Månedsmagasinet på Costa del Sol


Høstens kolleksjoner er her!
Nå har høsten kommet også til Costa del Sol, og det er tid for å kle for litt kjøligere dager og kvelder. Fia i backens store tilbud av tunikaer, skjørt, gensere, trøyer, tights, kjoler og langbukser hopper vi skal gi deg den ekstra varmen, men også den gode følelsen av klær som du trives i.
I høstens kolleksjoner finner du både langermet eller trekvartlang-arm, noe som gjør at plaggene kan brukes både på dag- og kveldstid.
De designerne Fia i backen kjøper inn fra, har alle svensk bakgrunn, og alle holder en svært høy kvalitet på sine plagg .
Når det gjelder barndesign, så må også økologiske hensyn når det gjelder produksjon og materiale være i fokus. På Fia i backens barneavdelning finner du både Lasse Åberg og Lingon & Blåbär.
Herlige klær til barn eller barnebarn som fødselsdagspresang eller julegave!

Kom og ble med å feire Fia i backens 2 årsdag!
Lørdagen 19. november er du velkommen til butikken mellom kl. 10.00-16.00 for å feire at butikken nå har holdt åpent i 2 år!
I butikken bys det på Cava mens du mingler og prøver klær. Dessuten får du 20 % rabatt på ordinær pris på alle dine kjøp denne dagen!
Fia i backen hilser alle velkommen till butikken i Nueva Andalucía.
Fia i backen, Plaza Baltasar Gracián 1, La Campana, Nueva Andalucia, tlf.: 952 81 65 12

 


Bring hjernen i balanse
Er du stresset, har du vansker med å sove eller konsentrere deg, er kroppen din utilpass eller er du ikke tilfreds med dine golfprestasjoner? Da kan Brain Balancing være en løsning.
Brain Balancing er en ny, alternativ behandlingsmetode i Spania, lansert av KaVitality som har vært brukt i USA og Skandinavia i mange år.
Med en kombinasjon av det nyeste innen for nevrovitenskap og datateknologi, tilbyr KaVitality en nevroteknologi som hjelper personer i alle aldre med å overvinne kognitive, følelsesmessige og fysiske problemer, samt styrker personens generelle prestasjonsevne og velvære. Meditasjon har været brukt i mange år til å trene hjernen for å komme over problemer og sorg. Brainwave Optimization (hjernetrening) gjør det mulig å oppnå en komplett og kontrollert regulering av kroppen. Metoden Brain Balancing skaper et speilbilde der hjernen viser seg selv hvordan den skal være når den er i balanse. De områdene som ikke er i balanse, vil deretter begynne å endre seg i retning mot sunn tilstand.
Hver sesjon utføres i et behagelig miljø der klienten anbringes alene i et stille rom. Under behandlingen kjøres det forskjellige programmer og øvelser som hjelper hjernen med å bearbeide den nye informasjonen den har mottatt. Klienten bør under hele behandlingen være så avslappet som mulig, likevel uten å falle i søvn. På den måten kan hjernen arbeide best.
Prisen for en Brain Mapping der ubalanser konstateres, er 150 euro. Prisen for en Brain Mapping, pluss 10 sesjoner Brain Balancing er 1.350 euro. De 10 første kundene får det for bare 1.000 euro. Innlosjering på hotell tilbys også.
Se mer på www.kavitality.com eller ring 600 050 103 eller 606 870 851.
 


Julen har igjen kommet til Fashionvilla Marbella
Hvem liker ikke å shoppe? Hos Fashionvilla Marbella er det alltid en spesiell opplevelse å shoppe. Butikken som ligger i Elviria, er nemlig svært eksklusiv, og å shoppe er som en drøm. Man kan finne alt som hjertet begjærer, i butikken som har det siste innenfor både klær og tilbehør fra hele Europa. Fashionvilla er kjent for sitt store utvalg av lekre outfits til stranden, hverdagsbruk, cocktailfester eller vanlige fester og er den eneste klesbutikken i Marbella-området som tilbyr et stort utvalg av forskjellige merker. Dessuten tilbys kundene alltid en profesjonell og personlig service med en touch av Marbella-glamour.
Hos Fashionvilla Marbella er julen alltid den mest eksklusive og elegante tiden på året. Butikken dekoreres med pyntede juletrær, og kundene kan nyte nybakte julekaker og småkaker, mens de finner den perfekte kjolen til jul og nyttår.
Hvert år i desember inviterer Fashionvilla til sitt populære juleveldedighetsarrangement med moteshow. Et utvalg kunder kan oppleve dette moteshowet der det også bys på musikk, dans og lotteri med lekre premier. På fjorårets veldedighetsarrangement ble det samlet inn 2.000 euro. I år finner arrangementet sted torsdag 8. desember kl. 20.00. Billettene koster 50 euro per person, og overskuddet går rett til munkeordenen Las Hermanitas de los Pobres i Ronda.
For påmelding og mer informasjon, kontakt Julia Rep på tlf.: 952 85 05 01 eller 696 42 43 88.

 


Roede-kurs på norsk på Costa del Sol

– I januar starter jeg opp Roede-kurs på Costa del Sol i Spania, tilpasset nordmenn som bor i Spania i lengre perioder, forteller Hilde Elisabeth Ebbang fra Oslo. Hilde Ebbang har vært Grete Roede-kursleder i 20 år, og de siste årene har oppholdene for henne og mannen i Spania blitt lengre og hyppigere.
– Roede-metoden er en fantastisk metode for å hjelpe mennesker med å endre livsstil, bli sunnere og justere dårlige vaner, og naturligvis en sunn og god måte å gå ned i vekt på. For meg har det blitt en livsstil. Når man vet hvor mange nordmenn det er her i Spania, tror jeg mange setter pris på å kunne ha dette tilbudet her nede også. Jeg starter vanlige Roede-kurs hvor deltakerne møtes i grupper, dette er en effektiv, sosial og hyggelig måte å lære om en sunnere livsstil på – her gir deltakerne hverandre motivasjon, støtte og deler erfaringer, noe vi vet er viktig for at man skal lykkes med å justere vaner. Jeg har også Roede-kurs for en, eller for to, for de som eventuelt ønsker ”privatundervisning” – mange ektepar velger for eksempel denne varianten.
På et standard Roede-kurs møter du andre som har mål om å gå ned i vekt, innarbeide sunnere kostvaner og en sunnere livsstil. Hilde bor selv på stedet i lengre perioder, når hun ikke er på hjemstedet i Oslo i Norge.
Kurset skal holdes i Den Norske Sjømannskirke – Costa del Sol i Sjømannskirkens hovedanlegg El Campanario, Sitio de Calahonda.
– Nordmenn som oppholder seg i Spania over lengre tid møter ofte andre utfordringer enn hjemme knyttet til vektreduksjon og livsstil, og vi vil nettopp derfor starte kurs på Costa del Sol, understreker Hilde.
Følger du allerede et Roede-kurs og skal på langtidsreise, kan du, om du skal til Costa del Sol eller i nærheten, ha mulighet til å følge Roede-kurs der fra januar 2012.
Ta kontakt med kursleder Hilde Elisabeth Ebbang som kan gi deg mer informasjon om du ringer tlf. 0047 900 92 634 eller sender en e-post til hilde.ebbang@greteroede.no


Inspirasjon for vinteren hos Nordic Muebles
Høsten og vinteren hos Nordic Muebles byr på flere nye kjøkken. Det første i svart eik kan allerede sees i showroomet i Fuengirola, og flere nye design er underveis. Dessuten vil kundene i løpet av vinteren kunne finne mange nye bad og garderober. Jan Baastrup og Connye Boa er også i gang med å skape to nye salgsmiljø der kundene kan se en 3-D-versjon av sitt nye kjøkken før det bestilles.
Nordic Muebles ser fram til vintersesongen og forventer å ha like mye på programmet som de har hatt hittil. Spesielt salget av kjøkken til skandinaviske land har vært stort siden nyttår. Det skyldes at mange dansker har funnet ut af det er mye billigere å kjøpe et nytt, snekkerlaget kjøkken i Spania til hjemmet i Danmark, enn det er i hjemlandet der det er dyrt å få produsert spesialløsninger. Nordic Muebles har hittil i år solgt seks spesialproduserte kjøkken til privatkunder i Danmark, og to store containere er på vei til Norge. Der har Nordic Muebles et stort prosjekt på åtte leiligheter med kjøkken, bad og garderobeskap. På grunn av alle de nye prosjektene har Nordic Muebles dessverre vært nødt til å utsette sitt Åpent Hus-arrangement, men datoen for arrangementet vil bli annonsert i løpet av kort tid.
Besøk butikken i Fuengirola for å bli inspirert. Se også www.nordicmuebles.com
 


Erica Hammarstrom, Kundeservice SabadellSolbank, Mijas.

SabadellSolbank – banken som forstår deg best
Som utenlandsk statsborger i Spania er det viktig at den banken du bruker kan kommunisere på det språket du snakker best og at banken forstår de behov du har. , Kundeservice og kundens behov kan variere mye, alt etter hvilken nasjonalitet man har, og derfor prøver alltid SabadellSolbank å tilby en så personalisert service som mulig på kundens eget språk.
Hos SabadellSolbank er man stolte over å kunne tilby denne spesialiserte servicen til utenlandske borgere i Spania, og man arbeider hele tiden med å kunne tilby kundene mer enn bare den tradisjonelle finansieringsservicen i forbindelse med kjøp av bolig, men samtidig supplere med mer dagligdags banktjenester.
Blant de forskjellige produktene som skandinaviske kunder kan nyte godt av, er:

Cuenta Prestige Care
En bankkonto som tilbyr et utvalg finansieringsprodukter med gode betingelser, samt oversettelse til kundens språk. Formålet med dette produktet er at kunden ikke behøver å bruke unødvendig tid, penger eller bekymringer på banksaker. Kort sagt gjør Cuenta Prestige Care livet i Spania mye lettere.

Oppsparingsprodukter
Det er SabadellSolbanks mål alltid å gi kundene service på beste måte, og det gjelder også ved sparing. Banken disponerer et utvalg av spareprodukter i forskjellige valutaer.
Sist, men ikke minst har SabadellSolbank flere tradisjonelle produkter som Home Banking som gjør det mulig for kunden å få adgang til sine bankkonti på en enkel måte, uansett hvor kunden befinner seg.
Hvis du fortsatt ikke er kunde hos SabadellSolbank, er du velkommen til å besøke en av bankens mange filialer her på kysten. Her vil du få svar alle de spørsmål du måtte ha, og personalet vil hjelpe deg med å få det beste ut banken din.
Se også www.sabadellsolbank.com eller ring oss på tlf.: 902 343 999.

 

Ny deleier i tannlegeklinikken Nordic Dental Centre
Christina Radics som har vært ansatt som klinikkassistent på Nordic Dental Centre i seks år, har nå blitt deleier av tannlegeklinikken.
Tannlege Peter Broberg som eier tannlegeklinikken, har sammen med Christina Radics nå etablert andelsselskapet Nordic Dental Centre S.L.P. og vil framover drive klinikken sammen. Christina er utdannet på Tannlegehøyskolen i Malmø, Sverige. Hun er høyt verdsatt av både pasienter og kollegaer på grunn av sin profesjonelle holdning og vennnlige natur som alltid smitter av på andre og som skaper et hyggelig miljø på tannlegeklinikken.
I forbindelse med det nye samarbeidet, har Nordic Dental Clinic et fredagstilbud til både nye og ”gamle” kunder fram til årsskiftet: Få to tannblekinger, betal for én.
For ytterligere informasjon og timebestilling, kontakt Nordic Dental Centre på 952 66 53 06 eller besøk www.nordicdentalcentre.com.
 


Scan Transport Nordic Services utvider staben av medarbeidere
Scan Transport er i stadig vekst og hilser velkommen til nok en medarbeider i den nordiske avdelingen.
Britt er ny regnskapsmedarbeider i firmaet, men har erfaring fra bl.a. eksportbransjen – og så har hun vært regnskaps- og sekretariatsmedarbeider i det danske utenriksdepartementets avdeling i Brussel. Det er altså en erfaren dame med bein i nesa og som i forbindelse med jevnlige besøk hos venner her nede har et godt kjennskap til Costa del Sol.
I tillegg til å være god med tall, liker Britt å seile og danse zumba. Hun snakker dansk, engelsk og nederlandsk og har nå bestemt seg for å lære spansk. Du er velkommen til å stikke innom kontoret i Centro Idea og hilse på Britt og få kaltScan Transport-vann.

 


Skandinavernes golfparadis
Lauro Golf Resort & Residential er en av de mest besøkte golfbanene blant skandinaver på kysten. Den praktfulle naturen, de omkringliggende fjellene og den rolige atmosfæren tiltrekker mange golfere som tilbringer atskillige timer på golfbanens 27 hull, og etterpå i Lauro Golfs hyggelige, rustikke restaurant der man kan nyte en deilig lunsj i utendørs- patioen.
Hver tirsdag kl. 12 avholdes det en vennskapskamp der dansker, svensker og nordmenn kan møtes til en avslappende, men underholdende golfdyst. Dessuten brukes golfklubben til mange skandinaviske arrangementer som er sponset av skandinaviske virksomheter på kysten.
På grunn av sitt skandinaviske preg har Lauro Golf også en del skandinavisktalende personale. Mange års erfaring har nemlig vist at de skandinaviske golfspillerne trives best når de kan uttrykke seg på sitt eget språk.
For golfere som ikke er tilfredsstilt med bare å besøke Lauro Golf når de har et åpent hull i kalenderen, kan investere i en av de mange golfleilighetene eller –rekkehus som ligger inntil golfbanen. Boligene er alle oppført i rustikk stil som passer godt inn i miljøet, men som er moderne innredet etter skandinavisk standard. Prisene ligger på et fornuftig nivå i forhold til den praktfulle beliggenheten.
Priser på greenfees, buggies mv. samt ytterligere informasjon om boligene kan fås ved henvendelse til Lauro Golf på tlf.+34 952 41 27 67. Se også www.laurogolf.com.

 


Marbella Design Academy på verdenskartet
Designskolen Marbella Design Academy i Monda nord for Marbella har kommet på verdenskartet. Det skjer etter at bilprodusenten Nissan i samarbeid med Silverstone har valgt å stille ut sine nye motorer og andre bilddeler på designskolen.
Utstillingen startet 24. oktober og varer fram til 5. desember. I løpet av de seks ukene utstillingen varer, vil det bli avholdt en pressekonferanse på designskolen der Nissan Design Center har invitert til sammen 800 journalister fra hele verden. Aldri før har designskolen fått så mye pressedekning, og både lærere og elever er svært stolte over Nissans beslutning om å holde dette arrangementet akkurat hos dem. I tillegg til pressekonferanse vil det bli avholdt et Åpent Hus-arrangement. For ytterligere informasjon og påmelding, send en e-post til info-courses@designschool.com.

Parallelt med utstillingen blir designskolens elever involvert i Nissans globale marketinginitiativ. De kan også delta i konkurranser arrangert av Nissan. Konkurransene gjelder bare for elevene og inneholder kategoriene fashion, interiør, og grafikk. Konkurransedeltakerne vil bli bedømt av de mange journalistene som besøker utstillingen, samt Nissans designteam, og vinnerne vil bli kåret av visepresidenten for Nissan Design Center.
Den første vinner for beste graffiti er allerede kåret. Vinneren ble den danske eleven Christoffer Siel som studerer grafisk design på andre året. Hans prosjekt holder nå på å bli malt på Nissans testprøvebane i Málaga.
Det vil i alt bli kåret seks vinnere, og premiene består blant annet i en reise til London med et VIP-besøk hos Nissan Design & Research Center. Dessuten vil vinnerne få fornøyelsen av å prøvekjøre en av Nissans biler på F1-Silverstones prøvebane. For ytterligere informasjon om Marbella Design Academy, se www.designschool.com

 


Gå vinteren i møte med Premier Direct Glass
Vi går kaldere tider i møte, og da er det ikke alltid mulig å sitte utenfor på terrassen eller altanen, selv om solen skinner. Men det kan det gjøres noe med. Premier Direct Glass tilbyr nemlig balkonginnglassing av alle former for terrasser og altaner slik at de kan brukes hele året rundt. Dessuten kan Premier Direct Glass også hjelpe til med nye dører og vinduer, sikkerhetspersienner, glasstak, nytt bad eller glassdører til dusjen.

Premier Direct Glass er et engelsk firma med en svært stor skandinavisk kundegruppe. Firmaet har eksistert i mer enn 16 år og har godt kjennskap til de skandinaviske kundenes behov og krav. Firmaet dekker hele kysten, både øst og vest for Málaga og påtar seg alle oppgaver, store som små.

Kontakt Premier Direct Glass for et uforpliktende tilbud på 617 862 608 eller 622 130 796.

Jul i Centro Idea
Centro Idea på Mijas-veien avholder sitt tradisjonelle julemarked lørdag 10. desember mellom kl. 10 og 16.
På markedsplassen bak Centro Idea feires det jul hele dagen lang, og butikkene på senteret gleder seg til å ønske kundene og venner gledelig jul med masser av juleting, gaveideer, godterier, knas og hygge – alt sammen innrammet av en skandinavisk granskog av flotte juletrær, snø, julenisse og boder.
"I år har vi valgt å sette foten på juletrærne på forhånd slik at kundene bedre kan se og velge det perfekte juletreet. Som alltid kan trærne forhåndsbestilles hos oss i Flor Valentin", forteller Janne som kan treffes på tlf.: 951 31 10 86. "Vår hyggelige julestue for barn blir i år utvidet med enda flere juleaktiviteter, fordi Nykredit har vært så snille å hjelpe oss med å sponse godteposer. Vi skal selvfølgelig lage juledekorasjoner, klippe og klistre, lage julekort og pynte honninghjerter med glassur."

Dagen lang vil det være skjenking fra bodene som byr på forskjellige julegodterier, gløgg og epleskiver. Det vil også være boder med flotte julegaveideer, håndlaget julepynt, vin og delikatesser, sprøe juleepler og aspargespoteter.

Juletrærne er vakre, nyfelte Nordmannsgraner fra Danmark, og til å pynte dem har Flor Valentin alt som trengs; stearinlys, lyskjeder, kuler, hjerter, stjerner…
Et stort utvalg av fine juledekorasjoner, kjære Medusa-ting og deilig julenips står klar for å bringe julen inn i hjemmet ditt, men det er selvfølgelig også frisk gran, leire, lys og pynt til de fingernemme, som selv har lyst til å gi seg i kast med den kreative julejobben.

Dagen lang vil julenissen ta imot ønsker fra både store og små, og kl. 13 synger søte Lucia-jenter inn julen.
Benytt også muligheten for å gjøre juleinnkjøp i Centro Ideas butikker der du finner de aller deiligste julepakkene som kan romme bl.a. smart motetøy, lekkert lingeri, fine, økologiske sjokolader, gavekort til en ansiktsbehandling, flott sko og elegante smykker. Delikatessen bugner av skandinavisk julemat – og husk å bestille and, skinke eller steiken til juleaften.

Velkommen til en deilig juletid!

 

 

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.