Månedsmagasinet på Costa del Sol
BRYNHILDS VÅRTUR TIL CAZORLA

BRYNHILDS VÅRTUR TIL CAZORLA


onsdag 7. og torsdag 8. mars

Det er Brynhild Bendiksen som tar oss med til dette helt spesielle området i
Jaenprovinsen. Et område som ble nasjonalpark i 1986.
Brynhild har arrangert turer hit flere ganger før og kan fortelle om svært fornøyde deltakere.
Brynhild kom til Spania for første gang i 1971 og landet bergtok henne. Moren var fra Trondheim, men faren var en berømt ungarsk kokk som kom til Norge før krigen. Brynhild hadde den ungarske sigøynermusikken i blodet og flamencoen hun hørte her ga henne følelsen av tilhørighet.
Brynhild dro hjem til Norge og begynte å lese spansk. I 1976 kom hun tilbake til Spania og gikk på Tjæreborgs guideskole, og i mars 1977 ble det kjøpt en villa i Los Boliches og med mann og en sønn flyttet hun til Spania for godt.
I ni år arbeidet Brynhild som reiseleder og guide for Tjæreborg. Hun arrangerte tretti ukesturer og en rekke kortere turer til Marocco. I Granada har hun vært hundreogfemti ganger. I begynnelsen fikk hun til og med guide i Alhambra, noe det i dag er umulig å få lov til.
Etter ni år i Tjæreborg arbeidet hun som sekretær i et bilutleiefirma. Hun har vært i eiendomsbyrå og solgt aviser og tidsskrifter. Har også selv skrevet litt.
Fra 1996 hadde hun en liten butikk hvor hun solgte matvarer. Det var blant annet egenproduserte fiskekaker som var så gode at folk husker dem ennå.
Da det ble et lokale ledig ved siden av butikken, åpnet hun en liten lunsjrestaurant der hun serverte norsk mat. Men Brynhild hadde hele tiden en syk mann som hun pleide, og lunsjgjestene dro hjem for sommeren, og når hun i følge sine venner solgte maten billigere enn hva hun kjøpte den inn for, så måtte hun til slutt legge ned.
Nå er Brynhild forlengst pensjonist, men hun har ikke greid å holde seg helt i ro. Reiselederen gjør seg gjeldende iblant. Da koser hun seg med å arrangere turer. Hun sier hver gang at det er siste gangen, men det tror vi ikke lenger på, for nå tar hun oss med igjen.

 

TUREN GÅR TIL CAZORLA
Vi kommer til å overnatte i Cazorla by, men det er selve naturparken hun vil vise oss. Det er den største naturparken i Andalucia, og den er utpekt til Reserva la Biosfera, et særlig bevaringsverdig område der det vokser en rekke planter som ikke finnes noe annet sted i verden.
Tidlig torsdag morgen skal vi på tur i store firehjulstrekkere. Bilene blir kjørt av lokale guider som vil peke ut steder der det lever ville dyr, som fjellgeiter, ulike hjortedyr, ørner og gribber med mer. Alt vil vi kunne se i store spesialkikkerter.
Turen til Cazorla er lang. Første dag passerer vi Granada, Jaen, Beaza og Ubeda.
Tilbaketuren vil bli via Baza, Guadix (hulebyen) og Granada.

Det vil bli hengt opp påmeldingsliste i Norsk Forening 16.-21 januar. Der vil også alle nødvendige opplysninger bli slått opp. Så nå er det bare å henge seg på.

Vi gleder oss til våren i Cazorla.
Inger Jakhelln

Av Inger Jakhelln

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.