Månedsmagasinet på Costa del Sol

 Lettere bokføring med e-conomic

Hvorfor oppbevare uvurderlig virksomhetsdata på cd eller usb-stikk når man kan gjøre det både enkelt og sikkert på internett? Tiden har – takket være danske e-conomic – løpt fra vanskelig regnskapsføring. Siden 2001 har virksomheten levert et fleksibelt og funksjonelt bokføringssystem til mange tusen revisorer, bokholdere og virksomheter i mange land. En av fordelene med å oppbevare regnskap og papirer online er at du alltid har dem lett tilgjengelig, enten det er på kontoret, hjemme, på reise eller hos en kunde som du raskt kan gi et tilbud eller skrive ut en faktura.
Sikkerheten på topp
I motsetning til det mange tror, kan internett faktisk være et svært sikkert sted å oppbevare data. Med e-conomic er du sikret at ingen uvedkommende har tilgang til din regnskaper og papirer. Dessuten skjer oppbevaringen på internett helt uten fare for vannskader, brann og datafeil. E-conomic gjør det også mulig å erstatte fysiske møter mellom revisor og kunde med enkel tjenlig håndtering over nettet som kan spare begge parter for masse tid.
Priser der alle kan være med
E-conomic small kan kjøpes for ned til bare 20 euro i måneden og er dermed også interessant for små virksomheter. Prisen inkluderer 2.000 posteringer per år, og større virksomheter vil bli oppgradert til et standardabonnement når de krysser denne grensen. Den større pakken koster 40 euro i måneden og inkluderer et ubegrenset antall posteringer. Dessuten kan det legges til ekstra service som lager- eller prosjektstyring mot ytterligere betaling. Det er dessuten mulig å prøve ut programmet i 14 dager.
Kom til informasjonsmøte på kysten
For å spre kjennskap til e-conomic, avholder virksomheten to informasjonsmøter om bruken av bokføringssystemet. 27. mars kl. 11 er møtet beregnet på regnskapsbyrå, revisorer og administrasjon, og her vil vekten bli lagt på de fordelene e-conomics har som kan lette arbeidsrutinene for administratoren og dennes kunder. Til dette møtet vil det dessuten være mulig å hilse på e-conomics landssjef i Spania, Carlos Giménez.
Andre møte blir 29. mars kl. 11 der det vil være virksomhetenes bruk av e-conomic som vil være i fokus. Her vil det blant annet bli demonstrert hvordan systemet fungerer i forhold til utsendelse av faktura på mail, innberetning til myndighetene, avstemning mot bank, osv.
Begge møter foregår på Hotel Tamisa Golf i Fuengirola, og begge dager vil Patricia Ottzen fra virksomheten Rezults som er eksperter på bruken av e-conomic, være til stede.
 

Nyheter hos Åsa Pettersson
Åsa Petterssons eiendomsformidling har siden midten av 90-tallet vært et velkjent navn på kysten. Nå har de utviklet virksomheten med flere tjenester, samt nye medarbeidere.
En nyhet innenfor tjenestetilbudet er at de nå, foruten eiendomsformidling, også tilbyr bl.a. skattedeklarasjoner for ikke-residenter, håndtering av eiendomsoverdragelser, kontrakt og fullmakter. Videre hjelper de også til med søknader om NIE-nummer, residencia samt ulike sertifikater. Det er tjenester som tidligere har vært forbeholdt Åsa Petterssons egne kunder, men som nå tilbys alle som har behov for dem.
”Det er en nytelse å se mennesker finne sin første leilighet eller drømmebolig og formidle noen de kommer til å føle lykke over. Og nå å kunne hjelpe til med andre spørsmål, tilfører ytterligere arbeidsglede ” sier Åsa.
Åsa kom selv til kysten på begynnelsen av 80-talet og har i løpet av årene bygd opp en solid kunnskap om bransjen. Med seg de siste seks årene har hun Lisa Nilsson innenfor administrasjon, samt Chelo Martín og Stefan Brolin.
Chelo har arbeidet med Åsa i to år, men har lang erfaring fra arbeid med tjenester som nevnt over. Hun er spanjol med gode engelskkunnskaper og studerer nå svensk for å kunne møte de skandinaviske kundene på deres egne språk.
Stefan er kontorets nyeste medarbeider. Han begynte på kontoret i november 2011, og med seg har han mange års erfaring som selger innenfor eiendomsbransjen på kysten.
Du er velkommen til å besøke kontoret, med fine lyse lokaler og de typiske fargene svart/hvit, samt den oransje solen, i sentrale Los Boliches (i samme bygning som Helicopteros Sanitarios, på hjørnet mot havet), bare få minutters gangavstand fra togstasjonen og El Corte Inglés.
Åsa Pettersson, Plaza San Rafael 11, Edf. Plaza, Los Boliches. Åpningstider: man-fre. 10-15, samt 16-19. Tlf.: 952 59 31 32, epost: info@asapettersson.com, web: www.asapettersson.com

 Restaurant Lucía – en liten oase midt i bysentrum

Restaurant Lucía er alltid et besøk verdt. Den deilige a la carte menyen til både lunsj og middag, den omfattende smørbrødmenyen som byr på hele 25 forskjellig typer smørrebrød og den alltid hyggelige og avslappede atmosfæren karakteriserer best den familiedrevne restauranten. Innehaverne Lena og Anders har i snart 22 år mettet sultne munner på kysten med sine deilige, hjemmelagde retter og restauranten er et velegnet sted å møtes til både lunsj og middag. Med sin beliggenhet ved det populære Puebla Lucía i sentrum av Fuengirola, har Restaurant Lucía trolig kystens flotteste terrasse direkte ut til Publa Lucías frodige, tropiske hager. Her kan gjestene hele året nyte en lekker anretning der fuglekvidder og fontenene i hagen er de eneste forstyrrende elementene, kort sagt er det snakk om en liten, men vidunderlig oase der tiden står stille.
Innenfor i Skipperstuen kan gjestene se fotballkamper eller skikonkurranser på den store flatskjermen. Men Skipperstuen kan også brukes til arrangement av møter og er gjennom årene blitt flittig brukt av foreninger, losjer og andre private foretak. I det hele tatt er Restaurant Lucía et deilig sted å holde konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter.
Tradisjonen tro har Restaurant Lucía også i år en lekker påskebuffet langfredag 6. april. Det anbefales å bestille bord i god tid på tlf.: 952 582 738.

 


Lekre møbler for enhver smak
Det er nå enkelt å finne lekre møbler til boligen som også kan leveres, selv om man ikke oppholder seg i Spania.
I den lille, hyggelige møbelbutikken White Design Company i La Cala de Mijas finner man alt fra sofaer, reoler, tepper, sofabord, malerier, pynteputer, senger, alt i enten klassisk eller mer moderne stil. White Design Company har også komplette møbelløsninger til hele boligen. Møblene er spesielt utvalgte slik at skandinaviske kunder kan få de møblene som faller i deres smak. Flere ganger i året henter White Design Company inspirasjon på møbelmessene i Madrid, og på den måten er kundene alltid garantert den nyeste designen.
White Design Company er engelskeid, men har siden dørene ble åpnet for publikum for nesten fire år siden, henvendt seg til den store skandinaviske kundegruppen på kysten. Det skyldes at det skandinaviske klientellet alltid er lette å ha med å gjøre. De vet hva de vil ha, og de er ikke redd for å la White Design Company sørge for leveringen og monteringen av møblene, selv om kunden ikke befinner seg på kysten. Det betyr også at kundene ikke behøver bekymre seg om disse tingene når de kommer til Spania, men i stedet kan nyte oppholdet.
White Design Company ligger ved La Cala de Mijas, mellom BP-tanken og apoteket ut mot A7/N340.
For inspirasjon og ytterligere informasjon, se www.whitedesignco.com eller ring 952 494 155 / 600 583 673. Butikken har åpent mandag til fredag fra kl. 10 – 18 og lørdag fra 10 – 14.

 


Skandinaviske Malmström & Schnipper – alt i forsikringer
Siden 1978 har forsikringsagenturet Malmström & Schnipper S.C. hjulpet både private og næringslivskunder med alle typer forsikringer. Klientene er i hovedsak skandinaver, og det er derfor en stor fordel at man i virksomheten snakker alle nordiske språk. En problemfri kommunikasjon er ekstra viktig i Spania fordi forsikring her generelt er mer komplisert enn i Norden, mener Håkon Schnipper.
”Når uhellet er ute, blir det fra forsikringsselskapenes side forlangt mer dokumentasjon enn tilfellet er i Norden. Derfor er det naturligvis en fordel at vi kan snakke med kundene på deres språk, slik at det ikke skjer noen misforståelser,” sier Håkon Schnipper som sammen med kompanjongen Cecilia Malmström ivaretar all kontakt med forsikringsselskapene. Kunden er derfor helt fri for denne besværlige delen av det å være forsikret.
Stor erfaring
Både Cecilia og Håkon har masser av erfaring fra bransjen – henholdsvis 20 og 35 år. Dine forsikringer er derfor i sikre hender, og fordi virksomheten tilbyr hele spekteret av forsikringer, kan du samle alle dine poliser i ett selskap, noe som gjør det meste mye enklere.
Størstedelen av kommunikasjonen mellom Malmström & Schnipper foregår på epost og over telefon, men Håkon understreker at alle er mer enn velkommen til å besøke virksomheten i de nye kontorene på Paseo Jesús Santos Rein 2, Edificio Ofisol 2B, rett overfor togstasjonen i Fuengirola. Ellers kan Cecilia og Håkan kontaktes på info@scand-insurance.com eller på telefon 952 468 700.

 


Alltid rent vann i poolen
Splash Swimming Pools er et engelsk poolfirma med mange års erfaring på kysten. Firmaet ble etablert i 1985 og har siden den gang tilbudt alle former for løsninger til swimmingspools. I 1999 åpnet Splash Swimmingpols sin nåværende butikk ved Restaurant Valparaiso, rett ved inngangen til Urbanisation Doña Pilar på vei opp mot Mijas landsby. Mange av butikkens første kunder er i dag stamkunder. Samtidig har kundekretsen vokst seg større, og skandinaviske kunder utgjør i dag en betydelig del av klientellet. Det skyldes at Splash Swimmingpools holder prisene på et fornuftig nivå.
Nye kunder blir tilbudt en analyse av poolvannet, samt gode råd om hvordan poolvannet best holdes rent. Splash Swimmingpools hjelper også med alle andre ting forbundet med pools. I butikken finner man et stort utvalg av tilbehør – alt fra kjemikalier til leketøy. For øyeblikket tilbys en spesiell rabatt på utstyr til oppvarming av poolen, rensesystemer til saltvannspools og automatisk overdekning.
Vedlikehold av pools er også et av de områdene som Splash Swimmingpools dekker. Prisene ligger fra 80 euro per måned. Dessuten kan firmaet gjøre reparasjoner og undersøke poolen for lekkasjer. Til og med felles pools i urbanisasjoner kan Splash Swimmingpools ta seg av. Sist, men ikke minst sørger Splash Swimmingpools for at nye pools lever opp til de krav som Junta de Andalucía stiller.
Hvis man ikke allerede har en pool, kan Splash Swimmingpools lage den helt fra grunnen, alltid med ti års garanti og en måneds gratis vedlikehold av poolen. På reparasjoner gis fem års garanti.
Splash Swimmingpools holder åpent mandag – fredag kl. 8-14.
Tlf.: 952 591 053 eller 667 788 291.

 


Vogt Advokatfirma-Lawfirm – det eldste og største norske advokatfirma i Spania
Vogt Advokatfirma-Lawfirm, SL er det eldste og største norske advokatfirma i Spania. Firmaet holder til i Marbella og har 8 ansatte, hvorav både norsk og spansk advokat. Videre har firmaet to meget erfarne juridiske sekretærer som i en årrekke har arbeidet med kvalitetssikring av kjøp/salg av fast eiendom, pantelån, testamenter samt norske og spanske arverettslige regler. Firmaet har egen regnskapsavdeling som administrerer spanske selskaper (inklusive regnskap og skatt) og utfører skatteregnskap også for firmaets individuelle klienter.
Vogt påtar seg også forretningsjuridiske oppdrag, både spanske og norsk relaterte.
Firmaet bestyres av advokat Einar Askvig som har utøvet advokatpraksis i 34 år. Han har erfaring fra Holland, USA og Belgia før han slo seg ned i Marbella i 1999.
Hvorfor Marbella, advokat Askvig? Etter 18 år med et tvilsomt klima i Belgia ønsket vi å flytte på oss. Valget falt på Marbella, vesentlig fordi det ikke fantes noe seriøst norsk advokatfirma på kysten samt den store norske koloni som allerede fantes og en sannsynlighet for at Costa del Sol ville tiltrekke seg et betydelig antall nordmenn også i fremtiden.
Har framtidsutsiktene stemt med virkeligheten? Absolutt; selv om alle tror at det var flere nordmenn som kjøpte eiendom i Spania forut for den nåværende krise er nok ikke dette helt riktig. Det er nok flere nordmenn som kjøpte i 2011, dog har snittprisen gått noe ned. Faktisk er etterspørselen fra norske kjøpere i inneværende år «all time high». Det er videre gledelig å se at kjøpergruppen representerer en noe yngre aldersgruppe enn før.
Når skal du pensjonere deg? (Adv. Askvig fyller 65 år i år) – Med den staben kontoret har og det klima vi nyter – får du komme igjen når jeg fyller 70!’
Tlf. 952 77 67 07 – www.vogtlaw.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.