Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Arden Estates nå også med representant i Norge
Arden Estates har nå også fått sin egen representant i Oslo. Bente Furulund har 20 års erfaring fra eiendomsmegling og har de siste fem årene drevet et av Privatmeglerkontorene siden Privatmegler-kjeden startet.
Bente har selv bodd flere steder langs Costa del Sol og er svært godt kjent hele veien fra Málaga til Gibraltar. Hun jobber i dag både i Oslo og Marbella og kan treffes på sitt kontor i Thomas Heftyesgate 50 i Oslo for en uforpliktende boligprat om kjøp i Spania. Hun vil presentere objekter som kan være av interesse og vil også arrangere private visningsturer der hun selv deltar. Vi gjør oppmerksom på at ikke alle objekter blir lagt ut på www.finn.no, så det henstilles om også å gå inn på hjemmesiden www.ardenestates.com der det finnes et stort utvalg av attraktive leiligheter og villaer.
Arden Estates ble etablert av Aran Vaghefi og Dennis Berkenbosch som begge har bred og mangeårig erfaring fra eiendomsbransjen i Marbella og på Costa del Sol. I området rundt Elviria har de mer enn 12 års erfaring. Målet er å levere god og personlig service til klientene, slik at den boligen som velges er den helt riktige.
Arden Estates samarbeider bl.a. med norske advokater med lang og bred erfaring med eiendomstransaksjoner i Spania. De vil kunne bistå vedr. det juridiske ved eiendomskjøp, så vel som skattemessige lover, arveregler, etc. Arden Estates har også en norsk fastboende representant tilknyttet sitt kontor i Elviria som ville kunne delta på visninger, etc. Du finner Arden Estates på torget i Elviria, eller stikk innom Thomas Heftyesgate 50 i Oslo.
www.ardenestates.com.

Sushi-kveld på Restaurant Lucia
Fredag 25. januar kl. 19.00 gjentar Restaurant Lucia suksessen fra november ifjor med en lekker sushi-kveld. Det er den verdenskjente sjefskokken fra Nikki Beach som tilbereder lekker sushi, og Anders og Lena fra Restaurant Lucia ser fram til arrangementet og håper at like mange som sist gang vil benytte muligheten til å smake på de lekre sushi’ene som sist år. Det vil nemlig gå en stund før Nikki Beachs’ sjefskokk igjen gjester restauranten. Hun skal nemlig reise rundt til de forskjellige Nikki Beach-restaurantene i hele verden før Nikki Beach i Marbella åpner for sommersesongen. For bordbestilling, ring 952 582 738.

Null fuktproblemer og markedets billigste aircondition
Fukten lever i beste velgående i løpet av den sørspanske vinteren. Mange boliger har ikke sentralvarme og er til og med dårlig isolert slik at regnet lett sniker seg inn.
Stephan Pohl har de siste ti årene kjempet med og mot fukten via sitt firma Pohl Service, som bl.a. har spesialisert seg på fuktproblemer.
”Vi arbeider under høytrykk med å få isolert våre kunders tak, loft, vegger og terrasser. Og det er masse å passe på i løpet av denne årstiden, for våre kunder vet at vi løser problemet og at de får en garanti som de kan stole på”, lover Stephan Pohl som på tross av krisen har hatt en liten framgang de siste årene.
”Jeg legger ikke skjul på at jeg er tysker og driver firmaet utfra noen klare prinsipper. Vi kommer til tiden og går først når arbeidet er 100 % i orden. Alle i firmaet er fagutdannede, men likevel er vi fullt ut konkurransedyktige på pris”, sier Stephan Pohl som også tar seg av mindre byggearbeider og installering av aircondition der firmaet har utviklet et eget fabrikat.
”Vi forhandler alle de kjente merkene, men vi selger mer og mer av vårt eget produkt som i dag er markedets billigste i drift”, avslutter Stephan Pohl som har 15 medarbeidere som betjener kunder på strekningen fra Mijas Costa til Sotogrande.

Skandinavisktalende spansk advokat hos De Cotta Law
De Cotta McKenna & Santafé (De Cotta Law) er et av Costa del Sols veletablerte advokatfirmaer med over 25 års erfaring og med kontorer i Mijas, Nerja og Coín, i tillegg til på Tenerife. Firmaet har et internasjonalt team av advokater, og blant dem finner man på kontoret i Nerja en dansktalende, spanskutdannet advokat ved navn Thomas Gant.
Thomas Gant har blandede røtter, fordi faren er dansk og moren spanjol. Han har gått på skole i begge land fordi familien reiste fram og tilbake pga. farens forretninger. Men da Thomas ble voksen, gikk turen definitivt til Spania. Her fullførte han juristutdanningen på Málagas Universitet, samtidig som han gjorde karriere som fotballlspiller.
Selv om han siden valgte advokatkarrieren, fikk han også spilt for en rekke klubber i Spania som profesjonell, og han spiller fortsatt på Nerjas amatørlag. Privat bor han i Cómpeta der han er gift med Rocío López som er født og oppvokst i byen.
Thomas Gant har arbeidet ved De Cotta McKenna & Santafés kontor i Nerja i flere år og har spesialisert seg innenfor kjøp og salg av boliger. Her har han gitt bistand til mange skandinaver ved kjøp av eiendommer, og han tar seg av hele prosessen, alt fra å skaffe NIE-nummer (skattekontrollnummer), til omhyggelige undersøkelser rundt forhold som angår eiendommen, utarbeidelse av kjøpekontrakt, utskrivne av skjøte, tinglysning, strøm og vann og betaling av diverse avgifter. Forøvrig bistår De Cotta McKenna & Santafé også ved forretninger i Spania, rådgivning om arv og testamenter, og vanlig juridisk assistanse vedrørende spansk lovgivning. Kontakt Thomas Gant på tlf.: 952 527 014 eller epost: thomasgant@decottalaw.net. Les mer om De Cotta Law på www.decottalaw.com.

Másmovil representerer Spania i det prestisjefylte European Business Awards
Den skandinaviske mobiloperatøren Másmovil, med de laveste samtaleprisene til de skandinaviske landene, har blitt nominert til å representere Spania i det prestisjefylte European Business Awards 2012/2013. European Business Awards vurderer finalistenes forretningspraksis og innovative løsninger der Másmovil nå kjemper om den ettertraktede premien Ruban D’Honneur for beste kundeservice.
Det kommer likevel ikke som noen overraskelse at Másmovil er representert i kategorien for beste kundeservice, fordi mer enn 80 prosent av de spurte kundene er svært tilfreds med Másmovils service og anbefaler gjerne mobiloperatøren til venner og familie. Kundene er dessuten svært tilfreds med at de hos Másmovil ikke er forpliktet til å binde seg i en lenger periode, slik det er vanlig hos andre mobiloperatører. Alle samtalekontrakter er skreddersydde slik at de både er fleksible og enkle å finne ut av.
Christian Nyborg, en av grunnleggerne av Másmovil og manager for International Business Divion, forteller at Másmovil er svært stolt over å ha blitt valgt til å representere Spania som nasjonal mester i European Business Awards, der bare de mest dynamiske virksomheter i Europa er representert. Han ser fram til den kommende prisutdelingen der Másmovil vil få muligheten for å utdype hvordan virksomheten, til tross for de vanskelige tidene, fortsatt har stor suksess med sitt forretningskonsept.
For ytterligere informasjon om Másmovil og deres lave samtalepriser, besøk hjemmesiden www.masmovil.es eller ring gratis til 1473 der kundene betjenes på skandinaviske språk.

Cyclo åbner ny skandinavisk avdeling
I desember utvidet Cyclo med en ny avdeling som tar seg av firmaets mange skandinaviske kunder. Avdelingen finner du i fjerde etasje i Edificio Zalacaín, Avda. Ramón y Cajal 2, skrått over for busstasjonen i Fuengirola.
Cyclos skandinaviske avdeling ledes av Lena Grøn og Heidi S. Andersen som blir assistert av Eva Cañestro som mange kunder allerede kjenner.
Det er den nye avdelingens hovedoppgave å ta seg av de behov og problemstillinger som kan oppstå når man som skandinav bor i Spania. Cyclos nye avdeling vil ha som hovedmål å gi råd og bistå såvel residenter som ikke-residenter som trenger hjelp ved flytting til eller fra Spania, samt med kontakt til offentlige myndigheter, utfylling av personlige skatteoppgjør for residenter og ikke-residenter, m.m.
I samarbeide med Cyclos spanske advokat, María del Carmen Flores Calmaestra, kan den skandinaviske avdelingen også være behjelpelig med juridisk assistanse, bolighandel, testamenter og arvesaker, uten at det oppstår språkmessige misforståelser.
Bokholderi og regnskap for virksomheter vil fortsatt bli utført på Cyclos kontor på Avda. Condes San Isidro, der Cristóbal Ruíz Marín er daglig leder og assisteres av Heidi S. Andersen. Bokholderiavdelingen undersøker for øyeblikket om det vil være mulig å skaffe kunden adgang til regnskapsprogrammet på skandinaviske språk.
Kontakt Cyclos skandinaviske avdeling fra Danmark og Norge til lokaltakst på følgende telefonnumre: Fasttelefon fra Danmark +45 89 88 03 86. Fasttelefon fra Norge er under etablering. Lena og Heidi kan også kontaktes per epost på henholdsvis lena@cyclo.es og heidi@cyclo.es.
Lena og Heidi ser frem til å ta imot både nye og gamle kunder på det nye kontoret.

Verdens minste sjokoladefabrikk i Mijas Pueblo
I Mijas Pueblo finner man kystens eneste sjokoladefabrikk med det eksotiske navnet Mayan Monkey. Sjokoladefabrikken er faktisk den minste i verden, men det er ikke ensbetydende med at utvalget av sjokolade også er det. Den lille, men fargerike sjokoladebutikken bugner av all verdens sjokolade, alt sammen håndlaget på fabrikken i butikkens bakre lokale. Her kan de eventyrlystne også dra på en reise i hvordan man selv lager sin egen sjokolade og fyller den med kokos, rosiner, mandler, skumbananer, ananas, eller hva man har lyst til. Den anvendte sjokoladen er alltid Pure Origin (rene blandinger), noe som betyr at det er snakk om en bestemt ren kakao fra for eksempel Cuba eller Madagaskar.
Mayan Monkey er uten tvil stedet der man finner det største og mest spennende utvalget av sjokolade på kysten, faktisk er butikken så populær at den på Trip Advisor rangeres som den nest beste aktiviteten på Costa del Sol.
Hvis man ikke selv har lyst til å få fingrene innsmurt i sjokolade, kan man i butikken finne et stort utvalg av handlaget sjokolade i morsom design og i mange forskjellige smaksvarianter som er pakket inn og klar til å ta med hjem. Mayan Monkey har alt hva hjertet begjærer, enten man foretrekker lys, mørk eller hvit sjokolade.
Har du lyst på et besøk i sjokoladens verden, så stikk innom sjokoladefabrikken Mayan Monkey i Mijas Pueblo. Den ligger på balkongen på Plaza de la Constitución 524 eller ring på 951 052 772.

Unioptica presenterer fire nye shop-i-shop
Unioptica har nå flyttet inn i nye og store lokaler på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15 (den gamle B&B dekorasjonsbutikk) – fortsatt med samme hyggelige atmosfære og imøtekommende personale. Claus Bentkjær har presentert en rekke nye tiltak i butikken som med det rette lyset og møblementet gjør det enkelt å finne den helt riktige brillen.
”Tanken er at det skal være oversiktlig for kunden. Shop-i-shop-idéen skal gi et klart overblikk over hva man kan få når man kommer inn døren,” forteller Claus Bentkjær. Det er viktig for Unioptica at kunden får den helt unike og personlige rådgivning når man skal velge briller.
Unioptica har nettopp montert fire shop-in-shop med de fire mestselgende brillemerker. Bl.a. det franske merket Dilem med de håndlagede innfatningene og den smarte ‘klikke av og på’-funksjonen. Dilem får sin egen og den største plassen med multifarget gulv og et utstillingsbord som man kan kikke ned på og se det brede utvalget av innfatninger – nå også med det danske, svenske og norske flagget på. Det er en fin detalje for de mange skandinaviske kundene.
De tre andre shop-i-shop er av de klassiske, danske merkene: Ørgreen og Lindberg samt det franske: Alain Mikli/Philippe Starck. Brillemerkets detaljer blir framhevet med helt riktig lys, møblement og design. Altså kan kunden prøve briller i et passende brillemiljø.
”Vi har valgt å dele opp merkene slik at man på den måten trer inn i deres personlige verden,” forklarer Claus Bentkjær som er svært tilfreds med de nye tiltakene.
Unioptica gleder seg til å ta imot gamle og nye kunder i butikken på Avenida Jesús Santos Reín nummer 15.

Julehygge hos Nykredit
Tradisjonen tro hadde Nykredit i Centro Plaza i Nueva Andalucía invitert kunder, venner og forretningsforbindelser til julehygge onsdag 13. desember. Christian K. stod nok engang for en overdådig catering med spesielle juletapas og smakfulle viner. De mange frammøtte nøt den hyggelige julestemningen og benyttet samtidig sjansen til å bygge nettverke og snakke om året som gikk, og om de mange spennende muligheter det nye året vil bringe. Michael, Siw og Christel takker alle for en hyggelig ettermiddag i julens tegn.

Julefester på pleiehjemmene i Guaro og Torrequebrada
For siste gang (tror jeg) har vi holdt julefester på de to pleiehjemmene. For siste gang er dels fordi det er svært vanskelig å få det til å henge sammen økonomisk, og fordi julenissen og jeg har blitt eldre. Beboerne var som vanlig i julestemning. De hadde tatt på pentøyet og smykker. Oppe i Guaro sto det et stort fint juletre pyntet med hjemmelagede ting. Når man ser de eldre, forstår man nesten ikke at de kan, men det lyktes, og de er stolte over resultatet.
Vi hadde i år igjen kjøpt gave til alle. Trine pakket inn 280 gaver. Takk for det. Gavene består av tøy, tøy som kan vaskes. Hvis dere i glede over en ny bluse, jakke eller vest, så ville dere alle forstå at det er arbeidet verdt. Vi var også hos Benny på Europlantas som igjen i år donerte en julestjerne til alle. Mange takk for det.
Julenissen møtte trofast opp. Takk Bent, for tjue års bra samarbeide. Takk til Randi Brekke, ordet nei kjenner du ikke. Vi hadde små Lucia-barn fra Den norske skolen Málaga, og de gjorde det svært bra.
Takk til to gode venninner og min mann for deres hjelp. Min største takk er til dere som gjorde det økonomisk mulig. En god venn av oss fylte rundt år. Han ønsket penger av venner og familie. Pengene donerte han til oss. Uten disse pengene og donasjonen fra Odd Fellow, var det ikke mulig. Tusen takk.
Vi har nå fått et beløp som sammen med fødselsdagspengene gjør det mulig med en siste sommertur. Flere av de eldre spurte om vi sees til sommeren. På det tidspunktet svarte jeg kanskje, men nå kan vi klare en tur.
Til alle dere som har hjulpet og støttet, sender jeg mine beste ønsker om en riktig gledelig jul og et godt nytt år. Regnskapet blir revidert av Randi Brekke.

Bodil Lok

Fia i backen forandrer og forbedrer
Nå har tiden kommet for forandringer hos klesbutikken Fia i backen, i Nueva Andalucía. I mer enn tre år har butikken hatt ett bredt sortiment med baby-, barn- og dameklær fra svenske designere, og butikken har blitt kjent for å holde høy kvalitet på utvalget. Som resultat har stamkundene hos Fia i backen stadig blitt flere og flere.
Men nå, med lite sorg i hjertet, kommer butikken til å legge ned hele baby- og barneavdelingen. I stedet vil det blir fokusert mer på dameavdelingen som nå vies større plass, noe som gir muligheter for mer klær fra flere svenske designere.
For å gjøre dette, har Fia i backen et stort salg av alle baby- og barneklær med mer enn 50 % rabatt. Så nå mer enn noensinne, er det muligheter for å handle klær til de små fra merker som Lasse Åberg Collection, Maxmorra, near it og Lingon & Blåbär. Prisene gjelder uansett sesong.
Allerede i vår kommer Fia i backen til å øke dameavdelingen ved å ta inn deler av kolleksjonen fra Holebrook som er et svensk foretak som henter inspirasjon fra Vestkystens blankskurte klipper, havet og seilverdenen til sine herlige og bekvemme klær til både hverdags og til strandliv.
Men før vårens kolleksjoner lander i butikken har Fia i backen hele 50 % salg på høstens damekolleksjoner fra Baldino, Matisse, Mingel og WICO. Her finnes muligheter til å gjøre gode kjøp av både drakter, trøyer, langbukser og kjoler. Damesalget starter 8. januar.
Fia i backen hilser både nye og gamle kunder varmt velkommen!

Italienske Da Bruno hilser velkommen til Centro Idea
Bruno y Giuseppina Filippone grunnla Da Bruno-kjeden tilbake i 1967 da den første restauranten åpnet i Marbella, og det er deres sønn Gian Carlo som står bak åpningen av kjedens 6. restaurant – denne gang altså i Centro Idea på Mijas-veien.
I motsetning til de andre restaurantene, tilbyr Da Bruno her, utover a la carte, en lunsjmeny til 15 euro og brunch fra kl. 10-12. Familieoppskriftene er temmelig gamle og hemmeligheten sies å ligge i grunnsupper, sky og fonds.
”Det er den basale hovedingrediensen til en god salsa americana, bolognese og napolitana som er grunnlaget for et godt kjøkken,” røper Gian Carlo som legger vekt på å lage alle ting fra bunnen.
”Vi lager selv vår pasta i Marbella, og får den levert fersk her i Centro Idea hver eneste morgen”.
Fordi Bruno har et stort meny- og sesongkart slik at årstidenes frukter, grønnsaker og urter tilpasses. Sommeren har saftige tomater, høsten er sesong for muslinger, og vinteren er til de mer tunge rettene. Akkurat nå er den italienske spesialiteten osso buco på menyen sammen med laks, kylling og forskjellige tilberedninger av lam kreert av høyt utdannede kokker. I restauranten er det et saltvannsakvarium der man kan få en fersk hummer eller annet godt fra havet. Og så er der lagt vekt på et eksklusivt vinkart der lokale vinbønder er godt representert. Selv foretrekker Gian Carlo vin fra Ronda.
”Jeg liker godt tanken om kortreist mat og kjøper fortrinnsvis lokale varer. Hvorfor reise langt bort når man kan finne gode varer her og støtte de lokale?”.
Restauranten i Centro Idea har fått et personlig streif i forhold til de andre fem. Ifølge Gian Carlo er restauranten ikke innredet på typisk italiensk vis. ”Jeg prøver å holde stilen nøytral og klassisk”. Gian Carlo har sans for detaljen, og den skal helst sitte med en gang. ”Jeg vil at stedet vokser i riktig tempo, slik at alt faller på plass slik det skal”.
Restauranten holde åpent alle dager, søndag fra kl. 10-24.

Imperial Furniture med møbelutsalg 365 i året
Etter tre års suksess med forretningen Imperial Furniture i Algeciras har eieren, Tony Beeks, åpnet nok en forretning i San Pedro Alcántara.
Siden butikken åpnet har den nederlandske møbelmannen fått masser av nye kunder fra denne del av kysten.
”Folk liker det. Konseptet er virkelig bra, og vi tilbyr god kvalitet for pengene,” forteller eieren. Beeks tilbyr kunden service under konseptet: ”Kjøp i dag og nyt det i kveld. Det er ingen ventetid”. På mange av varene sparer man 50 % på sine kjøp grunnet stordriftsfordeler. Det skjer ofte at Imperials kunder går hjem med mer enn de hadde planlagt, for butikken er så mye større og har så mye mer å by på enn de fleste regner med. Og det faktum at Tony Beeks er lagerledende, gjør en kjempeforskjell. «Når man faller for et nytt møbel eller en dekorasjonsartikkel, vil man selvfølgelig gjerne ha varen med hjem med det samme,» sier nederlenderen som også sørger for å kjøpe inn stort, slik at han kan selge til en god pris. Forretningen består av den nyeste kolleksjonen med alt fra rustikke møbler til klassisk og minimalistisk design. Imperial Furniture forhandler møbler og brukskunst fra hele verden og appellerer derfor til den internasjonale kundegruppen som nettopp er kjennetegnende for Costa del Sol.

 


Nordea Årets bank i Vest-Europa

Nordea er kåret til Årets bank blant de ledende europeiske bankene i 2012 av Financial Times-eide The Banker.
Nordea er den første nordiske banken som har vunnet denne prisen, i konkurranse med noen av de største internasjonale bankene.
– Vi er stolte over å motta denne anerkjennelsen, som er et resultat av samarbeid og god innsats fra hver eneste medarbeider i Nordea, samt tilliten kundene viser oss. Dette er veldig motiverende for det videre arbeidet med å skape fremtidens bank og trygge vår evne til å skape positive kundeopplevelser, sier administrerende direktør i Nordea Bank S.A., Jhon Mortensen.
Nordea var tidlig ute med å tilpasse seg en vanskelig makroøkonomisk situasjon og et nytt regelverk for banker. Ikke bare har banken klart å betjene eksisterende personkunder, små og mellomstore bedrifter og store multinasjonale selskaper, den har også klart å tiltrekke seg nye kunder. Alle deler av banken jobber kontinuerlig med å utvikle tjenestene og rådgivningen til kundene.
– Vi har et godt utgangspunkt, men vi ønsker å bli enda bedre på å oppfylle kundenes forventninger og oppnå solide økonomiske resultater. Gjennom å utvikle vår forretningsmodell og alltid sette kunden i sentrum for alt vi gjør, skal vi gjøre vårt ytterste for å opprettholde vår sterke posisjon, også i et endret banklandskap, sier Jhon Mortensen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet