Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ofrer alt for fem dager. Nesten.


Vil du at norske ungdommer her på Costa del Sol skal gå med t-skjorter med bedriften din sitt navn? 10. klassingene er med. Foto: Arne Bjørndal

De vasker, selger kaker, holder konserter, arrangerer lotterier og lager reklamevideoer. 10. klassingene ved Den norske skolen Málaga skal nemlig på klassetur!

– Dette skal vi klare! Det er verken Tov, Tora, Mikal, William, Fanny, 2 x Ingrid, Astrid, Pauline, Jørgen eller Theres i tvil om. Men det skal mye innsats til. For å virkeliggjøre den avsluttende og fem dager lange klasseturen til Paris i juni, har nemlig 10. klassingene regnet seg fram til at de til sammen trenger 10.000 euro.

– Pengene skal brukes til flybilletter, hotell, inngangsbilletter til Disneyland, Louvre og masse annen kultur og moro som storbyen har å by på, forklarer elevene.

Støtte til barnehjem i Marokko
I tillegg satser de 11 elevene i klassen – to var fraværende da Det Norske Magasinet var på besøk – på å få inn 3.000 euro til. Det skal bli en gave til et barnehjem i Marokko som den norske Sjømannskirken i Calahonda er sterkt engasjert i.

– Vi som bor her på kysten har alltid hatt en sterk tilknytning til Sjømannskirken, bl.a. fordi vi har deltatt i klubber, sangkor, konfirmasjon og arrangementer og har også besøkt barnehjemmet. Når vi nå straks er ferdige med grunnskolen, er det hyggelig om vi klarer å gi noe tilbake til ”kjærka” og arbeidet de driver, forteller ungdommene.

– Søker sponsorer
Elevene har allerede samlet 5777,60 euro, bl.a. ved å ta en større vaskejobb, opptre på lærernes store Europa-seminar. I tillegg har de sikret seg flere sponsorer, bl.a. Opplysningen 1881.

– Betingelsen er at vi skal ta bilde av klassen foran Eiffeltårnet og at 1881 kan få bruke bildet i sin markedsføring. Men vi vil gjerne ha flere sponsorer og tilbyr arbeidskraften til nesten hva det skal være, sier 10.-klassene:

– I tillegg vil sponsorene også bli reklamert for på bloggen vår og på skolens hjemmeside.

Flotte premier
I forbindelse med 17. mai-arrangementet her på kysten og det store fotballarrangementet på Den norske skolen Málaga i slutten av mai, skal 10. klassingene arrangere lotteri der to av hovedgevinstene er den norske landslagsdrakta i fotball med autografene til samtlige spillere. Dessuten drakta til årets seriemester i ishockey i Norge, Vålerenga, også den med autografene til samtlige spillere på laget.

– Vi søker stadig etter flere sponsorer på kysten og bedrifter som vil donere premier til våre loddsalg, avslutter årets tiendeklassinger.

Følg bloggen til 10.klasse her: trip2paris2013@gmail.com
Vil du ha kontakt med 10. klassingene, send epost til:
trip2paris2013@gmail.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.