Månedsmagasinet på Costa del Sol


Nå er Unioptica på plass i nye lokaler
Det har vært noen travle dager i desember for Unioptica med mye arbeid. Flyttingen av forretningen fra Avenida de Mijas til nye og større lokaler på Avenida Jesús Santos Reín foregikk i dagene fra 6. til 9. desember.
”Vi hadde mange ting som skulle koordineres og ordnes, og holdt derfor stengt lørdag 7. desember,” sier optiker og innehaver, Claus Bentkjær. ”Å flytte en hel forretning i løpet av få dager har krevd planlegging og logistikk utover det normale. Det var jo ikke bare brillesortimentet som skulle flyttes, men også utstyr og alle de tekniske tingene som telefon, internett, mm., og det gjorde at vi var klar i den nye forretning 10. desember”. Uniopticas personale har sett fram til å vise fram den nye forretning på 260 m2. ”Vi vet at alle har det travelt i desember måned, også her hos Unioptica, og derfor vil den offisielle åpningsmottakelsen først bli avholdt på nyåret,” sier Leif Metzger som er en del av Unioptica-teamet.
Unioptica gjør oppmerksom på at de beholder det vanlige telefonnummeret samt epostadresser.


Costabiler og BlueCat kan nå tilby innendørs parkering
For noen år siden valgte Costabiler og BlueCat en beliggenhet ved den nordlige enden av lufthavnen fordi det var meningen at det skulle komme en avkjøring til lufthavnen fra den nye motorveien. Dessverre stanset krisen prosjektet, og turen har fram til nå gått forbi San Miguel-bryggeriet. Virksomheten hadde allerede en innendørs parkering ved den sydlige innkjøringen. Derfor har det vært enkelt for dem å flytte dit.
Hvis man vil ha en jule- og nyttårsparkering i god tid, kan det være at man allerede så smått bør tenke i de baner. ”Vi regner med å kunne dekke behovet for utendørs p-plasser, og alle innendørs plasser blir nok fylt opp, sier Kim Pilgren, BlueCat.

Costabiler og deres parkeringsservice, BlueCat, ser fram til å hilse nåværende og nye kunder velkommen til et nytt innendørs parkeringshus med nytt kontor som åpent 24 timer i døgnet slik at man ikke trenger å bekymre seg over forsinkede natteankomster. Et utvidet personale ser også fram til å være behjelpelige på dansk, finsk, svensk og norsk, i tillegg til engelsk og spansk. Team BlueCat er mennesker med et vell av erfaringer og ekspertise på området.
”Kundene har sine egne personlige krav. De ønsker å parkere et sted der de kan stole på folk og på at deres personlige krav blir oppfyllt. Når de vender tilbake forventer de at servicen er i orden, og det er det vår oppgave å sørge for. Vi er store nok til å gi service og små nok til å bekymre oss for våre kunder og yte riktig service,” lyder det fra BlueCat.
Virksomheten er flyttet til Avda. Comandante Garcia Morato 38, rett overfor San Miguel Bryggeriet og bare få minutter fra lufthavnterminalene.

Feriehus i Spania? Forsikret i Norge!
Forsikring av feriebolig er svært viktig, tenker mange. Det å vite hva den faktisk dekker er også viktig. Men hva når denne forsikringen er på spansk? Eller i noen tilfeller på engelsk – oversatt fra spansk? Hvor enkelt er det å få med seg nyanser i vilkårene og "den lille skriften"?
– Dette har If skadeforsikring gjort noe med, sier Christian Lindal, daglig leder i Lindal Assuranse. If og Europeiske er navn på forsikringsselskaper som de fleste nordmenn kjenner. Lindal Assuranse er en eksklusiv agent for disse, etablert i Spania for to år siden.
If, Nordens ledende forsikringsselskap, er det eneste norske selskapet som kan forsikre feriebolig i Spania (og i EU), – på norsk. Ikke bare er vilkårteksten norsk, men skadeoppgjøret håndteres fra Norge, betaling gjøres fra din norske bank, og vi gjør opp skadene på en slik måte som du er vant til i Norge. Et skadeoppgjør slik det bør være, sier Christian. Den spanske boligen kan inngå i avtalen man har på forsikringene i Norge.
Grunnleggende bør en fritidsboligforsikring dekke brann, vann og tyveriskader. Det er viktig at man også har med seg skader påført 3.person (ansvar). Så langt er dette ganske likt i Norge og Spania.
– Er det så stor forskjell mellom If sin forsikring og de spanske, da? Spør vi.
– Vel, det er noen svært grunnleggende forskjeller på særlig forsikring av hus og rekkehus. For eksempel stopper de spanske selskapene utbetalingen ved en fastsatt sum. Samme om skaden er fullstendig utbedret eller ikke. Vår forsikring er basert på fullverdibegrepet, som innebærer at kunden får utbedret skaden sin, uansett kostnad.
Noen selskaper krever at boligen skal benyttes i minimum 90 dager per år for at forsikringen skal gjelde fullt ut. Vi vet at det er en feriebolig, og at bruken er sporadisk. Vi har vi ingen krav til bruk av boligen.
Når det gjelder forsikring av leiligheter er det en annen stor forskjell fra hva vi er vant med fra Norge. I tillegg til innbo (løsøre), så er også beboerne ansvarlig for å forsikre kjøkkenskap, baderomsinnredning, osv. Vår forsikring ivaretar også dette aspektet, slik at kundene skal slippe å bekymre seg for dette.Så er det elementet med skade på 3.person. Hva skjer hvis et rør sprekker i din leilighet og begynner å skade leiligheten under? Vår forsikring dekker for inntil 3 millioner NOK.
– Hva med prisen? Dette høres jo kostbart ut?’
– Tja – det er veldig ulikt, men min erfaring er at vi noen ganger kommer rimeligere ut, andre ganger samme pris, og noen ganger høyere. Men uansett så er nesten alltid vår løsning bedre for kunden. Kunden kan uansett forvente et If skadeoppgjør, slik det bør være.
– Er det andre ting som du har lyst til å nevne?
– Jeg har en særinteresse for fritidsboligforsikringen vår, men jobber like gjerne med alle de andre forsikringene som If kan tilby i Norge. Forlengelse av Europeiske reiseforsikring, bil, hytte og hus. For ikke å snakke om personforsikringene våre. Vi har en svært god løsning for eldre, hvor ulykkesforsikringen ikke blir trappet ned etterhvert som alderen øker.
– Ta kontakt med meg for en forsikringsprat. Da kan jeg lage en komplett løsning som dekker alle forsikringsbehov kunden har.
– Hva med bilforsikring i Spania? Tilbyr If det også?
– Nei, dessverre. Det har vi ikke lov til. Den spanske bilansvarsloven setter en effektiv stopper for det. Men jeg har skaffet meg et nettverk, og kan benyttes som formidler mot et utvalgt, spansk selskap.

Fakta om If fritidsboligforsikring i utlandet (innen EU):
– If tilbyr fullverdi på bygninger, noe forsikringsselskap i utlandet ikke gjør
– If tilbyr ansvarsdekning med inntil 3 millioner, selskap f.eks. i Italia, Spania og Portugal gir betydelig mindre
– If gir full dekning ved jordskjelv i Italia, noe lokale selskap ikke gjør
– If krever ikke at du må bo fast i boligen din for at innbrudd skal dekkes, det gjør de f.eks. i Frankrike. Da kan du være borte i maks 90 dager
– If dekker naturskade. I Spania blir dette vanligvis dekket av myndighetene og oppgjørsprosessen kan ta flere år. Dette unngår du ved å velge If
– Leietap etter skade så lenge eieren bruker fritidsboligen selv minst én gang i året
– Vi dekker reise og oppholdsutgifter med inntil 20.000 kr hvis boligen får en større skade som gjør at du må reise dit
– Skifte av låser i dører, vinduer og alarm med inntil 8.000 kr om nøkkelen skulle bli borte

Kontakt Christian Lindal for bestilling og mer informasjon om forsikringen: christian.lindal@if.no
Telefon: +47 21 38 45 84 Mobil: +34 633 702 328


Scandi Supermarked: Med ambisjoner om et bredt utvalg
I 27 år drev Manolo Pinedes butikken som også var kjent som ”svenskebutikken”. I dag er den totalrenovert, og en del forandringer har funnet sted etter at de nye, svenske eierne Kjell og Karin Jakobsson har overtatt. Scandi Supermarkeds – som butikken heter i dag – ambisjon
er å skape den komplette butikk med den servicen å utvide utvalget løpende til kundenes behov og ønsker.
”Vi vil også være et møtested. Derfor byr vi på Zoegas kaffe. Vi vil tilstrebe et bredt tilbud av både spanske og skandinaviske varer,” lyder det fra butikksjef Therese Larsson som også forteller at Scandi Supermarked løpende vil kjempe for å være supermarkedet der kunden kan finne alt og ikke behøver å dra til andre supermarkeder.
Scandi Supermarked tilbyr nå også et bredt utvalg av godterier som man blander selv og svenske aviser og magasiner. De får leveranser fra Sverige hver tirsdag med både meieriprodukter og frosne produkter. Butikken satser også på en masse gluten- og laktosefrie varer og vil hele tiden utvide sortimentet. Therese Larsson vil gjøre supermarkedet til et møtested for skandinaver og et naturlig sted å handle inn.
”Julen nærmer seg, og nå forbereder vi oss til jul,” forteller Therese Larsson som kan tilby masse forskjellige, skandinaviske julespesialiteter, som juleskinke, lutefisk, ribbesteik, oksebryst, sylte, kjøttboller, gløgg og mye mer.
Scandi Supermarked tar gjerne imot bestillinger allerede nå så du kan være sikker på å få alt til ditt skandinaviske julebord. De holder åpent alle ukas sju dager: Mandag-fredag kl. 9-20, lørdager og søndager kl. 10-16. Tlf.: 952 81 52 98. Du finner Scandi Supermarket på Calle Rosalia de Castro 4 i Nueva Andalucía.


Vinneren av vinkjøleskapet fra Nordic Muebles
I anledningen Åpent hus-arrangementet hos Nordic Muebles i oktober kunne man delta i loddtrekningen av et vinkjøleskap. En stund etter arrangementet fant trekningen sted, og den heldige vinner ble Elsabeth Hammer. Normalt selges de smarte vinkjøleskapene innebygget i kjøkkenet. De fås i forskjellige størrelser, og de store fås bl.a. med to temperatursoner til hvitvin og rødvin, med lys og for eksempel glassdør. Elsabeth Hammers vinkjøleskap er av den mindre kategori til en verdi av ca. 250 euro.


Få håret klart til jul!
Vi går en festlig tid i møte med jul og nyttår. Hvorfor ikke feire desember måned med et frisk look? I frisørsalongen Petro ved Feria-plassen i Fuengirola står teamet av profesjonelle frisører klar til å ta seg av alt fra klipping, farging, pleie eller styling av ditt hår. Du kan også få satt opp håret flott, så du føler deg helt spesiell til de mange festene i desember måned.
I frisørsalongen Petro har man en stor skandinavisk kundegruppe og derfor mange års erfaring med skandinaviske hårtyper. Hva enten man har lyst, mørkt eller fint hår, vet teamet av frisører hvordan håret behandles optimalt, så det får et sunnere hår med volum og glans.
Frisørsalon Petro er spesialister i klipping, farging med de beste kvalitetsprodukter, striper, hårkurer og styling, og i salongen kan man kjøpe hårprodukter til alle hårtyper. Før jul kan det også være lekkert å gjøre litt ekstra for deg selv og kombinere ditt besøk med en skjønnhetsbehandling, en manikyr, pedikyr eller make-up.
I desember måned byr salongen på mange gode julegaveideer. Det kjente merket ghd tilbyr en elegant, begrenset deluxe-utgave av sin populære hårtørrer og glattejern i en spesielt lekkert design. En annen god julegaveide er en hårpleieseriene fra Redken, Kérastase eller Sebastian, alltid til fornuftige priser.
I desember holder Frisørsalon Petro åpnet som normalt.
For timebestilling ring 952 467 130 eller kom forbi salongen på Calle Fiesta de la Cremá ved Ferie-plassen i Fuengirola. Du kan også få mer informasjon på www.petropeluqueros.com.
Teamet hos Frisørsalon Petro ønsker alle en gledelig jul og et godt nytt år.


Skandinavisk jul hos matvarebutikken Ewalds
Julen står for døren med sine dufter, smaksopplevelser og hyggelig stemning. For oss nordboer er julen alltid en spesiell tid på året. Særlig er det spennende å tenke på at en stor del av vår måte å feire jul på har sine røtter i gamle ritualer og fruktbarhetseremonier. Noen stammer fra vikingene som feiret vintersolverv med en kjempefest, andre fra det gamle Romerriket, samt en del fra den kristne julefeiringen. Andre juletradisjoner har vi selv skapt i våre hjem. Julen har alltid vært en tid da man kan slappe av og bli belønnet for det harde arbeidet man har utført i løpet av året. Selv i vår stressende hverdag er julen en tid da vi kan gire ned og hygge oss.
Matvarebutikken Ewalds på hovedgaten i Los Boliches bugner av juledelikatesser i desember. Her finner man et stort utvalg av sild fra de skandinaviske landene, samt and, røkt ål, gravet laks fra Danmark, norsk pinnekjøtt, rødkål, lutefisk fra Norge, kjøttboller, de obligatoriske ”prinskorvar”-pølsene og den tradisjonelle juleskinken fra Sverige.
Alle dager i juleuken byr Ewalds på fersk, varmrøkt norsk laks og Janssons fristelser. For mange er snaps et must på julebordet, og du finner helt sikkert ditt favorittmerke hos Ewalds.
Til juleskinken har Ewalds australske og sørafrikanske bag-in-box kvalitetsviner som er tappet i Danmark. De er alltid praktiske hvis man ikke har lyst til å slepe rundt på tunge vinflasker.
Med gløgg, pepperkaker, risengrynsgrøt og lys på bordet, er du helt sikker på å få en hyggelig jul også her i Spania.
Matvarebutikken Ewalds ønsker alle kunder en riktig god og fredelig jul. Butikken holder åpent hele juleuken fra kl. 10.00 til 20.00 og julaften fra kl. 9.00 til 13.00.
Alle er hjertelig velkommen til julegløgg 18. desember fra kl. 13.00 til 17.00.

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.