Månedsmagasinet på Costa del Sol

Box-TV byr på flere nyheter
Samarbeidet mellom TD Sat & Sound og Danelca er en stor suksess, og Box-TV kan nå fås på hele kysten. Grunnen til suksessen er systemets gode kvalitet, og 99 prosent av alle kunder fortsetter når årsabonnementet skal fornyes. ”Vi har hatt kunder som har vært tilbakeholdende med å forskuddsbetale for et helt år, men grunnen til at kundene må forskuddsbetale årsabonnementet er at vi som firma må følge reglene og forskuddsbetale våre leverandører i de skandinaviske landene”, forklarer Nicolai.
Box-TV er et system i kontinuerlig utvikling, og høsten og vinteren byr på mange nyheter. En av disse er ”catch up-systemet” som tar opp sendinger inntil sju dager tilbake i tid slik at man aldri går glipp av sine yndlingsprogrammer. Dessuten lanseres det snart ekstra kanaler, demokanaler samt filmkanaler. En kommende nyhet er også det populære VOD – Video on Demand der man kan velge mellom 40 forskjellige filmer.
Nicolai og Christian fra Danelca, samt Tomas fra TD Sat & Sound forklarer at Box-TV har utviklet seg til å bli et svært stabilt system som viser tv-kanaler i beste kvalitet. ”Det første året etter lanseringen av Box-TV på kysten hadde vi enkelte problemer med signalet som kom fra en tv-sentral i Danmark med forbindelse til Málaga. Nå har vi flere redundantlinjer, så hvis signalet fra en linje brytes, overtar en annen uten at mottakeren merker forskjellen”, forklarer Nicolai.
Danelca og TD Sat & Sound legger også svært stor vekt på service og har teknikere som kjører rundt i området slik at kundene alltid kan få hjelp hvis det skulle være nødvendig. ”Vi føler et ansvar overfor våre kunder, og det er et ansvar vi alle tre vil og kan stå inne for”, uttaler Christian Andersen. ”Tallet tre er et magisk nummer” som gjør at man kan hjelpe og fokusere, samt stå sterkere sammen.”

For ytterligere informasjon om Box-TV, se www.box-tv.dk.

 

VIP Homes bygger hjem
”We build homes rather than houses,” slik lyder slagordet fra det nordiske firmaet VIP Homes. Firmaets team har i 15 år arbeidet med europeiske kunder som vet hva de vil ha. Firmaet har erfaring innenfor byggesektoren i Spania og Belgia, og i 10 år har de gjort kunder 100 prosent tilfredse. Firmaet er både tysk-, engelsk-, svensk-, nederlandsk- og spansktalende.
VIP Homes er et utviklings- og byggefirma med formålet å produsere et skreddersydd med moderne teknologi, kombinert med tradisjonelt håndverk.
Vip Homes tilbyr alle mulige former for bygging; renovering, ombygning, utvidelse, nybygg (fastsetting av juridiske krav) eller en generell oppføring eller forbedring av hjemmet. Et tilbud som garanterer den rette hjelpen til drømmehuset. Likeledes kan de hjelpe til med byggetillatelser eller andre tekniske gjøremål.
Byggingen vil bli overvåket og kontrollert av arkitekter og entreprenører. Husene blir bygget med særlig fokus på arkitektoniske detaljer og av de fineste materialer og håndverk. De fire grunnleggende områdene for firmaet er: Teknisk support og rådgivning, forbedringer til hjemmet i form av renovering hvis eiendommen skal ha tilpasset et nytt behov, nye bygninger som eksklusive villaer med personlig stil som appellerer til den enkeltes smak, kombinert med den nyeste teknologi på Costa del Sol og til sist designteamet som tilbyr drømmehuset som svarer til forventningene – med fokus på detaljen.
Med sitt tekniske team kan VIP Homes foreslå og legge fram planer, prisopplysninger og hvis det kreves, en 3D-presentasjon av mulighetene. Alt fra arkitekter og entreprenører til representanter for 3D er en del av VIP Homes’ eget team. Selv tvilsspørsmål om juridiske krav tar deres egne advokater seg av.

Les mer på www.viphomes.es.

 

Middelhavskjøkken med spansk touch
I Los Boliches på Avenida Las Salinas ligger den familieeide Restaurante Girol der finere matlaging i hyggelige, moderne omgivelser utfolder seg på beste vis. Restauranten åpnet for seks år siden og har gjennom årene bygget opp et konsept som i stor grad appellerer til et skandinavisk publikum.
Restaurantens meny tar utgangspunkt i det finere middelhavskjøkken med en ungdommelig spansk touch. Teamet bak de mange lekre rettene er brødrene Juan José og Antonio som til tross for deres unge alder har mange års erfaring innenfor kokkefaget. Brødrenes foreldre, Antonio og Josefina, sørger for servering og betjening av restaurantens gjester på gammeldags maner. Sammen med den stilrene og moderne innredningen skiller restauranten seg fra mengden og er uten tvil blant de fineste restaurantene i området. Restauranten er nevnt i mange restaurantguider, men viktigs av alt i Michelins guide over restauranter.
På meny finner man mange lekre retter som grønnsakssuppe med kastanjer og marinert laks, snegler med foie gras og gresskarkjerner, dampede reker i tørr sherry, ris med hummer, pattegris med grønnsaker og sopp, samt iberisk svinefilet med marinerte pepperfrukter, koriander, kommen og små, saltkokte poteter. Restauranten byr også på flere prøvemenyer (menú degustación) der gjestene kan nyte to forretter, to hovedretter (fisk og kjøtt) og to desserter til 48 euro eller en forrett, to hovedretter (fisk og kjøtt), samt en dessert for 32,50 euro.
Restauranten har åpent mandag kl. 19.30 – 24.00, tirsdag – lørdag kl. 13.30 – 15. 30 og kl. 19.30 – 24.00. Søndag stengt.
For bordbestilling, ring +34 952 66 02 68.

 

Høstens motenyheter hos Fia i backen i Nueva Andalucía ble feiret med høstfest!
Hos Fia i Backen le høstens nyheter feiret med fest 13. oktober. Som alltid var det mange glade og nysgjerrige, både nye og gamle kunder, som denne dagen kom til butikken for å orientere seg blant høstens mote, utnytte de ekstra gunstige prisene på utvalgte nyheter, samt for å få seg en liten forfriskning med noe å tygge på samtidig som man minglet rundt i lokalene.
Hos Fia i Backen kan vi i høst se at svenske motedesignere har skapt klær med svært mye farge, samt små, fine detaljer som løfter plaggene. Med andra ord har vi i år en veldig morsom motehøst etter den lange, solrike og varme sommeren.
Hos Fia i Backen finner du nå blant annet klær fra Baldino, Matisse, MINGEL by style og WICO og størrelsene går fra 36-46. I butikken kan du også finne unike plagg som aldri har vært masseprodusert, plagg som bare finnes i et eneste eksemplar. Du som kjøper dem forblir altså den eneste med denne modellen, tøyet eller til og med begge deler …
På barnesiden har butikken klær fra Lasse Åberg, name it og Maxomorra, – alle står for kvalitetsklær produsert i økologisk bomull.
Samtlige designere som butikken samarbeider med er svenske og holder god og høy standard på sine plagg, noe Fia i Backen anser som svært viktig.

Hjertelig velkommen til Fia i backen, i hjørnet Avenida Miguel de Cervantes/Plaza Baltasar Gracián 1 i Nueva Andalucía.

 

 

Ny dansk møbelforretning i Marbella
Nå åpner den nye danske møbelforretningen Loft & Roomers på Golden Mile i Marbella.
Stilen er en god blanding av moderne og mer romantiske møbler. Drømmer om gamle lagerbygninger med få romskiller, et sjarmerende rom og en livsstil som gir bymennesker følelsen av å være hjemme. Det er møblene fra Loft & Roomers inspirert av.
Navnet ‘Loft’ henviser til de engelske og amerikanske loft apartments – også kjent som pakkhusleiligheter med minimalistisk look, mens ’Roomers’ indikerer at den mer elegante og romantiske, franske stilen fører deg til bylivet med varme og hygge i lekre, komfortable Chesterfield-sofaer. Møblene bærer dessuten preg av en internasjonal stil, så det er litt for enhver smak.
Loft & Roomers får produsert sine møbler i hele verden.
”Vi ser fram til å åpne buktikken – realisere drømmen", lyder det fra Kenth som er daglig leder i Loft & Roomers. Loft & Roomers er eid av Dahl Jepsen-familien som for 31 år siden startet Actona Company. Actona er en internasjonal møbelvirksomhet med egne sofafabrikker i Kina og Ukraina. Loft & Roomers selger ikke bare møbler, men også tepper, madrasser, lamper, dyner og puter, samt brukskunst. Alt som skal til for å dekorere hjemmet.
”Vi gleder oss til å hilse folk velkommen til Grand Opening av butikken mellom 18. og 22. oktober.

 

 

Norsk homøopat i Centro Idea
Norske Vivian Løekken som er utdannet homøopat, har fra 1. oktober åpnet praksis i Centro Sanum i Centro Idea. Vivian har mer enn 20 års erfaring med homøopati og er utdannet på Skandinavisk Institutt for Klassisk Homøopati i Norge og er medlem av Norges Homøopatiske Landsforbund. Samtidig er hun også utdannet innenfor medisin og psykologi.
Vivian har allerede en praksis i Nueva Andalucía men ønsker å kunne dekke hele kysten. Derfor har hun valgt å åpne sin praksis i Centro Idea som er enkelt å finne for alle.
Vivian tilbyr klassisk homøopati, oppretting av ph-balansen, mikroskopisk blodanalyse, mental balansering, samt kost- og treningsveiledning.
Homøopati er kort fortalt en alternativ behandlingsmetode som brukes i det meste av verden. Behandlingsmetoden består i å behandle det syke mennesket og ikke bare sykdomssymptomene. Det er en skånsom og legende behandlingsform som hjelper pasienten til å gjenvinne helsen ved å stimulere kroppens egne helbredende krefter. Det gjøres ved hjelp av midler som overveiende utvinnes av råstoffer fra mineral- plante- og dyreriket. Det homøopatiske legemiddelet skal tilskynde gjenopprettelsen av helsen og ikke bare undertrykke symptomene.
Homøopati brukes stort sett mot alle lidelser, men oftest på personer som lider av allergi, hudsykdommer, muskel- og leddproblemer, fordøyelsesproblemer, migrene og hodepine, problemer med klimakteriet, menstruasjonsproblemer, mentale og følelsesbetonede problemer, søvnvansker, graviditetsproblemer og tilbakevendende infeksjoner.
For ytterligere informasjon og timebestilling, ring Vivian på +34 952 476 943 – 649 370 962, eller send en epost på vivian@icnhealth.net.

 

Endelig billig å ringe til utlandet
Taksameteret begynner virkelig å rulle når man ringer til utlandet fra mobiltelefonen, og derfor blir samtalene til familie og venner i Norge ofte korte.
Som de første i Spania tilbyr det danskeide firmaet Kimarin nå lave samtalepriser fra Spania til hele verden. Og uten at det koster ”skjorta” eller krever at man skifter mobiloperatør. Kimarin tilbyr en løsning der man via firmaets hjemmeside kjøper et ekstra sim-kort som settes oppå det sim-kortet man allerede har i mobiltelefonen. Når man ringer til et utenlandsk nummer, fanger sim-kortet opp at det her snakk om et utenlands oppringing, og samtaleprisen blir den som Kimarin tilbyr. Besparelsen kan bli helt opp til 80 prosent i forhold til det man vanligvis ringer for til utlandet.
Det er det danske firmaet Zapna som har funnet opp konseptet som de nå har patent på. Kimarin forhandler sim-kortet i hele Spania, og det eneste man behøver å gjøre er å gå inn på www.kimarin.es og registrere seg. Deretter kan man velge hvor mye penger man vil sette inn på det nye sim-kortet. Det er ikke noen bindingstid, og kortet er kompatibelt med alle mobilselskap i Spania. Likevel må man være oppmerksom på at det finnes et spesielt sim-kort til smartphones. Få dager etter man har bestilt sim-kortet, mottar man det i posten sammen med en bruksanvisning på hvordan man setter inn sim-kortet i mobiltelefonen. Virksomheter kan også nyte godt av de lave samtaleprisene, og hver gang man fyller opp, får man tilsendt en faktura per epost.

Se mer på www.kimarin.es.

 

 

Enkel billeie
Helle Hollis lanserte for ett år siden en helt ny og moderne design for hjemmesiden. Nå følges det opp med en modernisering og forenkling av selve bestillingsprosessen.
"Internett er i dag den viktigste salgskanalen for oss", uttaler administrerende direktør Hans Hugo From; "og vi har derfor ønsket å gjøre det enda lettere å foreta en reservasjon på www.hellehollis.com".
Programmeringen er gjort av Helle Hollis egen IT-avdeling i tett samarbeid med marketingavdelingen. Underveis har firmaets kunder foretatt test-reservasjoner for å sikre en optimal brukervennlighet.
Reservasjonene gjøre i tre enkle trinn, og det blir svært enkelt å følge med på hvilke rabatter og fordeler den valgte bilgruppen innebærer. Der skal ikke betales på forhånd, og bilgruppen blir automatisk bekreftet, enten på epost eller SMS.
Den nye booking-prosessen har blitt en integrert del av selve utleiesystemet, så hele reservasjonsbehandlingen skjer automatisk og uten at medarbeidere fra Helle Hollis er koblet inn. Derfor kan man nå også tilby en spesiell web-rabatt. Dessuten har kunden mulighet for hele tiden selv å kunne sjekke sin kundekonto, sine reservasjoner og sine opptjente rabatter.
For de mange Home Owners Club-medlemmene er det også kommet flere nye fordeler. Medlemmene kan se sine oppsparte bonusrabatter i den valgte bilgruppen og kan selv bestemme hvor mye rabatt han/hun ønsker å bruke på det aktuelle leiebilen. Systemet tar dessuten vare på personlige opplysninger slik at du bare trenger å gi disse én gang.
"Vi vet alle at det er lettest å kommunisere på sitt eget språk. Derfor har vi laget www.hellehollis.com på hele fem språk; nemlig dansk, engelsk, spansk, tysk, fransk og nederlandsk", forteller Hans Hugo From som forventer at den nye designen og den enkle booking-prosessen vil få enda flere kunder til å bestille på www.hellehollis.com.

 

 

Pentti Raaste klar til høsten
Sommerens hvileperiode er forbi, og skandinavene har kommet tilbake. Lege Pentti Raste har benyttet sommeren til å studere.
"Som lege er det viktig å holde seg orientert om nye former for behandling, og i løpet av vinteren får jeg tid til å besøke et sykehus hver uke. Der gjennomgår vi spesielle sykdomstilfeller, og det er svært lærerikt.
Vi lytter også til foredrag om nyheter innenfor de forskjellige spesialområdene og om ny forskning som kan hjelpe meg i mitt arbeid", forteller Pentti Raste og fortsetter:
"Den såkalte funksjonelle medisinen anser jeg for å bli framtidens medisin. Med den behandler man mer årsaken enn symptomene.
Prinsippene er å behandle med sunn mat, mosjon, kosttilskudd og minst mulige kjemiske produkter.
Diabetespasienter kan få det mye bedre og unngå følgesykdommer og dårlig livskvalitet når de blir behandlet etter disse prinsippene. Det har jeg stor erfaring med.
I min praksis har jeg ofte pasienter som er vanskelige å diagnostisere med f.eks. parasitter som gir plager som tretthet og oppblåst mage. Dessverre er det ikke mange laboratorier som kan finne parasittene, men jeg er heldig og samarbeider med en finsk dyrlege som er svært dyktig. Hun finner dem ofte.
Jeg arbeider også med å videreutvikle mine metoder innen smertebehandling. Den er unik og hjelper flere hundre mennesker hvert år.
Et annet prosjekt jeg føler mye for er å hjelpe barn som har blitt mishandlet fysisk og psykisk av sine foreldre og som nå er på barnehjem", forteller den aktive legen om høstens planer.

Dr. Pentti Raaste, tlf./faks: 952 47 52 9,Feria-plassen, Ed. Diana 1 C, Fuengirola.

 

Trendy høstmote
Nina B. Fashion Boutique i Nueva Andalucía kan nå presentere høstkolleksjonene, og vil du oppdateres om den nye moten, så stikk innom, føl, prøv og la deg inspirere! Her finner du nemlig alt fra engelskdesignede jeans til skandinavisk strikk, meksikanske støvler, italienske belter og mye mer.
Nina B. forhandler en lang rekke upmarket-designere som
Hunkydory, MiH Jeans, Gypsy05, Twenty8Twelve, Odd Molly, Custommade, AJ. 117 project, Hanky Panky, Mes Demoiselles, TCN, Cuadra boots, Custommade for ikke å glemme det nyeste skudd på stammen; svenske Spira.
Du finner Nina B. Fashion Boutique på C/Malvas 62 i Nueva Andalucía (ved Casino Marbella) der det er gode parkeringsmuligheter. Butikken holder åpent mandag – fredag fra 10 til 18 og lørdag fra 11 til 15.
Er du ikke i området, kan du shoppe online på www.ninabmarbella.com.

 

 

Åpent hus hos kunstmaleren Erik Frøkjær
3. og 4. november inviterer tidligere entreprenør og nå kunstmaler Erik Frøkjær til åpent hus i sitt atelier i La Cala de Mijas. Det er åpent hus begge dager fra 12.00 – 19.00 i Casa Blanca, Urb. Los Claveles III, Avenida I, Mijas Costa.
Erik Frøkjær, også kjent for den danske kjeden med klesforretningene ”Frøkjær”, har malt siden han var i starten av tjueårene, og nå når han har trukket seg tilbake, dedikerer han all sin tid til sin hobby.
Eriks store læremester og mentor var Jacob Meyer. Jacob Meyer tok Erik til seg som om Erik var hans egen sønn, og av denne kjente danske kunstneren lærte Erik å male og bygge opp et maleri.
Erik og Jacob tilbrakte hvert år gjennom 25 år to måneder sammen ved Gardasjøen der Erik utviklet en forkjærlighet for det naturalistiske/impresjonistiske med fokus på blomster, bondegårder og Gardasjøen der varme og følsomt behandlede farger dominerer. Tiden i Nord-Italia var hellig for Erik. Selv om – eller kanskje nettopp fordi han var i ferd med å bygge opp en større tøykjede i Danmark, følte han at det også i hans liv var bruk for både skygge og sol.
I gjennomsnitt blir det ca. 10 bilder i måneden, inkludert mange små. Eriks malerier som inkluderer mange spanske motiver der han inspireres av sine omgivelser i La Cala og av utsikten fra villaen, og der alle nå har mulighet for å se maleriene og ateliet, samt få en prat om kunst. Det er naturligvis også mulighet for å kjøpe et av hans malerier.

For ytterligere informasjon om arrangementet er man velkommen til å ringe Erik Frøkjær på tlf.: +45 20 91 22 43.

 

24 år – og still going strong
Den 2. oktober kunne Centro Idea feire sin 24 års fødselsdag, og senteret hadde i den anledning invitert kunder til et hyggelig arrangement i Patio’en,
der høstsolen skinte varmt. Centro Ideas innehavere, Annette og Lars Viggo, sørget for at gjestene fikk noe i glasset og noe å tygge på, bl.a. små frikadeller, tapas m.m. Centro Idea har gjennom de siste årene dannet rammen om mange arrangementer; loppemarkeder, konserter, med bl.a. Tres Divos og New Orleans Jump Band, julemarkeder, moteshow og mye mer. Den store patioen har vært en av de egenskapene som har gitt senteret suksess på arrangementssiden, og allerede om få dager, 20. oktober, vil patio’en igjen bli omdannet til en stor Catwalk der Boutique Viggo og Boutique Daniella vil presentere den nye vinterkolleksjonen. Gratulerer til Centro Idea som etter 24 år fortsatt er skandinavenes foretrukne møtested, med butikker, virksomheter og skandinavisk hygge og sjel.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.