Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ofrer alt for fem dager. Nesten.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


Vil du at norske ungdommer her på Costa del Sol skal gå med t-skjorter med bedriften din sitt navn? 10. klassingene er med. Foto: Arne Bjørndal

De vasker, selger kaker, holder konserter, arrangerer lotterier og lager reklamevideoer. 10. klassingene ved Den norske skolen Málaga skal nemlig på klassetur!

– Dette skal vi klare! Det er verken Tov, Tora, Mikal, William, Fanny, 2 x Ingrid, Astrid, Pauline, Jørgen eller Theres i tvil om. Men det skal mye innsats til. For å virkeliggjøre den avsluttende og fem dager lange klasseturen til Paris i juni, har nemlig 10. klassingene regnet seg fram til at de til sammen trenger 10.000 euro.

– Pengene skal brukes til flybilletter, hotell, inngangsbilletter til Disneyland, Louvre og masse annen kultur og moro som storbyen har å by på, forklarer elevene.

Støtte til barnehjem i Marokko
I tillegg satser de 11 elevene i klassen – to var fraværende da Det Norske Magasinet var på besøk – på å få inn 3.000 euro til. Det skal bli en gave til et barnehjem i Marokko som den norske Sjømannskirken i Calahonda er sterkt engasjert i.

– Vi som bor her på kysten har alltid hatt en sterk tilknytning til Sjømannskirken, bl.a. fordi vi har deltatt i klubber, sangkor, konfirmasjon og arrangementer og har også besøkt barnehjemmet. Når vi nå straks er ferdige med grunnskolen, er det hyggelig om vi klarer å gi noe tilbake til ”kjærka” og arbeidet de driver, forteller ungdommene.

– Søker sponsorer
Elevene har allerede samlet 5777,60 euro, bl.a. ved å ta en større vaskejobb, opptre på lærernes store Europa-seminar. I tillegg har de sikret seg flere sponsorer, bl.a. Opplysningen 1881.

– Betingelsen er at vi skal ta bilde av klassen foran Eiffeltårnet og at 1881 kan få bruke bildet i sin markedsføring. Men vi vil gjerne ha flere sponsorer og tilbyr arbeidskraften til nesten hva det skal være, sier 10.-klassene:

– I tillegg vil sponsorene også bli reklamert for på bloggen vår og på skolens hjemmeside.

Flotte premier
I forbindelse med 17. mai-arrangementet her på kysten og det store fotballarrangementet på Den norske skolen Málaga i slutten av mai, skal 10. klassingene arrangere lotteri der to av hovedgevinstene er den norske landslagsdrakta i fotball med autografene til samtlige spillere. Dessuten drakta til årets seriemester i ishockey i Norge, Vålerenga, også den med autografene til samtlige spillere på laget.

– Vi søker stadig etter flere sponsorer på kysten og bedrifter som vil donere premier til våre loddsalg, avslutter årets tiendeklassinger.

Følg bloggen til 10.klasse her: trip2paris2013@gmail.com
Vil du ha kontakt med 10. klassingene, send epost til:
trip2paris2013@gmail.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet