Månedsmagasinet på Costa del Sol

Godt nytt år
2013 blir et svært utfordrende år med store økonomiske problemer for golfere og golfbaner. For bare to år siden var der sju europeiske turneringer som ble avholdt i Spania, dette året blir det bare avholdt én turnering.
Vi setter i dette nummeret fokus på kvalitetsgolf med store rabatter. Golfbanene har forståett at det må gjøres noe ekstraordinært for å tiltrekke seg golfere.
Les om dette på golfsidene. Alle golfere ønskes et riktigt godt nytt år!

– Stig Wiberg


Golf til fantasipriser

Setter du pris på det rike golflivet som Costa del Sol tilbyr, så er SEVA-kortet ideelt for deg.
SEVA har nylig fusjonert med det største golffellesskapet på Costa del Sol, nemlig Golf the Costa. SEVA tilbyr rabatter til folk som bor på Costa del Sol hos et bredt utvalg partnere. Du må bare vise fram kortet ditt for å motta rabatten direkte i forretningene. Medlemmer av Golf the Costa kan nå også nyte godt av de mange fordelene som eksisterende SEVA medlemmer får, samt få store rabatter på golfbaner og golftrening. Et SEVA rabattkort koster fra 20 euro og gir rabatter opp til 60 %. Det betyr store rabatter på middager, sport, underholdning og annen service fra over 50 partnere.

”Vi ønsker å tilby deg som medlem flere rabatter, enten du er på golfbanen eller oppholder deg på Costa del Sol. Ved sammenslåingen med Golf the Costa har våre medlemmer nå fattet enda bedre tilbud. Våre nåværende golfmedlemmer og SEVA-kortholdere har vist stor entusiasme i forbindelse med sammenslåingen, og vi arbeider konstant for å gi de mest fordelaktige rabatter. Man kan forvente en bedre golfopplevelse på Costa del Sol med SEVA og Golf the Costa. Kort sagt kan du spille og oppleve mer for mindre penger”, sier Mark Bruce, direktør for SEVA.
Forretningen vokser raskt, og vi vil snart tilby et program til smarttelefonen som gir adgang til digital utgave av kortet og som gir beskjed når medlemmer befinner seg i nærheten av en virksomhet eller en golfbane som tilbyr en rabatt. SEVA og Golf the Costa vil også avholde en rekke golfturneringer i løpet av neste år.

SEVA har nettopp undertegnet en samarbeidsavtale med Marbella Ski Club. Denne alliansen gir også deg som SEVA-kortholder eller som medlem av Golf the Costa gode rabatter når du vil stå på ski i Sierra Nevada eller bare nyte det deilige området.

Mer informasjon om rabatter og fordeler finner du på www.golfthecosta.com og www.sevacard.com.
Man kan også få opplysninger på telefon 662 013 439 eller på epost: mark.bruce@sevacard.com


Golf i Solen – rabatter på opptil 50 %

Mange golfere kjenner Monica Richter som er født i Helsingborg i 1943 og som har bodd på Costa del Sol siden slutten av nittitallet. Hun har arbeidet med AHN Fuengirola/Mijas som er én av de største golfklubbene for skandinaver. Monica hadde lyst til å skape noe nytt og startet golfklubben ”Golf i Solen”.
Hun har et fantastisk forhold til golfbanene og kan skaffe svært billige greenfees til medlemmer av ”Golf i Solen”. Man spiller organisert golf tre ganger i uka, mandag på Santana, onsdag på Guadalhorse/Parador og fredag på Lauro/Cabopino. To ganger i måneden drar man på utflukt til andre baner.

Medlemskontingenten er 10 euro per år, greenfee rabattene er på inntiltil 30-50%. Hvis man ønsker å spille selv, kan det la seg gjøre ved å unnlate å avlevere scorekortet. Matchfee er 2 euro som går til premier. Som medlem kan man spille på 20 forskjellige baner med store rabatter. «Golf i Solen» har allerede 462 medlemmer, og det er plass til mange flere. Man har i høst spillet over 1200 runder golf.

Kontakt Monica Richter: monica@golfisolen.eu, www.golfisolen.eu , mobil: 680 25 94 47

Miguel Ángel Jiménez på krykker
I romjula var Miguel Ángel Jiménez på skitur i Sierra Nevada med familien. Den 48 år gamle golfspilleren falt så forkjært at han brakk sitt høyre legg rett under kneet.
Dagen etter ble han operert på privatklinikk i Málaga, og han ble utskrevet slik at han kunne feire nyttårsaften på krykker.
Uhellet kommer svært ubeleilig for den aldrende golfstjernen. Han var i sitt livs form og ble så sent som i november valgt til European Tourens beste spiller, etter at han vant Hong Kong Open som den eldste European Tour-spiller.
Han skal nå rehabiliteres, og det forventes å gå mellom 3-5 måneder. Det bli vanskelig for den alltid livsnytende spilleren å kommer tilbake til gammel standard.

 

Race to Dubai – European Tour
Per 16. desember 2012

1. C. Schwartzel 237.760 euro
2. S. Jamieson 192.000 euro
3. K. Broberg 174.769 euro
4. Steve Webster 106.925 euro
5. Garth Mulroy 80.567 euro
6. E. de la Riva 73.939 euro
7. G. Bourdy 73.125 euro
7. A. Sulivan 73.125 euro
8. M. Kieffer 39.169 euro
10. Keith Horne 37.850 euro
10. Rich. Sterne 37.850 euro
37. Espen Kofsted 14.409 euro


Verdensrankinglisten

Pr. 31. december 2012

1. Rory McIlroy 13,22 poeng
2. Luke Donald 8,62 poeng
3. Tiger Woods 8,53 poeng
4. Justin Rose 6,42 poeng
5. Adam Scott 6,21 poeng
6. L. Osthuizen 6,14 poeng
7. Lee Westwood 6,03 poeng
8. Bubba Watson 5,29 poeng
9. Jason Dufner 5,29 poeng
10. B. Snedker 5,23 poeng
191. Espen Kofstad. 0,93 poeng


Turneringer i januar/februar 2013

17. – 20. januar: Abu Dhabi HSBC Golf Championship
23. – 26. januar: Commercial Bank Qatar Masters
31. – 3. februar: Omega Dubai Dessert Classic
7. – 10. februar: Joburg Open

 

Los Vikingos – på Rio Real
Av Arne Lie

Golfåret 2012 ble for medlemmene av Los Vikingos avsluttet på Rio Real. Banen, som av kjennere, betraktes som en av kystens beste baner som viste seg frem i meget god stand, tiltross for en sjelden regnfull høst. Banen er lang, men flat og enkel og gå. Like enkel å spille er den ikke. Elven ” Rio Real” bukter seg gjennom banen og kommer i spill på mange hull. I tillegg er fairways skilt ved hjelp av store pinjetrær, palmer og øvrige sorter vekster.

Det er som å gå i en park med mange typer planter og trær. Banen ble åpnet i 1965 og er fullt utvokst. I palmene ved utslaget på hull 18 har en papegøye-familie slått seg ned og skaper litt liv og røre. Været var vennligsinnet, og det ble en flott dag på golfbanen. Rio Real er en pay and play bane og belegget er høyt gjennom hele året. Derfor ønsker de ikke mange medlemmer. Det tillates imidlertid opp til 150 personer som årsmedlemmer, men det tilrettelegges sjeldent for medlemsturneringer fra klubbens side. Klubben har imidlertid et meget tiltalende og hjemmekoselig klubbhus og restauranten er av ypperste klasse.


Årets spillere: Jorum Lie og Jan Teksum


Vinnere i gruppe 1 og 3: Jan Nybø og Per Kierulf

I løpet av 2012 har vi kun vært tvunget til å avbryte en runde på grunn av dårlig vær. Det var på Santa Maria i april måned. For øvrig har vi spilt mange spennende baner i løpet av året. Lauro Golf, Santana, La Quinta, Cerrado de Aguila, La Cala, Novo Sancti Petri, Alcaidesa, Atalaya, Cabopino, Santa Clara. Vi har vært fra 40 til 52 spillere og flere gjestespillere har ønsket å delta. Informasjon om Los Vikingos finnes på www.losvikingos.net
Den siste runden i året avsluttes alltid med et julebord. Det ble holdt på Bistro O Sole Mio på Elviria del Sol. Der ble det servert norsk julemat med tilbehør og det ble en flott avslutning av Los Vikingos året.. Premieutdelingen for dagens turnering og årets spillere ble delt ut. Turneringen på Rio Real var individuell Stableford med premiering i 3 klasser. I tillegg premie for damer og herrer nærmest flagget på alle par 3 hull. Denne gangen hadde vi også lagt inn noen ekstrapremier for spesielle oppnådde resultater.

Årets spillere er den dame og herre som har oppnådd flest poeng på sine 6 beste runder i løpet av året. I år ble det Jorun Lie med totalt 202 poeng (gjennomsnittelig 33.67 per runde) og Jan Teksum med totalt 190 poeng (gjennomsnittlig 31.67 per runde)

På dagens runde ble resultatene følgende:

Gruppe 1 (hcp. 0 – 23)
1 Jan Nybø – 36 poeng
2 Knut Johansen – 34 poeng
3 Rigmor Bardoff – 34 poeng

Gruppe 2 (hcp. 23.1 – 28)
1 Natalia Gjertsen – 38 poeng
2 Svein Andersen – 36 poeng
3 Jan Bardoff – 29 poeng

Gruppe 3 (hcp. 28.1 – 36)
1 Per Kierulf – 36 poeng
2 Liv Nybø – 35 poeng
3 Solveig Iversen – 33 poeng

Nærmest flagget på par 3 hull – (tallet før navn er nummer på hull)
Damer
3 Ingen
6 Natalia Gjertsen
12 Ingen
14 Ingen

Herrer
3 Jan Teksum
6 Knut Johansen
12 Reidar Olsen
14 Knut Johansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.