til i Centro Plaza i hjertet av Nueva Andalucía, Marbella.
«Vi elsker jobben vår og bruker både timer og dager med kundene for å få avdekket ønskene de har til sine nye boliger. Det spiller ingen rolle om kunden bare ønsker nye gardiner eller om vi skal lage en komplett innredning for en stor villa. Vi er med fra start til slutt og legger våre hjerter i prosjektet,» forteller Christel Jürgensen og blir etterfulgt av partneren.
«Jeg tror våre kunder setter pris på at de har kontakten direkte med oss som eier firmaet, og ikke bare en ekspeditør som i større butikker. Er det tvil eller noe som må endres, er kontakten hurtig og direkte, og det kan handles raskt.»
Estuco Interiors har nylig utvidet personalet og ansatt Annette Bisgaard som er en kvalifisert innredningsdesigner fra Danmark.
25 års virke på Costa del Sol har gitt erfaring og et bredt nettverk.
«Noen av våre kunder blir venner, for kontakten er intens mens arbeidet står på. Det var ikke noe vi tenkte på da vi startet, men hos oss henger arbeid og privatliv sammen. Men det gjør ikke noe,» avslutter jentene bak Estuco Interios som primært beskjeftiger seg med skandinaviske og engelske kunder.
Tlf.: 952 810 633 / 952 819 321
www.estucointeriors.com
 
 
 
Gotlieb Shoptalk LD og DNM oktober 2013
 
Ny look hos Gottlieb Hair
Etter to måneders forberedelse kan frisør Kim Gottlieb nå åpne dørene til sin nye salong «Gottlieb Hair».
«Jeg har alltid gjerne villet til Fuengirolas sentrum, men lokalet og beliggenheten skulle være helt riktig. Det skulle gå 20 år før det lyktes,» sier den danske frisøren.
I 20 år har Kim Gottlieb nemlig holdt til i Los Boliches.
«Vår nye salong er lys, har gode parkeringsmuligheter og ligger bra til på Avenida Jesús Santos Rein, – et strøk jeg gjerne karakteriserer som skandinavisk,» forklarer Kim med henvisning til gjenboerne UniOptica, Kiropraktorklinikken og Dan Optica, blant flere.
De nye lokalene bringer også med seg andre ting hos Gottlieb:
«Vi har mange spennende nyheter på programmet, og mye av våre service har blitt billigere. Det gjør at våre kunder nå har mulighet for å forkjæle seg selv mye oftere,» sier Kim Gottlieb og fortsetter:
«Våre nye omgivelser har plass til å tilby et bredt utvalg av behandlinger. Derfor har vi nå også tilknyttet oss en kosmetolog, en negletekniker og en massør. Og flere kommer sikkert til,» avslutter Kim Gottlieb som sammen men sin datter Sofie Gottlieb som også er frisør, ser fram til å møte både nye og gamle kunder, venner av huset og andre nysgjerrige til åpningsmottakelsen lørdag 26. oktober kl. 14-17.
Besøk Kim Gottlieb på Avda. Jesús Santos Rein 9 i Fuengirola eller ring tlf.: 952 66 09 44.
 
 
 
IP-TV
 
Se tv-kanaler fra Norge – nå også på tablet/smartphone
Radio Solymar kan ikke lenger tilby skandinavisk tv på Costa del Sol, til stor ergrelse for mange skandinaver. Hos European IPTV er man oppmerksom på problemet, og står klar til å tilby tv-signal med skandinaviske kanaler på fjernsynet via en IPTV-boks, eller – som noe helt nytt – også på tablets og smartphone.
Alle tidligere abonnenter hos Radio Solymar kan få et spesielt «bytt til nytt»-tilbud der de – i bytte for den gamle satellittboksen – kan få IPTV-boksen for bare 89,- € (hentepris og med 6 mnd. binding). Vanlig pris er 249,- €.
Med European IPTVs «Web-tv» til mobile enheter, får kundene enkelt, ubegrenset og raskt adgang til mer enn 60 skandinaviske og internasjonale kanaler direkte på tablet og smartphones som har iOS- eller Android-operativsystem for 39,- € per måned. Ved bestilling av web-tv vil din konto bli bekreftet via epost i løpet av 24 timer. Det er altså ikke noen problemer med installasjon eller ytterlige omkostninger ved bestillingen.
Uansett om man velger tv-signal via boks eller via web-tv, følger det samtidig med smarte og funksjonelle funksjoner som sikrer kundene den optimale opplevelsen. Ta opp og ta vare på alt du ønsker, og se det akkurat når du har lyst.
Helt eksklusivt tilbyr European IPTV også programoversikt på alle kanaler, både på boks-tv og tablet-/smartphone-versjonen. I opptak-funksjonen finner man full oversikt over hele dagen og de alle neste åtte dagenes programmer, noe som gjør systemet svært brukervennlig og simpelt.
For mer informasjon, se www.european-iptv.com
 
 
 
Sanitas
 
I gode hender – hele veien med Sanitas helseforsikring
I Spania er det lett å føle seg velkommen, folk er åpne og kulturforskjellene setter en ekstra spiss på tilværelsen.
Siden 2005 drives Sanitas servicekontor i Estepona av Inger Bergman Lindvall. Her får du profesjonell behandling og god service samtidig som det er trygt å kommunisere på sitt eget språk og å møte et skandinavisk tenkesett når det gjelder service.
Sanitas er Spanias eldste helseforsikringsselskap og ble grunnlagt allerede i 1954. Sanitas er en del av Bupa International i England og har også avtale med IHI Danmark. Det er ledende innenfor private helseforsikringer med nesten to millioner medlemmer i Spania. Som medlem i Sanitas får du del i et eksklusivt nettverk med over 500 kliniker og 27.000 spesialister innenfor medisin. Sanitas samarbeider med alle private sykehus på Costa del Sol.
Med Sanitas kan du velge blant de beste behandlingsmetodene og de mest framstående sykehusene samtidig som du har tryggheten av alltid å få direkte og personlig kontakt med de på kontoret.
Dra fordel av det beste av to verdener: Skandinavisk service og den mest kvalifiserte privathelsetjenesten med alle fordeler som dette gir.
Inger, MariCarmen og Susann på Sanitas i Estepona ønsker deg velkommen til å ta kontakt med dem for mer informasjon.
Sanitas i Estepona, Inger Bergman Lindvall, Avda Puerta del Mar, 46, Estepona, Málaga. Tlf.: 951 316 610/ Mob.tlf.: 610 203 330. Epost: ibergman.pex@sanitas.es.
 
 
 
Kunstutstilling av maleren Erik Frøkjær
Kunstmaleren Erik Frøkjær liker svært godt å male og tilbringer mange timer i sitt atelier i huset i La Cala de Mijas. Inspirasjonen til malerienes mangfoldige motiver henter han fra sine omgivelser og utsikten fra atelieret.
Lørdag 19. og søndag 20. oktober holder Erik Frøkjær åpent hus der alle er velkommen til å besøke atelieret i tidsrommet kl. 12.00 – 17.00.
Erik Frøkjær som også er kjent for den danske kjeden av tøyforretninger «Frøkjær», har malt siden han var i starten av 20-årene, men dedikerer nå all sin tid til sin hobby.
Eriks store læremester og mentor var danske Jacob Meyer som tok Erik til seg som om Erik var hans egen sønn, og av denne kjente, danske kunstneren lærte Erik å male og å bygge opp et maleri. Gjennom flere opphold ved Gardasjøen, utviklet Erik en forkjærlighet for det naturalistiske/impresjonistiske med fokus på blomster, bondegårder og Gardasjøen der varme og følsomt behandlede farger dominerer.
Gå ikke glipp av muligheten for å se Erik Frøkjærs malerier og atelieret, samt få en prat om kunst. Det er naturligvis også mulighet for å kjøpe et av hans malerier.
Vernissasjen avholdes på Erik Frøkjærs privatadresse i Casa Blanca, Los Claveles lll, Calle Salamanca 76, Mijas Costa.
For ytterligere informasjon om arrangementet, er man velkommen til å ringe Erik Frøkjær på +45 20 91 22 43.
 
 
 
Danoptica
 
Ny innredning tydeliggjør Dan Opticas visjon
Lyse og romslige lokaler er det som først møter kundene når de trer inn døren hos Dan Optica i Fuengirola. Den nye ombyggingen er inspirert av nordisk stil der visjonen var å skape en butikk som uttrykker stil, bekvemmelighet og modernitet, forteller Juana María Pérez, den ansvarlige for forretningen. Det minimalistiske, stilrene uttrykket er en viktig del av den nye butikken fordi optikerne også utfører kliniske oppgaver. De har alliert seg med øyespesialister som kan trå til når kunder kommer inn med øyeproblemer og der det trengs ekstra ekspertise. Men også bekvemmelighet har vært viktig i forbindelse med ombyggingen, forteller hun. Det betyr at butikken er innredet for kunder med spesielle behov. Det er plass til mødre med barnevogner og personer i rullestol som kan bli sittende i stolen under alle prøvene fordi et av undersøkelseslokalene er innredet for rullestolbrukere. At det er den nordiske stilen som ligger til grunn for den nye ombygginger er heller ikke tilfeldig. Gjennom 25 år har butikken gitt folk på Costa del Sol et klarere syn på verden, mange av dem er skandinaver. Personalet vil gjerne hold fast på den trenden, og i forretningen snakkes det både dansk, tysk, engelsk og spansk, noe som er en av grunnene til at mange internasjonale kunder også finner vei til butikken. De språklige utfordringene er dermed ryddet av veien, og du kan være sikker på at det er den riktige diagnose eller brillen du får med deg hjem fra Dan Optica.
For mer informasjon, kontakt Dan Optica på tlf.: 952 583 910 eller besøk hjemmesiden: www.danoptica.com som er både på spansk, dansk og engelsk.
 
 
 
Helle hollis
 
Helle Hollis åpner parkeringshus ved Málaga lufthavn
Helle Hollis som gjennom mer enn 30 år har drevet kvalitetsbilutleie på Costa del Sol, tilbyr nå også offentlig parkering i bygningen ved siden av hovedkontoret, rett overfor Málaga lufthavn. Administrende direktør Hans Hugo From uttaler at Helle Hollis gjennom
lengre tid har vurdert å åpne et parkeringshus med offentlig parkering. En stor del av firmaets gamle leietakere har i løpet av årene flyttet permanent til Costa del Sol og kjøpt egen bil. «Vi får derfor daglig henvendelser om parkering av private biler som vi fram til nå dessverre har måttet avvise», forklarer Hans Hugo From. «Fordi bygningen ved siden av hovedkontoret ble ledig, fikk vi endelig mulighet for å realisere disse nye planene». Parkeringshuset heter «Helle Hollis Parking» og blir offisielt innviet 1. oktober.
«Vi startet likevel allerede langsomt opp i løpet av september måned, selv om alle detajler ikke var helt på plass», fortsetter Hans Hugo From. «Helle Hollis Parkering kjennetegnes ved sikkerhet, kvalitet og service, – akkurat det samme som vi er kjent for ved vår bilutleie».
Helle Hollis Parking tilbyr utelukkende innendørs parkering der kunden kan være 100% trygg og sikker på at den parkerte bilen ikke blir flyttet rundt eller kjørt til utendørs parkering, så snart flyet har lettet. Parkeringshallen har alarm og videoovervåking, og bilene står i et avlåst område som bare autoriserte Helle Hollis’ ansatte har adgang til. Dessuten er det ansatte på jobb 24/7/365. Ved parkering utover sju dager, tilbys gratis vask før bilen returneres til kunden. Helle Hollis tilbyr i oktober måned, som et introduksjonstilbud, prismatch: «Vi vil fylle opp huset, så vi matcher alle andre priser på parkering på Avenida García Morato. Dette gjelder også for årskontrakter inngått i oktober måned». Helle Hollis Parking er åpen døgnet rundt – hele året. Selve kundebetjeningen, inn- og utskriving foregår i Helle Hollis bilutleieavdeling. Deretter blir bilen parkert i det avstengte innendørs området. En gratis courtesy-buss bringer raskt kunden fram og tilbake til Málaga lufthavn. «Vi ser fram til åpningen av det nye parkeringshuset og til å tilby en innendørs parkeringsservice av høy kvalitet», avslutter Hans Hugo From. Reservasjon av parkering kan skje på den nye hjemmesiden www.hellehollisparking.com der man enkelt og greit kan reservere parkering og dessuten få 15 % online-rabatt på parkeringprisen. Mer informasjon på www.hellehollisparking.com eller send en epost til parking@hellehollis.com eller ring tlf.: 951 01 40 58.
 
 
 
Marbella classic golf
 
Kjært gjensyn hos Marbella Classic Golf
Hos Marbella Classic Golf gleder Eva, Nina og Pam seg over å hilse Lotta velkommen tillbake.
«Nå er hele familien tillbake. Vi har savnet kysten og varmen og nå skal våre døtre, 11 og 9 år gamle, få sjansen til å lære seg spansk fra grunnen av. Kysten var og er vårt hjem», forteller Lotta og fortsetter:
«Jeg hopper direkte inn i arbeidet. Mitt første prosjekt har vært hjemmesiden som nå er enklere med en bede oversikt over våre kolleksjoner, arrangementer og hendelser i butikken, og så har den blitt mer brukervennlig.»
Når Lotta snakker om arrangementer, avslører hun at Marbella Classic Golf akkurat nå arbeider for fullt med planleggingen av høstens fashion-show, med sesongens nye kolleksjoner. Mer enn dette vil hun likevel ikke avsløre, så hold øye med hjemmesiden for mer informasjon!
Å holde seg ajour med hjemmesiden er også lurt for ikke å miste de trivelige Coffee Mornings når alle som vil og som er i nærheten, er velkommen inn i butikken til en liten smak, mingle og ta en kikk på golfmoten.
Et av butikkens mest populære merker er uten tvil Masters og mennesker kommer fra hele kysten for å kjøpe disse utmerkede kvalitetsklærne. Dessuten fører de de mange andre populære merkene som f.eks. Röhnisch, Daily og svenske Abacus.
Hos Marbella Classic Golf finnes klær for både kvinnor og menn i alle aldre. Faktisk passer også golfmotens rene og klassiske snitt, samt lette, luftige materialer også deg som ikke spiller golf, men som søker bekveme klær til arbeidet og til hverdags. Og på hyllene finnes også et stort tilbud av fotriktige sko fra bl.a. Ecco.
Marbella Classic Golf er lett å finne, ta avkjøringen mot tyrefekterarenaen i Nueva Andalucía, kjør forbi Centro Plaza, og i bakken på venstre side ligger butikken. Parkere gjør du lettest ved Centro Plaza. Derfra tar de bare ett minutt å gå.
www.marbellaclassicgolf.com

 
Petro Shoptalk DNM oktober 2013
 
Plei håret etter sommeren
Som alt annet krever håret god omsorg for å se sunt og glansfullt ut. Men i en travel hverdag kommer håret ofte i siste rekke, og i stedet for en ordentlig behandling tyr man til lappeløsninger. Resultatet er et trist, glansløst hår med flossete spisser og flere fargenyanser.
I frisørsalongen Petro Peluqueros ved ferieplassen i Fuengirola kan alle få sunt og flott hår uten å bruke en hel dag. Det profesjonelle teamet av frisører som flere ganger i året deltar på kurser rundt om i verden, kjenner og anvender de nyeste trendene og de beste hårproduktene.
Etter en lang sommer har håret ofte blitt utpint av den sterke solen samt av pool- og havvann. Hos Petro Peluqueros kan man få et bredt tilbud av hårprodukter til alt fra lyst, skandinavisk hår til tykt eller farget hår og alltid til gode priser. I salongen føres de tre kjente hårproduktseriene Redken, Sebastian og GHD. Hårproduktene fra Sebastian er gode til å reparere håret, samt gi det styrke og glans etter sommeren, men også Redken og GHD har gode produkter som hjelper til ved tilsvarende hårproblemer.
Høsten byr også på en helt ny, elegant hårserie fra Redken. Navnet er Diamond Oil og fås både til tynt og tykt hår, samt som sjampo og balsam.
Når du skal på fest eller i bryllup, så sørger teamet hos Petro Peluqueros gjerne for å sette opp håret og legge make-up.
Petro Peluqueros ligger på Calle Fiesta de la Cremá, Edif. La Paloma, lokale 1 B i Fuengirola, rett ved Feria-plassen. Se også; www.petropeluqueros.com.
For timebestilling, ring 952 467 130.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet