Månedsmagasinet på Costa del Sol

Kontakt Vogt Advokatfirma før du kjøper fast eiendom i Spania
Vogt Advokatfirma er det største og eldste norske advokatfirmaet i Spania. Firmaet ble stiftet i 1999 av den fortsatte aktive partneren, advokat Einar Askvig. Firmaet har egen regnskaps-/skatteavdeling. Dessuten engasjerer firmaet spansk advokat. Einar Askvig forteller at Vogt Advokatfirmas hovedområder er alt innenfor forretningsjus, fast eiendom, arv, skifte og panterett. Firmaet behandler ikke straffesaker og påtar seg ikke prosedyreoppdrag.
”Når man kjøper en eiendom i Spania er det ikke alltid like praktisk å benytte en spansk advokat”, forklarer Einar Askvig og fortsetter; ”Forskjellen er at vårt firma kan gi rettsråd både fra en norsk og spansk vinkel. Kjøp av fast eiendom vil f.eks. ha juridiske og skattemessige konsekvenser både i Spania og i Norge. Dessuten kan kommunikasjonen med klienten foregå på norsk. Fem av våre ansatte snakker norsk.” Når en nordmann skal kjøpe fast eiendom, assisterer Vogt Advokatfirma med profesjonell rådgivning. ”Vi kan styre hele kontrakts- og kvalitetssikringsprosessen, fra klienten har bestemt seg for det objekt som ønskes kjøpt. Forøvrig kan vi henvise til vår omfattende brosjyre om dette temaet som man finner på vår hjemmeside; www.vogtlaw.com. Det er viktig at klienten kontakter oss så tidlig som mulig, enten det gjelder et konkret kjøp av fast eiendom eller fra det øyeblikket drømmen om en sydenbolig har slått rot. Det lønner seg!

 

Påsken har kommet til Ewalds matvarebutikk
Før i tiden var egg og kjøtt et av høydepunktene til påske fordi det ikke måtte spises under fasten. Men med tiden har tradisjonene endret seg, og fiskeretter som sild, varmrøkt fisk, den svenske Janssons fristelse og laks har blitt mer alminnelig på påskebordet. På 1900-tallet ble lammekjøtt også populært til påske, og er det fortsatt den dag i dag. Selv om påsketradisjonene varierer i de nordiske landene, gjør tradisjonen med egg, lam og laks seg gjeldende i alle landene. De tradisjonelle påskerettene er i stor grad lettere enn julematen, men som til enhver høytid er påsken også en tid da marsipan og sjokoladeegg nytes med stor fornøyelse.

Vi bringer her oppskriften på vår egen Ewalds, lammestek:

Ewalds lammestek

Ingredienser:
1 kg. lammestek, uten ben
1 bunt timian
1 bunt rosmarin
10 hvitløksfedd
Salt
Pepper

Tilberedning:
Varm opp ovnen til 120 grader. Finhakk timian og rosmarin og bland inn de pressede hvitløksfeddene. Gni lammesteken med blandingen av hvitløk og krydderurter, tilsett salt og pepper.
Sette lammesteken i ovnen og la den stå inntil den når en temperatur på 48 grader (svært rød) eller 52 grader (lyserød).
La steken avkjøles, og skjær den deretter i tynne skiver.

Besøk Ewalds i Los Boliches, Fuengirola og se de mange spennende påskedelikatessene. God påske!

BoConcept tar Urban Design er skritt videre
Møbelkjeden BoConcept og fabrikanten av smart-bilen som begge er kjent for sin innovative urbane design, har nå i fellesskap skapt stilen ”smart fortwo BoConcept signature style” med en matchende kolleksjon av møbler og tilbehør. Men hva har en møbelprodusent og en bilfabrikant til felles? Svaret er enkelt; alt.

Ideen om samarbeidet er ikke så dumt, for begge firmaer legger stor vekt på de beste løsninger innen for Urban Design. Smart-bilen har alltid vært et eksempel på livet i storbyen – urban living – og representerer et flott og funksjonelt design. Til tross for stilartens mangel på plass, er BoConcept og smart begge gode til å utnytte plass– uten å gå på kompromiss med kvalitet og design. Kundegruppen hos Boconcept og Smart søker personaliserte løsninger der det er plass til at den enkelte person kan utfolde seg. Designteamet hos henholdsvis BoConcept og Smart har arbeidet tett sammen i utarbeidelsen av ”smart fortwo BoConcept signature style” og den nye Smartsville kolleksjonen av møbler og tilbehør. Hovedvekten har ligget på å gjøre livet mer fargerikt og avslappende, selv om man bor i storbyen. Med smart-bilen kommer man sikkert hjem, og når først man har kommet innenfor døren, overtar BoConcept med sine behagelige og lekre urban design-møbler.

Det er ikke siste gang BoConcept inngår et samarbeid med en bilfabrikant. Nåtidens bildesign vil uten tvil gi inspirasjon til framtidige møbelkolleksjoner både hva angår teknologi, materialer og ideer til former og funksjonalitet. For mer informasjon om BoConcepts nye kolleksjon, besøk butikken på Mijas-veien mellom Fuengirola og Mijas eller ring på 951 242 092.

 

Rens kroppen og få et lengre og sunnere liv
På klinikken Lifelong Clinic i Nueva Andalucía tilbys behandlinger som renser kroppen og gjør det mulig å få et lengre og sunnere liv. Bak Longlife Clinic står den fransk-kanadiske legen Dr. John Garant med en MBA i biologisk medisin og menneskets levealder fra Universitetet i Madrid. Han har praktisert biologisk medisin i mer enn 20 år og er spesialist på naturlig erstatning av kroppens hormoner. 
På Lifelong Clinic foretas behandlinger som styrker livskvaliteten når man blir eldre samt forebygger for tidlige aldring, noe som er et stort problem i vår tidsalder der stress, kjemikalier, forurensing og et nedsatt magnetisk felt påvirker kroppen og helsen. På Lifelong Clinic kan man oppdage, rense og fjerne tungmetaller i kroppen som bly og kvikksølv, samt gi råd om ernæring og tilskudd av mineraler og vitaminer som fremmer rensingen av kroppen og forbedrer immunforsvaret. For å finne ut av hvor kroppen trenger hjelp, foretas en blodprøve der hormonbalansen undersøkes. Det er nemlig nødvendig å holde øye med hormonbalansen jo eldre man blir.
Hos menn er det viktig allerede fra 40-års alderen av å få sjekket testosteron-nivået i kroppen, slik at man kan forebygge komplikasjoner på lengre sikt, for eksempel i hjernen, det kardiovaskulære systemet, humørsvingninger, diabetes og overvekt.
Hos kvinner bør man sjekke nivået av progesteron og deretter foreta en sikker hormonerstatningsbehandling. Men også testosteron er viktig for kvinner, fordi det for eksempel kan hjelpe mot kronisk blærebetennelse.
På Longlife Clinic kan man også fjerne tungmetaller i kroppen, slik at helsen forbedres og kroppen renses.   
Fordi alle mennesker er forskjellige, er det klart at hver undersøkelse og behandling er individuelt tilpasset. Hver pasient får foretatt en genetisk undersøkelse, og derfra bestemmes det videre behandlingsforløpet.

For mer informasjon om Longlife Clinic og Dr. John Garant se; www.longlifeclinic.com.

Bolig- og hagemesse i Torremolinos
Skap dit drømmehjem eller din drømmehage, og få samtidig inspirasjon til å fornye og gjenskape din livsstil. Med messen Homes, Gardens & Lifestyle show, organisert av GM Events, er det fjerde gang at du i Spania kan oppleve to fantastiske dager med lokale hageeksperter og en utstillingshage. Du kan også oppleve lokale kunstnere i arbeid og til og med melde deg på ttil kunstkonkurransen (se: www.homesandgardens.es). Fristelsene venter i «Vintunnelen», og det er foredrag om og demonstrasjoner av hvordan du kan forbedre livsstilen din her i Spania. 
Vær snill med hjemmet ditt, både innvendig og utvendig, med alt fra nye dører til kommoder. Personlig formuespleie er også essensielt og en viktig del av messen. Du kan møde eksperter som kan gi deg råd på dette område. Det er også en seksjon med helse og ”wellness”.

Du kan også bare nyte messen, se, smake og prøve hundrevis av produkter. Å skape ditt drømmehjem eller din drømmehage har aldri før vært så lett og så tilgjengelig. Du kan også møte Tommy Walsh (populær håndverker fra britisk fjernsyn), og i tillegg lokale eksperter og høre hva Nevada Naturals og Viveros Florena, bare for å nevne noen få, kan gi råd og fortelle om. Målet med årets messe er at den skal være enda bedre og morsommere enn tidligere. I tillegg til det som er nevnt her, vil det komme nye tiltak og utstillere, så gjør deg klar til en av de beste messene i 2013.

Messen avholdes i Palacio de Congresos Torremolinos lørdag  27. og søndag 28. april, begge dager fra kl. 10.00 – 19.00. Hvis du har lyst til å bestille en stand og delta på messen, så send en epost til office@solproductions.tv eller ring på 634 399 125/966 761 050. Du kan også besøke; www.homesandgardens.es.

 

Unioptica la gatene øde
Det var som om alle skandinaver lørdag 23. februar hadde valgt å stikke innom forbi Unioptica for å ønske Claus Bentkjær og hans team til lykke med den nye forretningen på Avda. Jesus Santos Rein, i sentrum av Fuengirola.

Festen startet kl. 14.00, og med god nordisk presisjon, ankom de første gjestene akkurat på slaget, og så fortsatte det med store innrykk hele ettermiddagen. Det var en fantastisk stemning, og mange ble hele ettermiddagen. Claus Bentkjær selv nøt dagen, fikk snakket litt med alle, tok imot de mange gaver, blomster, vin og andre morsomme ting som venner, forretningsforbindelser og mange glade kunder hadde tatt med.

Matserveringen tok Helle Barlebo fra Chili Gourmet hånd om, til stor fornøyelse for alle, og kl. 15.00, kom også julenissen på besøk. Kledt i rødt, med et rungende ho-ho-ho, overrakte han sin personlige gave til Claus Bentkjær. Det var et litt vemodig øyeblikk fordi det var julenissen Bent Friss siste opptreden.

I sin tale til Claus Bentkjær takket han for den støtten som Unioptica har gitt gjennom de siste seks årene til julenissens årlige besøk på barnesykehuset i Málaga. 
Claus Bentkjær og hans team var svært glade for det store frammøtet og ønsker å takke alle som møtte opp til den offisielle innvielse av butikkens nye lokaler.

 

 

Fashionvilla feirer åtte år med mote i særklasse
Fashionvilla feiret sitt åtte års jubileum i februar, og det kom gjester fra hele verden for å feire dette sammen med Julia Rep, innehaveren av Fashionvilla. Det var flotte gaver til alle kundene som nøt de flotte kanapeene og drikke sammen med dagens jubilant, Fashionvilla. Senere var det et flott arrangert moteshow der de innbudte kunne nyte de nye vår- og sommerkolleksjonene. Vår og sommer 2013 byr på nye flotte former, sofistikerte stilarter og spennende kombinasjoner av passformer, design og materialer. Moteentusiaster vil denne sommeren kunne vise sin mote med avantgarde mønstre, lapper og vovede trykk der fantasifulle og eksotiske blomstermotiver står i flott kontrast til motens dyriske fasetter med pyton- og leopard-mønstre. Fashionvillas kolleksjon er både vovet og vill, men med utgangspunkt i det elegante og stilrene som gjør at kundene er i stand til å finne det de trenger, selvfølgelig godt ledet på vei av Julia Rep. Fashionvilla i Elviria er et must for moteentusiaster.

«Fashionvilla makes your fashion dreams come true»

Tlf.: 952 850 501

 

Drømmeboligen for bare 109.000 euro
Den norske eiendomsmegleren Eivind Due-Hansen inviterer til åpent hus fredag 22. mars. Bakgrunnen er at hans meglerfirma Vime Realty, nå tilbyr 28 nye boliger i det attraktive området Las Chapas i Marbella. Boligene kan kjøpes for helt ned til 109.000 euro og med med gode finansierings- og utleiemuligheter.

”Boligene ligger i et eksklusivt resort og med skandinavisk miljø. Boligene er oppført etter skandinavisk standard og er fullt møblerte. Man kan velge å bo her hele året eller kjøpe med henblikk på ferie og utleie. Uansett hva man gjør, er det en god investering, for aldri tidligere har det vært så billig å kjøpe en kvalitetsbolig i dette området,” garanterer den norske eiendomsmegleren som samtidig er helt sikker på at det aldri blir billigere å kjøpe:

”Prisene er helt på bunnen nå, og for en skandinav er det til og med gode finansieringsmuligheter.” Les mer om prosjektet på www.vimerealty.com, eller kontakt Eivind Due-Hansen på epost eivinddue@vimehotels.com eller telefon 952 004 300.

Alle er velkomne til Åpent Hus på Hotel La Reserva de Marbella i Las Chapas 22. mars kl. 14.00. Påmelding nødvendig.

 

Ta et dukkert hele året rundt med TimeOut Spas
TimeOut Spas er en levende leverandør av spa-bad, jacuzzi, svømmespa-bad og sauna på Costa del Sol. Firmaet som ble etablert i september 2000 av canadiske Michael J. Kellough Inkster, er kjent for sin høye kvalitet og gode service. TimeOut Spas har gjennom årene hatt hundrevis av kunder på kysten og leverer alltid god service. Teamet av profesjonelle teknikere tar seg av alle former for problemer og sørger for at de blir raskt løst. Denne servicen gjelder også spa-bad som er kjøpt andre steder.

TimeOut Spas ligger i Nerja, men dekker hele Málaga- og Granada-provinsen. TimeOut Spas har et bredt vareutvalg og kan tilby produkter som man ikke finner mange andre steder på kysten. Det samme gjelder utvalget av spa-bad som man finner i butikken, mange forskjellige merker av beste kvalitet. Kvaliteten testes selvfølgelig alltid før spa-badene legges ut til salgs. På den måten kan teamet hos TimeOut Spas stå 100 prosent inne for varene de selger videre til kundene.

For et par år siden begynte TimeOut Spas også å føre de populære SwimSpa, svømmespa-badene som er en kombinasjon av en swimmingpool og et spa-bad. Et SwimSpa er en ideell løsning hvis man ikke har plass til en swimmingpool eller bare ikke har lyst til at swimmingpoolen skal ta all plass i hagen, men samtidig ønsker å ha mulighet for en svømmetur. Samtidig opplever man fordelene ved et spa-bad, nemlig de kraftige vanndysene som pumper vannet mot deg, og hvis du blir trett, så kan du slappe av på et av setene i spa-badet med masserende vanndyser. Den største fordelen ved et SwimSpa er likevel alltid varmtvannet som gjør det mulig å ta et dukkert hele året rundt.

Besøk TimeOut Spas hjemmeside www.timeoutspas.com for mer informasjon om utvalget av spa-bad, jacuzzi, saunaer og SwimSpas. Du kan også ringe på 952 52 43 94 eller sende en epost til info@timeoutspas.com.

 

Kaas & Kirkemann tegner nå privat sykeforsikring uten aldersbegrensninger
Det har alltid vært vanskelig å få en privat sykeforsikring når man har kommet opp i årene. Aldersgrensen for å kunne tegne privat sykeforsikring er ofte 65 år eller 70 år. Noen forsikringsselskaper har utviklet private sykeforsikringer som kan tegnes for personer over 70 år, men disse forsikringene har ofte en begrenset dekning, særlig hvis man blir innlagt på sykehus eller må opereres. Pernille Kaas fra Kaas & Kirkemann Forsikringsmæglere forteller at de samarbeider med et forsikringsselskap som har god erfaring med private sykeforsikringer i Spania. Dette selskapet gjør det nå mulig å tegne privat sykeforsikring uansett alder. Det er samme gode dekning for nye kunder på 80 år som for nye kunder på 20 år. Helsen er det avgjørende for alle aldersgrupper. Ønsker du mer informasjon, er du svært velkommen til å kontakte Kaas & Kirkemann Forsikringsmæglere på tlf.: 952478383 eller på epost: kaaskirk@kaaskirkemann.net

Seniorhotellet Casa Klein – en suksess på 11. året
I grønne, fredelige omgivelser, med utsikt over Middelhavet og byen Vélez-Málaga, ligger seniorhotellet Casa Klein. Gjennom 11 år har Joan Klein Didold vernet om sitt hjertebarn og vil gjøre det fortsatt i mange år framover:

”De fleste av våre beboere bor her fast for å nyte de siste årene i livet i trygge omgivelser, men vi har også beboere som bare er her, f.eks. i vinterhalvåret. Vi har både privat og offentlig lege tilknyttet stedet, samt sykepleier og andre spesialister, så hver beboer får den pleie han eller hun trenger,” sier Joan Klein Rosén og fortsetter: ”Det sosiale perspektivet er viktig for våre beboere. Derfor arrangerer vi jevnlig turer slik at vi kommer ut og samler nye energi.” Når man legger all sin tid og sjel i et prosjekt, luner det godt når Joan Klein Rosén får ros for arbeidet, og når beboeren Ole Jørgensen forteller at han er glad for å bo på Casa Klein.

”Å være på Casa Klein er som å være hjemme, der man hører til. Selvfølgelig er Casa Klein et kommersielt foretak, men jeg føler ikke at jeg har flyttet på hotell. Personalet og ledelsen har vært så gode mot meg, og mottoet er at man gjør det som er best for pasienten, ikke nødvendigvis det som er enklest,” sier Ole Jørgensen som har bodd på Casa Klein denne vinteren.

Les mer om seniorhotellet på www.casaklein.com eller ring 679 167 168.

Vår hos Nina B. Fashion Boutique
Hvis du ikke allerede har oppdaget Nina B. Fashion Boutique i Nueva Andalucía, så er det på høy tid. Her finner du nemlig den lekreste moten tilpasset skandinavisk smak og fornemmelsen av kvalitet. I de håndplukkede kolleksjonene kan du velge blant merker som det for nylig prisbelønnede Hunkydory, Hollywood-stjernenes favoritt, bohemstil fra Gypsy05, etnisk inspirerte Odd Molly, MiH Jeans med en passform ”Made in Heaven”, samt flere flotte merker som Mes Demoiselles, Twenty8Twelve og danske Custommade. Nytt for denne sesongen er Bali-inspirerte Rabens Saloner, italienske Ella Luna og franske Beija – alle tre med fokus på kjoler. Aller innerst kan du kle deg i Hanky Pankys lekre og sexy undertøy, og til føttene er der ballerinaer fra Yosi Samra og flipp-floppernes Rolls Royce, den super eksklusive Tkees. Hos Nina B. finner du også et stort utvalg av accessories, for eksempel skinnvesker fra italienske Campomaggi, klokker fra Triwa og smykker fra Antonio Ben Chimol og La Mome Bijou. Blant nyhetene er også flotte gaveartikler fra Voluspa – velduftende, håndlagede stearinlys i fantastiske innpakninger.

Så stikk innom Nina B. – du blir ikke skuffet!

 

 

 

Norske tv-kanaler uten flimmer
Da vi bodde i Norge, var vi vant til at tv-kanalene poppet opp med topp kvalitet når vi slo på  fjernsynet. Men slik var det ikke i Spania før i tiden. Leverandørene av norsk tv var få og produktet ikke alltid med beste kvalitet. Og man kunne risikere at leverandørene forsvant fra den ene dagen til den andre, uten at man fikk noe igjen for det det abonnement man hadde hos leverandørene. Heldigvis har Spania utviklet seg og har nå også blitt et moderne land der man kan motta norske tv-kanaler uten å være redd for at leverandøren stenger servicen fra den ene dagen til den andre.
Det svenskeide firma TD Sat & Sound som fram til 2011 fortrinnsvis beskjeftiget seg med satellitt-tv, er nå en sterk leverandør av norske og engelske IPTV tv-kanaler i Spania. I samarbeid med et dansk firma tilbyr TD Sat & Sound svenske Box-TV som garanterer stabilt mottak av både norske og engelske tv-kanaler. TD Sat & Sound har et direkte samarbeid med offisielle tv-tilbydere i Norge og England og får derfor gode rabatter som også kundene nyter godt av. Samtidig betyr det at alle rettigheter og betingelser er i orden, akkurat som når man mottar tv-kanalene i Norge, i tillegg til at konseptet er EU-godkjent.
Løsningen kan høres dyr ut, men faktisk betaler man bare et par euro ekstra i måneden for å få garanti for at leverandøren fortsetter å levere den servicen man har kjøpt. Noe som ikke alltid er en garanti den dag i dag.
I tillegg til et stort tilbud på tv-kanaler, tilbyr Box-TV grunnpakker med mulighet for å tilføye flere tilleggskanaler samt catch-up funksjonen der man kan ta opp sendingene man ikke har hatt tid til å se.
Les mer om de mange muligheten du har med Box-TV, på hjemmesiden www.box-tv.dk. For et uforpliktende tilbud, kontakt Tomas Davidsson på tlf.: 606 66 13 44. https://www.facebook.com/Tdsatandsound.

Profesjonelt team innenfor salg og utleie
Nordica Sales and Rentals i Nueva Andalucía, bare et steinkast fra Los Naranjos Golf, er uten tvil en tungvekter i eiendomsbransjen på kysten. Med ikke mindre enn 20 år på eiendomsmarkedet, et stort utvalg boliger til salgs og leie og med Nueva Andalucía som spesialitet, har Nordica Sales & Rentals noe for enhver smak. Anna-Lena og Peter Rosen står bak etableringen av firmaet som startede i Aloha, og som deretter flyttet til Puerto Banús, og som nå finnes i Nueva Andalucía. Fram til 2008 lå hovedvekten på kjøp og salg av boliger, men i 2008 etablerte Anna-Lena en egen utleieavdeling som siden har vært en kjempesuksess.

Det kan være en utfordring å finne den perfekte boligen i Marbella-området. Det er tusenvis av boliger til salgs, og det kan være vanskelig å finne akkurat den boligen som dekker de ønsker og behov man har som kjøper. Men her kan Nordica Sales & Rentals også hjelpe. De håndplukker et lite, men godt utvalg av boliger som innfri de krav kunden etterspør.

En av grunnene til at Nordica Sales & Rentals har hatt så stor suksess de siste 20 årene, er blant annet på grunn av firmaets svært uformelle atmosfære. Den smitter av på kundemøter, kontakten med forhandlere, mm. og skaper et hyggelig miljø. Samtidig er Nordica Sales & Rentals eksperter på Nueva Andalucía og vet hvilke områder som faller i hvilke kunders smak. Sist, men ikke minst strebes det alltid etter å skape et uformelt, men profesjonelt forhold til kunden som igjen skaper den gjensidige tilliten som er nødvendig i en eiendomshandel. For ytterlige informasjon om Nordica Sales & Rentals, se www.nordicarentals.com eller ring på 952 811 552.

Annis Vitalshop utvider med nok en butikk
Annis Vitalshop har åpnet ny butikk i det finske senteret, Centro Finlandia, som ligger på Avd. Los Boliches 4, i lokalet der designbutikken Marimekko tidligere holdt til. Den nye butikken er nummer fem i rekken av den danskeide helsekostkjeden Anni’s Vitalshop, grunnlagt av Anni Dahms. Butikken holder åpent på hverdager mellom kl. 10-16 og lørdager kl. 10-14. Anni’s Vitalshop har siden mars 1994 spesialisert seg på kvalitetskosttilskudd, økologiske matvarer og personlig pleie. Det blir lagt stor vekt på å være ”up to date” med de siste og nye trendene, kombinert med god, vennlig og faglig betjening.

 

Maleren Erik Frøkjær hilser velkommen i sitt atelier
Våren er på vei, og maleren Erik Frøkjær hilser – tradisjonen tro – velkommen i sitt atelier i La Cala de Mijas. Vernissasjen finner sted lørdag 23. mars og søndag 24. mars i tidsrommet kl. 12.00 til 19.00 i atelieret i Casa Blanca, Los Claveles lll, Calle Salamanca 76, Mijas Costa. 
Erik Frøkjær, også kjent for den danske kjede av tøyforretninger ”Frøkjær”, har malt siden han var i tjueårene, men dedikerer nå all sin tid til sin hobby.
Eriks store læremester og mentor var Jacob Meyer som tok Erik til seg som om Erik var hans egen sønn, og av denne kjente danske kunstneren lærte Erik å male og bygge opp et maleri. Gjennom flere opphold ved Gardasjøen utviklet Erik en forkjærlighet for det naturalistiske/impresjonistiske med fokus på blomster, bondegårder og Gardasjøen der varme og følsomt behandlede farger dominerer. 
Eriks malerier inkluderer mange spanske motiver som han inspireres av i sine omgivelser i La Cala og av utsikten fra villaen. Her har alle nå mulighet for å se maleriene og atelieret, samt få en prat om kunst. Det er naturligvis også mulighet for å kjøpe et av hans malerier.
For ytterligere informasjon om arrangementet er man velkommen til å ringe til Erik Frøkjær på +45 20 91 22 43.


Clínica Dental Escandinava – Fuengirola implantatsenter
Clínica Dental Escandinava har nå fått en 3D-Scanner. Den benyttes spesielt til pasienter som har mistet tenner, har løse tenner eller en protese som ikke sitter som den skal, og som kanskje overveier de såkalte tannimplantater.
«Den nye3D-skanneren er den beste veien til planlegging av sikker og forutsigelig kirurgi. På kort tid gis et presist bilde av dine tenner og ditt skjellet slik at vi med en gang kan stille en nøyaktig diagnose og foreslå en holdbar behandlingsplan med evt. implantater og broer, samt gi deg et tilbud på en totalløsning», sier tannlege Keld Overgaard.

Skanningen gir et tredimensjonalt bilde som kirurgen kan studere fra alle vinkler og i alle størrelser. Bildene viser tydelig om det er plass nok i kjeven eller om det eventuelt først må transplanteres brusk eller settes inn kunstig brusk og benvev. De viser også hvor nervene ligger i forhold til røtter, og man kan måle avstander helt nøyaktig, så implantater kan settes nøyaktig inn. Ved konvensjonell røntgen kan strukturer skytes/legges inn over hverandre, men med 3D kan disse strukturene skilles fordi man kan se hvor de ligger i forhold til hverandre. Denne informasjonen er spesielt nyttig i forbindelse med kirurgi, inkludert implantat-behandlinger.
Nok en fordel for pasienten er det at man slipper unna de ubehagelige platene som settes inn i munnen ved vanlig røntgen, og skanningen tar bare et minutts tid.
Den nye 3D-røngtenskanneren har særlig gitt store fordeler ved operasjoner og implantatarbeider, men kan også brukes til å planlegge særlig vanskelige rotbehandlinger og vurdere strukturer eller anormaliteter (tumorer) i kjevehulene. Videre kan 3D-skanneren som er av typen ConeBeam CT skanner (CT = computed tomography), måle tettheten i benstrukturen, noe som kan brukes til å vurdere kvaliteten (bløt/hard) av skjelettet og dermed estimere den nødvendige rekonvalesensperioden etter en implantatbehandling.

«3D-skanningerne gir pasientene mye større sikkerhet og mer forutsigbarhet på behandlingsutfallet, på grunn av den store mengden informasjon man får før behandlingsstart. Dessuten er strålingsdosene redusert med 75% med digital teknikk ved røntgenopptakene, og du får i dag derfor bare 25% av det du fikk tidligere. Fordi det er så få av disse 3D-skannerne her på kysten, vil vi tilby og anbefale våre tannlegekolleger her i området å få tatt 3D-bilder avpasientene deres hos oss. Man vil deretter motta en CD som kan vises til den behandlende tannlegen», sier Keld Overgaard.
Se www.clinicdental.eu og få mer informasjon.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.