Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sportsnyheter juni 2013

 

Marbella Golf & Country Club

Kystens flotteste utsikt
Når man kjører fra N340 og inn til Marbella Golf & Country Club, møtte man for få år siden en flott innkjøring og et forferdelig skjellet av en bygning. Slik hadde det vært i 35 år. Nå er bygningen fjernet, og utsikten fra klubbhuset er igjen formidabel.

Banen
Marbella Golf & Country Club ligger i Marbella kommune og er en typisk Robert Trent Jones -bane, med fantastiske fairways, med mange bunkers og store greens med bakker og bukter. De er utrolig vanskelige å lese. Banen er ca. 6.000 meter fra gul og ca. 5.000 meter fra rød – tee, men ta ikke feil av lengden. Banen er svært vanskelig og er ikke for spiller med høyt handicap.

Banen ble ombygd i 2010, og hullene fra 8 til 12 ble endret på grunn av en uenighet om eierforholdet. Dette gjør at man ikke kan gå banen, fordi det er langt mellom flere av hullene. Etter ombyggingen er ikke banens design optimal, men man har satt ned green fee-prisene slik at man virkelig har fått ”value for money”.

De fleste av hullene har en fantastisk utsikt over Middelhavet. Det er viktigt at du kjøper en baneguide fordi du må tenke nøye over hvordan du vil spille hullene. Det eneste minuset er at banen har to tunneler under den nye motorveien.

Service
Marbella Golf & Country Clubs direktør, Mike, har skjønt hvor skarp konkurransen er på golfbanene. Golfspillerne vil naturligvis ha noe for pengene, og servicen på denne banen er helt på topp. Starteren brukte 5 – 10 min. på å fortelle oss hvor det var ”out of bounce”, røde pæler, osv. Innstillingen om god service forplanter seg videre til alle ansatte.

Restaurant
En særlig opplevelse er restaurant El Olivo. Det elegante og hyggelige klubbhuset danner rammen om denne enestående restauranten.
Menyen er en blanding av franske, italienske og asiatiske retter. Når man tar hensyn til de flotte omgivelsene, er prisene rimelige. Dagens meny koster 15 euro.
Mens du spiser, har du den skjønneste utsikten over golfbanen og Middelhavet.

Miljø
Banen ligger i praktfull natur som dessverre skjemmes motorveien som man går under via de to tunnelene.
Hullene ved motorveien skjemmes naturligvis av litt veistøy, men på resten av hullene går du i praktfull natur.

Priser
Lavsesongen er fra 1/12 – 31/1 og fra 1/6 – 30/9. Høysesongen er fra 1/2-31/5 og 1/10-31/11 Prisen for 18 hull er fra 65 euro med buggy. Hvis du bestiller online, får du rabatt.

Medlemmer
For få år siden ville golfbanene bare have green-fee medlemmer. Nå gjelder ikke de lenger og derfor endres også strategien.
Alle golfbaner vil nå gjøre alt for å få medlemmer, også Marbella Golf & Country Club. Du kan bli medlem fra en til 12 måneder.

 

 

Los Vikingos Golf

Los Vikingos har akkurat spilt andre runde golf i år på Marbella Golf Country Club. Banen var i fantastisk god stand og vikingene nøt den flotte utsikten. Vinner blev Stig Wiberg med 34 poeng etterfulgt av Jesper Wiberg og Jens Schrøder, begge med 29 poeng. Best på de første 9 hull var Stig Wiberg med 20 poeng og på de siste 9 hull var det Erik Damgaard med 16 poeng. Lengste drive gikk til Bjarne Lundsgaard og flaggpremiene tilfalt K. B. Kristiansen og Lars Sørensen. Etter matchen spiste vikingene på Bonos Beach som disket opp med velsmakende og god mat til favørpris og dessuten en helt enestående betjening og super service under måltidet. Hver viking fikk som avskjedsgave en kupong på en flaske gratis vin ved neste besøk.

 

 

AHN Golf

Vi er nærmere 1.000 medlemmer i AHN-Fuengirola/Mijas, og mange av dem er interessert i å spille golf. I foreningen er vi aktive med mange saker som synes svært viktige for vår virksomhet, som bridge, utdanning, reiser og sosialt samvær. Golfen kjennes også svært viktig, og mange av våre medlemmer har oppgitt golf som førstevalg når man gitt uttrykk for sine interesser.

Vi arrangerer golfkonkurranser tre ganger per uke. Mandager spiller vi alternativt på Parador eller Gualdalhorce. Onsdager er det selskapsgolf på Bill-Bill. På fredager spiller vi alltid på Mijas golf og på søndager på Lauro. I tillegg til dette har vi middagsgolf noen søndager i måneden. Utover disse konkurransene har seks ganger i sesongen en større konkurranse kalt AHN Cup der vi ofte er oppimot 60 personer som spiller. Innen foreningen arrangerer vi også et klubbmesterskap.

Vi er ca. 20 personer innenfor AHN som kontinuerlig arbeider med golf innenfor klubben. Vi har en golfkomité bestående av seks personer som har det største ansvaret for golfen. Kontaktperson for denne komiteen er Björn Nordwall.

Vi har noen stikkord som styrer vår virksomhet innenfor golf og det er: trivsel, gode priser på golfen og gode starttider. Vi vil være det kameratslige alternativet med trivsel i høysetet. Man kan for eksempel si fra at man i spesielle tilfeller ønsker å spille med en spesiell person. Dette pleier vi å ordne uten større problem. Vi lar også folk som trenger å bruke golfbil, å dele så det blir rimeligst for alle parter. Konkurransemomentet er ikke det viktigste. Hos oss har det sosiale aspektet prioritet. Vi strever også etter at vi på våre konkurranser har de absolutt beste prisene på greenfee som kan oppnås Vi har avtaler med ca. 20 baner på kysten der du privat kan spille til reduserte priser om du er medlem i AHN. Vi synes også det er viktig å ha gode starttider når vi gjennomfører våre konkurranser. Med gode starttider mener vi at man skal slippe å starte for tidlig før lyset slås på for fullt eller så sent at de siste spillerne må gå i halvmørke.

For å fange opp spillere som vil spille med AHN, men som ikke vil spille konkurranser, har vi innført selskapsgolfen som spilles på en bane med kort avstand mellom hullene. Her registreres ingen resultater og alle premier loddes ut. Arrangementet ble en kjempesuksess med nærmere 80 deltakere med en herlig stemning både på banen og på den etterfølgende middagen med utlodning av premier. En deltaker som aldri tidligere har vært på en golfbane gjorde tre par på banen og dessuten vant han en premie i lotteriet.

Lykken var fullkommen!
I mars gjennomførte vi vårt store aksjon for AHN-golf på Solkysten. På Lauro golf utenfor Malaga spilte da ca. 90 AHN- golfere en shotgun-konkurranse uten å betale greenfee. Alle deltakere spiller gratis, men de som spiller flest konkurranser med AHN etter nyttår, har fortrinn til dette evenementet. Etter konkurrransen, kombinert med prisutdelingen, spiser vi sammen en fantastisk trerettersmiddag på restauranten ved banen for 18 euro. Vi gjennomfører dette prosjekt sammen med sponsorer, og ved konkurransen presenteres et premiebord som trolig var et av de beste som noen gang er satt opp i en amatørkonkurranse på kysten.

Til alle AHN-golfere som er på kuysten i sommer, vil vi minne om greenfee-prisene på vår “hjemmebane” Mijas:

Los Olivos €38, Los Lagos €43. Disse prisene gjelder t.o.m. 15. september ved framvisning av AHNs medlemskort.

Mer informasjon finnes på vår hjemmeside; www.ahn-fuengirola.net

Styret
Hertha Sjöö

 

Race to Dubai – European Tour
Per 2. juni 2013
1. M. Manassero 1.114.516 euro
2. G. Mcdowell 1.029.186 euro
3. Brett Rumford 875.270 euro
4. Sergio Garcia 829.395 euro
5. Mikko Ilonen 788.486 euro
6. Richard Sterne 717.099 euro
7. Jadee Thongchai 684.405 euro
8. Th. Olesen 682.900 euro
9. A. Cabrea 662.628 euro
10. C. Schwartzel 635.994 euro

Verdensrankingen
Per 2. juni 2013
1. Tiger Woods 13,27 poeng
2. Rory McIlroy 9,85 poeng
3. Adam Scott 7,69 poeng
4. Matt Kuchar 6,78 poeng
5. Justin Rose 6,48 poeng
6. B. Snedeker 6,18 poeng
7. Luke Donald 6,03 poeng
8. G. Mcdowell 5,74 poeng
9. L. Osthuizen 5,47 poeng
10. Phil Mickelson 5,09 poeng
260. Espen Kofsted 0,70 poeng

Turneringer i juni/juli 2013
20. – 23.: BMW International Open
27. – 30.: The Irish Open
4. – 7. : Alstom Open de France
11. – 14. : Aberdeen Asset Management Scottish Open

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.