Månedsmagasinet på Costa del Sol
Konge for en uke – cruise med Royal Caribbean International

Konge for en uke - cruise med Royal Caribbean International

Det herlige med å bo i Spania, er alle de muligheter som ligger like i nærheten av mitt eget hjemsted her på Costa del Sol, enten jeg tar bilen og kjører meg en tur opp i fjellene og til de sjarmerende landsbyene, eller utgangspunkt for lengre turer, enten med bil eller tog.
Etter å ha testet ut disse muligheter med diverse turer, fant jeg ut at nå var det på tide å prøve seg på et cruise, med avreise og ankomst Málaga, og endte opp med et flott tilbud fra Royal Caribbean International med skipet Adventure of the Seas.
Dette skipet, som nå er 11 år gammelt, ble bygget av Royal Caribbean International Cruise Line, og som igjen var eiet av de norske rederne Anders Wilhelmsen & Company, I.M. Skaugen & Company og Gotaas Larsen, som stiftet dette selskapet sammen i 1968.
Dette var den gang en drøm for disse norske redere, og som ble en realitet, med dette enorme droget av et skip, som kan ta med nærmere 3500 passasjerer og et mannskap på 1200, og stor var stasen den gang skipet kunne seile inn Oslofjorden med brannbåter og vannkanoner, og hundrevis av småbåter som geleidet denne stolte Dronningen inn til kai.

Bestilling og innsjekk
At skipet i dag eies av flere Amerikanske aksjeeiere, kunne merkes allerede ved bestilling og innsjekk, som måtte gjøres på data før avreise, hvor jeg måtte svare på en rekke spørsmål, og fikk til slutt ut en ”Guest Ticket Booklet” på 16 sider.
Dette var for så vidt helt greit, men jeg har aldri vært noen stor data ekspert, så da jeg fikk melding om at jeg skulle foreta ”Check-In” på dataen, ble jeg litt nervøs, for dette måtte gjøres på 30 minutter, og, hvis jeg ikke klarte dette, ville alt bli slettet, eller jeg måtte lagre innhold underveis i prosessen.
Skjønner du hva jeg mener…..eller…… I alle fall steg blodtrykket betraktelig når jeg hadde passert 20 minutter av ”Check-In”, og jeg hadde fortsatt en del spørsmål igjen…
Og, hvordan i all verden skulle jeg klare å lagre det som var skrevet?
Ja, kort fortalt, så var gleden enorm da jeg kunne trykke på avslutt knappen etter 27 minutter, og jeg kunne stolt kjøre ut min ”Set Sail” og jeg må innrømme at lettelsen var stor da jeg satt der med både ”Ticketen” og online ”Check-In”.

Reisen er blitt til virkelighet
Så, da var det bare og komme seg inn til kaien i Málaga for å foreta innsjekk på nytt der, og stor var forbauselsen da jeg oppdaget hvor fort og smertefritt dette gikk, faktisk helt fantastisk, med tanke på at det var fullbooket, med 3500 passasjerer, som alle skulle sjekke inn på 3 timer.
Nå skjønte jeg virkelig hva det betyr å kunne bruke en datamaskin, for fordi alt var gjort på forhånd, og alle passasjerer hadde fått tid for ombordstigning, tok det nøyaktig 20 minutter fra jeg ankom skipet, og til jeg hadde funnet min lugar.
Kofferten ble levert i avreise-terminalen, og etter 30 minutter kom denne også opp til lugaren, av smilende og særdeles hyggelig betjening, som attpåtil, spurte om det var noe jeg ønsket… og allerede på dette tidspunktet, følte jeg meg veldig velkommen om bord, og begynnelsen kunne ikke bli bedre.
Jeg tenkte at dette var vel slik kongelige følte det, når de var ute og reiste, så nå var det Jeg som skulle være Konge for en uke.

Cruise til Madeira og Kanariøyene
Selve cruiset het ”7 Night Canary Islands Cruise”, og skulle gå fra Malaga til Madeira, videre til Tenerife, og til Gran Canaria og til slutt til Lanzarote, før vi seilte tilbake til Malaga.
Cruiset var satt opp fra lørdag til lørdag, og samme dag som vi skulle seile ut kl. 17.00, hadde skipet kommet inn med fullbooket skip om morgenen kl. 07.00, og jeg undret meg over hvor alle disse menneskene var?
Totalt 7000 personer skulle bytte roller på bare noen få timer, men, med en fantastisk timing fra rederiet, i alt fra utsjekk fra innkomne passasjerer, til innsjekk av nye passasjerer i sammen med meg selv, følte jeg at det bare kunne være ca. 500 passasjerer med på cruiset, noe jeg også følte hele uken vi var ute og seilte på grunn av bekvemligheten og romsligheten.
Ja, visse unntak var det da, og spesielt andre dagen, da Kapteinen hadde sin velkomstskål med alle passasjerene i Promenaden, som gikk i gjennom hele skipet, og det var 3500 personer som skålte i sin Champagne med selveste Høvdingen om bord.
Det er klart at med en størrelse på 300 meters lengde fordelt på 14 dekk, så blir det god plass til alle, selv om skipet er fullbooket, og aktiviteter finnes det for alle og enhver.

Bespisning – shopping og velvære
I prisen inkluderes alle måltider for hele uken, og det er ingen grunn til ikke å bli mett, for det serveres mat 24 timer i døgnet, fordelt på mange forskjellige spisesteder om bord, samt room service.
I selve Promenaden ligger det mange butikker med alt av klær, smykker, parfymer, tobakk og alkoholholdige varer, samt cafe, engelsk fotballpub, sportsbar og champagnebar.
Videre oppover i skipet, ligger det fristende tilbud på elegante restauranter, alle med navn på kjente komponister som Strauss, Mozart og Vivaldi, og det å komme inn i disse restaurantene, med sine enorme takhøyder og prismelamper, gjorde i alle fall for meg, følelsen av å bli satt tilbake til 1800 århundret, og igjen følte jeg denne deilige Kongelige følelsen.
På de øverste dekkene finnes buffet-restaurant, Windjammer, med 3 gedigne varm-buffeter, salatbord, kakebord, drikke stasjoner, og alltid utrolig hyggelige og hjelpsomme servitører.
For de som heller ønsket en mindre og roligere restaurant, kunne velges den Italienske a la carte restauranten Portofino, eller også Johnny Rockets, en skikkelig Amerikansk Burger shop, med kaloribomber i kø på menyen.
Her oppe på topp-dekkene, lå også alle poolbarene, med muligheter for de voksne, som ikke ønsket små, skrikende barn rundt seg, eller de store bassengene, med fullt liv av unger i alle aldre, og stolte fedre og mødre som nøt synet av de små håpefulle.

Solsenger og aktiviteter
Overalt var det solsenger, tett i tett, hvor helt ukjente folk lå innpå hverandre, noen med føttene over hverandre, og noen som høylytt snorket seg inn i dvalen av musikk fra barene og aktivitetsansvarlige, som gjorde alt hva de kunne for å glede passasjerene.
Nå skal det innrømmes fra min side, at dette å ligge på slike solsenger tett inn på helt ukjente personer, ikke er min sterkeste side, og det samme gjelder for å ligge på strendene om sommeren i sammen med tusenvis av mennesker…..men det var utrolig fascinerende å vandre rundt på dekket, og suge inn alle inntrykkene av mine medpassasjerer, faktisk nesten litt humoristisk, når enkelte kastet alle hemninger, og lot seg ikke affektere av at andre ble involvert i deres rimelige nærgående kroppslige kontakt.
Akter i skipet var det laget aktivitetsområde for flere typer aktiviteter, som golf med 19 hull, rulleskøytebane, volleyballbane, ”fjell-klatring” i skorsteinen, bordtennis og et innendørs område med alt av spillemaskiner, som var så støyende, at jeg trodde jeg var med som stuntmann i en krigsfilm…..men, det er vel slik det skal lyde fra disse maskinene med masse spotlights i et herlig virvar av farger.
Det var også et helt spesielt badeområde for de aller minste her akterut, med sklier og hopp, i små basseng, og med egne badevakter, slik at mor og far, kunne nyte sin siesta med en iskald Margarita.
Forut i skipet var det en SPA avdeling, som nok mange trimsentre ville ha ønsket seg, med en kjempestor trimsal, øvelsesrom, jacuzzi, delt sauna mellom kvinner og menn, massasjerom og frisøravdeling.
Bare det å oppleve alle disse stedene, tok i alle fall tre dager, og ennå hadde jeg ikke fått satt meg inn i hva som var under Promenaden nede på dekk 4.
For her lå nye barer på rekke og rad, med Live Music Bar, Piano Bar, Photo Shop, en kjempeavdeling med glitrende Casino, og ikke minst, The Lyric, en utrolig teatersal, hvor det hver dag ble kjørt show av ypperste klasse, og ennå lenger nede, på dekk 2, lå isbanen med kunstig is, og med et forrykende isshow.


Mye å være stolt av som norsk ombord
Jeg må bare innrømme, jeg ble mer og mer imponert etter som jeg klarte og utforske dette enorme skipet, og jeg følte meg også mer og mer stolt over å være norsk, for det ble fremhevet av Kapteinen, at hele denne drømmen startet med nordmennene.
Den salen som nærmest kunne ligne på Danskebåtens dancing room, het Imperial Lounge, og der ble det spilt god, gammeldags dansemusikk, og på dagtid ble det arrangert muligheter for danseundervisning her inne.

Gode tilbud for LivsNytere
Røkeloven tas godt hensyn til om bord, og for røkere, er det spesielle plasser hvor det kan røkes, men, det finnes også et eget Cigar Room, under det fantastiske navnet Connoisseur Cigar Club, hvor Cigar Røkere kan nyte sine brune stokker, inkludert meg selv, i velbehag med øvrige av samme last, og foruten at det kan kjøpes både Davidoff, Hemingway, Partagas, Punch og Romeo y Julietta, kan dette nytes fra baren med det beste av Cognac, Armagnac, Bourbon, Scotch, Rums eller Dow’s Vintage Porto.
Alle måltider om bord, holder stor standard, og spesielt i The Dining Room, har de vinkart med noe av det ypperste fra ulike land, og jeg som utdannet Sommelier (Vinkelner) for Franske viner, fikk litt tårer i øynene, da jeg fikk bestille nydelige hvitviner som Barons de Rothschild Lafite, Louis Latour Pouilly Fuisse, Chablis Premier Cru, Chassagne Montrachet, og også fra Chile, en nydelig MontGras.
Rødvinskartet lå heller noe tilbake, med sine Gevery-Chambertin, Ch. Coufran, Rothscild Lafite Reserve, Ch. Batailly, og til avslutning noen deilige Sauterne.
Akkurat da var jeg igjen på vei til himmelen, i alle fall sett ut i fra min gastronomiske gane.

Lugarer og utflukter
Vi var flere restauranteiere på denne turen, og jeg reiste i sammen med min gode venn Timo, som eier restaurant Garum i Marbella, og vi var alle enige om at både kvalitet på mat, og ikke minst utvalg av drikkevarer, var av ypperste kvalitet.
Vi hadde alle valgt helt vanlige utvendige lugarer med balkong, som var i grei størrelse, og med alt det som trengtes for et slikt cruise, og på kveldene kunne vi stå på våre balkonger, som alle lå i rekke og rad, og skåle for vårt utmerkede valg av reise.
Det eneste som var litt negativt, og som verken rederi eller noen annen kunne bebreides, var at vi hadde regnvær stort sett på hele cruiset, men, det satte ingen hindring for våre besøk.
På Madeira fikk vi litt sol, og etter en liten busstur, var det fint å vandre rundt i butikker, for å finne litt Madeiravin til å ha med hjem, som et smakelig minne fra denne Portugisiske øya.
Gran Canaria og Tenerife er typiske ferieøyer, mens Lanzarote, som også er et ferieparadis, har sin fantastiske historie med vulkaner og alle utslippene fra disse, og her finnes flere flotte grotter som bør besøkes.
Selve Kanariøyene (Canary Islands) består av 7 øyer, som foruten de som er nevnt, er La Palma, El Hierro, Gomera og Fuerteventura, og alle ligger under Spania.

Kunst om bord og møte med Kapteinen på broen
Adventure of the Seas var på vei hjemover til Spania, med seiledag hele fredagen, og jeg kunne nyte siste sjanse for beskuelse rundt i skipet, i tillegg til en avslappende ettermiddag i saunaen.
Flere utvendige heiser med glass, viser deg som passasjer alt som finnes rundt omkring, og på ny, fikk jeg denne stolte, norske følelsen, da jeg oppdaget at stort sett alt av kunst om bord i skipet var laget av nordmenn.
Kunst laget i flere ulike tekstiler, av Kari Elfstedt, Ingunn Vestby, Astrid Løvås og Kirsten Wagle.
Et av hovedmaleriene, som gikk i gjennom hele skipets høyde, fra Promenaden og opp, var laget av Mai-Bente Bonnevie.
Men det var en utøver, som markerte seg mest med glass malerier, keramikk malerier, og flere plakater om denne kunstnerens arbeid, som var Magne Furuholmen.
En hyggelig Service-Front Manager i resepsjonen kunne også fortelle meg at den ene Kapteinen, som gikk av på siste cruise, også er norsk, og heter Ole-Johan Grøne.
Da jeg spurte om å få audiens opp til Kapteinen som nå var om bord, så var alle svært så imøtekommende, og jeg ble så senere invitert opp til broen for å møte Kaptein Ron Holmes, som kommer fra Canada, og jeg fikk noen hyggelige minutter i sammen med ham, på den største broen jeg noen gang hadde sett.

Mitt avsluttende budskap
Mitt lille budskap med denne artikkelen, er å anbefale residenter som bor i Spania, deler av, eller hele året, til å benytte seg av de fantastiske tilbud som finnes like i nærheten av våre hjem, og jeg noterte meg ved ankomst tilbake på lørdagen, alle de tilreisende, totalt var det 51 forskjellige nasjoner om bord, som enten måtte vente ett døgn ekstra i Málaga, før de kunne reise videre, eller vente lenge på flyplassen, mens jeg ble hentet av Mette og Per, og var hjemme 2 timer etter at jeg forlot skipet – herlig!
Det finnes mange ulike cruise, med flere forskjellige rederier som gjør disse fra Malaga, og disse står annonsert i aviser, ukeblader og på nett, og jeg kan garantere deg at du vil kunne finne et cruise som passer deg perfekt, så benytt sjansen, å bli like positivt overrasket som meg.
På showtime den siste kvelden, fortalte Cruise Director om alle de merkelige spørsmål som kommer fra enkelte passasjerer, og jeg noterte meg følgende spørsmål fra en engelsk dame, som ”lurte på om mannskapet sov om bord”?

Vi nærmer oss desember og juletid, så la mitt motto for denne måneden da være;
”Trekker du de TO første bokstavene,
Fra ordet KJÆRLIGHET,
Får du ÆRLIGHET!”

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.