Månedsmagasinet på Costa del Sol

Jeg har i mange måneder prøvd å finne en positiv nyhet om spansk golf. Ny lyktes det endelig. Andalucías golfkonge, Miguel Ángel Jiménez har i mange år arbeidet for å få flere mennesker til å spille golf. Nå er mulighetene til stede. Et nytt golfakademi spesielt for nybegynnere har sett dagens lys. Les om dette her på golfsidene.

Stig Wiberg

 

Miguel Ángel Jiménez med sigar og krykker
Golfsporten i Andalucía har mye å takke den 48 år gamle Miguel Ángel Jiménez for. Han har brukt mange penger på turneringer her i regionen og er foregangsmann og iscenesetter for mange golfprosjekter her.

Det siste er et golfakademi i Torremolinos, i området ”La Colina”. Det er jobbet med prosjektet de siste åtte årene, og det var en stolt Miguel som kunne innvie akademiet midt i februar. Anlegget består av en 9-hulls par 3-bane med lengder fra 54 – 128 meter. Det er sjøer, kanaler og en del bunkers på banen, driving range´en er stor og 250 meter lang og det er flere lysmaster som gjør det mulig å spille om kvelden. Det er i framtiden også planlagt et klubbhus, samt parkeringsplasser. Ved åpningen var flere kjente mennesker til stede, bl.a. Málagas stjernefotballspiller Baptista. Jiménez gikk fortsatt på krykker etter skiulykken ved juletider. Han er virkelig savnet på verdens golfbaner.

Vikingos golf i Thailand
Thailand er invvadert av golfspillende vikinger. Mange golfere drar til Thailand for å spille på toppbaner, samt nyte thaimat med etterfølgende thaimassasje. Det ble spilt i Bang Saem på Mountain Shadows og Crystal Bay. Kai Friberg og Erik Leth hadde skaffet storsponsorer som delte ut flotte premier. Sponsor var bl.a. Pooky & Eriks restaurant på Soi 2 i Bang Saem. Vikingene dro deretter videre til Hua Hin r der det ble spilt på mange toppbaner. Vikingos Golf har fått flere vennskapsklubber i Thailand. Pattaya Sports Club gir store rabatter på over 20 baner mellom Chon Buri og Bang Saem. Cha-Am Golf Club og Butterfly Roch i Hua Hin byr også på gunstige priser for Vikingos Golf på flere superbaner i Hua Hin. Det er nå 5. året på rad at vikingene invaderer Thailand primært i januar og februar.

Golf i Solen feirer ett års fødselsdag
8. februar i fjor startet Monica Golf i Solen. Det har vært et forrykende år med over 600 medlemmer, og mer enn 3.000 golfrunder har blitt spilt. 64 spillere var møtt opp på Santana på ettårsdagen. A-klassen ble vunnet av Ebba Heden og Rick Lenhall,  B-klassen av Lena Ander og Bosse Gustafsson. Fordi Golf i Solen får mange nye medlemmer, utvides det med stadig flere baner. Begge Mijas-banene, Los Lagos og Los Olivos, spilles hver søndag og Marbella Golf & Country Club spilles hver torsdag til svært attraktive priser. Golf i Solen har fått Nykredit som hovedsponsor til scramble-turneringen. Andre sponsorer er Golf y Vinos, Casa Nórdica og Hill Billy.

Race to Dubai –  European Tour
Per 3. Mars 2013

 1. Rich. Sterne            521.389 euro
 2. S. Jamieson            436.205 euro
 3. L. Osthuizen            435.328 euro
 4. C. Schwartzel            421.432 euro
 5. J. Donaldson            419.432 euro
 6. Th. Olesen            395.478 euro

7.   Ian Poulter                        371.546 euro
8.  Chris Wood                   363.704 euro
9.  S. Gallacher                         348.452 euro
10. G. Cartze                         332.598 euro
126. E. Kofstad                     19.999 euro

Verdensrankingen
Per 24. februar 2013

 1. Rory McIlroy                                11,45 poeng
 2. Tiger Woods                                    8,75 poeng
 3. Luke Donald                                    7,20 poeng
 4. B. Snedker                                      6,65 poeng
 5. Justin Rose                                    6,44 poeng
 6. L. Osthuizen                                    6,27 poeng
 7. Adam Scott                                    5,60 poeng
 8. Matt Kuchar                                    5,47 poeng
 9. Lee Westwood                                5,40 poeng

10. Ian Poulter                                    5,25 poeng
218.E. Kofsted                                    0,78 poeng

 

Turneringer i mars/ april 2013
14. – 17. mars: Avantha Masters
21. – 24. mars: Maybank Malaysian Open
28. – 31. mars: Throphée Hassan II
11. – 14. april:   Masters Tournement

Golf i Solen

Mars
15. Lauro 19-9
17. Los Olivos –  42 euro inkl. tapas & vin
18. Santana
20. Guadalhorce
21. Marbella Golf
22. Cabopino
24. Mijas
25. Santana
27. Parador
28. Marbella Golf
28. El Paraiso
29. Lauro 10-27
31. Los Lagos

April
1.  Santana
3.  Guadalhorce
4.  Marbella Golf
5.  Lauro 19-9
7.  Mijas Los Olivos
8.  Santana
10. Parador
11. Marbella Golf
11. El Pariso
12. Lauro 1-18 – Middag
14. Mijas Los Olivos –  42 euro inkl. tapas & vin

 


Vinnerne av Sjømannskirkens 9. golfturnering fra venstre: Ruth Rist, Rune Falstad, utdeler av vandrepokal tidligere sjømannsprest Steinar Lindvig, Sylvi Robbins. Svein Hjelle ikke til stede da bildet ble tatt.

Sjømannskirkens golfturnering

Tekst: Espen Havnen-Olesen og Tove Mykland Omvik  //  Foto: Odd Dyvik

Lørdag 2. februar var alt klart for Sjømannskirkens 9. golfturnering på Campo America La Cala Golf Resort. Nok en gang ble Sjømannskirkens golfturnering en spennende og uforglemmelig dag. Som tidligere ville naturen også være en del av denne store dagen, og i år var det en brann som skulle sette sine spor og øke den allerede høye temperaturen i spillet. Spillet holdt som vanlig svært høyt nivå og stemningen blant spillerne var helt fantastisk Det ble spilt individual stableford og 104 spillere stilte til start.

Etter endt spill møttes alle spillere og sponsorer til en hyggelig samling i patioen, hvor sponsorene fikk vist fram sine produkter. Smaksprøver og visittkort og annet informasjonsmateriell ble delt ut rundhåndet. På den etterfølgende lunsjen deltok 120 mennesker i klubbhusets restaurant der premieutdelingen og det populære lotteriet fant sted.

I år var turneringen delt opp i 4 klasser med følgende vinnere: Herreklasse 1: Rune Falstad, Herreklasse 2: Svein Hjelle, Dameklasse 1: Sylvia Robbins og Dameklasse 2: Ruth Rist. Med hovedsponsor DNB Luxembourg i spissen og de andre sponsorene og samarbeidspartnerne, ble årets overskudd på hele € 11.600. Vår kirke har et spesielt ansvar for barn og unge på Solkysten. Det er ca. 150 studenter på Atlantis Medisinske Høgskole, 100 elever på Den Norske Skolen i Malaga og 500 nordmenn ansatt i større og mindre virksomheter her nede. Mange trenger en hjelpende hånd mens de er her. Også voksne og eldre finner kirken som et åndelig, sosialt og kulturelt samlingssted. I fjor besøkte mer enn 45.000 mennesker kirken.

Tusen takk for engasjementet, støtten og det gode spillet dere alle har bidratt med. Sjømannskirken håper å se dere alle igjen til neste års golfturnering – lørdag 1.februar 2014.

 


Solveig Iversen og Jan Teksum.

Los Vikingos på Lauro Golf

Av Arne Lie

Søndag 10. februar besøkte Los Vikingos Lauro Golf. Værmessig ble dagen langt bedre enn forventet. Kaldt om morgenen, men varmen kom raskt og runden ble gjennomført i sol og uten vind. Vi spilte de to eldste sløyfene på banen. De er veldig trivelige og man hører ikke andre lyder enn fuglekvitter. Lauro åpnet i 1992 og ligger i et naturskjønt og fredelig område. Banen er omgitt av oliven og eiketrær. Fra enkelte hull er det flott utsikt mot Malaga by. Langs hull 13 møtte vi en stor geiteflokk, bevoktet av 3 store gjeterhunder. De hadde styring på flokken, men noen geiter hadde lurt seg inn mot fairway og lagt igjen sitt fornødne. Enkelte måtte vaske så vel tralle som sko etter møte med det. Årstiden må vel ta noe av skylden, men banen virket rufsete med brun/gule utslagssteder og knusktørre fairways uten mye gress. Greenene var imidlertid meget bra, men kantene rundt var slitne og flekkete. Klubbhuset med sin patio er sjarmerende og ble bygget i slutten av det 18. århundret. Lauro har 27 hull. De 18 eldste foretrekkes av våre medlemmer. De er relativt enkle å gå, men noen foretrekker alltid buggy. Det var imidlertid ikke anledning til å kjøre på fairway, noe som forbauset mange, da banen virket helt tørr og kjørevennlig.

Spilleformen var individuell Stableford i tre klasser, og resultatene ble som følger:

Gruppe 1  (hcp 0-23.0)          poeng

1. Jan Teksum                       39

2. Kåre Underhaug                38

3. John Nordahl                     33

 

Gruppe 2  (hcp 23.1-28.0)

1. Kari Duffaut                      35

2. Willy Hoff                         32

3. Helge Olsen                       29

 

Gruppe 3  (hcp. 28.1-36)

1. Solveig Iversen                  32

2. Signe Elisabeth Eriksen     30

3. Liv Nybø                            29

 

Nærmest flagget par 3 hull:

Hull         Damer                         Herrer

2             Turid Ljungmann        Jan Nybø

4             Kari Duffaut                Bjørn Iversen

11            Sina Underhaug           Tordar Lauritzen

 

 

 

Los Vikingos på ”Nye” Los Lagos

Av Arne Lie

Mijas-banene Los Olivos og Los Lagos er velkjente og ettertraktede baner på Costa del Sol. Begge designet av den legendariske arkitekten Robert Trent Jones. Los Olivos ble oppgradert for noen år siden. Nå var det Los Lagos tur.  Etter 37 år i bruk trengte den en fullstendig fornyelse. Banen var stengt i ett år og store beløp er investert i en komplett ny bane. Los Lagos hadde sin åpningsturnering for medlemmene 29. desember 2012. Tilbakemeldingene var gode, selv om flere syntes banen burde fått litt lengre grotid før den ble tatt i bruk. Men pengene rår, og green-fee spillere strømmer til. Alt er bygget om. Fra gul tee er den nye banen 320 meter lenger enn den gamle og måler hele 6.307 meter. Alle greener er bygget etter USGA spesifikasjoner og er dermed blitt vesentlig større, og der det er vann er greenene lagt nærmere vannkanten. Og vann er det mye av, mer enn på den gamle banen. Los Lagos lever opp til sitt navn. Ett nytt og meget avansert vanningssystem er installert, og buggy-veier er bygget rundt hele banen. Bunkere er gravd dypere, og det er helt nye gresstyper på så vel fairway som på green. Flere enn 500 nye trær har blitt plantet og banen har fått en total make-over. Her er det ikke snakk om bare en face-lift. Mijas-banene er vel kjent blant europeiske golfspillere fra tidligere. Med de forbedringer som nå er foretatt, vil de styrke sin posisjon ytterligere i en krevende konkurransesituasjon.

Søndag 24. februar hadde Los Vikingos gleden av å spille banen i strålende solskinn. Vinden som hadde herjet de foregående dager hadde lagt seg i ro. Et par forsøk på å blåse seg opp lykkes ikke. Det ble med forsøket. Ingen tvil om at dette er en bra bane, som vil bli enda bedre når gress og trær får litt tid på seg. Det fantes ikke gress på tee, og lite gress var det også på fairway. Greenene var imidlertid perfekte. Det mest forbausende var at sandbunkere ikke var preparert tilfredsstillende. Det var for mange groper og fotspor som ikke var laget den samme dag vi spilte. Alle likte banen, men noen syntes den var vanskelig. Det hører man ofte når det er mye vann i spill. Som med alt annet i golf så sitter det mellom ørene.

Spilleformen denne gangen var individuell Stableford og resultatene ble:

Gruppe 1 (hcp. 0-23)

Navn                                                 Poeng
1.plass      Jan Teksum                            38
2.plass      Kåre Underhaug                     35
3.plass      Tove Glasø                             35

Gruppe 2 (hcp. 23.1-28)

Navn                                                  Poeng
1.plass      Solveig Iversen                      40
2.plass      Tordar Lauritzen                    34
3.plass      Helge Olsen                          31

Gruppe 3 (hcp. 28.1-36)

Navn                                                 Poeng
1.plass      Else Bruvik                            42
2.plass      Per Kierulf                             34
3.plass      Sina Underhaug                     29

Nærmest flagget på par 3 hull:

Hull         Damer                               Herrer
2             Tove Glasø                        Knut Grønlien
8             Jorun Lie                           Kåre Underhaug
11            Tove Glasø                        Kåre Underhaug
16            Rigmor Bardoff                 Jan Svabø

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.