Månedsmagasinet på Costa del Sol

Høstens motenyheter hos Fia i backen i Nueva Andalucía!
Det feires med høstfest lørdag 13 oktober.
Etter en uvanlig varm og solrik sommer er vi på vei over i høsten, og sommergarderoben trengs å byttes ut med noe varmere. Kanskje til og med noe nytt foran de kommende middagene med venner, høytidsdager og kanskje noe for hverdagen.
I år har svenske motedesignere skapt klær med mye farger, så høstens mote byr på et stort fargespekter, samt små, fine detaljer som løfter klærne ytterligere. Med andre ord går vi en svært morsom motehøst i møte.
Hos Fia i Backen finner du nå blant annet klær fra Baldino, Matisse, MINGEL by style og WICO og størrelsene er fra 36-46. I butikken kan du også finne unike klær som aldri har vært masseprodusert, men som bare finnes i et eneste eksemplar. Du som kjøper har altså den eneste modellen, stoffet eller til og med begge delene …
På barnesiden har vi klær fra Lasse Åberg, name it og Maxomorra, alle står for kvalitetsklær produsert i økologisk bomull.
Samtlige designere som butikken samarbeider med er svenske og holder god og høy standard på sine klær, noe Fia i Backen anser som svært viktig.
Høstens mote feires lørdag 13. oktober mellom kl. 11.00-16.00, da kommer det også til å være ekstra gunstige priser på utvalgte nyheter.

Hjertelig velkommen til Fia i backen, på hjørnet Avenida Miguel de Cervantes/Plaza Baltasar Gracián 1 i Nueva Andalucía.

 

Red Party på Nikki Beach

Tradisjonen tro avslutter Nikki Beach sesongen i Marbella med et brak av en fest, søndag 30 september: "The Red Hot Closing Party"
Det starter allerede kl. 14.00 slik at alle gjestene kan nyte hele dagen. Etter kl. 18.00 slipper ikke flere inn. Man forventer å komme opp i 2.000
festglade mennesker, kjente jet-settere, og dagen vil by på underholdning i stor stil. Show, Dj’s fra andre Nikki Beachs klubber, Akrobater,
saksofonister og mye mer. Det kan bestilles bord til lunsj, eventuelt også kjøpes individuelle inngangsbilletter til 75,00 EUR. Kom og bli med på feiringen av avslutningen på sommeren på Nikki Beach, kledd i rødt, som alle andre gjester.

 Kunst og kaffe i hyggelige omgivelser
Café Academia Picasso introduserer et helt nytt konsept der kreative sjeler kan møtes til en kopp kaffe samtidig med at de kunstneriske talentene utfoldes på kafeens oppstilte lerreter. Kafeen ligger i sentrum av Fuengirola på Calle Miguel de Unamuno, rett ved siden av danseskolen Fama. Selv om kafeen ligger i sentrum, hersker det en fred og en ro som man ikke finner mange andre steder, og bare kafeens egen musikk og gjestenes sludring ved bordene og lerretene bryter stilheten.
Svenske Tomas Eklund og spanske Elvira Cañellas står bak ideen der kunstelskere kan møtes i rolige omgivelser. ”Vi vet at mange skandinaver har en stor forkjærlighet for å male, men ofte foregår det i deres private hjem. Hos oss kan man møtes, få undervisning og samtidig sosialisere seg med andre kunstelskere. Vi tilbyr undervisning til både barn og voksne på alle nivåer. Et månedsabonnement inkluderer to timer to ganger i uka og koster 45 euro for voksne og 35 euro for barn”, forteller Tomas og Elvira. Café Academia Picasso har også mange kunstbøker for dem som bare vil nyte en kaffe uten å delta i undervisningen. Forskjellige kunstnere får på skift lov til å stille ut i kafeen. For øyeblikket stiller Oscar Prieto Gómez fra Madrid og Juan Navarro fra Málaga ut i kafeen, men Elvira håper også på å tiltrekke seg fotografer og andre kunstnere.
Besøk Café Academia Picasso på Calle Miguel de Unamuno 5 eller ring og hør nærmere om prosjektet på 699 735 704 eller 951 135 252.
 Et vinner-konsept med skandinavisk vri

Nå har Ikni Banús, den familieeide restauranten med beste beliggenhet i Puerto Banús, slått opp dørene på vidt gap. Her tilbyr familien Ikni gjestene en førsteklasses opplevelse med Middelhavsmat toppet med en skandinavisk, kreativ vri, samtidig som stedet byr på en avslappende atmosfære med utsikt over stranden og havet.
Familien Ikni, som består av Sinikka og hennes mann Medhi samt deres tre sønner, har lang og bred bakgrunn innen restaurantbransjen med bl.a. to restauranter i finske Uleåborg. Med seg har de også bransjeerfaring fra Sverige, Frankrike samt Nord-Afrika og nå har altså turen kommet til Costa del Sol. Fra første dag har prosjektet med Ikni Banús blitt holdt innen familien. Allerede i 2010 kom en av sønnene, Gharib, til Costa del Sol for å finne det ultimate stedt, noe som er en forutsetning for den perfekt Ikni Banús-atmosfæren.
Nå ser hele familien fram til å hilse alle tilbakevendte skandinaver velkommen etter sommeren med et vel gjennomtenkt konsept og en godt bearbeidet meny.
”Ideen er å kombinere kulturene fra nord og sør – å ta med det nordiske kjøkkenet til det varme Marbella”, forklarer Sinikka og fortsetter: ”Når man skaper en meny, så gjelder det å søke grensene og tillate en litt sprø kreativit. Det interessante er å finne lokale råvarer og av dette skape et skandinavisk kjøkken med et søreuropeisk perspektiv”. Dette kan man bl.a. se i de kokte Middelhavsmuslingene som serveres i en finsk badstutrebalje.

Ikni Banús er åpen hele dagen. Morgenen begynner med en herlig frokost og med starten ved lunsjtider til midnatt, tilbys en meny med spennende retter.
Allerede nå avslører Sinikka Ikni at familien, fram mot jul, kommer til å løfte fram sine familierøtter (Sinikka kommer fra Rovaniemi i finske Lappland), der restaurant Ikni Banús kommer til å forvandlas til en magisk verden med julestemning.
Ikni Banús er også åpent til ulike arrangementer, som eksklusive bryllup med ulike tema.

For bordreservasjon, ring 952 929 978. For ytterligere informasjon, se www.iknibanus.com. Ikni Banús, C. C. Cristamar, Seafront Terrace, 1F, Puerto Banús.
 Skjønnhetsbehandling med de populære Decleor-produktene
Sommeren er over og både hud og kropp trenger en kjærlig hånd. Her kan Kirsten hjelpe til. Hun har de fire siste årene arbeidet i frisør- og skjønnhetssalongen Images i Calahonda der hun tilbyr forskjellige former for massasje, samt ansikts- og kroppsbehandlinger, manikyr, pedikyr, samt retting og farging av bryn og vipper. Kirsten forteller at hun som den eneste på kysten kan tilby behandlinger med de svært populære Decleor-produktene. Det spesielle med disse skjønnhetsproduktene er at de er basert på naturlige ingredienser. Utvalget av kremer er så stort at ikke en eneste plett på kroppen behøver å lengte etter Decleor, forsikrer Kirsten. Likevel er det ikke bare kroppens ytre som kan trenge en oppfriskning etter den lange og varme sommeren. Kirsten har arbeidet på kysten i 16 år og er spesialist på massasje. Hun kan derfor hjelpe til ved ømme muskler, spenninger og smerter gjennom en god omgang massasje av enten hele kroppen eller spesielt utvalgte områder. Kirstens skjønnhetssalong ligger i første etasje i frisørsalongen som hun blant annet deler med den norske frisøren, Judith. Hun disponerer et stort lokale der det er nok av plass slik at man føler seg vel til rette, mens kroppen gjennomgår en deilig behandling. Selv om hverdagen ofte er travel og stressende, er det viktig at man gir seg tid til å legge alt på hylla og nyte en deilig skjønnhetsbehandling eller massasje. For timebestilling hos Kirsten kan man ringe til salongen Images of Calahonda på tlf.: 952 90 49 39.
 Skandinaviskinspirerte møbler til høstsesongen
White Design Company i La Cala de Mijas går høsten friskt i møte med et stort utvalg møbler i nordisk stil. Lyse farger, moderne, men også mer klassisk stil, samt lyse tresorter kjennetegner den ny høst- og vintersesongen.
White Design Company gjør det enkelt å gi hjemmet et friskt pust med et stort utvalg av sofaer, reoler, skap, tepper, malerier, pynteputer og senger. White Design Company leverer også komplette møbelløsninger, og alle møbler kan leveres, selv om kunden ikke oppholder seg i Spania. Det ser kundene som en stor fordel fordi de da ikke trenger å bekymre seg for innredning av boligen når de kommer til Spania for å slappe av.
Selv om White Design Company er engelskeid, er flesteparten av kundene skandinaver, og nettopp derfor legges det stor vekt på å ha kvalitetsmøbler som tiltaler det skandinaviske publikummet. Samtidig legges det stor vekt på god service. ”Skandinaver er gode kunder”, forteller Dilys, innehaveren av White Design Company. ”De vet hva de vil ha, og de er ikke redd for å la oss levere og montere møblene, selv om de som kunder ikke oppholder seg i Spania. Forholdet til våre kunder er derfor alltid svært personlig, og vi føler at kundene stoler på vår kvalitet og service.
Besøk White Design Company ved Butibampa i La Cala de Mijas mellom BP-tanken og apoteket ut mot N340. Se også www.whitedesignco.com eller ring 952 494 155 / 600 583 673. Butikken holder åpent mandag til fredag fra kl. 10 – 18 og lørdag fra 10 – 14.
 

Flott og sunt hår etter sommeren
Sommeren er ved veis ende, og tiden er kommet for å pleie håret etter en lang periode med strand, sol samt salt- og klorvann.
Hos Frisørsalong Petro ved Feria-plassen i Fuengirola har det internasjonale teamet siden 1998 spesialisert seg på å ta seg av ”skandinavisk” hår, og kundekretsen består i dag fortrinnsvis av svenskere, nordmenn og dansker. Derfor har man hos Frisørsalong Petro ansatt en skandinavisktalende resepsjonist slik at man kan bestille tid på sitt eget språk.
Frisørsalongen er særlig populær fordi den henvender seg til alle aldersgrupper, og de ansatte som alle er unge og følger med på motene, kan ivareta en hvilken som helst forespørsel, enten det dreier seg om klipping, striper, farging, hårkurer, styling eller skjønnhetsbehandlinger. For å kunne følge med på de nyeste trendene både innenfor hårprodukter, teknikker, klipping og styling, deltar de ansatte løpende på messer i London, Madrid, Barcelona og Valencia.
Frisørsalong Petro er også meget populær på grunn av sitt store utvalg av hårpleieprodukter fra Redken, Kérastase og Sebastian som alltid blir etterspurt av de skandinaviske kundene på grunn av produktenes høye kvalitet samt rimelige prisnivå sett i forhold til prisene i de skandinaviske landene.
Hos Frisørsalong Petro tilbys også massasje, hårfjerning, ansiktsbehandlinger, retting og farging av bryn, mikropigmentering, samt make-up til fester, bryllup eller til hverdags.
Kontakt Frisørsalong Petro på 952 467 130 for timebestilling. Se også: www.petropeluqueros.com.

Clínica Dental Noruega fyller 10 år
Clínica Dental Noruega ligger i sentrum av Fuengirola i Edificio Tres Coronas, rett under den svenske kirken.
"Her har vi tilbudt kvalitetstannpleie til rimelige priser i 10 år, og vi har valgt å feire vårt jubileum med flere forskjellige aktiviteter i løpet av året.
Første aktivitet blir 5. oktober da vi inviterer til åpent hus med vin og tapas, samt med en fotoutstilling om hvordan Fuengirola så ut for 50 år siden og fram til i dag. Det er bilder fra 50-, 60- og 70-tallet sammenlignet med lignende fotos tatt i år.
Alle er velkommen til å stikke innom for et glass vin og litt tapas, både nåværende pasienter og alle dere som fortsatt ikke har besøkt oss. Altså en god mulighet for litt hygge, å få se klinikken og få et historisk overblikk over Fuengirolas utvikling gjennom de siste 50 år", sier tannlege Catharina Hvid-Hansen.

I tillegg til Catharina som er svensk tannlege og eier av klinikken, består teamet av klinikkassistentene Carina Karlsson Borrego og Jessica Aguirre. Dessuten kommer tannlege Björn Nilsen regelmessig til klinikken for å utføre implantatoperasjoner, og også tannlege Joaquín Rojas som står for tannregulering. Klinikken tilbyr derfor stort sett alle former for tannpleie.
Velkommen til åpent hus 5. oktober fra kl. 12.00 – 15.00. Adresse: Edificio Tres Coronas (stueplan), Avda. Clemente Diaz Ruiz 4, Fuengirola.Det Norske Magasinet gir ut ”Guide til boligkjøp på Costa del Sol”
15. november gir vi for første gang ut ”Guide til boligkjøp på Costa del Sol” på norsk. Guiden kommer ut i 6.000 eksemplarer og vil bli distribuert gratis på Costa del Sol, samt bli sendt til et stort antall nordmenn med interesse for boligkjøp i Spania. Guiden kommer også ut i en digital versjon som kan leses på vår hjemmeside; www.norskemagasinet.com. På den måten vil leserne alltid ha med seg et informativt oppslagsverk om boligkjøp i Spania på sine lesebrett, datamaskiner eller smarttelefoner.
Bakgrunnen for å gi ut ”Guide til boligkjøp på Costa del Sol” er den enorme interessen som nordmenn viser overfor det spanske boligmarkedet. Over 50.000 nordmenn har allerede en helårs- eller en feriebolig i Spania, og mange flere står klar til å handle. Både norske og skandinaviske eiendomsmeglere og advokater i Spania melder at de aldri tidligere har solgt så mange boliger til nordmenn – og resten av 2012 viser samme positive tendens.
”Guide til boligkjøp i Spani” v0il inneholde alle de opplysninger man har trenger når man kjøper bolig i Spania; kjøp og salg, leie/utleie av bolig, juridiske forhold, praktiske forhold som NIE-nummer, oppholdstillatelse/residencia, skatt, økonomi, helsevesen, samt telefoni og internett, kultur, gastronomi, fritid, skole, foreningsliv og kirke.
Hvis du ønsker å komme i kontakt med de mange nye norske boligkjøperne i Spania, er ”Guide til boligkjøp på Costa del Sol” en enestående mulighet. Kontakt Det Norske Magasinet for nærmere informasjon og bestilling av annonser.

 

Alamo satser stort på det norske markedet
Nå vender det svenske eiendomsmeglerforetaket Alamo International Costa del Sol blikket mot nabolandet Norge. Alamo International Costa del Sol eies og drives av Sven F. Källström og Gunilla Nordquist.
Med kontor midt i det sentrale Fuengirola, dekker man området mellom Málaga og ned til Estepona. Hovedinteressen vår har tidligere vært det svenske markedet, men nå forteller Sven F. Källström:
”Vi har gjennom vår sterke markedsføring i Norge det siste halvåret fått mer enn dobbelt så mange kunder som fra Sverige. Dette til tross for at vi i Sverige også satser stort på markedsføring og bl.a. deltar med en stor monter på eiendomsmessen ”Köpa hus utomlands” i Stockholm, Göteborg og Malmö”.
For å kunne ta hånd om denne store gruppen av norske kjøpere, har Alamo nå vedtatt å satse på en heltidsansatt, norsk megler til kontoret i Fuengirola.
”Det viktigste for oss er at den nye norske medarbeideren kjenner Costa del Sol godt og helst har erfaring fra meglerbransjen.Erfaring fra salg er en absolutt nødvendighet”, sier Sven F.Källström.
Gunilla Nordquist har tidligere arbeidet i over 30 år i England med bl.a. ombygginger og innredning av boliger i London. Nå er hun ansvarlig for alt ”after sale” innenfor bedriften og har det siste året renovert og bygd om mer enn 15 ulike eiendommer for Alamos kunder.
”En svært populær service” sier Gunilla ”og ofte når våre kunder forelsker seg i en bolig, er det lettere å slå til når de vet at de kan få hjelp til å gjøre om kjøkkenet og badet, male veggene eller totalrenovere eiendommens.”

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.