Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skolen starter samarbeid med Røde Kors

Skolen starter samarbeid med Røde Kors

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


– Vi ønsker å gi noe tilbake til det spanske samfunnet som takk for at vi får lov å drive norsk skole her. Vi utvider derfor samarbeidet med Cruz Roja, det spanske Røde Kors.
Dette sier daglig leder ved Den norske skolen Málaga, Stefan Östgård. Rett før jul kunne han og elevene ved skolen overlevere mer enn 50 store handleposer med matvarer og klær til den lokale Cruz Roja-avdelingen i Benalmádena. Nå vil skolen utvide samarbeidet med Cruz Roja, bl.a. gjennom framtidige innsamlingsaksjoner og ved at elevene får delta i utdelingen av mat og klær til trengende spanjoler.

Fire ukers innsamling

Varene som ble overlevert til Cruz Roja var samlet inn gjennom en fire uker lang innsamlingsaksjon blant skolens 90 elever, deres foreldre, foresatte, lærere og ansatt ved skolen.
– Vi er godt fornøyd med mengden varer som er samlet inn. Neste år satser vi på å få inn enda mer, sier Östgård. Han peker på at behovet for hjelp til spanske familier er økende på grunn av den høye arbeidsledigheten og den pågående finanskrisen.
Den norske skolen har en flere år lang tradisjon med å samle inn gaver, klær og ulike typer matvarer med lang holdbarhetstid i ukene før jul. Varene har deretter blitt overlatt til ulike sosiale organisasjoner.
– For å være helt sikre på at hjelpen kommer dit den skal, vedtok lærerrådet ved skolen før jul at man ønsket et fastere samarbeid med pålitelige aktører. Valget falt på det spanske Røde Kors, sier Östgård.

Aktive elever
Nå utvides samarbeidet, bl.a. skal ungdomsskoleelevene også få delta aktivt i hjelpearbeidet gjennom hele skoleåret, bl.a. ved å jobbe på Cruz Rojas lager i Benalmádena kommune og delta på utdelingene til spanske familier.
– Å delta i andre typer oppgaver som spanske Røde Kors driver kan også være aktuelt, men her må vi høre nærmere om hva slags hjelp organisasjonen trenger, forteller Östgård.

Stort behov
– Vi er svært takknemlig for alle varene som skolen har samlet inn. Behovet for hjelp er sterkt økende i vårt område, sier president Miryam Herraiz Salamanca i Benalmádena-avdelingen av Cruz Roja. Hun opplyser at det siste året har tallet på familier med jevnlig behov for hjelp fra Røde Kors økt med 100 prosent i hennes område. I dag er det 400 spanske familier som får hjelp fra organisasjonen.
President Miryam Herraiz Salamanca peker også på at den økonomiske støtten fra EU og spanske myndigheter har skrumpet i takt med at den økonomiske krisen har forsterket seg. Derfor blir innsamlinger av matvarer og klær slik Den norske skolen Málaga har gjennomført, stadig viktigere.

 

 

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet