Månedsmagasinet på Costa del Sol

Kjøkkenmann søkte nye utfordringer
Costa Del Sols tidligere forhandler av Sønderborg kjøkkenet, Henrik Birch Kristiansen, har valgt å bytte til møbelbransjen. Valget om å selge forretningen med designkjøkken har vært planen i lengre tid, og da LOFT&Roomers åpnet sin butikk i Marbella, så Henrik en mulighet  som passet svært godt med hans eget ønske om å være med på å bygge opp et nytt og spennende prosjekt.

”Jeg møtte ledelsen i LOFT&Roomers for en uformell prat om prosjektet, og vi kunne straks fornemme en enighet når det gjaldt verdier og holdninger. Derfor er jeg nå i den nye, flotte butikken”, sier Henrik Birch Kristiansen. Henrik er ikke uvant med at stå i detaljbutikk fordi han tidligere har fungert som både salgskonsulent og butikksjef i flere omganger. ”Møbelbransjen er jo egentlig knyttet til kjøkkenbransjen fordi det til syvende og sist handler om innredning. Det er grovt sagt bare et spørsmål om å gå inn i et annet rom, men målet er det samme – at kunden er glad og tilfreds. Vi er interessert i at kundene kommer, men enda mer interessert i at kundene kommer igjen”, konstaterer Henrik.

Henrik som er spansk gift og har en datter på tre år, var egentlig godt tilfreds med livet som kjøkkenmann. Likevel er det nå hyggelig igjen å ha kolleger og oppleve det å være en del av et felles mål. Mange på kysten kjenner Henrik som et positivt og imøtekommende menneske som setter kundens tilfredshet høyest på listen. Derfor passer han også særdeles godt inn i LOFT&Roomers-teamet som nettopp ønsker å sette nye standarder for service i Spania.” Jeg håper å gjenkjenne mange ansikter her i butikken, og jeg ser fram til å kunne levere en masse møbler i framtiden”, avslutter Henrik.

 

Ucan2 España – søker ambisiøse selgere
For rundt to år sidn åpnet Ucan2 España opp dørene til sitt nye, moderne kontor i Puerto Banús. Her ønsker nå Ucan2 nye medarbeidere, nordmenn og svensker, velkommen. Medarbeiderne skal jobbe mot det norske markedet med salg av varemerket NetCom (Telia Sonera).

Arbeidstidene og mentaliteten på kontoret er skandinavisk, og stemningen er god og energisk. Filosofien på kontoret er at teamet alltid hjelper hverandre, om det skulle oppstå spørsmål. Derfor føler man seg aldri alene.

”Det er viktig for meg som sjef, og for alle medarbeidere at vi er et sammensveiset team som har det morsomt sammen”, sier Atle Severinsen, sjef på Ucan2 España og fortsetter: ”Nå søker vi altså flere selgere til vårt kontor i Puerto Banús. Vår drømmeselger er den som alltid vil ligge på toppen og som er motivert for å tjene penger. og er du dessuten en morgenfugl, stabil, har et ungt hjerte og en voksen arbeidsprofil, er det deg vi søker.”

Hos Ucan2 får du garantilønn, samt provisjon, og Atle setter pris på at så mange som 70 % klarer å tjene svært godt og sier at det ikke finnes noen grense for hvor mye man kan tjene.

Ucan2 er en av Norges største forhandlere innenfor mobil og bredband og leverer mer enn 20.000 nye mobilavtaler og forvalter over 30.000 kunder i året. Foruten kontoret i Puerto Banús, har de også avdelingskontor i bl.a. Oslo, Drammen, Trondheim og Bergen.

Kjenner du deg igjen i personbeskrivelsen ovenfor og tror at du passer inn i selgerteamet på Ucan2 España? Send oss en søknad med CV tll: jobb@uc2b.no
Ønsker du mer informasjon, kan du ringe oss på: +34 952 815 153

Hair by Linda hilser velkommen til salongen
Etter fem herlige år på Los Naranjos Golf Club, som prisbelønnet Redken-salong, utvider salongen som eies av Linda Rise, sin service med Great Lengths-hårforlengning fra og med 1. mars. Teknikken er svært skånsom, og tynt hår blir tykkere, mer lettstelt og mer holdbart.

Linda arbeider også med bl.a. Redkens nye Cromatic farge som helt er uten ammoniakk og som dessuten inneholder 50 % mindre kjemikalier. Linda har også Redkens siste produkter som er uten sulfater og parabener. Dessuten er disse produktene 50 % billigere å kjøpe her enn i Skandinavia.

Linda er alltid nøye med at kunden skal få den beste servicen.
«Min filosofi er at du som kunde med salongens kunnskap og gjennom konsultasjonen får den mest passende frisyren og fargen som passer akkurat for deg», sier Linda.

Man er alltid velkommen til en gratis konsultasjon hos Hair by Linda.

Hair by Linda finner du på Los Naranjos Golf Club.
Apdo. 64, 29660 Nueva Andalucía
Tlf.: +34 951 97 95 72, mobil: +34 667 908 228

 

Strand på stranden
Midt på strandpromenaden i Almuñecar, med fritt utsyn til stranden og Middelhavet, verner svenske Anna om gjestene på sin kafé og restaurant med det særpregede navnet Strand.

”Jeg har alltid likt det skandinaviske kafé-konseptet, og det forundrer meg at vi ikke har mer av det her i Sør-Spania hvor vi  jo ellers har en sterk tradisjon for det å gå mye ut «, forteller Anna Karin Johansson som elsker Sydens friske råvarer.

”Alt på min kafé blir tilberedt av ferske råvarer. Her har vi hver dag ferske grønnsaker, fisk og kjøtt og dermed alle betingelser for å servere noe godt på tallerkenene.

«Bestiller man pasta, får man ferskprodusert pasta. Bestiller man dansk smørrebrød, blir det servert på hjemmebakt rugbrød. Og slik er det hele veien», lover Anna som selv er utdannet kokk. For sju år siden flyttet hun med sin mann til Almuñecars bakland, og i april er det tre år siden hun åpnet  kafeen og restauranten.

”Mange av våre gjester kommer igjen og igjen, og det varmer selvfølgelig, avslutter Anna fra byens hyggeligste møtested.

 

La Splash Pools Mijas hjelpe deg med poolen
Det hender ofte at vannet i poolen blir grønt. Det er fordi vannet venner seg til de kjemikaliene man tilsetter vannet for å holde det rent. Løsningen er ofte å tilsette en stor mengde klor og et middel mot alger. Hvis vannet derimot ser uklart ut, kan det skyldes oksidering som kan løses ved å tilsette et flokkuleringsmiddel.

Splash Pools Mijas kan hjelpe deg i begge situasjoner. Ta med en liten beholder med poolvann, så forteller Splash Pools Mijas deg hva du kan gjøre med problemet. Utettheter i poolen kan skyldes utette vannrør eller revner i selve poolens vegger eller bunn. Splash Pools Mijas har det aller nyeste utstyret for å finne en utetthet på bare en time. Denne servicen koster 80 euro ekskl. IVA per time.  Splash Pools Mijas kan også være behjelpelig med renovering og oppsetting av nye fliser, maling og tetting med spesiell sement. Det tilbys fem års garanti og en måneds gratis poolrensning på alle renoveringer.

Hvis du ønsker også å bruke poolen om vinteren, tilbyr Splash Pools Mijas en svært effektiv varmepumpe med to års garanti, samt 15 års garanti på varmeveksleren. For en pool som måler 8 x 4 m, koster det bare 13 euro i døgnet for å holde poolen oppvarmet. Dessuten har Splash Pools Mijas også automatiske avfrostningsvarmere som er ideelle hvis man bor inne i landet, samt automatiske presenninger.

Hvis du bare trenger alminnelig vedlikehold av poolen, kan Splash Pools Mijas også sørge for det og tilbyr et skreddersydd vedlikehold som både er profesjonell og forsikret, fra 83 euro per måned, eksklusiv kjemikalier og IVA.

For mer informasjon kan du ringe til butikken fra kl. 8 – 16 på 952 591 053 eller send en epost til splashpools@electronbox.net.

 

 

 

Slank deg med Cambridge 800, – og hold vekten nede
Hvor mange har ikke kjempet seg gjennom slankekurer bare for å oppdage at etter endt slankekur, øker vekten på nytt? Hos Cambridge 800 er man klar over at selve det slanke seg bare er halvparten av utfordringen, og at det som virkelig er vanskelig, er å klare å holde vekten nede.
Alle nye kostveiledere hos Cambridge 800 vil hjelpe andre med å slanke seg på grunn av sine egne og positive erfaringer med slankeprogrammet. De har selv opplevd diskriminering, vittigheter og følelsesmessige problemer som man ofte utsettes for når man er overvektig. Derfor kan de hjelpe til slik at vekttapet blir så positivt som mulig. Da øker ikke vekten igjen etter endt slankeprogram.

Jane er en av mange overvektige kvinner som har gått ned i vekt med Cambridge 800, og vekten hennes ligger i dag fortsatt på et godt nivå . Allerede som åtteåring fikk Jane vite av legen sin at hun var overvektig. I mange år prøvde hun å få ned vekten, men uten hell. Som 18-åring ble hun diagnostisert med stor overvekt som ikke kunne behandles. Etter hvert la Jane enda mer på seg, og selv om hun prøvde flere slankekurer, endte det alltid med at vekten raskt gikk opp igjen. Som 42-åring var hennes BMI-verdi 45 (en normal BMI er 18 – 25).  Under et ferieopphold i Spania stiftet Jane bekjentskap med Cambridge 800. Hun meldte seg straks på et slankeprogram og har hittil gått ned 47 kilogram. Jane er nå veileder hos Cambridge 800 og kan hjelpe andre med å slanke seg en sunn måte.

Kontakt Cambridge 800 for å finne din nærmeste veileder og finn ut hvordan du kan slanke deg på 952 586 324 eller send en epost til admin@cambridge800.es.

 

Nordmenns favoritt hostal
Tittelen hostal burde nok endres til hotell når det handler om Hostal Marbella i Fuengirola. Det hyggelige, familieeide hostalet har nemlig fått en ansiktsløftning slik at det nå er oppe på hotellnivå.

”Lobbyen vår der vi bl.a. serverer frokost, er gjort helt om og er nå dobbelt så stor, med nye møbler og nye farger på veggene. Takterrasse har også blitt klargjort og samtlige værelser er renovert og har fått nye, svenske senger av beste kvalitet, og det er litt uvant for et hostal”, forteller Carola Nicklasson som sammen med sin familie for nøyaktig tre år siden overtok Hostal Marbella. ”Vi er et familie-hostal med sjel og tid til hver enkelt gjest. Og det tror jeg smitter av, for over 50 % a  våre gjester er gjengangere», sier Carola som samtidig forteller at 60 % av klientellet er skandinaver.

”Mange spør oss hvorfor vi ikke kaller oss hotell i stedet for hostal. Det tar vi som et kompliment. Men selv om vi minner om et hotell, holder vi fast på våre hostal-priser med gode dobbeltrom til bare 39 euro i lavsesongen”, forteller den svenske hostal-eieren som tror på en lys framtid for turismen på Costa del Sol.

”Vi overtok Hostal Marbella akkurat da krisen startet, men det skulle ikke ødelegge vår drøm om å kunne bo og arbeide på Costa del Sol. For tidligere har vi vært faste turister her gjennom 25 – 30 år og har sett hvordan Costa del Sol har vært gjennom andre kriser og kommet styrket ut av dem. Det skjer også denne gangen, for allerede nå merker vi ny framgang», lyder det optimistisk fra Hostal Marbella.

FM Invest leverer deg drømmehuset
FM Invest har eksistert siden 1999, og til tross for krisens innflytelse på byggebransjen, går  firmaet bra. André Medianfar, entreprenør og medeier av det familieeide firmaet, tilbyr alt fra større nybygg til mindre påbygg og renovering, samt eiendomssalg. De ansatte snakker både norsk, dansk, spansk og engelsk og kjenner den skandinaviske kulturen og smaken innenfor nybygging. ”Vi kjenner skandinavenes smak, byggestandarder og kravet om at ting blir gjort til avtalt tid. I vårt firma er det ikke noe ”mañana mañana”,” forteller André Medianfar. Dessuten har FM Invest egen tilknyttet arkitekt, de hjelper til med byggetillatelser og annet papirarbeide, samt med å finne byggetomten til nettopp din bolig. ”2012 har vært et godt år for oss, til tross for krisen. Vi fokuserer først og fremst på å arbeide med skandinaver og ser fram til nok et godt år,” heter det fra André Medianfar. Hans firma ligger i Benalmádena.

Kaas & Kirkemann tegner nå forsikring til våre firbeinte venner
Vi mennesker kan bli syke eller komme ut for en ulykke. For å beskytte oss mot de personlige utgifter som dette kan medføre, kan vi tegne en privat helse- eller ulykkesforsikring. Hos Kaas & Kirkemann er det nå også mulig å beskytte våre hunder og katter mot sykdommer og ulykker. Forsikringen kan tegnes for alle hunder og katter fra og med fylte tre måneder og inntil ni år. Er forsikringen tegnet før hunden eller katten har fylt ni år, kan forsikringen fornyes så lenge man ønsker. Prisen for forsikringen er lik for katter og små hunder. Mellomstore hunder, store hunder og farlige hunderaser har egne tariffer.

Forsikringen gir dekning dersom hunden eller katten din f.eks. blir overkjørt eller overfalt av andre hunder eller katter. Dekningen kan utvides til også å omfatte sykdom. Forsikringen dekker innenfor EU. For mer informasjon om dekning og pris, er du alltid velkommen til å kontakte Kaas & Kirkemann på tlf.: 952478383 eller sende oss en epost på kaaskirk@kaaskirkemann.net.

Helicópteros Sanitarios: 24-timers tilbud om lege hjem og Emergency Service i Kenya
Som et ledd i Helicópteros Sanitarios’ internasjonale ekspansjonsplan, er det opprettet et joint venture-avtale med Pharm Access Africa Limited. Et samarbeide som skal gi 24-timers tilbud om lege hjem og Emergency Service i Kenya. Det ble opplyst på en pressekonferanse i Marbella i desember.

Med mobile ICU-ambulanser samt de mest avanserte utrykningskjøretøyer og helikoptre som rommer det beste innenfor elektromedisinsk utstyr, har Helicópteros Sanitarios vært ledende i Spanias Medical Home Care og Emergency Services siden 1988. Organisasjonen har flere enn 200 høyt kvalifiserte medarbeidere som siden starten har besvart og rykket ut 1.196.435 ganger og som på den måten har vært med på å redde minst 15.000 liv.

Pharm Access Africa Limited, som Helicópteros Sanitarios har inngått joint venture-avtale med, blev etablert i 2001 med formålet om å øke nivået og tilgangen til helsetjenester for mennesker i Afrika. Pharm Access Africa Limited yter teknisk bistand til private – og offentlige sektorprogrammer for blant annet bekjempelse av AIDS, tuberkulose, malaria og polio.

 


Journalist Arne Bjørndal hjelper deg med historien om ditt liv: – Etterkommerne dine vil takke deg for et flott minne. Garantert, sier Arne.

Hvordan er historien om ditt liv?
– Da min far gikk bort i 2004 var det særlig én ting som gjorde sorgen lettere å bære og minnene om ham mer levende. For den siste tiden han levde, satt min far i ukesvis i strekk ved skrivemaskinen og skrev ned historien om sitt liv, – i alt mer enn 300 tettskrevne sider!

– Far fortalte om sin barndom, oppvekst, tvil og tro, gleder og sorger, familie- og yrkesliv. Alt som var viktig for ham i hans liv. Mange av disse tankene, erfaringene og opplevelsene var nye for meg. Før far døde fikk jeg og mine to brødre hvert vårt eksemplar av boka om hans liv. I dag er jeg svært glad for at han gjorde denne jobben. Det har gitt meg et bedre grunnlag for å forstå hans liv. Noen bedre arv enn dette kunne jeg, mine brødre og våre barn neppe ha fått!

Dette sier journalist Arne Bjørndal som har jobbet for redaksjonen i Det Norske Magasinet siden 2006. Før han flyttet til Solkysten, arbeidet han i mer enn 20 år i Dagsavisen/Arbeiderbladet i Oslo og i NRK radio.

– Her på kysten har jeg nok møtt og intervjuet mer enn 100 nordmenn. Min erfaring er at alle har en historie å fortelle. En historie som etterkommere og venner vil sette stor pris på å få innblikk i, sier Arne.

Mange har nok selv prøvd å skrive ned sine minner fra et langt og levd liv. Noen mestrer det sikkert greit, andre kan synes det er for slitsomt og strever kanskje med å finne de rette ordene. Det vil Arne Bjørndal gjerne hjelpe til med:
– Det er trist om historiene om folks liv ikke blir tatt vare på, bare fordi man kanskje ikke får satt ordene ned på papir. Jeg tilbyr meg å hjelpe til hele veien gjennom skriveprosessen.

– Du har hele tiden full kontroll, og jeg garanterer full diskresjon. Behovene kan være forskjellige. Kanskje trenger du bare en til å lese korrektur av ting du allerede har skrevet. Kanskje trenger du en som kan renskrive og binde sammen stoffet eller kanskje foretrekker du at jeg tar meg av alt fra intervju og skriving til ferdig hefte eller bok?

– Gjennom et samarbeid med Norrbom som utgir Det Norske Magasinet, blir historien din satt opp som en bok eller hefte, med eller uten bilder. Ditt valg. Kanskje du vil ha boken eller heftet ferdig til et spesielt jubileum eller en bursdagsfeiring? Jeg garanterer deg at fristene blir holdt!

Før vi setter i gang med arbeidene setter vi opp en avtale som omfatter honorering, timebruk, arbeidsformer og frister.

Kontakt Arne Bjørndal på epost: bjorndal.arne@gmail.com eller telefon: (0034) 627562456 for å høre mer om hvordan du kan få hjelp til å skrive historien om ditt liv.

Den skandinaviske optikeren i Nerja
Det som startet som en Heiko-by-Heiko optiker i Nerja, har nå blitt til Ole Optica.
Ole Højer hilser velkommen til sin forretning der han de siste par årene har betjent et økende antall skandinaver som velger å bosette seg i Nerja-området.

”Vi har alltid et fast utvalg av Heiko-by-Heikos designerbriller, men vi har kombinert det med andre ledende merker. Vi startet jo som en Heiko-by-Heiko-konseptbutikk, men har tatt inn andre merker for å treffe et bredere publikum,” forteller optikeren som var med på å starte opp Heiko-by-Heiko i Nerja i 2004. Før det var han seks år hos DanOptica i Fuengirola.

”Nerja og området rundt er et spennende område i vekst. Flere og flere skandinaver flytter hit, og så er vi den eneste skandinaviske optikeren i byen. Men det alene er jo ikke nok. Vi lever i høyeste grad av vår skandinaviske kvalitet og service, samt det faktum at briller her ofte er 20 – 25 % billigere enn i Skandinavia,” avslutter Ole Højer.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.