Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dra på shortbreak i den svenske hovedstaden – og opplev et helt spesielt hotellrom

Dra på shortbreak i den svenske hovedstaden - og opplev et helt spesielt hotellrom

Side 46 n

Det er ikke et hotell. Det er en ikke en leilighet. Det er Gabriel’s Private Junior Suite. Det er et luksushotellrom, det eneste i sitt slag – for det er faktisk en privat bolig i det sentrale Stockholm. Et unikt konsept i Sverige, høyst sannsynlig også i Europa og muligvis i hele verden.
 
Side 46 o
 

Med den lille weekenvesken under armen slentrer jeg langsomt gjennom Södermalm. Ved de utendørs serveringsstedene sitter stockholmere og turister og slikker sol opp mot husmurene. De grønne områdene blomstrer. Trafikken er stille, til og med på den travle Hornsgatan.

Jeg når fram til Reimersholme og det er her mitt rom for natten ligger – Gabriel’s Private Junior Suite. På internett sees bilder av et vakkert hotellrom, i samme stil som de mest luksuriøse jeg har bodd på, men det er vanskelig å forstå at det skulle være her, midt blant vanlige byhus.
Noen sommerfugler strekker vingene i magen min: «Hva driver jeg medi? De bildene jeg har sett, passer da ikke med en leilighet i disse trakter», tenker jeg for meg selv.
Jeg sjekker adressen og jo, det er riktig, og han som står lenger framme ved porten må være Karl. På svært vennlig og profesjonelt vis hilser han meg velkommen. Han er min private butler under mitt besøk, en moderne butler; «Den lekreste i byen», som man kan lese på hjemmesiden. Rutinert tar han vesken min og viser meg opp gjennom trappegangen – en vanlig trappegang, ren, tom og kjedelig – og fram til døren.
 
Side 46 l
 
Fra kjedelig trappegang til underspilt, lekkert miljø
Takket være Karls behagelige behandling har den flaksende sommerfuglen i magen min forvandlet seg til store forventninger. Nå er jeg blitt nysgjerrig. Hva er dette?
Etter noe som føles som evigheter,
der føles som en evighed glir døren opp. Jeg møtes av blide farger i en sober, lekker atmosfære inspirert av Paris ved århundreskiftet. Alt oser av luksus, ro og harmoni.
Karl setter vesken min fra seg og jeg takker for den behagelige velkomsten. Jeg får den nødvendige informasjonen og så står jeg der alene. Akkurat som i filmene slenger jeg meg så lang jeg er på sengen og snuser inn atmosfæren og merker at jeg smiler bredt – sengen er så deilig at jeg ikke vil opp igjen.
 
Side 46 a
 
Eksklusive fliser, Molton Brown og brodert emblem
Som alltid er jeg nysgjerrig på hva et hotellrom tilbyr. Jeg har allerede oppdaget den bløte badekåpen, til min glede av merket Pellevävare, på sengen og fortsetter min oppdagelsesreise på badet. Her trår jeg inn på håndmalte, italienske fliser fra Vietri sul Mare, veggene er dekket av polerte pizarra-stein, alle pleieprodukter er fra Molton Brown og håndklærne og badekåpen, er brodert med Gabriels eget emblem, skapt av Timothy Crisp. Badekaret ser virkelig innbydende ut – og jeg skal nok finne tid til å slappe av i det med en god bok.
 
Side 46 i
 
For et kjøkken!
Min opdagelsesreise fortsetter. Bak skydedørene finner jeg et fullt utstyrt lite kjøkken og det er her Gabriel’s Private Junior Suite skiller seg fra et vanlig hotellrom – hvis man selv vil lage mat eller bare ha en kopp te, har man muligheten og man kan dermed også spare litt penger.
Tilbake i rommet, legger jeg merke til de tunge gardinene. Over sengen henger kunstverket «Hipp, Hipp, Hurra!» av skagenmaleren P.S Krøyer fra 1888. Og med bildet av glade mennesker, skålende i sjampanje midt i det grønne på netthinnen åpner jeg balkongdøren og blir møtt av utsikten over Pålssundet og mot Riddarfjärden, og det grønne området virker som en forlengelse av den danske malerens bilde.
 
Side 46 e
 
Stjerne for en dag
Da jeg gjorde bestillingen min, følte jeg meg nesten som en filmstjerne da Gabriel spurte om jeg hadde noen spesielle ønsker. Hans motto er å oppfylle alle ønsker, fra blomster, drikkevarer og pleieprodukter til… ja, la fantasien løpe løpsk. Jeg overdriver ikke når jeg forteller at rommet er smykket med hvite liljer og på bordet står en flaske avkjølt Pol Roger-sjampanje og et krystallglass. Følelsen av å være filmstjerne forsterkes når jeg tar et bad og lar rommet fylles med min yndlingsmusikk.
 
Side 46 d
 
Noe negativt?
Etter badet bega jeg meg mot en av byens restauranter, anbefalt av Gabriel, og jeg må medgi at jeg var tilfreds. Også frokosten som var etter mine ønsker og som Karl kom med, kan bare roses – eller skal jeg si «liljes» i mitt tilfelle. Det er likevel en negativ ting som jeg vil påpeke, og det er at nå er det slutt. Når jeg trår ut av døren og forlater Gabriel’s Private Junior Suite, går jeg tilbake til virkeligheten og vet at jeg kommer til å tenke tilbake og ønske at dette «hotelloppholdet» var min hverdag – slik det faktisk er for Gabriel, for det jo hans private hjem som han så gjestfritt har åpnet for oss andre slik at vi kan oppleve det.

 
Side 46 p
 
«Jeg vil bo på i hotellrom»
Det hele startet da Gabriel Sundqvist gikk på gymnaset på slutten av 1990-tallet. Han hadde lang vei til skolen og valgte å kjøpe en liten leilighet der han kunne bo på hverdagene, i området Södermalm i Stockholm. En tidligere klassekamerat har fortalt at Gabriel allerede den gangen sa at han ville gjøre leiligheten om til et hotellrom, for han hadde det så bra på hoteller. Årene gikk, Gabriel kjøpte en annen lejilighet i samme hus og realiserte drømmen. Han fikk hjelp av profesjonelle interiørdesignere og leverandører for å få den rette følelsen av hotell og skape det som i dag er Gabriel’s Private Junior Suite – Værelse 351.
 
Unikt konsept
Å leie ut boligen er ikke noe nytt, det er det mange som gjør verden rundt. Det unike ved Gabriel’s Private Junior Suite er at dette faktisk er en privat bolig som har blitt forvandlet til et luksushotellrom, med alle de fasiliteter det tilbyr, kombinert med en vanlig bolig. Og man må ikke la seg narre av leilighetens hotellutseende, for det er faktisk Gabriels hjem der han selv bodde, i 2-3 år og som han fortsatt bor i når han er i Stockholm. Han pendler nemlig mellom den svenske hovedstaden og København. Men i stedet for at leiligheten står tom når han ikke bruker den, leier han den altså ut i stedet.
 

Kort info:

Gabriel’s Private Junior Suite består av et rom med king size-seng og et spiseområde, et bad med badekar, et kjøkken og en balkong. Du finner fasiliteter (som alle er inkludert i prisen) som: flatskjerm-tv med alle internasjonale kanaler, Netflix og Apple-tv, trådløst internett, musikanlegg og minibar. Butleren Karl står til din rådighet, og sammen med Gabriel er deres mål å oppfylle alle dine ønsker (innen for rimelighetens grenser) og som en ekstra luksus er det alltid en flaske Pol Roger-sjampanje inkludert i prisen. Vil du på restaurant, gå på bar eller på klubb eller gjøre noe annet i storbyen, trenger du ikke kvie deg for å be Gabriel om anbefalinger. Hans smak er god og variert, og hans forslag er ofte midt i blinken. Hilser du dessuten fra ham, er det stor sjanse for at du blir behandlet som en stjerne.
 
Priser på Gabriel’s Private Junior Suite fra: 120 € / per natt, 700 €/ per uke, 2600 €/ per måned.
 
Mer informasjon/kontakt: www.sundqvist.com eller: https://sv.airbnb/rooms/1003006.
Av Sara Laine

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.