Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fashionvilla Shoptalk
 
Høstens nye mote fra FashionVilla
Den nye høstmoten byr på mørke farger – svart, navyblått, grått, russisk grønt – og sammen med en nyfortolkning av 70-tallets mote vil den med sikkerhet finne vei til enhver motebevisst kvinnes klesskap. Stramme bukser og leggings sees med over-sized topper og overdeler, og apropos over-sized; vi vil igjen se skulderputer i bybildet på de motebevisste som har funnet veien til FashionVilla.
FashionVilla er noe helt spesielt – når du trer inn døren, er det ikke som å komme inn i en hvilken som helst butikk. Det er en nemlig en eksklusiv, andalusisk villa som huser butikken. Medarbeiderne ved som det kvalitetsbevisste klientellet vil ha, og servicen er personlig og i topp klasse. Her er tid til å prøve det spennende utvalget, og trenger du det, kan du ta en pause og en kopp te på terrassen. FashionVilla har tøy til alle anledninger, både til hverdag og fest. Hver måned avholdes private moteshow som presenterer de nye tendensene for kundene og etter showet er det mulighet for selv å prøve ut tendensene. Innehaver Julia Rep gir tips og råd for å få oppdatert garderoben. Har du lyst til å bli med på neste måneds moteshow, kontakt FashionVilla for mer informasjon og sted. Tlf.: 952 850 501.
 
 
Splash

 
Gode høsttilbud hos Splash Pools Mijas
Selv om høsten står for døren, er det ofte fortsatt godt nok vær til en dukkert i poolen. Med det for øyet, tilbyr Splash Pools Mijas et stort utvalg av produkter for rengjøring av poolen, samt morsomt leketøy til en høstfest ved poolen.
Hos Splash Pools Mijas finner man alle former for kjemikalier, tilbehør og reservedeler. Samtidig kan man få svar på de spørsmål man måtte ha i butikken på Ctra. de Mijas, rett før restauranten Valparaiso på vei opp mot Mijas Pueblo.
Splash Pools Mijas tilbyr gratis analyse av poolvann. Man må bare ta med en liten prøve av vannet som vil bli undersøkt i butikken. Ut fra resultatet vil man få anbefalinger om hva som skal til for alltid å ha rent vann i poolen.
Splash Pools Mijas har et lite, men profesjonelt team samt en teknisk avdeling som foretar reparasjoner og som kan oppdage eventuelle lekkasjer. Samtidig tilbys også renovering og oppføring av helt nye pools.
I butikken finner man også alt fra badedyr, luftmadrasser, samt alt til spill og leker. Mange av disse er satt ned med helt inntil 60 prosent rabatt, og kjøper man store mengder til for eksempel en poolfest, kan man få enda større rabatter.
Splash Pools Mijas holder åpent mandag til fredag fra kl. 8.00 til 16.00. Se hjemmesiden www.splashpools.es der det også er et kart over hvordan man finner butikken. Det er parkering rett utenfor døren.
For ytterligere informasjon eller veiledning, ring 952 591 053.
 
 
Foto shoptalk Best in Spain DMN September 2013
Scott Walker, butikksjef i eiendoms- og servicesenteret BestInSpain.net i San Pedro de Alcántara.
Nytt eiendoms- og servicesenteret for nordmenn på kysten
BestInSpain.net er et nyåpnet eiendoms- og servicesenter i San Pedro de Alcántara som hjelper til med alt fra å finne drømmeboligen i Spania, utleie og administrasjon, ettersyn, innkjøp av møbler, renovering/oppussing av boliger, etablering av internet, tv eller mobiltelefoni og mye mere.
BestInSpain.net sin eier, Bjørn Netland, har vært ansatt i Nordea i 16 år og har bodd fire år i Spania. Han kjenner de mange formaliteter som skal ordnes når man kjøper en bolig i Spania. Derfor samarbeider BestInSpain.net med flere velkjente virksomheter på kysten slik at kunden føler seg trygg under hele kjøpsprosessen. Det samme gjelder når man vil selge sin bolig i Sør-Spania.
Stadig flere nordmenn ønsker å kjøpe en bolig i Sør-Spania på grunn av de lave boligprisene, og derfor er BestInSpain.net svært interessert i å utvide sin portefølje med boliger til salgs i området fra Málaga til Gibraltar. I tilllegg til eiendoms- og servicesenteret i San Pedro de Alcántara, har BestInSpain.net eiendomsspesialister i Calahonda og i La Duquesa.
BestInSpain kan også sørge for etablering av ADSL-internett, samt internett-tv med norske og skandinaviske kanaler.
BestInSpain.net er også forhandler av Másmóvil som er svært populært hos skandinaver med sine lave priser på både innen- og utenlandssamtaler. Hvis man bare ønsker å «tanke opp» mobiltelefonen, aksepteres alle mobiloperatører, og ikke bare Másmóvil.
BestInSpain.net er enkelt å finne. Det ligger i hovedgaten ved den store rundkjøringen i San Pedro de Alcántara, ved siden af Da Bruno.
For mer informasjon, se www.BestInSpain.net eller ring på +34 952 783 980. Personalet snakker norsk, engelsk og spansk.
 
 
Feriebolig Spanien 1 
 
Se boligutleie som en forretning
Utleie av boligen din på Costa del Sol kan være en fin måte å tjene penger på om du selv bare bruker den i en begrenset periode av året. På www.feriebolig-spania.no kan du opprette en boligannonse og leie ut din feriebolig. Men for å få flest mulig henvendelser, er det flere ting man må sørge for.

Boligen din i Spania står tom en stor del av året, og du har ofte gått og tenkt på at du kunne jo ha leid den ut når dui ikke selv bruker den. Men hvordan kommer man i gang? På feriebolig-spania.no som er en online-portal, kan man selv opprette en boligannonse og på den måten få henvendelser fra potensielle leietakere som ønsker å tilbringe ferien i Spania. Men det krever litt arbeid å komme i gang, forteller direktør Claus Sørensen.
«Man må tenke på det som en forretning, og det kan ta tid å bygge den opp, for man må skape seg et godt rykte slik at folk kommer igjen og samtidig anbefaler boligen til andre. Et langsiktig perspektiv er bra,» forteller Claus Sørensen som mener at det aller viktigste er å være troverdig.
«En ting som kan gi økt troverdighet er at man som eier svarer raskt på forespørsler og at man svarer på alle og forteller om ferieboligen er ledig. Det nytter ikke om det går flere dager,» sier han.
På www.feriebolig-spania.no kan man også legge til en kalender som viser når boligen er ledig og utleid.
«Ved å holde den oppdatert kaster man ikke bort hverandres tid. For da vet både eier og leietaker når boligen er ledig og bruker ikke tid og krefter på å spørre og svare,» sier Claus Sørensen.
 
 Feriebolig Spanien 2
 
Når man lager en boligannonse på www.feriebolig-spania.no er det flere ting man må tenke over dersom annonsen skal bli god, anbefaler Claus Sørensen.
«Det vises tydelig at man er seriøs hvis man har noen flotte bilder av såvel innendørs- som utendørsmiljøet. Ta bildene en dag det er lyst og mens solen skinner. For å få gode bilder kan det være en idé å benytte seg av en profesjonell fotograf. Det er også viktig å vise hele boligen.»
Hjemmesiden finnes på 10 forskjellige språk, så for å få boligen gjort kjent overfor flere potensielle leietakere, kan det være en fordel å oversette boligannonsen til andre språk som for eksempel svensk, engelsk, tysk eller spansk.
Din utleiebolig må også ha en utleiepris, men det kan godt være litt vanskelig å finne ut av hva man kan kreve i leie.
«Hvis man er ny på dette feltet, kan det være vanskelig å finne den realistiske leieprisen på utleieboligen. Et godt råd er å se etter hva leieprisen er for andre og lignende boliger i samme boområde,» sier Claus Sørensen.
For å få bygge opp sin troverdighet som utleier, må man tillate at folk på hjemmesiden kan vurdere utleieboligen som de har feriert i.
«Jeg foreslår at den funksjonen er slått på, for da kan andre mulige leietakere få et inntrykk av hvordan oppholdet har vært. Man kan selvfølgelig risikere å få negative kommentarer, men det må man ikke være redd for, for det gir troverdighet jo flere slike vurderinger man har,» sier Claus Sørensen.
Gjør man alt riktig med boligannonsen på www.feriebolig-spania.no, må man ofte regne med å få mange henvendelser.
«I 2012 ble det i gjennomsnitt sendt 45 henvendelser per boligannonse på våre hjemmesider, så det er gode muligheter for å få leid ut boligen deler av året,» forteller Claus Sørensen.
Les mer på www.feriebolig-spania.no der du også kan lese mer om hvordan det foregår, og hvordan du kommer i gang.
 
 
Integral Clean
 
Rengjøring med erfaring og fokus
Punktlighet, profesjonalisme og fokus på de minste detaljer – det er noen av de viktigste verdiene for Macarena Luque Martin og Leticia Velazquez Rodriguez fra rengjøringsfirmaet Integral Clean. Mange har hatt dårlige erfaringer med «skattefri» rengjøringshjelp, men deres profesjonelle rengjøringspersonale er alle på kontrakt og forsikret.
«Noe av det viktigste for oss er at våre kunder kan stole på oss når de gir oss nøkkelen», forklarer Macarena Luque Martin. «Og så er det de små tingene som er viktige – vi går i dybden og overser aldri noe.»
Kundene skal også kunne stole på at hjemmet – eller uansett hvor det er behov for rengjøring – blir rengjort med de beste produktene og at det tas høyde for spesielle behov.
«Vi er seriøse og gir samtidig en personlig betjening,» sier Macarena. Firmaet ligger i Marbella og tilbyr rengjøring på Costa del Sol, både av leiligheter, kontorer, vinduer, båter og garasjer. Det er kunden som bestemmer når det skal gjøres rent, og firmaet er fleksible dersom det en dag er behov for ekstra timer eller om rengjøringen skal flyttes til en annen dag. Integral Clean har mulighet for å tilby rengjøring på dags-, ukes- eller månedsbasis. Har det vært håndverkere på jobb, tar de rengjøringen etterpå, og må gulvet slipes, har de det nødvendige utstyret. Alle oppgaver løses etter kundens ønsker.
Tlf.: 608795370/ www.iclimpiezas.es.
 
 
nor dental IMG 4948
 
Ny norsk tannlegeklinikk i Elviria
Etter 6 år i Norge, vender nå tannlege Bjørn Abraham-Nilsen, tilbake på Solkysten. I oktober åpner han Clinica NorDental i Centro Comercial Elviria.
«Vi henvender oss hovedsakelig til det skandinaviske markedet, men selvsagt er alle nasjonaliteter velkomne»: sier Bjørn Abraham-Nilsen.
Klinikken vil tilby alt innen generell tannbehandling, samt spesial kompetanse innen estetisk tannbehandling, implantologi og laserbehandling. Han sier videre at det legges vekt på kvalitet til riktig pris.
«Vi gleder oss til å nyte solen og det gode livet i Spania igjen» avslutter han.
 
 
Pueblo Lopez
 
Original andalusisk sjarm på Restaurant Pueblo López
Det er ikke alltid enkelt å finne de gamle og sjarmerende spisestedene i opprinnelig andalusisk stil. Men i sentrum av Fuengirola, i det lille boligkvarteret Pueblo López ligger den romantiske restauranten Pueblo López. Selv om spisestedet bare ligger to minutter fra bysentrum, hersker det en utrolig fred og ro over stedet. Selve boligkvarteret er fra slutten av 1960-tallet, og alle husene er vedlikeholdt i typisk andalusiske stil med rustikk murvegger, hvite fasader og store buer. Restaurant Pueblo López ligger ut mot den lille, brosteinsbelagte patioen med sin store vannfontene i midten. Her kan gjestene i sommerperioden sitte ute og nyte de flotte omgivelsene. På mer kjølige kvelder flytter man inn i restauranten der alt også er holdt i rustikk andalusiske stil.
I 1978 kjøpte ekteparet Blom restauranten, men solgte den igjen i 1983 for å leve et mer avslappet liv. I 1996 hørte de likevel at restauranten var lagt ut til salg, og de kastet seg derfor ut i restaurantbransjen igjen med samme konsept som tidligere. For fem år siden overtok datteren Gabriella driften av restauranten, men på den betingelsen at hun lærte å lage alle de rettene restauranten er kjent for. Det ordner hun nå med stor profesjonalisme.
Menyen er internasjonal, men med et stort utvalg skandinaviske retter som for eksempel laks med dill, røkt laks eller sild. Prisnivået ligger på et rimelig nivå, og man kan få dagens rett bestående av fire forskjellige forretter, 2 forskjellige hovedretter (fisk eller kjøtt), samt kaffe eller dessert for 14,50 euro.
Restauranten holder åpent alle dager fra kl. 19.00, unntatt søndager. Bordbestilling kan skje på tlf.nr.: 952 47 19 29.
 
 
Costabiler shoptalk
 
La katten passe bilen din
Hvem passer på bilen når du er borte? Hvis du bruker Blue Cat Parking kan du lene deg trygt tilbake i setet når flyet letter, vel vitende om at det blir passet godt på bilen din og at du alltid kan få tak i firmaet, for der arbeider man 365 dager i året og 24 timer i døgnet. Den utvidede medarbeiderstaben kan hjelpe deg på spansk, engelsk og skandinavisk.
«Kundene har personlige krav som de ønsker oppfylt, og de forventer at servicen er i orden. Dessuten ønsker de å parkere et sted de kan stole på. Det er vår spesialitet å sørge for at de er tilfredse,» forklarer Dave fra Blue Cat Parking. «Vårt team har masser av erfaring og ekspertise på området.»
Har du valgt Innendørs Sølv Parkering, sørger de for at bilbatteriet holdes i tipp-topp-stand, selv ved langtidsparkering. Rett overfor bryggeriet San Miguel ligger innendørs-parkeringshuset, få minutter fra lufthavnterminalene. Firmaets minibusser kjører i shuttletrafikk for å få deg fram og tilbake, og fordi det er døgnåpent, er sene ankomster ikke noe problem. Kunder kan også velge å få bilen mottatt eller utlevert direkte ved terminalene.
Har du ikke bil selv, kan du leie hos Costabiler samme sted – med samme service. Husk å reservere i god tid for de beste tilbudene. På Blue Cat Parking’s hjemmeside er det raskt og enkelt å bestille parkering. I tillegg til den omgående bekreftelsen sparer man inntil 15 %.
Tlf.: +34 952 105 700 – www.costabiler.dk.
 
 
Foto Shoptalk Kaas og Kirke DNM Sept 2013
 
Helseforsikring til personer uansett alder
Som et resultat av at flere skandinaviske forsikringsselskaper trekker sine helseforsikringer tilbake fra det spanske markedet, opplever flere og flere personer å stå eller risikere å stå uten helseforsikring, eller at det selskapet som de har tegnet sine forsikring i, ikke lenger kan tilby den samme servicen fordi forsikringsselskapet ikke lenger vil være representert her i landet.
Kaas & Kirkemann, forsikringsmeglerne som har spesialisert seg på forsikringer for skandinaver i Spania, er oppmerksomme på denne utviklingen og de problemstillingene dette medfører, særlig for den eldre generasjon. Hos Kaas & Kirkemann er man også klar over at det ofte ved nytegninger av private helseforsikringer ofte er slik at denne ikke vil dekke en sykdom som en kunde allerede har hatt på grunn av muligheten for at den kan oppstå igjen.
Kaas & Kirkemann tilbyr derfor unike og enestående – i samarbeid med et stort forsikringsselskap som har spesialisert seg på helseforsikring – helseforsikringer til personer i alle aldre, og til personer som ikke tidligere har vært rammet av sykdom, men også til dem som allerede har opplevd dette.
Som privatperson har man derfor gjennom Kaas & Kirkemann mulighet for å få en god, omfattende helseforsikring som dekker alle, uansett alder og som også tilbyr seg å dekke eksisterende skavanker.
Kass & Kirkemann understreker at alle, også personer som ikke tidligere har hatt sin skandinaviske helseforsikring gjennom Kaas & Kirkemann, kan kontakte dem for en uforpliktende prat om helseforsikring hos dem.
For ytterligere information, kontakt Kaas & Kirkemann på tlf.: 95 247 83 83 eller på hjemmesiden www.kaaskirkemann.net.
 
 
GreatPlacetoWork13-515
Jørn Anthonisen, kundsentersjef for den norske avdelingen, tar sammen med Trine Blom, kundsentersjef for den svenske siden, imot prisen i konkurransen om Spanias beste arbeidsplass 2013.

Sector Alarm – en av Spanias beste arbeidsplasser
Hvert år deles kvalitetsprisen Spanias beste arbeidsplass ut, og stolte vinnere av fjerdeplassen i sin kategori (50-100 ansatte) heter Sector Alarm og ligger her på Costa del Sol.
Sector Alarm er et internasjonalt sikkerhetsselskap med sikkerhetsløsninger av høy kvalitet for private husholdninger. Med stor framgang i Norge og Sverige satser de nå også stort i Europa, nylig kjøpte selskapet en portfølje på 85.000 kunder i Irland! Dette er et voksende selskap, også på Costa del Sol. En av framtidsplanene er at alle lands kundesenter skal finnes under samme tak for å sikre bedriftskulturen samt kvaliteten i både opplæring og i utføringen av arbeidet.
Sector Alarm og det prisbelønte kundesenteret som i dag betjener det norske og svenske markedet, ligger i Fuengirola, og forklaringen er enkel: lavere driftskostnader skaper muligheter for å satse på et høyt kvalifisert kundesenter. Dette gjenspeiles i at man er nøye med hvem som ansettes og det jobbes aktivt med å sikre gode utdanningsprogram og kurs, samt tette oppfølgingsprogram. Dessuten har Sector Alarm en betydelig internrekruttering og sin egen Sector Business School, med en visjon om å bli en av de mest kjente innenfor intern opplæring.
Sector Alarm i Fuengirola tror at det alltid finnes en måte å gjøre servicen overfor sine kunder enda bedre og at en del av framgangen bunner i en trivelig arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø og god omsorg for personalet. Og selvfølgelig feires og belønnes også gode resultater.
Som et ledd i kvalitetsarbeidet, øker nå Sector Alarm i Fuengirola antall ansatte. Er du målrettet, pålitelig, takler stress og har en god arbeidsmoral og en sterk vilje til å gjøre et bra og kvalitativt godt arbeid, kan en jobb hos Sector Alarm være noe for deg. Er du dessuten positiv og kundefokusert og vil vise kundene den beste løsningen, kan du være riktig person for Sector Alarm.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.