Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hansen Real Estate er med hele veien
”Vi selger ikke bare boliger, vi selger hjem”. En bolig er et hjem når kjøper føler seg hjemme og har en god magefølelse. For at kjøper kan føle seg hjemme, må boligen fungere med de bekvemmeligheter som den enkelte har behov for. Det kan være møblering etter deres smak, installering av aircondition, skandinavisk tv, internett, forsikringer, osv. Det er alt sammen noe vi hjelper med å få løst for våre nye boligeiere”. Ordene kommer fra Jannie T Hansen som sammen med sin mann, Germán Rodriguez, driver Hansen Real Estate i Torre del Mar.

”Det tar naturligvis tid, men for oss er det en service og en viktig del av jobben som eiendomsmeglere. Vi mener det er en naturlig etter-service, og den yter vi. Vi må jo huske at mange ikke snakker det nye språket og kan derfor få noen vanskeligheter ved selv å måtte sørge for dette, forteller den danske eiendomsmegleren.

”Nye tilflyttere ” kan ha vansker med selv å finne fram til den rette boligen. De kan være usikre på hvor de vil bo og i hvilken type bolig. Og det er ganske forståelig, ettersom mange kjøpere ikke alltid har kjennskap til områdene her nede, og heller ikke vet hvilke fordeler og ulemper som kan være forbundet med disse. Det viktigste er jo at den boligen man ender opp med å kjøpe er den som oppfyller behovene ved både feriebruk og lengre eller permanent opphold, hva angår type og beliggenhet.

Vi har allerede fra starten av noen gode samtaler med potensielle boligeiere, og jeg tror egentlig man kan si at jo bedre samtalene er innledningsvis, jo færre visninger har man med kjøperne før vi finner fram til den rette boligen. Faktisk har det skjedd ikke så få ganger at enkelte har bare sett en bolig, og den ender de opp med å kjøpe. Jannie T. Hansen ser igjen lyse tider for eiendomsmarkedet.

”Det gjennomføres nå mange boligkjøp, og det gjelder også for oss. Prisene er presset til bunns, og man kan finne deilige boliger som er kraftig redusert i pris. Det er ikke tendens til ytterligere fall i prisene, og det tyder på at de virkelig gode og salgbare boligene der du får mest for pengene, nå har funnet et stabilt leie. Om det tar 1 – 2 år før prisene igjen begynner å stige, er det nok ikke engang spåmenn som vet, men hvis man går med drømmer om bolig i Sør-Spania, er tidspunktet for å kjøpe helt riktig”.

Hansen Real Estate har spesialisert seg på området Axarquía som ligger øst for Malaga, med bl.a. Torre del Mar, Caleta, Benajarafe og Torrox og tilbyr alle typer eiendommer.

Kontakt:
Hansen Real Estate
Avda. Andalucia 64, Torre del Mar
Tlf.: +34 952 541 794 / www.hansen-realestate.com

 

Stor interesse for boligmesse
Den nye bolig- og investeringsmessen MIPS opplevde stor suksess i slutten av mai.

Det strømmet til med besøkende som var på utkikk etter en bolig på Costa del Sol – eller på jakt etter en god investering. De norske firmaene Vime Realty og Vogt Advokatfirma var representert.

”Etterspørselen etter boliger blant skandinaver er nå tilbake på samme nivå som før krisen, og det er fantastisk bra for bransjen. For mange boliger her på messen er prisene redusert med helt opptil 60 % i forhold til da prisene lå på topp i 2007. Det betyr at man i dag kan få svært bra boliger i gode områder for under 150.000 euro», forteller Eivind Due-Hansen fra Vime.

Hans optimisme er typisk for hele bransjen, også hos Christine Sollie fra Vogt Abogados som satt i det ekspertpanelet som belyste og diskuterte Costa del Sols boligmarked. Christine Sollie søkte etter lempelige regler for moms og andre avgifter på boligkjøp for å stimulere etterspørselen ytterligere og bevare denne på sikt. ”Momsen har steget, og sammen med andre avgifter må man som kjøper regne med en ekstra utgift på ca. 14,5 % i forhold til kjøpesummen ved nyoppførte boliger, og en ekstra utgift på ca. 11 % i forhold til kjøpesummen ved brukt kjøp av boliger. Dette er mye i forhold til andre land og kan avholde noen fra å kjøpe”, mener det norske advokatfirmaet Vogt Advokatfirma som sammen med sine kollegaer også ønsker seg lempeligere regler for utstedelse av residencia til ikke-EU borgere som kjøper bolig på Costa del Sol. Dette er primært med tanke på russere, kinesere, de asiatiske landene, samt borgere fra Midtøsten som i dag kjøper og investerer stort på Costa del Sol.

 


Foto: Johnny Gates fra Marbella-Eye

Moteshow med Nina B Fashion Boutique
MC Café på Marbella Club dannet rammene rundt det forrykende moteshowet da Nina B viste fram sommernyhetene.

Modellene strålte i sommersesongens absolutt smarteste mote – en skjønn blanding av rock, hippie og urban fra bl.a. Hunkydory, Gypsy 05, Rabens Saloner, Twenty8Twelve, Odd Molly og Ella Luna. Og de flotte kolleksjonene ble selvfølgelig krydret med lekre lærvesker fra italienske Campomaggi.

Arrangementet inspirerte alle foran sommeren 2013 med en super atmosfære, fantastisk tøy og herlig musikk.
Nina Bs kolleksjon tiltrekker seg helt sikkert tidens moderne og trendy kvinner.

Du finner Nina B. Fashion Boutique på Calle Las Malvas 62, Nueva Andalucía – i samme bygning som hotell Nueva Andalucía Plaza (H10).
Hvis du gikk glipp av moteshowet, kan du la deg inspirere og friste i Nina B’s webshop www.ninabmarbella.com.

 

Mer innendørsparkeringer hos Blue Cat Parking
Blue Cat Parking, søstervirksomheten til bilutleiefirmaet Costa Biler, har lenge hatt fordelaktige innen- og utendørs parkeringsmuligheter ved lufthavnen i Málaga. Likevel har det i høytider med stor etterspørsel vært nødvendig å leie flere plasser for innendørsparkeringer for å tilfredsstille kundenes etterspørsel. Men det er nå ikke lenger tilfelle. Blue Cat Parking har nemlig kjøpt 300 nye, innendørs parkeringsplasser rett ved siden av lufthavnen.

Med de mange uten- og innendørsparkeringene som Blue Cat Parking nå tilbyr, står bilen i trygge omgivelser og rett i nærheten når man kommer hjem igjen. Velger man en innendørsparkering, kan man tegne et Premium Indoor-årsabonnement som blant annet inkluderer batterilading til moderne biler i luksusklassen som bare bør langtidsparkeres med en tilkoblet batterilader slik at elektroniske problemer kan unngås. En annen fordel ved innendørs parkering er også å beskytte den mot sterke sol slik at skader i lakken kan unngås.

Prisene på innendørs parkering er svært fordelaktige, og ved online-booking får man 15 prosent rabatt. En uke koster kun 46,75 euro. Jo lenger bilen står parkert, jo lavere blir prisen. To uker koster 81,60 euro og fire uker kun 130 euro. Prisen på et årsabonnement på innendørs parkering er 995 euro, og 555 euro ved utendørsparkering. Man kan også booke ”open return” til kunder som ikke har en fastsatt dato for sin hjemkomst.

Som parkeringskunde kan man enten benytte seg av gratis shuttlebuss som kjører mellom parkeringshuset og lufthavnen, eller man kan velge å la Blue Cat Parking hente og avlevere bilen ved lufthavnterminalen mot et lite ekstragebyr.

Costa Biler og Blue Cat Parking minner om at man bør bestille i god tid før sommeren, for allerede i juli måned kan det fort bli fullt. For ytterligere informasjon, se henholdsvis www.costabiler.dk og www.bluecatparking.com.

 

Vi bråker og roter – men det blir fint etter ombyggingen
Hos Dan Optica i Fuengirola er man for øyeblikket – etter lengre tids planlegging – i gang med en større ombygging og renovering av lokalene. Det gjøres for å skape lyse og moderne rammer om servicen som personalet gjerne vil yte kundene.

Ombygningen vil bl.a. forbedre adgangen for rullestolbrukere og gi mer plass til de diagnostiske apparatene og teknikkene som Dan Optica rår over i prøverommene.

Dessuten vil de nye, lyse lokalene gi optimale muligheter for å vise fram de eksklusive kolleksjonene av brilleinnfatninger, tilbehør og hjelpemidler.

Dan Optica holder åpent som vanlig i ombygningsperioden, og du er som alltid velkommen til å stikke innom.

Åpningstidene er:
Mandag til fredag 10.00 – 14.30 og 17.00 – 20.00
Lørdag 10.00 – 14.00

Timebestilling for gratis synstest 952 58 39 10
www.danoptica.com

 

Nå åpner Lechuga i Fuengirola
Lechuga Salads & Tapas er en svenskeid restaurant som for første gang åpnet dørene ved den sentrale Plaza de la Merced i Málaga for snart ti år sedan. I årenes løp har det rukket å bli et svært populært sted både for spanjoler og turister, mange av gjestene er gjengangere og andre kommer dit takket være den velrennomerte reiseguiden Lonely Planet.

Nå er tiden inne for å ta suksessen til nye høyder, og Lechuga har nå slått seg sammen med den populære nattklubben Lumière i Fuengirola, og suksessen er sikret. I stilrene lokaler med lekker innredning i moderne stil, har portene nettopp opp til den nye restauranten på hovedgaten i Fuengirola, rett ved kirketorget.

Til lunsj og middag serveres vellagde matretter av lokale råvarer, presentert på en gjennomarbeidet, artistisk måte, om man kan spørre seg om det er selveste Picasso som har hatt innflytelse på kokken på kjøkkenet. Gjestenes komplimenter over maten lar ikke vente på seg med beskrivende ord som: nydelige smak, ferskt, svært kreativt og interessant.

Menyen har noe for all gommer og lokker med store, ferske salater og tapas som skiller seg fra de tradisjonelle spanske. Naturligtvist serveres også varme retter og smakfulle desserter.

Lechuga Lumière Lounge Café finner du på Avda. Condes da San Isidro 7 i Fuengirola, rett ved kirketorget. Åpent: tirsdag til søndag. Tlf.: 686 454 615

 

Nye brillemerker hos Unioptica
Nå kan du få briller fra Prada, Bulgari og Dolce & Gabbana hos Unioptica. Alle tre merker er fra Italia, og de er alle kjent for sine luksusprodukter, som klær, smykker, klokker, vesker, m.m. Og selvfølgelig også briller som du nå finner hos Unioptica som har fått inn den siste kolleksjonen fra alle tre merker i briller og solbriller til både kvinner og menn. Hvert merke er kjennetegnet ved å ha sin egen spesialitet. Bulgari har lekkert og elegant design med krystaller og Swarovski-stener på stengene. Dolce & Gabbana er trendsettere og kjent for høy kvalitet, sofistikert design og et ekstravagant uttrykk. Det ser man også på brillene og solbrillene som er fulle av eksklusive detaljer og spennende design, blant annet dyremønsteret du ofte finner på brillestengene. Pradas upåklagelige håndverk antyder at produktene er sofistikerte, elegante og raffinerte. På det punktet skiller Prada-brillene seg ut med denne sterke identiteten og umiskjennelige stilen.

Husk også sommeråpningstider hos Unioptica i juni, juli og august: Mandag – fredag: 10 – 15, tirsdag og torsdag er det også åpent om ettermiddagen: 17 – 19 og lørdag: 10 – 15. www.unioptica.com

 

Helle Hollis – det første lokale bilutleiefirma med røykfrie biler på Costa del Sol
Administrerende direktør Hans Hugo From uttaler at dette tiltaket har blitt realisert på bakgrunn av en sterkt stigende etterspørsel ett røykfrie biler.

”I februar gjennomførte vi en kundeundersøkelse for å finne ut hvor stort behovet var. Vi ble svært positivt overrasket over den høye svarprosenten. Flere enn 2.000 kunder hadde lyst til å gi sine meninger til kjenne.

Resultatet ble at mer enn 95 prosent av våre kunder ønsker å kjøre en røykfri bil,” fortsetter Hans Hugo From.

“Vi har derfor bestemt at vi nå vil satse på bare å ha røykfrie biler i flåten vår. Dette er naturligvis ikke noe man kan oppnå fra den ene dagen til den andre, men målet er at hele flåten på ca. 1.000 biler vil være 100 prosent røykfri fra høysesongen 2014. Men allerede fra i sommer vil ca. 50 prosent av flåten bestå av røykfrie biler.”

Til påske fikk Helle Hollis, som vanlig, levert nye bilmodeller, bl.a. Opel Corsa, Suzuki Splash, Skoda Citigo, Peugeot 5008, Peugeot 308 samt Peugeot 508 med automatgir.

De røykfrie bilene vil bli innlemmet i flåten i takt med at det leveres nye biler som før første utleie vil bli forsynt med et ”røykfri bil”-klistermerke på frontruten.

”For at vi skal ha en røykfri politikk, er det viktig med kundens forståelse og samarbeid. Vi vil ikke innføre noe gebyr hvis en kunde likevel røyker i bilen, men alle kunder vil bli bedt om å ta hensyn til neste leietaker av bilen ved ikke å røyke”, fortsetter Hans Hugo.

På forhånd er det bare et fåtall av våre kunder som røyer i bilene, i tillegg til at de aller fleste biler i dag ikke er forsynt med askebeger.

«Blant de lokale bilutleiefirmaene er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å reservere en røykfri bil, så dette er nok en god grunn til å velge Helle Hollis som din bilutleiepartner her på kysten», avslutter Hans Hugo From.

www.hellehollis.com

 


Christel, Yolanda, Heidi og Mugge.

Eiendomsmegleren Segarra og Brateng feiret den norske nasjonaldagen
17. mai hadde Heide C. Brateng og hennes personale – vanen tro – invitert kunder, venner og forretningsforbindelser for å feire nasjonaldagen.

Det var svært mange som hadde tatt imot invitasjonen, og alle uansett nasjonalitet fikk ved inngangen festet et norsk flagg på klærne. Deretter var det bare å nyte ettermiddagen og kvelden. Cateringen var lagt i hendene til Helle Barlebo fra Chili Gourmet, og det manglet ikke på noe. Det var selvfølgelig sild og norsk laks, samt en masse andre spesialiteter som ble nydt av de frammøtte.

Været var også denne dagen svært nordisk, litt overskyet, litt regn, litt sol og litt vind. Men humøret var på topp, og det ble festet til langt ut på kvelden. Det ble spilt og danset flamenco i hyggelig lag. En 17. mai feiret på norsk vis, men med en touch av Spania.


Rosa Sánchez sammen med de talentfulle musikere.


Heidi og Yolanda sammen med noen av de mange gjestene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.