Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Antonsen T-Line bringer flyttegodset helt til døra
Det er alltid mange ting som skal ordnes før man flytter til Spania. Selve flyttingen er svært viktig fordi man legger sine eiendeler i andres hender. Derfor bør man bruke et flyttefirma som har erfaring og kompetanse til å sørge for at alle eiendeler ankommer til det nye hjemmet i Spania i samme stand som ved avgang. Antonsen T-Line som er et lite familiedrevet flyttefirma fra Sortland, har 25 års erfaring med flyttetransport fra Norge til Spania. Flyttebyrået har åtte flyttebiler. Første uke i hver måned kjører en flyttebil fra Norge med flyttegods til Sør-Spania, og fra høsten kjører flyttebyrået Mobico som er eid av Antonsen T-Line, fra Norge til Costa Blanca i samarbeid med Roslagens Europatransport. Innehaver av Antonsen T-Line, Per Einar Antonsen og Jenny Blix og det danske flyttebyrået Silkeborg Flytteforretning i Los Boliches, Fuengirola, arbeider tett sammen. ”Ofte kan våre 18-meter lange flyttebiler ikke komme helt fram til kunden. Her hjelper Silkeborg Flytteforretning med omlasting av flyttegodset, samt stiller med ekstra flyttepersonale hvis det skulle være nødvendig. Silkeborg Flytteforretning kan også lagre flyttegods,” forteller Per Einar.
Antonsen T-Line sørger for at det ved 90 prosent av alle flyttinger er samme person som laster og lesser flyttebilen. ”Det gir større trygghet når kunden vet at det bare er én person som har hatt med vedkommendes eiendeler å gjøre. Vi bruker for det meste Stewart Miller som har kjørt for oss siden 1999,” forsetter Per Einar.
Antonsen T-Line gir også råd om hvordan man best pakker flyttekassene. ”Mange tenker ikke over at deres eiendeler kan gå i stykker hvis de ikke blir pakket ordentlig. Derfor hjelper vi gjerne til med gode råd om hvordan en flyttekasse best skal pakkes,” forteller Per Einar og fotsetter; ”Kunder som bor i Spania kan også kontakte Mads hos Silkeborg Flytteforretning. Der får de svar på alle spørsmål de måtte ha. Kunden bør være oppmerksom på at all flyttetransport er forbundet med en risiko for skade på flyttegodset. Antonsen T-Line har en ansvarsforsikring som dekker en eventuell skade, men kun opp til en verdi på 1.200 kroner per kubikkmeter.
Tilbud fra Antonsen T-Line inneholder alltid denne forsikringen. Kunden må likevel være oppmerksom på flyttevolumet før flyttingen og at det kan tegnes en ekstra forsikring hvis volumet overstiges. Antonsen T-Line bygger nå et stort, nytt lager i Romset som framover vil bli firmaets hovedkvarter i Norge.
For et uforpliktende tilbud, kontakt Antonsen T-Line i Norge på +47 76 13 35 10, epost: post@tline.no eller Silkeborg Flytteforretning i Spania på tlf.: +34 952 46 18 44, epost: mads@silkeborg-flytteforretning.dk. For mer informasjon om Mobico, se www.flyttebilen.com/index.html.Man kan også følge Antonsen T-Line på Facebook – Antonsen T-Line AS.

 

Moderne kvalitetsvillaer etter skandinavisk standard
Flere og flere skandinaver etterspør boliger som er moderne, stilrene med store vinduspartier og mye lysinnfall. Det belgiske byggefirmaet ID Domus er spesialister på moderne kvalitetsdesign som lever opp til skandinavenes krav til en drømmebolig i Spania. Men ikke bare det endelige resultatet er viktig. Derfor involverer ID Domus alltid kunden i alle stadier av byggingen.
”Det er viktig at den kommende boligeieren vet hva vi gjør, alt fra de mest alminnelige til de mer tekniske delene av byggearbeidene. Når først boligen er oppført, kan jo ikke kunden se om fundamentet, vegger eller isoleringen er ordentlig gjort”. Derfor kan kundene logge seg inn på vår hjemmeside www.iddomus.com og se utviklingen på byggearbeidene,” forteller Filip Van Essche som tidligere har stått for salget av Laguna de Banús, Oasis de Banús, Bahía de Banús og Benalmádena Puerto Marina.
Hver etappe av byggingen sjekkes av et uavhengig kontrollfirma – Bureau Veritas eller SGS – som etterpå utsteder et sertifikat. Først når hele byggearbeidet er ferdig og alle sertifikater er utstedt, får kunden den endelige regningen.

Alle villaene er i stilren design med store, lyse rom. Værelsene har på en vegg med vinduer fra gulv til tak som sikrer et perfekt lysinnfall. Det anvendes bare kvalitetsmaterialer som fortrinnsvis kommer fra Nord-Europa, og alle hvitevarer er kjente kvalitetsmerker fra blant annet Tyskland. Også hagen og terrassene er laget i overensstemmelse med villaens design. En spesiell detalj er blant annet ventilasjonen i taket på terrassen – også til varme om vinteren. Og poolen er selvfølgelig en infinity-pool som passer perfekt inn i den moderne designen.
Villaene fra ID Domus er ikke typehus, men kan oppføres slik kunden ønsker det. En villa på rundt 300 kvadratmeter ligger prismessig fra 900.000 euro. ID Domus har flere tomter til salgs, men har man selv en tomt, kan villaen oppføres der.
For mer informasjon om villaene, se www.iddomus.com eller ring på tlf.: +34 635 963 118.

 

Andersen Fox tenker igjen skandinavisk
Eiendomsmegler Andersen Fox Estate Agents på Mijas-veien er tilbake på skandinaviske hender, etter at norske Gunnar Egidius har kommet inn som partner. Han driver IT-virksomhet i Norge, men familien vil nå til Spania der de har feriert i mer enn 10 år.
”Jeg har alltid interessert meg for det spanske eiendomsmarkedet, og mitt siste hus kjøpte jeg via Mike Broad som jeg har full tillit til. Så da han spurte om jeg ville være hans partner, nølte jeg ikke med å takke ja.”
Mike Broad var på dette tidspunktet ansatt i Andersen Fox og hadde fått muligheten til å overta firmaet som opp gjennom 90-tallet var skandinavisk eid.
”Det er viktig at vi igjen tenker skandinavisk, for kjøpelysten er stor på dette markedet,” forteller Mike Broad som nevner engelskmenn og russerne som to andre sterke kundegrupper.
”Markedet og kjøperne har endret seg de siste årene. Tidligere søkte man etter bolig i et bestemt område. I dag går de fleste potensielle kjøperne etter en spesiell type bolig. F.eks. en penthouseleilighet på 100 m2, med havutsikt og felles pool og tennisbane. Og innenfor et bestemt budsjett. Om boligen ligger i Benalmádena eller Elviria er underordnet,” forteller Mike Broad.
Nettopp derfor har Fox Andersen åpnet nytt kontor i Marbella, slik at hele kysten dekkes.
”Vi hører absolutt til blant de meglerne som har flest boliger i vår portefølje, så vi kan nesten finne drømmeboligen til gud og hvermann,” sier en smilende Mike Broad som ser optimistisk på framtiden.
”Det har vært vanskelige tider for bransjen og Costa del Sol som helhet, men nå blåser det igjen milde vindene over kysten. Folk har innsett at prisene ikke faller mer og at solen her alltid skinner 300 dager i året. Mange gode boliger kan i dag fås for halvparten av det de kostet i 2007 da prisene lå på topp.”
”Og det er ikke bare bankenes konkursbo som har falt med 50 prosent. Langt de fleste av våre forespørsler er etter villaer i prisleiet 350 – 750.000 euro og billige leiligheter mellom 100 – 200.000 euro. Og har man den rette megleren, kan man få svært mye igjen for pengene,” sier Mike Broad og Gunnar Egidius som ser fram til å hjelpe kommende skandinaviske boligeiere på Costa del Sol.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet