Månedsmagasinet på Costa del Sol

Segarra & Bråteng åpner nytt kontor i Elviria
”Velkommen til vårt nye kontor i Elviria,” sier Heidi Bråteng stolt, innehaver av Real Estate Segarra & Bråteng, mens hun med stor fornøyelse viser meg rundt på det nye, moderne eiendomsmeglerkontoret. Etter mer enn 20 år med kontor i sentrum av Marbella, mener Heidi at tiden er moden for å åpne nok et kontor på kysten.
”Elviria er et svært attraktivt sted å kjøpe eiendom. Med det nye kontoret har vi enkel adgang til alle de populære boligområdene, samtidig som vi fra vårt kontor i Marbella kan ta hånd om alle de administrative oppgavene som skriving av skjøte, tinglysning, mm. På det nye kontoret har vi dessuten det beste tekniske utstyret for vise fram våre mange eiendommer slik at det ikke brukes unødig med tid på boliger som ikke interesserer kunden,” forklarer Heidi og fortsetter.
”Boligprisene er svært attraktive for øyeblikket, og vi har mange lekre boliger til salgs der kunden får mest mulig for prisen. Etterspørselen er spesielt konsentrert rundt boliger med havutsikt og som ligger i gangavstand til strand eller by eller som ligger sentralt i en av kystbyene. De fleste av våre kunder bruker boligene til ferie, og derfor må de ferierelaterte fasilitetene selvfølgelig være for hånden. Vi har alt fra frontline strandleiligheter, luksusleiligheter i flotte urbanisasjoner, golfleiligheter, store flotte villaer, samt byleiligheter og –hus til gode priser”.
De ti mest aktuelle områdene i Elviria er Hacienda Elviria, Elviria Hills, Santa María Golf, La Mairena, Hacienda Playa, Jardines de las Golondrinas, White Pearl Beach, Cerrado de Elviria, Jardines de Don Carlos og Marbella Park Beach.
Heidi Bråteng forteller dessuten at det i løpet av kort tid vil bli tilbudt hele 16.500 nye boliger til salgs i Marbella-området. Disse boligene som under byggeboomen ikke fikk godkjenning fra Marbella kommune på at de var ferdigsstillt, er nå i ferd med å bli legaliseret av det nye bystyret. Derfor vil det om kort tid være ekstra mange lekre boliger til salgs i attraktive områder i Marbella.
I løpet av høsten vil det dessuten bli arrangert flerre gratis seminarer på det nye kontoret i Elviria. Disse er ment for kunder som tenker på å kjøpe bolig på kysten.
”Som resultat av den kompliserte situasjonen i Marbella de siste årene som det nye bystyret nå altså er iferd med å løse, finnes det mange skandinaver som er i tvil om det å kjøpe bolig i Marbella kommune. Derfor inviterer vi våre gode samarbeidspartnere advokatene Erik Norling og Einar Askvik som begge kjenner situasjonen godt, til å fortelle om den aktuelle situasjonen, samt gi råd til kunder som ønsker det. Dessuten vil emner som eierforhold, skatteforhold og arv også bli belyst. De som er interesseret, kan allerede nå melde sin interesse på brateng@teleline.es.” avslutter Heidi Bråteng.
For ytterligere informasjon, kontakt Real Estate Segarra & Bråteng på tlf.: +34 952 77 04 33 eller se www.eiendom-marbella.com og www.elviriapropertyshop.org.

Skjønnhetsbehandling med de populære Decleor-produktene
Sommeren er over og både hud og kropp trenger en kjærlig hånd. Her kan Kirsten hjelpe til. Hun har de to siste årene arbeidet i frisør- og skjønnhetssalongen Images i Calahonda der hun tilbyr forskjellige former for massasje, samt ansikts- og kroppsbehandlinger, manikyr, pedikyr, samt retting og farging av bryn og vipper. Kirsten forteller at hun som den eneste på kysten kan tilby behandlinger med de svært populære Decleor-produktene. Det spesielle med disse skjønnhetsproduktene er at de er basert på naturlige ingredienser. Utvalget av kremer er så stort at ikke en eneste plett på kroppen behøver å lengte etter Decleor, forsikrer Kirsten. Likevel er det ikke bare kroppens ytre som kan trenge en oppfriskning etter den lange og varme sommeren. Kirsten har arbeidet på kysten i 15 år og er spesialist på massasje. Hun kan derfor hjelpe til ved ømme muskler, spenninger og smerter gjennom en god omgang massasje av enten hele kroppen eller spesielt utvalgte områder. Kirstens skjønnhetssalong ligger i første etasje i frisørsalongen som hun blant annet deler med den norske frisøren, Judith. Hun disponerer et stort lokale der det er nok av plass slik at man føler seg vel til rette, mens kroppen gjennomgår en deilig behandling. Selv om hverdagen ofte er travel og stressende, er det viktig at man gir seg tid til å legge alt på hylla og nyte en deilig skjønnhetsbehandling eller massasje. For timebestilling hos Kirsten kan man ringe til salongen Images of Calahonda på tlf.: 952 90 49 39.

Simzar Estates opplever høy ettspørsel
I mer enn 10 år har Simzar Estates hjulpet flust av folk med å finne drømmeboligen. Tom Sørensen, Nomi Wilkens og Mette Skovby Jensen heter eiendomsmeklerne bak virksomheten som de siste to og et halvt år har hatt kontor i Centro Idea på Mijas-veien. Bakgrunnen deres er vidt forskjellig og strekker seg fra forretningsinnehavere til bankrådgiver. Felles for dem er at de har bodd på kysten i flere årtier, og derfor har de inngående kjennskap til det som rører seg. Derfor har Simzar Estates ikke bare et omfattende nettverk og kan tilby mange bolige. De kan også gi råd om fornuftige lån, om skatteforhold og om andre ting som vanligvis gjøres i banken.
”Jeg tror at våre ulike bakgrunner er en stor styrke,” sier Mette. ”Vi har forskjellige innfallsvinkler til det å selge boliger, og vi har en mange gode forutsetninger for å finne akkurat det som ulike kunder ettspør.”

Kundene er fortrinnsvis skandinaver og engelskmenn, og det er da også denne gruppen som er mest interessant for Simzar Estates. Virksomheten har aldri opplevd så stor interesse fra kjøperne som den opplever akkutar nå.
”Boligprisene har falt med cirka 40 % siden finanskrisen begynte, og jeg tror at prisnivået nå ligger der det skal. Det betyr høy ettspørsel som gir håp om en lys framtid,” vurderer Mette Skovby Jensen og nevner enda et tungtveiende argument for å kjøpe hus i år: ”Momsen på kjøp av nye boliger er halvt fram til utgangen av året, fra åtte til fire prosent, så det er altså en del å spare."

Alle eventuelle boligkjøpere og -selgere er velkommen til å stikke innom Simzar Estates til en uforpliktende prat. Ellers kan et utvalg av de boligene firmaet tilbyr sees på www.simzar.com.

Store besparelser på strømregningen med Midas Telecom
Etter flere viktige interne omstruktureringer den siste tiden, har Midas Telecom nå åpnet ny butikk i Torrox Costa i tillegg til den butikken de allerede har i Centro Finlandía i Fuengirola. Vedtaket om å åpne enda en butikk skyldes den store ettspørselen fra skandinaver som bor øst for Málaga, samt de raskt skiftende behov hos den eksisterende kundegruppen. Dessuten er Midas Telecom nå også i stand til å introdusere flere nye produkter og telekomløsninger. Utvidelsen har også medført en økning i tallet på ansatte som nå kan betjene de mange skandinaviske kundene både øst og vest for Málaga.
Ansvarshavende for de to butikkene er Vanessa Rueda som har stor erfaring innenfor salg og marketing, og Terry Maguire som har økonomfagili bekgrunn og bred kundeerfaring. I tillegg til Midas Telecoms store utvalg av ytelser som fastlinjetelefoner, ADSL (bredbånd) og de mange mobilproduktene, introduserer Midas Telecom nå også Midas Energy. I samarbeid med det store spanske el-selskapet Iberdrola kan Midas Telecom tilby store besparelse på el-regningen når man skifter strømlevandør.
Les mer på www.midastelecom.es.

Et ikon fyller år
Ifjor feiret det legendariske franske design- og møbelfirmaet Roche Bobois 50 års jubileum, og i år kan de feire nok en rund dag. Denne gangen for sofaen Mah Jong som ble designet i 1971 av Hans Hopfer til Roche Bobois. At det skulle vise seg at denne sofaen ville bli et ikon for Roche Bobois, og en kjempesuksess, var en positiv overraskelse for firmaet.
Med den firkantede og flyttbare design som gir bruken mulighet for fleksiblilitet, har Mah Jong-sofaen gjennom årene blitt tilpasset tidens trend, og mange store motedesignere har hjulpet til med å skape fornyelse og gi ikonet nye klær. Man kan nå kjøpe Mah Jong med møbelstoff designet av Kenzo og Missoni, mens det var den franske haute couture-designeren Jean Paul Gaultier som i 2010 designet et nytt trekk for sofaen i anledning Roche Bobois 50 års jubileum. Mah Jong kan også trekkes med annet stoff, alt etter kundens individuelle ønsker.
Men Roche Bobois er mye mer enn Mah jong-sofaen. Det er stil på et høyt nivå. Hos Roche Bobois Marbella finner man utstillingslokaler på mer enn 1200 m2 der de forskjellige spasialdesignede kolleksjoner kan oppleves.
Det er den moderne delen (Los Contemporaneos) med sofaer i lær og stoff, reoler, stoler, spisebord, belysning, samt moderne designmøbler. Hos Roche Bobois kan du også kjøpe møbler i “Daquacryl”, et produkt av polymer-plast som er svært holdbart og gje no farget slik at møbelet kan repareres dersom det får riper.
Man kan også se den klassiske kolleksjonen i Provence-inspirert stil, kirsebærmøbler, sofaer, bord, m.m. I tillegg tilbyr Roche Bobois en serie med neoindustrielt design. Det er klassiske møbler, store lenestoler og sofaer, modernisert med fargeriktige stoff, stål og jern blandet med diverse tresorter.

For inspirasjon og design er Roche Bobois Marbella et sted som må oppleves.
Cecile Peyrard og hennes team av profesjonelle innredningseksperter står klar til å hjelpe deg.
Ctra. Cádiz-Málaga, Km. 185, 29603 Marbella, Tlf.: 952 77 78 58
www.roche-bobois.com.

Dansk urban design siden 1952
Ofte krever det bare en god ide. Det gjelder bl.a. de rimelige designermøblene som Jens Ærthøj Jensen og Tage Mølholm hadde i tankene da de i 1952 etablerte møbelforretningen BoConcept.
Dansk tradisjon innen møbelproduksjon med høy kvalitet, samt funksjonelle og enkle løsninger var grunnen til at dansk møbeldesign og –produksjon på 1950-tallet opplevde stor suksess. Tendensen gjorde seg også gjeldende for BoConcept. Suksessen i Danmark førte til stor eksport, samt en visjon om å forvandle den lille møbelfabrikken BoConcept til Danmarks største møbelforhandler med mer enn 250 franchise-butikker og 90 shop-in-shop-butikker i mer enn 50 land på verdensplan.
En stor del av BoConcepts møbler blir fortsatt designet og produsert i Danmark, akkurat slik som da Jensen og Mølholm etablerte virksomheten. I dag fokuserer BoConcepts danske og internationale designere hele tiden på nye farger og stilarter. Leverandører i andre verdensdeler velges nøye ut med tanke på å opprettholde samme høye standard som i 1952, samt det holdbare, pålitelige og funksjonelle designen som BoConcept er kjent for og som kundene alltid etterspør.
BoConcepts vekt på Urban Design krever mye energi, moderne tankegang og en stor forkjærlighet for design og tendenser. Utviklingen innenfor Urban Design på verdensplan krever mye av designerne som alltid må sørge for at lekker og funksjonell design går hånd i hånd, selv når det ikke er mye plass. Det betyr også at BoConceopt kan tilby muligheten for å skreddsy en sofa eller et reolsystem slik at passer til kundens boligforhold.
"Alle vil ha lekker design. Behovet for å føle seg vel til rette i sitt eget hjem eksisterer overalt, hva enten det er snakk om Shanghai, Berlin New York eller Málaga. Vi oppfyller behovet for godt dansk håndverk, urban design og funksjonelle møbler", sier Jan Petersen fra BoConcept på Mijas-veien.
Hvis din bolig har behov for en "make over", så stikk innom BoConcept. Der kan du plukke opp den nye, lekre katalogen som viser trender og inspiraasjon.
Besøk BoConcept på Ctra. de Mijas km. 3,5 eller gå inn på hjemmesiden. www.boconcept.es. Tlf. +34 951 242 092.

Allerede nå tilbyr BOX-TV 6 tilleggskanaler som Viasat Golf og TV2 News
Vårens lansering av BOX-TV til dansker og nordmenn på kysten var en stor suksess, og etterspørselen har steget kraftig. Derfor har Nicolai Aarestrup, innehavenern av Danelca, besluttet inngå et samarbeid med svenske Tomas Davidsson, TD Sat&Sound, for også å kunne tilby en pakke med svenske kanaler. Det betyr at både Danelca og TD Sat&Sound nå leverer BOX-systemer på kysten til både nordmenn, dansker og svensker.

”Lanseringen av BOX-TV her på Costa del Sol har overgått alle mine forventninger. Etterspørselen stiger stadig, og jeg møter ikke annet enn tilfredse kunder,” forteller Nicolai. ”Derfor har jeg i samarbeid med Tomas Davidsson bestemt meg for å utvide programpakken, slik at både nordmenn og dansker som har lyst, nå også kan få svenske tv-kanaler med samme gode kvalitet som de danske og norske kanalene. Dessuten er det nå også mulighet for å få ytterligere seks tilleggskanaler, bl.a. ViaSat Golf og TV2 News.”

Nicolai mener at suksessen skyldes den enkle måten som systemet fungerer på: ”Så snart systemet er installert, er det bare å sette seg til rette i sofaen og nyte de mange nye programmerne. Systemet fungerer på en standard internettforbindlese samtidig som man bruker sitt vanlige internett. Likevel må BOX-TV minst ha 1 MB for å sikre at bildet har samme kvalitet som de andre tv-systemene som f.eks. parabol-tv.
Nicolai forventer at etterspørselen vil fortsett å stige, særlig fordi det ikke er noen skandinaver i dag som gidder å se på tv-kanaler med dårlig kvalitet. Det unngår man helt med BOX-TV. Før systemet ble lansert ble det testet flere steder på kysten, og alle testpersoner var positivt overrasket over kvaliteten. Det samme gjelder de mange nye kundene.
På grunn av den store etterspørselen etter systemet og tilgangen på flere forhandlere av mottakerne, har BOX-TV nå fått sin egen hjemmeside for å dekke kundene i Spania og Frankrike. Hvis du ikke vil gå glipp av det som skjer på norsk tv, så finn din leverandør på www.box-tv.dk

Gunnel’z Fashion – industri-cool og hippie-chik
Inspirert av urban-chic butikkene i industriområdene i London og New York, slo Gunnel Bergman tidligere i år opp dørene til Gunnel’z Fashion. Strategisk plassert i San Pedros industriområde, har Gunnel skapt et helt nytt konsept på Costa del Sol. Her er det fylt opp med moteriktige merker; klær, tresko, smykker, vesker, og alt du trenger til et fullendt outfit.
Da Gunnel kom til kysten for 13 år siden, fikk hun stor oppmerksomhet for sine tresko. Det skapte idéen om Gunnel’s Zuecos som i dag har blitt en suksess med grossistsalg av tresko i Europa og til individuelle kunder verden over. Nå har det utviklet seg til denne industri-cool og moteriktige butikken i San Pedro.
Inspirasjonen til sortimentet henter Gunnel fra sine mange reiser, og på knaggene henger blant annet Hanne Bloch som har arbeidet for Missoni i 20 år, noe som sees på hennes design, og det franske merket Charlie Joe med sin enkle, minimalistiske og chikke stil. Smykkene kommer blant annet fra Nina Stockholm som med sine sølvvedheng i kombinasjon med bein, slangeskinn og stein matcher tøyer perfekt. Her finnes også Temple of Spirited Living, håndlagede smykker av gjenbrukt, naturlig eller organisk materiale.
Treskoene designer Gunnel selv. De er håndlagde i Sverige, framstilt av svensk tre og italiensk lær. Her finnes lette sandaltresko, tresko, treskostøvler i alt fra enkle og klassiske farger til blomstrede og med leopardmønstre, eller hvorfor ikke et par i sølv til cocktaildressen?
Stilen er trendy og hippie-chik, kombinasjonene uendelige, og alt er valgt ut av Gunnel. Servicen er god, det er bekvemt, morsomt og er helt tidsriktig. Og så er prisen dessuten overkommelig.
Gunnel’z Fashion, C/Dublin, 21. Pol. Ind. San Pedro. Tel: +34 962 78 56 02 / www.gunnelhome.com / Blogg: gunnelszuecos.blogspot.com

Suksessrik behandlingsform kommer nå til Spania
Det er mye fokus på det å mosjonere og trene kroppen, men fordi det er ansiktet som har størst betydning for vårt førsteinntrykk av et annet menneske, er det nettopp ansiktet som danske Elsebeth Nybroe-Nielsen konsentrer seg om.
"Avhengig av om vi ser et glad, avslappet og harmonisk ansikt, eller et som ser trett, surt eller ulykkelig ut, blir vi tiltrukket eller frastøtt av det", sier hun og forteller om den naturlige ansiktsløftingsmetoden som hun nå introduserer i Spania.
"Med den naturlige teknikken for ansiktsløfting, utviklet av Stanley Rosenberg, kan du bløte opp de følelsesmessige spor som livet har satt på deg slik at du kommer til å se yngre og gladere ut. Under behandlingene avspennes bindevevet og de ca. 100 musklene som er i ansiktet, hårbunnen, halsen og det øverste av skuldrene.
Spenninger i bindevevet forårsaker rynker. I takt med at vi blir eldre, “synker alt mot sør”, og huden kle er seg til musklene på samme måte som tøy kan klistre seg til kroppen. Når det skjer, nedsettes elastisiteten og blodsirkulasjonen", forklarer Elsebeth.
"Behandlingene løfter ansikt og sinn samtidig. Nyere forskning har vist hvordan berøring ét enkelt sted kan få hele kroppen til å slappe av. Det er et utrolig blidt og effektivt behandlingsforløp. Og resultatene snakker for seg selv", lover hun.
“Har du akkurat hatt ferie?”, “Du ser så glad ut"” er typiske kommentarer til Elsebeths klienter efter behandlingen, som for øvrig er velegnet for alle aldersgrupper og til både menn og kvinner. Teknikken kan også hjelpe folk med arrvev og delvise ansiktslammelser.

Elsebeth Nybroe-Nielsen introduserer den naturlige ansiktsløftingen i Spania. Se mer om hennes bakgrunn, behandlingen og resultatene på www.enncare.com, e-post: elsebeth@enncare.com eller telefon 633 637 855.

MÁSmovil fokuserer 100 % på det skandinaviske markedet
Den norsk/spanske mobil- og internettilbyderen MÁSmovil som i 2006 tok opp konkurransen med de store mobiltilbyderne på det spanske markedet, tar nå et stort skritt videre for å yte komplett service til de mange skandinaver som er delvis eller permanent bosatt i Spania. Med grunnleggeren av MÁSmovil, norske Christian Solli Nyborg i spissen, blir det nå etablert en avdeling som bare tar seg av det skandinaviske markedet.
”Til tross for det store antall nordmenn, dansker og svensker i Spania, er det ingen av de andre mobilselskapene som tilbyr tilpasset service til de utenlandske kundene, selv om det i dag er snakk om et betydelig segment på mobilmarkedet. Og det er bare i ganske få tilfeller at kundene kan bli betjent på engelsk. Det er min erfaring etter mange år innenfor telekommunikasjonsbransjen hos bl.a. Ericsson, samt min store kunnskap om det spanske markedet, at skandinaver foretrekker kundeservice på sitt eget språk. Det gjør vi nå noe med, forteller Christian. Fra og med denne måneden danner MÁSmovil som den første mobilleverandøren i Spania, et kundesenter med skandinavisktalende personale der kundene vil bli betjent på sitt eget språk.
Men ikke bare servicen overfor de skandinaviske kundene vil bli betydelig forbedret. Allerede i juli måned reduserte MÁSmovil samtaleprisene til Norge, Sverige og Danmark med opp til 25 %, sett i forhold til måneden før. Det betyr at kundene nå kan ringe til Skandinavia til svært fordelaktige priser. Prisen på samtaler til fastlinjetelefoner koster 0,06 euro per minutt og 0,15 euro per minutt til mobiltelefoner. En stor del av MÁSmovils suksess skyldes også det store nettet av forhandlere på Costa del Sol der det ifjor kom mange nye, profesjonelle MÁSmovil-tilbydere. Det gjelder hele kyststrekningen fra Manilva i vest til Nerja i øst, med den største konsentrasjonen i Fuengirola og Marbella.

Så er det valg!
Hvem er Clínica Dental Escandinavas beste medarbeider? Det er det opp til deg å bestemme når tannlegeklinikken legger seg i kjølvannet av den spanske valgkampen og avholder sitt eget valg. 12 brennhete kandidater kjemper om din stemme og om den enorme hederen som følger med valgseieren.
Bakgrunnen for valget er Clínica Dental Escandinavas 25 års jubileum. Siden 1986 har klinikken tilbudt tannpleie på kysten, og det har fra dag en vært en stor suksess. Avtaleboken har konstant vært fullt booket, og det er ikke så merkelig for den skandinaviske klinikken er på mange måter unik. Her blir du behandlet med de absolutt nyeste apparater, får garanti på behandlingen, og du kan bli behandlet for alt som angår tennene dine, – under ett tak.
”Vi driver vår klinikk på nøyaktig samme måte som man gjør i Skandinavia. Det betyr at vi legger stor vekt på service og på hele tiden å ha det beste og nyeste utstyret slik at kunden får optimal behandling,” sier Keld Overgaard som sammen med sin kone Jette eier og driver klinikken. De har praktisert i henholdsvis 44 og 34 år, og det er derfor et par erfarne tannleger som står i spissen for Clínica Dental Escandinavas lag som teller i alt 14 medarbeidere.
I anledning jubilet holder Clínica Dental Escandinava mottakelse for pasienter og venner fredag 11. november fra 14 til 17 der valgets seierherre eller –kvinne også kåres. Du kan allerede nå se kandidatenes valgprogram og stemme på www.clinicdental.eu. Din stemme kan også avgives på e-post til info@clinicdental.eu eller på en stemmeseddel som du får på klinikken. Med din stemme deltar du i konkurransen om 10 luksus tannbehandlinger.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.