Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Scan Transports flyttinger gir fred og ro
Når ScanTransport flytter møbler lokalt på Costa del Sol, samt mellom Skandinavia og Spania, kommer kvalitet og service i første rekke. Om man bare skal flytte en kasse, hele huset eller lagre møbler, påtar de seg oppgaven med et smil. Kundene bestemmer selv hvor mye de pakker og hvor mye Scan Transports utdannede flyttefolk skal hjelpe til med. Alt fra flyttekasser till bobleplast kan kjøpes på kontoret i Centro Idea.
Flyttefirmaets målsetting er å gi kundene fred og ro når de skal flytte gjennom å tilby god service til konkurransedyktige priser. Maria og María Luisa hjelper til fra begynnelse til slutt med å veilede kundene og koordinere flyttingen. Det skaper de beste forutsetningene for en ukomplisert flytting der det ikke fires på kvaliteten.
I forbindelse med store flytteoppgaver besøker de alltid kundene for å beregne flyttemengden for på den måten å kunne gi et kvalifisert prisoverslag.
Kontakt Scan Transport for et ikkebindende tilbud på: www.scantransport.dk eller telefon: +34 952 467 065. Se fotos, video mm. på www.facebook.com/scantransportnordic.
 
 

Månedens forbrukerråd fra Cyclo
Spar momsen i Carrefour
Fram til 30. juni I år kan pensjonister få rabatt tilsvarende momsen når de handler i supermarkedkjeden Carrefour, som også inkluderer Carrefour Planet, Carrefour Market, Carrefour Express og Carrefour On-line.
Et beløp som svarer til momsen på en lang rekke varer vil ganske enkelt bli trukket fra innkjøp foretatt av personer over 65 år. Det gjelder slaktervarer, fisk, grønt, brød, ferdigretter, egg og mange melkeprodukter, f.eks. ost.
Momsrefusjonen skjer samtidig med betalingen av varene ved kassen. Det er nødvendig å skaffe seg et Club Carrefour +65-kort for å få rabatten. Kortet kan man få ved henvendelse til "kundeservice" (atención al cliente) i en av kjedens forretninger. Man må ta med residencia og pass, og man får kortet utlevert med det samme.
Er man syk, har man et handicap eller er man av andre årsaker forhindret i selv å gjøre sine innkjøp, må man vise fram en legeerklæring. Det gir en annen person rett til å handle inn på dine vegne og benytte seg av kortets fordeler.Skuffende frammøte til e-conomic-presentasjonen

Ikke mer enn en drøy håndfull gjester hadde valgt å legge veien forbi Hotel Tamisa Golf for å overvære presentasjonen av e-conomics bokføringssystem 27. og 29. mars. Skuffende, men ikke noe som får virksomheten til å gi opp å få innpass på det spanske markedet.
”Vi hadde selvfølgelig håpet å treffe litt flere mennesker, men vi håper at vårt engasjement her nede i det minste er med på å utbre kjennskapet til produktet,” sier Patricia Ottzen som stod for presentasjonen på Hotel Tamisa.
Du kan lære mer om e-conomics smarte system på virksomhetens hjemmeside www.e-conomic.dk

 

Ny Jensen® Store-forretning
Etter sju år med suksess i Marbella der møbelmerket har blitt en udiskutabel leder innenfor markedet med eksklusive senger, åpner Jensen Store nå sin andre forretning i Spania. Den ligger på Calle Ferran Agulló 3 i Barcelona, nær Turó Parc.
Jensen er en av de fremste sengefabrikantene i Skandinavia. Selskapets produkter blir framstilt for å gi maksimal komfort i sengen og riktig støtte for kroppen.

Jensen er stadig på jakt etter nye løsninger. Gjennom årene har selskapet kunnet tilby et bredt spekter av nye materialer og løsninger. Med sin skandinaviske stil er Jensens nye materialer inspirert av naturen, med sine geniale funksjoner og med de mest moderne tekstiler. Jensens møbler og senger forbedrer daglig menneskenes liv.

Jensen Store, Ferran Agulló 3 (ved Turó Parc), Barcelona, tlf.: 934 142 346

Jensen Store, Polígono Nueva Campana 23, Nueva Andalucía, Marbella, tlf.: 952 90 88 55

Mer informasjon: www.jensenstore.com

Nyheter hos Anna Göransson Tres Coronas Seguros
Riktig forsikring viktig
Anna Göransson er et kjent ansikt og navn på kysten fordi hun allerede fra 2001 har vært virksom i forsikringsbransjen med Tres Coronas Seguros. Hun hadde ytterligere ti års erfaring fra bransjen fordi hun alt fra 1991 spesialiserte seg på sykeforsikringer. Men i dag driver altså Anna sin egen virksomhet, Tres Coronas Seguros. Her har hun valgt å fokusere på å tilby alle typer av vern og forsikringer til sine kunder, og hun betoner vekten av å kunne møte den enkelte kundes behov, samt å gi skreddersydd rådgivning i forsikringsspørsmål.
”I disse krisetider som vi lever i akkurat nå når økonomien kan kjennes vanskelig, kan det være ekstra viktig å se over sine forsikringer. Mange tror at de kan spare penger med en billigere forsikring, altså en lavere premie, men det ikke like mange tenker på er at de da kanskje ikke har riktig forsikring og beskyttelse. Det kan resultere i at man – om ulykken er ute – står der igjen med uventede kostnader, noe som kan ramme lommeboken veldig hardt”, sier og fortsetter: ”Det er svært viktig å ha riktig forsikringsdekning slik at forsikringen dekker det den skal. Det kan jeg hjelpe til med”.

Samarbeide med Zurich
Anna har siden starten arbeidet sammen med det verdensomspennende forsikringsselskapet Zurich. Valget falt på dem på grunn av deres mentalitet og fordi arbeidsmetodene ikke skiller seg ut fra de skandinaviske. Derfor kan hennes kunder og hun selv føle seg trygg på at alt skjer på en måte som man er vant med og forstår, samt at man vet at man får korrekt service og hjelp.

Nytilsatt på kontoret
Fra 1. april i år arbeider tar Catalena ”Lina” Lopez sammen med Anna. Lina som er fra Málaga, har mer enn 15 års erfaring fra servicesektoren på Costa del Sol, noe hun får bruk for nå. Tanken er at Lina, i tillegg til det administrative arbeidet også skal arbeid med kundeservice og resepsjonsoppgaver, samt at hun etter hvert skal fortsette over i forsikringsverdenen.
”Mitt fokus har alltid vært å sette kunden i sentrum’ og å gi dem den beste servicen. Å få arbeide her sammen med Anna og få mulighet til vokse med oppgaven tror jeg skal bli veldig morsomt”, ler Lina.
Til tross for at Lina er spansk snakker hun og forstår skandinavisk og håper at hun nå skal få praktisere sine kunnskaper.

Anna Göranssons Tres Coronas Seguros ligger sentralt i Fuengirola, i en avslappet miljø i samme bygning som den svenske kirken, men på gateplan inne i gården, til høyre.
Edif. Tres Coronas, LB 8AA. Avda.Clemente Díaz Ruíz no 4, Fuengirola
Tlf.: 952 46 50 66, epost: anna@tcseguros.com

 

Másmovil ledende innenfor internasjonal kundeservice
Et stort irritasjonsmoment som man som skandinav kan oppleve i Spania, er når det oppstår problemer med mobiltelefonen. Man ringer til mobilselskapets kundeservice for å få løst problemet og finner ut at det bare snakkes spansk eller svært dårlig engelsk.
Másmovil kan som det første mobilselskapet i Spania, tilby kundeservice på de tre skandinaviske språkene samt engelsk, tysk og spansk. Serviceytelsen bygger på Másmovils gode kunnskaper om det skandinaviske markedet og viten om hvor stor betydning god kundeservice har. Skandinaviske kunder kan ringe til den skandinaviske kundeserviceavdelingen mandag til fredag i tidsrommet 9-17 på tlf.: 911 783 610.
Samtidig har Másmovils skandinaviske forhandlere på hele kysten, fra Nerja i øst til San Pedro de Alcántara i vest. Her kan man få service på skandinavisk og tegne kontrakt med Másmovil, hvis man ikke allerede er kunde.
Másmovil har siden etableringen i 2006 opplevde sterk økning i tallet på skandinaviske kunder. Det skyldes først og fremst personlig kundeservice, men også de gode samtaleprisene på nasjonale oppkall, samt på oppkall til skandinaviske land. Prisene ligger langt under gjennomsnittet for andre mobilselskaper i Spania. Fordi Másmovil bruker samme nettverk som Orange, er dekningen like god som de andre selskapenes. På den bakgrunn ble Másmovil nylig kåret til det mest økonomiske mobilselskapet i Spania med tilbud om innsparinger på cirka 50%. En undersøkelse foretatt av Másmovil selv, viser at 90 % av kundene er så tilfredse at de anbefaler Másmovil til andre.
 


Christina White med et utvalg lekre stoffer.

White House Marbella – innredning og møbler med karakter
Det skulle ta 15 år før svenske Christina White tok skrittet og åpnet sin egen møbel- og innredningsbutikk i Marbella. ”Jeg har i mange år arbeidet med innredning av boliger, men alltid for andre. Nå kan jeg endelig få lov til å utfolde meg”, forteller Christina begeistret. Hun har alltid hatt stor forkjærlighet for design og innredning.
White House Marbella har et pent utvalg av møbler i lys, klassisk stil, en stil som de skandinaviske kundene foretrekker. Likevel finner man også moderne detaljer og annerledes pyntegjenstander som setter det endelige preg på innredningen av et hjem. Christina har sitt lille verksted i butikkens underetasje, omgitt av lekre stoffer i alle regnbuens farger. Hun samarbeider dessuten med et team av syersker, tømrere, elektrikere, malere og gartnere og kan dermed tilby en komplett innredning av ethvert hjem.
Møblene i White House Marbella kommer fortrinnsvis fra Sverige, Belgia og Spania, mens stoffene og de andre materialene kommer fra alle verdenshjørner. Christina er eneforhandler av det svenske Artwood i Spania og fører et stort antall prestisjemerker som Ralph Lauren, Designer’s Guild, Dedar, Pedroso Osorio, Flamant, Eichholtz og Guadarte.
Christina har gjennom årene bygget opp en stor kundegruppe, og en av hennes første kunder, Rune Linderoth, er i dag henbes forretningspartner. Hos White House Marbella er det alltid kunden som bestemmer den endelige innredningen av boligen. ”Jeg starter alltid med å velge ut stoffer og andre materialer, deretter møblene og til slutt fargen på veggene, men selvfølgelig alltid ut fra kundens ønsker og behov”, avslutter Christina.
Besøk White House Marbella i Real Marbella, ikke langt fra Marbella Club. Ring for ytterligere informasjon på tlf.: 952 902 613 eller 620 055 640.

 

Nykredit setter fokus på kundens totaløkonomi
Som vi tidligere har skrevet, har danske Nykredit – med kontor i Marbella og Alicante – suksess med sine lån til svensker og nordmenn som vil kjøpe bolig på den spanske middelhavskysten. Nå ønsker Nykredit å ta hånd om enda flere av skandinavenes finansielle forretninger og tjenester, og samtidig utbre kjennskapen til hva de som finansielt konsern kan tilby, særlig når det gjelder innskudd og investering.

Boligprisene i Spania og Nykredits lånegrense Spanske boligpriser har falt siden april 2008, og vi har kanskje fortsatt ikke nådd bunnen. Som kredittinstitusjon er Nykredits sikkerhet bunnet opp mot boligens verdi, og de store prisfallene fører til at Nykredit fra 1. april 2012 vil senke lånegrensen på spanske eiendommer til 70 % av eiendommens verdi. Dette gjelder imidlertid ikke kunder som, i tillegg til boligfinansieringen, også flytter en større del av sine bankinnskudd til Nykredit. De vil fortsatt kunne få låne inntil 80 % av boligverdien.

Hva betyr det hvis jeg vil belåne min spanske bolig eller kjøpe ny bolig i Spania? ”For deg som eksisterende eller potensiell kunde i Nykredits spanske virksomhet, betyr det at vi framover vil stille krav om at du også benytter deg av våre attraktive innskudds- eller investeringsmuligheter dersom du vil låne inntil 80 % av verdien på din spanske bolig”, forteller Christel Mark Hansen, representasjonssjef i Nykredit i Marbella. ”På denne måten får vi høynet sikkerheten for våre utlån, samtidig som du som kunde får en gunstig rente”, fortsetter hun og legger til at også 70 % belåning faktisk er et godt tilbud, sett i forhold til andre lånemuligheter på det spanske markedet: ”Faktisk er det slik at man i Danmark maksimalt kan belåne en feriebolig med inntil 60 % av verdien” forklarer hun, ” sammenlignet med det er 70 % i Spania – uansett om det er en feriebolig eller en helårsbolig – fortsatt et svært attraktivt tilbud, mener vi”.
Christel og resten av Nykredits personale på deres spanske kontorer ser fram til å fortelle skandinaviske kunder om de forskjellige og attraktive mulighetene for plassering av midler, formuepleie, o.l. i Nykredit.


De første 40 bilene har kommet til Costabiler, alle er fra Peugeot.

Costabiler kjøper Dansk Biludlejning
I begynnelsen av mars overtok Costabiler Dansk Biludlejning fra Mette og Martin Nielsen som nå har valgt å fokusere 100 % på flyplassarkering hos Carpark Málaga.

”Vi har nettopp fått 100 nye biler”, forteller en glad Kim Pilgren og fortsetter: "Markedet har lenge vært veldig ustabilt og mange har blitt tvunget til å stenge. Til og med Spanias største bilutleiefirma Auriga Crown som satt på en bilflåte med ikke mindre enn 17.000 biler har blitt tvunget til å stenge.

Det betyr at markedet er som gjenskapt og etterspørselen er igjen større enn tilbudet, noe som også er forklaringen på hvorfor vi kjøpte Dansk Biludlejning. Markedet er likevel fortsatt litt usikkert, men det kommer uten tvil til å bli mangel på leiebiler i høysesongen. Derfor anbefaler jeg at man bestiller sin bil i god tid og velger sin leverandør nøye”.

Hos Costabiler er det alltid lett å leie bil; kunden bestiller online og får bilen levert ved at man viser fram en utskrevet kvittering – og så kan man altså begynne ferien uten en masse formaliteter.

Med overtakelsen av Dansk Biludlejning fortsetter Costabiler med å satse på svenske, danske og norske kunder. Selvfølgelig kommer de også til å tilby gamle kunder fra Dansk Biludlejning den gode servicen som Costabiler er så kjent for. Bestill online på: www.costabiler.dk

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet